| Evanjelique |
|
Rahibe Mary Elizabeth Clark (doğum adı: Michael Clark) Tarihin ilk transseksüel (ameliyat olarak erkek iken kadın cinsiyetine geçen) rahibesidir. St. Elizabeth of Hungary Rahibeleri adıyla kendi kurduğu bir misyonu yürütmektedir. ![]() Not: LGBT (lezbiyen,gay,biseksüel ve transseksüel) kişiler için adanmışlık adına iyi bir örnek teşkil edebilir.. |
| huzurlu | ||||
Bir yazı yetmiş beni silmenize :) Yargılamış, hüküm giydirmiş ve infaz etmişsiniz bile.. Oysa burada uzun zamandır yaziyorum. Biraz olsun beni tanıdığınızı sanırdım. Tek bir yazıya bunca tepki göstermenizi anlayamadım. Bir tek sevgili Evanjelique beni anlamış. Kendisine teşekkür ederim. Polimik olmaması için biribirine karışan-karıştırılan düşüncelerimi çok net ifadelerle ve ayrı ayrı ifade edeceğim. 1) Müslümanlığın Tanrı tarafından gönderildiğine inansaydım Müslüman olarak kalıırdım. Böyle bişeyi zaten savunmuyorum. 2) Müslümanlık, ortaya çıktığı dönemin sosyolojik gerekliliklerini içinde barındırır. 4 eş sandığınızın aksine çok çok eşlilikten çok eşliliğe iniştir. Yani aslında bir sınırlama getirmiştir. 3) Ben 4 eşliliği asla savunmam. Ama bir müslüman da dininin gereği illaki 4 kadınla evlenecek diye bir durum yoktur. 4) İslamı bilmediğimden tutun Hristiyanlığı bilmediğime kadar yazıp çizmişsiniz. Kimin neyi ne kadar bildiğini sadece Tanrı bilir. Bilgelik yarışında değilim. 5) Müslümanlık, budizm, şu bu... Tüm dinler insan icadıdır. Temelde iyiliği getirmeyi amaçlarlar. Hiçkimse mani dininden olduğu için ya da müslüman olduğu için kötü değildir. İnsan olduğu ve kurtarılmadığı için kötüdür ve mensup olduğu dinini de kendi kötülüğüne göre yorumlar. Sorun dinden ziyade insandadır. 6) Eşcinsel bir insanı öldürmek daha doğrusu herhangi bir insanı herhangi bir nedenle öldürmek tabiki korkunç bir günahtır. Bunu düşünmek bile günahtır. Rabbin verdiği canı yalnızca o alır. Bize verilen emir açıktır. ÖLDÜRMEYECEKSİN. 7) İdam cezasına gelirsek kişisel kararlarla insan öldürmekten bahsetmiyorum pek tabiki. Bu devletin hukuk sisteminde olabilecek bir cezadır. Ben de şahsen bir devletin hukuk sisteminde idam cezasının olması gerektiğine inandığımı söylüyorum. Bunun eşcinsellikle şunla bunla ilgisi yok. Evanjelique'nin anladığı gibi diğer büyük toplumsal suçlardan bahsediyorum. Ha şimdi çıkıp derseniz ki bir devletin hukuk sisteminde idam cezasının olması Hristiyan inancımıza aykırıdır. O zaman devletin tüm yasalarını Hristiyanlığa uygunluk açısından incelemeye açarsınız. Ki bunu yapan Şeriatçılar da aynısını yapıyorlar.. Bizim inancımız ise laik bir temele sahip olduğu için böyle bir iddada bulunmanızı inanın anlayamadım. Tekrar söylüyorum. Bir devletin hukuk sisteminde idam cezasının bulunması inancımıza ters değildir. İnancımız devletlerin hukuk sistemlerine müdahale etmez. Bilakis itaat etmemizi ister.. Şu anda bu ceza zaten yok. Bir vatandaş olarak olmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum hepsi bu. Sevgili kardeşlerim, bana katılmayadabilirsiniz. Ama bu 7. madde benim şahsi görüşüm. İslam konumuz değil. Eşcinsel düşmanı, islam savunucusu ama islamdan anlamayan, adam öldürmeyi doğru bulan, İncili okumamış ve anlamamış bir insan olarak itham edildiğimi hissediyorum. Hristiyan bir kardeşinizi itham etmek en son Hristiyanlara yakışır. Lütfen bunu burda keselim. Yazılarınızın hedefi olmak beni üzüyor.. Esen kalın Huzurlu SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Size karşı yazan bir kişiyi başka bir mesajda uyardık, İncil'in sadece Matta - dağdaki vaaz bölümlerini okumuş veya o bölümlere odaklanmış gibi görünmektedir. Ayrıca biraz da sivri hitabı vardır, bunları dikkate alınız lütfen. Biz yönetim olarak mesajlarınızda müdahale gerektirecek bir şey görmedik, lakin size olan hitaba rağmen gayet uygun bir dille düşüncelerinizi açıkladığınızı görüyoruz. |
||||
| ClaudeFrollo | ||||
Tarih adina kotu bir ornek. Muhtemelen de ilk olmak icin olunmus bir sey. Yine de bilgi icin tesekkur. |
||||
| Evanjelique |
|
Rahibe Mary Elizabeth Clark (doğum adı: Michael Clark) Tarihin ilk transseksüel (ameliyat olarak erkek iken kadın cinsiyetine geçen) rahibesidir. St. Elizabeth of Hungary Rahibeleri adıyla kendi kurduğu bir misyonu yürütmektedir. Not: LGBT (lezbiyen,gay,biseksüel ve transseksüel) kişiler için adanmışlık adına iyi bir örnek teşkil edebilir.. |