'Eşcinselleri öldürmek caizdir!' - Sayfa 5

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Eşcinsellik : 'Eşcinselleri öldürmek caizdir!' - Sayfa 5

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Evanjelique

'Eşcinselleri öldürmek caizdir!'

huzurlu
İdam cezasına gelirsek bunun da inanışımıza ters olduğunu düşünmüyorum. Sezarın hakkını sezara vececeksin, yönetim kılıcı boşuna taşımıyor. Devletlerin hukuk sistemleri ve yönetimleri bizim konumuz içinde değil. Bilakis ne olursa olsun biz içinde bulunduğumuz yasalara biat etmek durumundayız. Şahsi görüşümü sorar iseniz İdam cezası olması gereken bir cezadır.

Esen kalınız.

Huzurrlu
İdam cezasını Eski Ahit'e dayanarak kabul edebilirsiniz ya da Yeni Ahitle birlikte hükmün ortadan kalktığını da düşünebiliriz..

Ama eşcinsellik ve zina gibi kişinin kendi bedenini ilgilendiren suçlar idam kapsamına girmez.Kilisede de bunun herhangi bir yaptırımı yoktur,sadece dua edebiliriz..

Eğer aksi söz konusu olsaydı,kurtarmak ve 'Günahsız olan ilk taşı atsın' demek yerine ,
İsa da bir taş atarak recm olayına katkıda bulunurdu...

Bir kişi seksüel aktivitede bulunuyor diye (gerek heteroseksüel gerekse eşcinsel) onun idamını istemek bence vahşettir ve bunun hiçbir dini açıklaması olamaz.

O zaman Tanrı sevgidir söylemimizle ters düşeriz.Tanrı'nın cezalandırma mekanizmasını insanlar kendileri yerine getirmeye kalktığında ortaya çıkan sapkınlıkları,katliamları ,tarihin yaşadığı kanla sulanmış ihtilalleri görmekteyiz..

hristiyanlık
Margos

huzurlu

İdam cezasına gelirsek bunun da inanışımıza ters olduğunu düşünmüyorum. Sezarın hakkını sezara vececeksin, yönetim kılıcı boşuna taşımıyor. Devletlerin hukuk sistemleri ve yönetimleri bizim konumuz içinde değil. Bilakis ne olursa olsun biz içinde bulunduğumuz yasalara biat etmek durumundayız. Şahsi görüşümü sorar iseniz İdam cezası olması gereken bir cezadır.

Esen kalınız.

Huzurrlu
İnsan öldürmek suçtur. Neresi inancımıza ters değil?

Türkiye yasalarında idam var mı? Yok. Dünyada birçok ülkede de yok. Bizi ne ilgilendiriyor o zaman?

İdam tek kelime ile insanlıkdışı bir uygulamadır; Tanrı verir, Tanrı alır. Açık değil mi?

Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34

hristiyanlık
uriel

Oldurun demek, bir insanin idam edilmesine hukum vermek cok kolaydir ya sonrasi? Mesih Isa Petrus'a kilicla yasayanlar kilicla oldurulur demiyor mu? Evet idam vahsettir!! ozellikle bir kisinin sucu kendi bedenine karsi islenmis bir sucsa ( bu Tanri'nin gozunde kotudur affedilmeyen bir gunah degildir. Kisi gunahindan tovbe ederse kurtulabilir.) Tanri'nin en buyuk buyruklari internet adabina uymasa bile o kadar buyuk ve o kadar Yuce kurallardirki buyuk harflerle yazacagim. ADAM OLDURMEYECEKSIN. KOMSUNU KENDIN GIBI SEVECEKSIN. Emirler 10 tanedir bunlarin icinde ZINA ETMEYECEKSIN emride vardir fakat adam oldurmekle zina ayni degildir. Komsunu sevmek, bir birinizi sevin hukumleri geregi gunahli insanlarida sevmek zorundayiz. Adam oldurenin sonu Cehennemdir. Kurtulus yoktur. Ustelik sen Muslumansin ve escinsellerin oldurulmesi gerektigine inaniyorsun fakat hukum verdigin escinsellerin hemen hicbiri Musluman degildir. Ateist'i, gunahli olsada Hristiyan'i, Yahudi'si, Budist'i vardir. Sen kimsinki senin inancindan olmayan birine Islam Hukuku ile idam verebiliyorsun??? Arabistan'da bir Turk Allah'a kufretmis diye idamla yargilanmadimi? diyelimki Allah'a gercekten kufretti, peki Allah dediginiz Tanri o kadar aciz mi siz koruyorsunuz O nu? Olum hakkinda hukum vermek kolaydir, vermediginiz cani almakta kolaydir ama asla bir oluye yasami geri veremezsiniz lutfen bunu dusunup hukum verin. RAB sizlere merhamet etsin...

hristiyanlık
trustedyou

huzurlu
trustedyou
Evanjelique
İsa ne yapmıştı? Fahişeleri,recme mahkum edilenleri,vergi toplayıcılarını ve son olarak da yanında çarmıha gerilen hırsızları kazanmıştı...Harcamak,öld ürmek,infaz etmek bunlar en kolay yolu seçmektir..Zor olan ise o düşmüş insanları kazanmaktır..Hastanın doktora ihtiyacı vardır,iyi olanın değil..

İsa hep toplum dışına itilmiş,kötü yoldaki kişilerle konuştuğu,beraber olduğu için eleştirilmişti..

İşte Hristiyanlık ile diğer inançlar arasındaki farka küçük bir örnek...

Sevgi ve esenlikle...
Evanjelique kardeş size tamamen katılıyorum ve nasıl oluyorda bu insanlar hala şeriat diyebiliyorlar aklım hayalim almıyor.Müslüman kız arkadaşlarıma soruyorum kocanızın 1den fazla evliliğini nasıl kabullenebiliyorsunuz? Ben erkek olduğum için affınıza nazaran bu durumu anlamakta çok güçlük çekiyorum. Bana lütfen biri açıklasın bu durumu bu nasıl bir saygısızlıktır kadına karşı bu nasıl bir kabus durumudur akıl hayal almıyor. Ve hala diyebiliyorlar bu durum İngilterede anormal ama İslam ülkelerinde normal ölüm cezasını siz nasıl verebiliyorsunuz? Rabbin verdiği canı siz kim oluyorsunuz da alabiliyorsunuz? Recm edilen kızların babaları anaları nasıl taş yürekli insanlardır? Bu ne zülumdur bu nasıl bir işkencedir? Midem bulanıyor artık. Bu vahşete kim son verecek?

İyi de sevgili kardeşim, birden çok evliliğe izin veriyor olması ayrı, illaki birden çok kişi ile evlenilecek demesi ayrı. Bu din ilk ortaya çıktığı bölgede ve zamanda zaten birden çok kadınla evlenme geleneği vardı. 4 değil yüz karısı olan insanlar bile vardı. Bu inanış bunu 4 le sınırladı. İlla 4 kadınla evleneceksiniz demedi. Şimdi neden tek eşlilik kuralı getirmedi? Muhtemelen zamanın sosyolojik şartlarına 4 uygundu. Kadın erkek nüfus oranı, zaten var olan ve çok daha fazla kadınla evlenmeye müsade eden töre ve gelenekler vs. Kendi zamanı ve şartları içinde değerlendirmek lazım durumu. Ve tekrar hatırlamak lazımki bir zorunluluk da yok.

Yukarıdaki yazınız ise eski ahitte geçen birçok peygamberin (Süleyman gibi) ailevi durumunu da bağlar. Dolayısıyla ifadelere dikkat dikkat etmek gerekir.

Sonuçta tekrar ifade ediyorum: Bu site islamı tartışacağımız bir site olmamalı. İnsanları kötülüğe götüren dinleri değildir. Dinleri kötülüğe götüren insanlardır. Rabbin seçtiği ve mesih isa'da bulunanlar hariç herkes ve her din için durum budur.

Esen kalınız.

Huzurrlu
Huzurlu kardeşim size hiç bir şekilde katılmıyorum ayrıca İslam hakkında bilgisiz olduğunuzu düşünüyorum bunun 4'ü 5'i yoktur böyle bir sınırlamayı ilk defa sizden duyuyorum ayrıca birden sonrasında beni 4ü 5i hiç bir şekilde ilgilendirmiyor.
Öte

hristiyanlık
trustedyou

huzurlu
trustedyou
Evanjelique
İsa ne yapmıştı? Fahişeleri,recme mahkum edilenleri,vergi toplayıcılarını ve son olarak da yanında çarmıha gerilen hırsızları kazanmıştı...Harcamak,öld ürmek,infaz etmek bunlar en kolay yolu seçmektir..Zor olan ise o düşmüş insanları kazanmaktır..Hastanın doktora ihtiyacı vardır,iyi olanın değil..

İsa hep toplum dışına itilmiş,kötü yoldaki kişilerle konuştuğu,beraber olduğu için eleştirilmişti..

İşte Hristiyanlık ile diğer inançlar arasındaki farka küçük bir örnek...

Sevgi ve esenlikle...
Evanjelique kardeş size tamamen katılıyorum ve nasıl oluyorda bu insanlar hala şeriat diyebiliyorlar aklım hayalim almıyor.Müslüman kız arkadaşlarıma soruyorum kocanızın 1den fazla evliliğini nasıl kabullenebiliyorsunuz? Ben erkek olduğum için affınıza nazaran bu durumu anlamakta çok güçlük çekiyorum. Bana lütfen biri açıklasın bu durumu bu nasıl bir saygısızlıktır kadına karşı bu nasıl bir kabus durumudur akıl hayal almıyor. Ve hala diyebiliyorlar bu durum İngilterede anormal ama İslam ülkelerinde normal ölüm cezasını siz nasıl verebiliyorsunuz? Rabbin verdiği canı siz kim oluyorsunuz da alabiliyorsunuz? Recm edilen kızların babaları anaları nasıl taş yürekli insanlardır? Bu ne zülumdur bu nasıl bir işkencedir? Midem bulanıyor artık. Bu vahşete kim son verecek?

İyi de sevgili kardeşim, birden çok evliliğe izin veriyor olması ayrı, illaki birden çok kişi ile evlenilecek demesi ayrı. Bu din ilk ortaya çıktığı bölgede ve zamanda zaten birden çok kadınla evlenme geleneği vardı. 4 değil yüz karısı olan insanlar bile vardı. Bu inanış bunu 4 le sınırladı. İlla 4 kadınla evleneceksiniz demedi. Şimdi neden tek eşlilik kuralı getirmedi? Muhtemelen zamanın sosyolojik şartlarına 4 uygundu. Kadın erkek nüfus oranı, zaten var olan ve çok daha fazla kadınla evlenmeye müsade eden töre ve gelenekler vs. Kendi zamanı ve şartları içinde değerlendirmek lazım durumu. Ve tekrar hatırlamak lazımki bir zorunluluk da yok.

Yukarıdaki yazınız ise eski ahitte geçen birçok peygamberin (Süleyman gibi) ailevi durumunu da bağlar. Dolayısıyla ifadelere dikkat dikkat etmek gerekir.

Sonuçta tekrar ifade ediyorum: Bu site islamı tartışacağımız bir site olmamalı. İnsanları kötülüğe götüren dinleri değildir. Dinleri kötülüğe götüren insanlardır. Rabbin seçtiği ve mesih isa'da bulunanlar hariç herkes ve her din için durum budur.

Esen kalınız.

Huzurrlu
Öte yandan din sosyal kurallara uymak için yollanmamıştır sosyal kuralları tanrı isteğine göre düzenlemek için yani bizi içinde bulunduğumuz cehalletten kurtarmak için gönderilmiştir.Dönem sosyolojik durumunu düşünmek falan ne saçmalık o zaman bu kitabı gönderenin tanrı olduğunu değil kitabı uyduranın peygamber olduğuna delalettir.Ayrıca İncil'i okumanızı tavsiye ederim öğretmenimiz İsa kendini topluma uydurmamıştır aksine toplumun dışladığı bütün kesimlere kucak açmıştır. Ben böyle bir öğretmenin öğrencisi olmayı yeğlerim ve onun evlilik hakkında ki öğütlerini kesinlikle kabul ederim. İsa öğretmenim insan olarak yaşamamız için bizi yönlendirmektedir birden fazla evlilik yaptığın zaman nerde insanlık bana bunu söylermisiniz? Sizin hakkınızda ki düşüncelerim affınıza sığınarak söylemek isterim ki İncil'i ya okumamış ya da anlamamışsınız? Tavsiyem özür dilerek öğretmeninizin(Rabbinizin ) öğrencisi olunuz profilinizde protestan yazıyor. Sizi yargılamıyorum yanlış anlamayın sizi yargılamak bana düşmez. Sizi yargılamanın bana düşmeyeceği gibi kimseyede tanrının verdiği canı gaspetmek düşmez İsa'nın öğrencileri nasıl olurda öğretmenlerinin onca öğretisini hiç sayarak idam cezasını haklı bulabiliyor? Çok şaşırttınız beni. Margos ve Evajelique kardeşlerime bu konuda ki yorumlarından dolayı teşekkür ederim.
Saygılarımla...

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Eşcinsellik : 5- 'Eşcinselleri öldürmek caizdir!' - Sayfa 5

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler