'Eşcinselleri öldürmek caizdir!' - Sayfa 4

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Eşcinsellik : 'Eşcinselleri öldürmek caizdir!' - Sayfa 4

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
uriel

'Eşcinselleri öldürmek caizdir!'

dbxxdb
uriel
artik Rab bunlari affetsin diyemeyecegim bunlar coktan ***** yolunu secmisler. Herkesin kisisel gunahi kendini baglar bunun cezasini Tanri verir siz iki akli evveller veremez. Ingiltere'yede icimden daha beter ol demek geliyor aslinda yillarca bu kisilere kucak actilar, bunlarin her soylediklerini demokrasi, insan haklari diye yorumladilar ama biseyi unuttular bu zihniyet insan haklarindan yararlanarak guclenir. Gucu ele gecirincede ezmeye baslar ne demokrasi kalir ne insan haklari. Ingiliz Kilisesi de suclu, yillarca modernlesme diye hata ustune hata yaptilar, Piskoposlari cikip Muslumanlar seriatla hukum verebilsinler dedi. Ne yani Londrada Recm mahallelerimi kurulmasini istiyor bu piskopos cok yazik cookk
öncelikle konunun asıl başlığı çerçevesinde islamda eşcinsel ilişkinin sonu ölümdür. ancak bir islam devletinde bu mümkündür. başka bir ülkede o ülkenin yasalarına uyulur. bu şahsiyet ya yanlış biliyor veya orada başka bir konu bulunuyor bilerek yalan sölüyor ingilteredeki havayı bilmeden sölüyorum tabiki.

birde arkadaşlar sizlerde türksünüz ve türkiyede yaşıyorsunuz. türkiyede hristiyan olarak sürekli müslümanların yaptıkları eşitsizliklerden bahsederken ingilteredeki müslümanlar eşit olmamalı, bunlara yüz veriyorlar gibi sözler biraz ağır kaçıyor doğrusu. umarım bir gün türkiye hrsitiyanların dilediği gibi özgürce dinlerini yaşayabildiği her ortamda söleyebildiği bir ülke olur.
Evet kardesim bizlerde Turkuz ve Turkiye'de sadece Hristiyanlarin degil, Sunni olmayan diger tum inanclari yasayan insanlara uygulanan ayrimciliklari elestiriyoruz. Biz Ingiltere'de veya baska bir ulkedeki Musluman veya baska bir inanctaki insanlarin esit olmamasini istiyoruz demiyoruz. Ya yazilanlari okumuyor, anlamiyorsunuz yada bilerek anlamazliktan gelip sozlerimi carpitiyorsunuz. Muslumanlarin dini vecibelerine saygi duyuyorum ama escinsellerde bireydir ve gercektir. Gunahli olup olmadiklari Tanriyla onlar arasindadir. Sen Ingiltere'de ben esit isem escinseller oldurulebilir diyebilirim diyemezsin. Ozgurlukler, baskasinin ozgurluk alanina kadardir. Adam acikca tehdit edip insanlari oldurmekten bahsediyor bunun demokrasiyle, insan hakkiyla ne alakasi var? Escinseller Tanrei'nin gozunde bu gibi insanlardan daha temizdir bunu unutmayin. Escinseller ve zina edenler kendi bedenlerine karsi suc isler ama oldurmeyi tasarlayanlar hem Tanri'nin benzerliginde yaratilan insana hemde Tanri'nin Yuceligine karsi suc islerler. Kendi kendinize celiskiye dusuyorsunuz cunku Islam'da escinselligin cezasi olumdur diyorsunuz ve bu Musluman bir ulkede mumkundur diyorsunuz. Peki siz Muslumanlarin Hristiyan cogunluklu bir ulkedeki demokrasi ve insan haklarindan bahsederken, escinsellerin, putperestlerin, din degistirenlerin, evlilik disi iliski yasayanlarin Islam ulkelerindeki insan haklari ve demokratik haklarini hic sorgulamiyorsunuz. Islami yasayan ulkelerde kadinlar toplum disina itilirken, 10 yasindaki kizlar 60 yasindaki adamlarla evlendirilirken, basi acik diye sokakta kadinlar oldurulurken bunlarida sorgulayabiliyormusunuz. Bizler Katolik, Ortodoks veya Protestan Hristiyanlariz bizler Muslumanlar gibi degiliz. Ayni Tanri'yada inanmiyoruz. Islam'a saygimiz vardir fakat saygi ile yanlislari dogru gormek ayni sey degildir. Sanirim bir Musluman'in en son ogretecegi sey Hosgorudur. Ben Batinin asiri hosgorusunu elestiriyorum cunku hosgoru gosterdiginiz kisiler toplumun otekileri olan kisilerine saldirabiliyorlar. Ayrica Anglikan Kilisesi'ndeki bazi piskoposlarida elestirdim. Muslumanlara Seriat'i uygulama hakki verilsin dedikleri icin. Sanirim bu piskoposlar seriatin ne oldugunu bilmiyorlar. Hosgoruden bahseden siz Muslumanlar, el, ayak kesmeyi, escinselleri asmayi, zina edenleri (bir cogu iftiralar sonucunda) taslayarak oldurmeyi normal gorebilirsiniz ama bizler Herseye Egemen RAB'be inananlar asil bunlardan tiksiniyoruz. Bizlere hosgoru, demokrasi, insan hakki dersi vereceginize sadece Kuran-i Kerim'i okuyunuz umarim anlayarak okursunuz. Okuduktan sonrada bizlere ders vermeye kalkmazsiniz cunku dersinizi coktan almis olursunuz. Rab gozlerinizi acsin. Amin

hristiyanlık
Nigoğos

Evet müslümanlık terördür. Tabii %100 diyemeyiz. Evet bizim özgürlüğümüzün bittiği yer başkasına zarar verdiğimiz zamandır ama burda zarar veren biz değiliz...

İyiki siz söylediniz her insanın yaşama hakkı vardır diye.Biz şuan eşcinselleri savunuyoruz (eşcinselliği değil) ve islamı eleştiriyoruz(müslümanlar ı değil)

[FONT=Lucida Console]KeWorQ[/FONT]

hristiyanlık
trustedyou

Evanjelique
İsa ne yapmıştı? Fahişeleri,recme mahkum edilenleri,vergi toplayıcılarını ve son olarak da yanında çarmıha gerilen hırsızları kazanmıştı...Harcamak,öld ürmek,infaz etmek bunlar en kolay yolu seçmektir..Zor olan ise o düşmüş insanları kazanmaktır..Hastanın doktora ihtiyacı vardır,iyi olanın değil..

İsa hep toplum dışına itilmiş,kötü yoldaki kişilerle konuştuğu,beraber olduğu için eleştirilmişti..

İşte Hristiyanlık ile diğer inançlar arasındaki farka küçük bir örnek...

Sevgi ve esenlikle...
Evanjelique kardeş size tamamen katılıyorum ve nasıl oluyorda bu insanlar hala şeriat diyebiliyorlar aklım hayalim almıyor.Müslüman kız arkadaşlarıma soruyorum kocanızın 1den fazla evliliğini nasıl kabullenebiliyorsunuz? Ben erkek olduğum için affınıza nazaran bu durumu anlamakta çok güçlük çekiyorum. Bana lütfen biri açıklasın bu durumu bu nasıl bir saygısızlıktır kadına karşı bu nasıl bir kabus durumudur akıl hayal almıyor. Ve hala diyebiliyorlar bu durum İngilterede anormal ama İslam ülkelerinde normal ölüm cezasını siz nasıl verebiliyorsunuz? Rabbin verdiği canı siz kim oluyorsunuz da alabiliyorsunuz? Recm edilen kızların babaları anaları nasıl taş yürekli insanlardır? Bu ne zülumdur bu nasıl bir işkencedir? Midem bulanıyor artık. Bu vahşete kim son verecek?

hristiyanlık
Hardal

Sevgili Uriel,

Eğer yanlış bilmiyorsam, İngiliz piskopos müslümanlar için şeriat uygulanabilmeli derken sadece medenî hukuku (evlenme, boşanma, miras, ticaret, vs...) ve her iki taraf da bu yönde tercih belirtmek kaydıyle, müslümanları kasdetmişti.

Ceza hukuku konuları ve medenî hukuk konularında ise taraflardan birinin İngiliz hukukunun uygulanmasını tercih etmesi durumu buna dahil değil.

Yine de ortaya "çift hukukluluk" gibi bir durum çıkartma tehlikesi var ki... bunun sonuçlarını bilemem.

hristiyanlık
huzurlu

trustedyou
Evanjelique
İsa ne yapmıştı? Fahişeleri,recme mahkum edilenleri,vergi toplayıcılarını ve son olarak da yanında çarmıha gerilen hırsızları kazanmıştı...Harcamak,öld ürmek,infaz etmek bunlar en kolay yolu seçmektir..Zor olan ise o düşmüş insanları kazanmaktır..Hastanın doktora ihtiyacı vardır,iyi olanın değil..

İsa hep toplum dışına itilmiş,kötü yoldaki kişilerle konuştuğu,beraber olduğu için eleştirilmişti..

İşte Hristiyanlık ile diğer inançlar arasındaki farka küçük bir örnek...

Sevgi ve esenlikle...
Evanjelique kardeş size tamamen katılıyorum ve nasıl oluyorda bu insanlar hala şeriat diyebiliyorlar aklım hayalim almıyor.Müslüman kız arkadaşlarıma soruyorum kocanızın 1den fazla evliliğini nasıl kabullenebiliyorsunuz? Ben erkek olduğum için affınıza nazaran bu durumu anlamakta çok güçlük çekiyorum. Bana lütfen biri açıklasın bu durumu bu nasıl bir saygısızlıktır kadına karşı bu nasıl bir kabus durumudur akıl hayal almıyor. Ve hala diyebiliyorlar bu durum İngilterede anormal ama İslam ülkelerinde normal ölüm cezasını siz nasıl verebiliyorsunuz? Rabbin verdiği canı siz kim oluyorsunuz da alabiliyorsunuz? Recm edilen kızların babaları anaları nasıl taş yürekli insanlardır? Bu ne zülumdur bu nasıl bir işkencedir? Midem bulanıyor artık. Bu vahşete kim son verecek?

İyi de sevgili kardeşim, birden çok evliliğe izin veriyor olması ayrı, illaki birden çok kişi ile evlenilecek demesi ayrı. Bu din ilk ortaya çıktığı bölgede ve zamanda zaten birden çok kadınla evlenme geleneği vardı. 4 değil yüz karısı olan insanlar bile vardı. Bu inanış bunu 4 le sınırladı. İlla 4 kadınla evleneceksiniz demedi. Şimdi neden tek eşlilik kuralı getirmedi? Muhtemelen zamanın sosyolojik şartlarına 4 uygundu. Kadın erkek nüfus oranı, zaten var olan ve çok daha fazla kadınla evlenmeye müsade eden töre ve gelenekler vs. Kendi zamanı ve şartları içinde değerlendirmek lazım durumu. Ve tekrar hatırlamak lazımki bir zorunluluk da yok.

Yukarıdaki yazınız ise eski ahitte geçen birçok peygamberin (Süleyman gibi) ailevi durumunu da bağlar. Dolayısıyla ifadelere dikkat dikkat etmek gerekir.

Sonuçta tekrar ifade ediyorum: Bu site islamı tartışacağımız bir site olmamalı. İnsanları kötülüğe götüren dinleri değildir. Dinleri kötülüğe götüren insanlardır. Rabbin seçtiği ve mesih isa'da bulunanlar hariç herkes ve her din için durum budur.

İdam cezasına gelirsek bunun da inanışımıza ters olduğunu düşünmüyorum. Sezarın hakkını sezara vececeksin, yönetim kılıcı boşuna taşımıyor. Devletlerin hukuk sistemleri ve yönetimleri bizim konumuz içinde değil. Bilakis ne olursa olsun biz içinde bulunduğumuz yasalara biat etmek durumundayız. Şahsi görüşümü sorar iseniz İdam cezası olması gereken bir cezadır.

Esen kalınız.

Huzurrlu

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Eşcinsellik : 4- 'Eşcinselleri öldürmek caizdir!' - Sayfa 4

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler