'Eşcinselleri öldürmek caizdir!' - Sayfa 8

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Eşcinsellik : 'Eşcinselleri öldürmek caizdir!' - Sayfa 8

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Evanjelique

'Eşcinselleri öldürmek caizdir!'

Evet,Katolik kilisesine bağlı bir rahibe değildir,kendisi bir Anglikan (Episkopal) rahibedir ve şu anda Amerikan Katolik Kilisesi (Roma Katolik kilisesi ile ilişiği yoktur,ama tamamen Katolik ritleri kullanılan ve eski Katolik kilisesinden türeme kökenini elçisel atanmaya dayandıran bir kilise topluluğudur) http://www.accus.us/

Ve de kendisi insanları AIDS ve HIV ile ilgili konularda eğitmeye vermiştir..

Burada benim örnek olarak vermek istediğim nokta,kişinin transseksüel olduğu halde dejenere bir yaşam sürdürmemesi ve de Rabbe gelip temiz adanmış bir yaşam sürdürmesidir.Elbette ki,gönül isterdi ki bu kişi cinsiyetini değiştirmeden de Rabbe gelip kendini adasaydı sevgili Claude ama zaten Tanrı'dan çağrı aldığını hissetmesi ameliyatından daha sonraki dönemde gerçekleşmiş.O açıdan eşcinsel ve transseksüel hisler taşıyıp iman edenler için örnek teşkil etmektedir.

hristiyanlık
huzurlu

huzurlu
SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Size karşı yazan bir kişiyi başka bir mesajda uyardık, İncil'in sadece Matta - dağdaki vaaz bölümlerini okumuş veya o bölümlere odaklanmış gibi görünmektedir. Ayrıca biraz da sivri hitabı vardır, bunları dikkate alınız lütfen.

Biz yönetim olarak mesajlarınızda müdahale gerektirecek bir şey görmedik, lakin size olan hitaba rağmen gayet uygun bir dille düşüncelerinizi açıkladığınızı görüyoruz.
Sevgili yönetim, ilginiz için çok teşekkür ederim. Rab sizi bereketlesin.

Bu arada yanlış anlaşılacak şekilde yazmışımdı belki de hatayı ben üstleniyorum. Değerleri dostları da suçlamıyorum.

Aslında 2 konu paralel yürüyor gibi oldu. İDAM ve eşcinsellik ayrı ayrı yürüyor. Belki bu İDAM için ayrı bir başlık açmak daha doğru olabilir bilemiyorum.

Değerli kardeşim trustedyou, hayır size kırılmadım. Yanlış anlaşıldığım için üzüldüm ama aramızda kalıcı kırgınlıklar olmaz bizim. İDAM hakkındaki görüşlerimi anlamkata zorluk çekiyor olmanızı saygıyla karşılıyorum. Ama bakın bu konuda yalnız değilim. Size sitemizden bir link vereyim:

http://www.hristiyan.net/hristiyanahlaki/3.htm

Sn Üçal'ın İDAM konusundaki yazılarını okuyunuz. Pek tabiki Sn ÜÇAL'ın yazıları kutsal kitap değildir.Mutlak doğru kabul edilemez. O da yanılabilir. Yazdıkları tartışılabilir. Ancak senelerini kutsal kitap araştırmalarına veren değerli bir pastörün görüşleri de önemsiz değildir. Ki bu özel sitede kendine yer bulmuştur.

Bu linkte İDAM başlığını okuyunuz lütfen.

Esen kalın.

Huzurlu

Huzurlu

hristiyanlık
trustedyou

huzurlu
huzurlu
SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Size karşı yazan bir kişiyi başka bir mesajda uyardık, İncil'in sadece Matta - dağdaki vaaz bölümlerini okumuş veya o bölümlere odaklanmış gibi görünmektedir. Ayrıca biraz da sivri hitabı vardır, bunları dikkate alınız lütfen.

Biz yönetim olarak mesajlarınızda müdahale gerektirecek bir şey görmedik, lakin size olan hitaba rağmen gayet uygun bir dille düşüncelerinizi açıkladığınızı görüyoruz.

Bu arada yanlış anlaşılacak şekilde yazmışımdı belki de hatayı ben üstleniyorum. Değerleri dostları da suçlamıyorum.

Aslında 2 konu paralel yürüyor gibi oldu. İDAM ve eşcinsellik ayrı ayrı yürüyor. Belki bu İDAM için ayrı bir başlık açmak daha doğru olabilir bilemiyorum.

Değerli kardeşim trustedyou, hayır size kırılmadım. Yanlış anlaşıldığım için üzüldüm ama aramızda kalıcı kırgınlıklar olmaz bizim. İDAM hakkındaki görüşlerimi anlamkata zorluk çekiyor olmanızı saygıyla karşılıyorum. Ama bakın bu konuda yalnız değilim. Size sitemizden bir link vereyim:

Sn Üçal'ın İDAM konusundaki yazılarını okuyunuz. Pek tabiki Sn ÜÇAL'ın yazıları kutsal kitap değildir.Mutlak doğru kabul edilemez. O da yanılabilir. Yazdıkları tartışılabilir. Ancak senelerini kutsal kitap araştırmalarına veren değerli bir pastörün görüşleri de önemsiz değildir. Ki bu özel sitede kendine yer bulmuştur.

Esen kalın.

Huzurlu

Huzurlu
Çok saygıdeğer huzurlu kardeşim olgunluğunuzdan dolayı sizi tebrik ederim önünüzde saygıyla eğiliyorum. Beni yanlış anlamayın sadece sizi kardeşçe uyarmak istedim. Size karşı bir saygısızlığım olduğunu düşünmüyorum kelimelerime gayet dikkat ederek yazdım. Ama fark etmez sizi kırdıysam kendime kızmıştım. Açıklamalarınız beni rahatlattı teşekkür ederim. Ben sizi kardeşim olarak gördüğümden bütün insanlarıda öyle görüyorum başka sebepten değil şahsınıza yönelik önermelerde bulunma hakkını kendimde gördüm. Sizinde bana karşı kardeşçe önerdiğiniz kaynağı inceledim.Bu alıntı oradandır;

İDAM
1. ÖLÜM CEZASININ UYGULANMASI KONUSUNDA KUTSAL KITAB’IN YÖNLENDİRİŞİ
a) Ölüm cezası hiçbir biçimde normal bir vatandaş tarafından verilemez ve yerine getirilemez
b) Ölüm cezasının verilebilmesi için tanıklar gerekir
c) Bir katil için hiçbir alternatif ceza yoktu
d) İnsan yaşamına son vermek idamı beraberinde getir-mektedir
2. ÖLÜM CEZASI KONUSUNDA ÇAĞDAŞ TARTIŞ-MALAR.
a) Böylesine büyük bir cezanın verilmesi barbarlıktan başka bir şey değildir. Böylesine vahşice işlenilmiş bir suça vahşice işlenilmiş başka bir suçla ceza verilmektedir
b) Eğer yanlış bir kişi öldürülürse ne olacaktır?
c) Adam öldürenleri hapis cezasına çarptırmak daha insani olacaktır
d) Allah sevgi Allah’ıdır. Karşılık vermek ve intikam almak gibi barbarca davranışlar O’nun karakter yapısına uymaz

Bu yazıda değerli kardeşimiz iki farklı bakış açısını yazmış kendisi idamı doğru bulduğunu belirtmiyor. İdamı iki seçenekte ele almış karar verme hakkını okura bırakmış gibi geldi bana ben 2. seçeneği seçeceğim. Yazıda da yazıldığı üzre size bir soru yöneltmek istiyorum b şıkkındaki soruyu soruyorum.

hristiyanlık
huzurlu

trustedyou
huzurlu
huzurlu

Esen kalın.

Huzurlu

Huzurlu
Çok saygıdeğer huzurlu kardeşim olgunluğunuzdan dolayı sizi tebrik ederim önünüzde saygıyla eğiliyorum. Beni yanlış anlamayın sadece sizi kardeşçe uyarmak istedim. Size karşı bir saygısızlığım olduğunu düşünmüyorum kelimelerime gayet dikkat ederek yazdım. Ama fark etmez sizi kırdıysam kendime kızmıştım. Açıklamalarınız beni rahatlattı teşekkür ederim. Ben sizi kardeşim olarak gördüğümden bütün insanlarıda öyle görüyorum başka sebepten değil şahsınıza yönelik önermelerde bulunma hakkını kendimde gördüm. Sizinde bana karşı kardeşçe önerdiğiniz kaynağı inceledim.Bu alıntı oradandır;

İDAM
1. ÖLÜM CEZASININ UYGULANMASI KONUSUNDA KUTSAL KITAB’IN YÖNLENDİRİŞİ
a) Ölüm cezası hiçbir biçimde normal bir vatandaş tarafından verilemez ve yerine getirilemez
b) Ölüm cezasının verilebilmesi için tanıklar gerekir
c) Bir katil için hiçbir alternatif ceza yoktu
d) İnsan yaşamına son vermek idamı beraberinde getir-mektedir
2. ÖLÜM CEZASI KONUSUNDA ÇAĞDAŞ TARTIŞ-MALAR.
a) Böylesine büyük bir cezanın verilmesi barbarlıktan başka bir şey değildir. Böylesine vahşice işlenilmiş bir suça vahşice işlenilmiş başka bir suçla ceza verilmektedir
b) Eğer yanlış bir kişi öldürülürse ne olacaktır?
c) Adam öldürenleri hapis cezasına çarptırmak daha insani olacaktır
d) Allah sevgi Allah’ıdır. Karşılık vermek ve intikam almak gibi barbarca davranışlar O’nun karakter yapısına uymaz

Bu yazıda değerli kardeşimiz iki farklı bakış açısını yazmış kendisi idamı doğru bulduğunu belirtmiyor. İdamı iki seçenekte ele almış karar verme hakkını okura bırakmış gibi geldi bana ben 2. seçeneği seçeceğim. Yazıda da yazıldığı üzre size bir soru yöneltmek istiyorum b şıkkındaki soruyu soruyorum.

Sevgili trustedyou,

Bizler kardeşiz. Mesihde tek bedeniz. Farklı bakış açılarımız olur,değişir vs. Kardeşiliğimiz ise bakidir. Lütfen eğilmeyin. Elimi sımsıkı sıkınız yeter.

İlgili link sayfasında siz üstlerdesiniz. Konu başlıklarına bakmışsınız. Lütfen sayfanın altlarına inin. Turgay Üçal orada tüm bu başlıkları detaylandırmış. Açıklamalarını yazmış. Lütfen daha aşağılara inin.

Sevgiyle kalın

HUZURLU

hristiyanlık
katolikmoderator2

Evanjelique
Evet,Katolik kilisesine bağlı bir rahibe değildir,kendisi bir Anglikan (Episkopal) rahibedir ve şu anda Amerikan Katolik Kilisesi (Roma Katolik kilisesi ile ilişiği yoktur,ama tamamen Katolik ritleri kullanılan ve eski Katolik kilisesinden türeme kökenini elçisel atanmaya dayandıran bir kilise topluluğudur) http://www.accus.us/

Ve de kendisi insanları AIDS ve HIV ile ilgili konularda eğitmeye vermiştir..

Burada benim örnek olarak vermek istediğim nokta,kişinin transseksüel olduğu halde dejenere bir yaşam sürdürmemesi ve de Rabbe gelip temiz adanmış bir yaşam sürdürmesidir.Elbette ki,gönül isterdi ki bu kişi cinsiyetini değiştirmeden de Rabbe gelip kendini adasaydı sevgili Claude ama zaten Tanrı'dan çağrı aldığını hissetmesi ameliyatından daha sonraki dönemde gerçekleşmiş.O açıdan eşcinsel ve transseksüel hisler taşıyıp iman edenler için örnek teşkil etmektedir.
Sayin Evanjelique elbette escinsel hisler tasiyanlar da iman edebilirler fakat kisinin yasamini Tanri ya adamasi ayni zamanda ornek teskil etmesi anlamina da gelmektedir yani bu kisi iman etmenin otesine gecip Kilise de Hizmet e gecmis bu konuda somut sorumluluklar ortaya cikar. Ben bu kisiyi rahibe olarak adlandiramiyorum bunu yazamiyorum transeksuel ve rahibe kelimeleri yan yana geldiginde atesler fiskiriyor celiskinin siddetinden oturu.

Cinsiyet degisimi de tam anlamiyla cinsiyet degisimi saglamaz. Yani soz konusu kisi yine de erkektir ve rahibe olamaz. Transeksuel olduktan sonra Tanri ya kendini adayacaksa isledigi gunah icin (cinsiyet degisimi) tovbe edip erkeklerin yapacagi disiplinlere girmeliydi yani rahibe degil onceki mesajimda bahsettiklerimden biri olmaliydi (elbette kabul edilirse) , zaten Takildigim nokta yalnizca budur yani Kilise Hizmeti ve bunun disiplini, kurali, kanunu. Yoksa kisinin homosexuel olmasi beni ilgilendirmiyor.

Arastirip boyle bir ornegi ortaya koydugunuz icin tesekkurler, ilk defa duydum.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Eşcinsellik : 8- 'Eşcinselleri öldürmek caizdir!' - Sayfa 8

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler