HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Öncelikle herkese merhaba..Uzun süredir şehir dışında olduğumdan yazamıyordum..
Sözü geçen İsveç Devlet Kilisesi,Lutheran Protestan (Luteryen) bir kilisedir ve Elçisel Atanma (Apostolik Ardıllık) yolu ile (kendi itikatına göre) piskoposluk sistemi ile yönetilir.
Bu kilise liberal bir Lutheran kilisesidir ve kadınlar pastörlük yapabilmekte ve eşcinseller evlenebilmektedir.
Ama 'Konfesyonel Lutheran' adını verdiğimiz,Augsburg İtikatnamesi'ne sadık olan konservatif yapıdaki Lutheran kiliselerinde kadınlara pastörlük hakkı verilmemekte ve diğer liberal uygulamalar görülmemektedir.
Kilisede eşcinsel ruhu çıkartma ayiniABD’DE bir kilisenin yaptığı şeytan çıkartma ayini büyük yankı uyandırdı.
Kilise görevlileri tarafından kaydedilen görüntülerde, 16 yaşındaki bir genç, vücudu şiddetle sarsılırken görülüyor. Kilise üyeleri ise genci, bedenini ele geçirdiğine inandıkları ‘eşcinsel iblis’ten kurtarmak için ayin yapıyor. Eşcinsel hakları savunucuları soruşturma açılmasını talep ederken, kilisenin papazı olan Patricia McKinney, “Eşcinsellerin yaşam tarzlarını onaylamıyoruz” dedi.
Kilisenin YouTube'a koyduğu 20 dakikalık video görüntülerde, genç çocuk rahip tarafından yere yatırılıyor. Sert hareketlere maruz kalan gence, rahip, 'eşcinsel şeytanı' çıkarmak üzere "İsa'nın adıyla hemen şimdi sana sesleniyorum eşcinsel şeytan! Hadi seni eşcinsel şeytan, biz...
Kilise ve mezheplerin eşcinsel ilişki içerisinde olanlara yaklaşımıHristiyan kilise ve mezheplerinin eşcinsellere yaklaşımı:
*Bu sadece hemcinsiyle ilişki içerisinde olan,aktif olarak gay/lezbiyen ilişkisi bulunan kişilere yöneliktir.Eşcinsel hisse sahip ama cinsellik yaşamayan kişiler bu istatistikten muaftır.
1)Gaylerin kilise üyeliğine kabulü:
2)Gaylerin peder/pastör olarak atanmaları:
3)Gay beraberliklerin kilisede kutsanması:
4)Resmi olarak kilisede gay evlilik yapılması:
Adventist Kilisesi-
İtalyan kilisesinde ilk eşcinsel evlilikİtalyan kilisesinde ilk eşcinsel evlilik
http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/06/%C4%B0talyan-kilisesinde-ilk-e%C5%9Fcinsel-evlilik.jpg
İtalyan kilisesinde ilk eşcinsel evlilik
İtalya’da eşcinsel evlilik yasağı, Katolik kilisesinin kurallarını reddeden Valdocular tarafından delindi. Ülkede resmen kabul görmese de iki homoseksüel, Valdo mezhebine ait bir kilisede bir kadın ve bir erkek papaz tarafından evlendirildi.
Eşcinsellerin açtığı davalar üzerine en son 2010 yılında bir karar alan İtalya’daki Anayasa Mahkemesi, ülkede aynı cinsten olan kişilerin evliliğinin mümkün olmadığına hükmetmişti.
Buna rağmen bu yasak, yoğun olarak İtalya’nın kuzeyindeki Piemonte Bölgesi’nde yaşayan Valdo mezhebine...
Evlilik ve AileEVLİLİK VE AİLE
Evlilik ve aile yaşamı Tanrı'nın toplumsal yaşam içinde arzuladığı yaşam biçimidir. Kutsal Kitap içinde evlilikten aile içi ilişkilere kadar oldukça net bir düzenleme görülmektedir. Bugün dünyamızda Tanrı'nın kurduğu evlilik ve aile düzenine karşı oldukça etkin bir saldırı bulunmaktadır. Bunun sonucunda da aileler parçalanmakta ve dünya yalnız insanların dünyası haline gelmektedir. Bu arada da zaten sorunlarını çözmeye gücü olmayan dünyamızın sorunlarına daha da yenisi eklenmektedir. Bütün bu evlilik ve aile karşıtı görüşlere rağmen Tanrısal buyruklar göz önünde bulundurularak bu kurum daha da iyi korunmalı ve Tanrı'nın istemi doğrultusunda hareket edilmelidir. Çünkü bunun karşısında olmak kişisel bencillikten başka bir...
evlilik....Kardeşler benim eşim inançsız biri. biz evlendiğimizde ben müslümandım o da en azından Tanrı 'ya inanıyordu. Ben mesihe iman ettikten sonra. Tanrı inancı zayıfladı ve şu an ateist. Tabiki bu aramızda bir takım sorunlara yol açıyor. Fakat sevgimiz hiç eksilmedi birbirimize. Benim dışımda ailemde imanlı yok. o yüzden gerekli ibadetlerimi yapamıyorum. ailemden gizli değil inancım ama kiliseye gitmemi istemiyorlar. onları da kırmak istemiyorum. Ama kendimi bu konuda hep suçlu hissediyorum. iki farklı inanca sahip bir kişinin evlenmesinin fazla onaylanmadığını biliyorum ama evlenirken müslümandım. Rabbin yardımını dilemekten başka çarem yok. Tanrı bu yolda benimle olsun. Amin
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler