| huzurlu |
|
SİTE YÖNETİMİNİN BU MESAJA NOTU:Size karşı yazan bir kişiyi başka bir mesajda uyardık, İncil'in sadece Matta - dağdaki vaaz bölümlerini okumuş veya o bölümlere odaklanmış gibi görünmektedir. Ayrıca biraz da sivri hitabı vardır, bunları dikkate alınız lütfen. Biz yönetim olarak mesajlarınızda müdahale gerektirecek bir şey görmedik, lakin size olan hitaba rağmen gayet uygun bir dille düşüncelerinizi açıkladığınızı görüyoruz. |
| huzurlu | ||||
Bu arada yanlış anlaşılacak şekilde yazmışımdı belki de hatayı ben üstleniyorum. Değerleri dostları da suçlamıyorum. Aslında 2 konu paralel yürüyor gibi oldu. İDAM ve eşcinsellik ayrı ayrı yürüyor. Belki bu İDAM için ayrı bir başlık açmak daha doğru olabilir bilemiyorum. Değerli kardeşim trustedyou, hayır size kırılmadım. Yanlış anlaşıldığım için üzüldüm ama aramızda kalıcı kırgınlıklar olmaz bizim. İDAM hakkındaki görüşlerimi anlamkata zorluk çekiyor olmanızı saygıyla karşılıyorum. Ama bakın bu konuda yalnız değilim. Size sitemizden bir link vereyim: http://www.hristiyan.net/hristiyanahlaki/3.htm Sn Üçal'ın İDAM konusundaki yazılarını okuyunuz. Pek tabiki Sn ÜÇAL'ın yazıları kutsal kitap değildir.Mutlak doğru kabul edilemez. O da yanılabilir. Yazdıkları tartışılabilir. Ancak senelerini kutsal kitap araştırmalarına veren değerli bir pastörün görüşleri de önemsiz değildir. Ki bu özel sitede kendine yer bulmuştur. Bu linkte İDAM başlığını okuyunuz lütfen. Esen kalın. Huzurlu Huzurlu |
||||
| trustedyou | ||||||||
İDAM 1. ÖLÜM CEZASININ UYGULANMASI KONUSUNDA KUTSAL KITAB’IN YÖNLENDİRİŞİ a) Ölüm cezası hiçbir biçimde normal bir vatandaş tarafından verilemez ve yerine getirilemez b) Ölüm cezasının verilebilmesi için tanıklar gerekir c) Bir katil için hiçbir alternatif ceza yoktu d) İnsan yaşamına son vermek idamı beraberinde getir-mektedir 2. ÖLÜM CEZASI KONUSUNDA ÇAĞDAŞ TARTIŞ-MALAR. a) Böylesine büyük bir cezanın verilmesi barbarlıktan başka bir şey değildir. Böylesine vahşice işlenilmiş bir suça vahşice işlenilmiş başka bir suçla ceza verilmektedir b) Eğer yanlış bir kişi öldürülürse ne olacaktır? c) Adam öldürenleri hapis cezasına çarptırmak daha insani olacaktır d) Allah sevgi Allah’ıdır. Karşılık vermek ve intikam almak gibi barbarca davranışlar O’nun karakter yapısına uymaz Bu yazıda değerli kardeşimiz iki farklı bakış açısını yazmış kendisi idamı doğru bulduğunu belirtmiyor. İdamı iki seçenekte ele almış karar verme hakkını okura bırakmış gibi geldi bana ben 2. seçeneği seçeceğim. Yazıda da yazıldığı üzre size bir soru yöneltmek istiyorum b şıkkındaki soruyu soruyorum. |
||||||||
| Evanjelique |
|
Evet,Katolik kilisesine bağlı bir rahibe değildir,kendisi bir Anglikan (Episkopal) rahibedir ve şu anda Amerikan Katolik Kilisesi (Roma Katolik kilisesi ile ilişiği yoktur,ama tamamen Katolik ritleri kullanılan ve eski Katolik kilisesinden türeme kökenini elçisel atanmaya dayandıran bir kilise topluluğudur) http://www.accus.us/ Ve de kendisi insanları AIDS ve HIV ile ilgili konularda eğitmeye vermiştir.. Burada benim örnek olarak vermek istediğim nokta,kişinin transseksüel olduğu halde dejenere bir yaşam sürdürmemesi ve de Rabbe gelip temiz adanmış bir yaşam sürdürmesidir.Elbette ki,gönül isterdi ki bu kişi cinsiyetini değiştirmeden de Rabbe gelip kendini adasaydı sevgili Claude ama zaten Tanrı'dan çağrı aldığını hissetmesi ameliyatından daha sonraki dönemde gerçekleşmiş.O açıdan eşcinsel ve transseksüel hisler taşıyıp iman edenler için örnek teşkil etmektedir. |