Eşcinsellik ile ilgili çeşitli görüşlerin olduğu bir tartışma konusu
21694 kez okundu,
171 kez cevaplandı. En son mesaj
FormerlySaul tarafından gönderildi.
Eşcinsellik ile ilgili çeşitli görüşlerin olduğu bir tartışma konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
6 7 8 9 10
11 12 13 14 20
>
Sonuncu »

28-11-08, 17:13
Temple
Matta 5
28Ama ben size diyorum ki, bir kadına şehvetle bakan her adam, zaten yüreğinde o kadınla zina etmiştir
Rabbin soyledigi bu soz "aksiyon" degil tumuyle (hisler duygularla birlikte) zina kavramini reddetmektedir
"aksiyon" olayini bu kadar on plana cikarmanizi "kilise" nizin size asiladigi "iyi isler yapmak" ogretisinden kaynaklandigini dusunuyorum IMAN dan diil maalesef.
Eşcinsellik ile ilgili çeşitli görüşlerin olduğu bir tartışma
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

28-11-08, 17:46
Evanjelique
Sevgili Okyanus,
Sağolun...Bu forumda saygı sınırlarını zorlamadan,tartışsam da tartışmaktan zevk aldığım birisiniz,çünkü sizinle zaman zaman münakaşaya varan da dialoglarımız olsa da,sizin sayenizde ben de kendi kendimi yeniden sorguluyorum ve imanda büyüyorum..
Çünkü ben de biliyorum,sizin eleştirileriniz ve uyarılarınız da aynı benim gibi olumlu ve yapıcı eleştiriler..Siz sırf kuru kuruya muhalefet olsun,çamur at sizi kalsın mantığıyla körü körüne savunmuyorsunuz inandığınız değerleri...
Ben sizin foruma yeni gelen ve iman hayatımız hakkında çekinceleri olan kişiler hakkında yaşadığınız haklı tedirginliği anlıyorum,sonuçta insanlar bu muymuş işte hristiyanlık diyerek bizim aleyhimizde kullanabilirler bilip bilmeden bizim üzerine tartıştığımız konuları..
Ama malesef herkes sizin kadar iyi niyetli değil..Sizin başından beri bu foruma gerek yazılarınız gerek yorumlarınızla katkınız yadsınamaz..Ama buraya sırf polemik konularında iştirak eden kişiler de mevcut..
Mesela siz de ben de farklı ilahiyat açılarından bakıyoruz bazı olaylara ve ikimiz de ortodoks olmadığımız halde Anastasia kardeşin yazılarını dört gözle bekliyoruz..
Ama burada kendinden başka düşüncede olmayanlara tahammül edemeyen,''Kutsal Kitap faşisti'' olarak daha önce de yazılarımda bahsettiğim bazı katı kişiler var,onlar Kutsal Kitabı diğer imanlılarla buluşmak adına, bir köprü olarak kullanmak yerine adeta bir duvar misali kendinden farklı ilahiyat izleyen imanlıların suratına çarpıyorlar!!..
Ben şu an Katolik değilim ama Katolikleri de ezdirtmem,ha Katolik ilahiyatı hakkında yanlış bulduğunuz tarafları ifade edebilirsiniz,mesela ben de Papa'nın yanılmazlığı konusunda bugün eleştirel bir yazı yazdım ...Ama kalkıp da ben Kutsal Kitaptan bunu anlıyorum,sen böyle düşünmüyorsan yanlış Hristiyansın derse birisi,onun da alnını karışlarım! Daha önce de ifade edildi,Tanrı'nın yolu tektir ve gerçek birdir ama Kutsal Kitapta yazan her ayeti herkes farklı anlayabilir.Eğer bu böyle olmasaydı,biz burada aynı Kutsal Kitabı izleyen yüzlerce değişik kilise mensubu olarak bulunmazdık ve aynı kiliselerin mezheplerin mensupları olarak tek bir ağızdan konuşurduk!! Bu konuda gerçek tektir demagojisi de yaptırtmam,sonuçta daha önce de ifade ettim,bizim sapkın adlettiğimiz Mormon ve Yehova Şahitlerinin de elinde aynı Kutsal Kitap var ve aynı ayetleri kullanarak kendi sapkınlıklarını mazur gösteriyorlar..
Eşcinsellik konusuna gelirsek,Katolikleri savunmak için Katolik olmak gerekmiyorsa eşcinselleri savunmak için de eşcinsel olmak gerekmemektedir...Yalnız aradaki işte o nüans çok önemli kardeşlerim..Eşcinselliği savunamazsınız,o zaman günaha düşeriz..Ama birey olarak İsa Mesih'e gelmiş eşcinsel bir imanlıyı savunurum da,transseksuel de olsa onunla aynı kaptan Rabbin Sofrasını da alırım..eğer o benim Mesihteki kardeşimse...
Eşcinsel imanlı derken kastettiğim,hemcinsinden hoşlanan ama kendini tutup zina günahına düşmeyen kişidir...
Temple,sen okuduğun ayetleri doğru algılamayı öğren önce..Orada eşcinsellik kınanıyor,yüzkere kendimi tekrar etmem gerek demek ki,anlatabilmek için...Eşcinsel his demek illa cinsel ilişki demek değildir,kişi hemcinsine içinde kirlilik taşımayan romantik duygusal hisler de duyabilir elinde olmadan,ne yapsın peki,intihar mı etsin daha büyük günaha girsin sizin zihniyetinize göre..Ölsün mü..Bir atasözü vardır amiyane argo tabirle''Bekara karı boşamak kolay'' derler..Siz o ruh hali ve hissiyet içinde olmadığınız için empati yapmanız da zor olabilir ama bugün ergenlik yaşındaki kaç gencin sırf eşcinsel olma korkusuyla intahar edip öldüğünü duysanız,inanıyorum ki daha dikkatli cümleler sarfedersiniz...
Kromozomsal bilimsel gerçekleri hala inkar ediyorsanız ve hala Kutsal Kitap diyorsanız kusura bakmayın demek ki sizle farklı inançtanız,o kromozomları yaratan da Rabdir ve siz sanal bir ortamda yaşıyorsunuzdur...Kutsal Kitabı örnek alıp şeriat uygulayan Ortaçağın Katolik kilisesi ve daha sonra da Calvin ve yandaşları,binlerce masum insanı Kutsal Kitap kriterlerine göre yaşamadıkları gerekçesiyle bazen de diri diri olmak üzere ateşe atarak katlettiler..
Benim Rabbim sevginin ve bağışlayıcılığın Rabbidir,eğer Kutsal Kitabı nefret ve ayrımcılık tohumları atmak için kullanırsanız o zaman gözünü kan bürümüş;kendi inandığı bir hayat biçimine inanmayanlara yaşam hakkı tanımayan radikal fundamentalist bir çizgidesiniz demektir..
Belki de nickiniz ağır gelmiş,bir Templar şövalyesi ruhuyla hareket ediyorsunuz..
Esenlikle..
FORUMA ÜYE OLUN! /

28-11-08, 18:20
Evanjelique
|
|
Evanjelique
|
Orada eşcinsellik kınanıyor,yüzkere kendimi tekrar etmem gerek demek ki,anlatabilmek için...Eşcinsel his demek illa cinsel ilişki demek değildir,kişi hemcinsine içinde kirlilik taşımayan romantik duygusal hisler de duyabilir elinde olmadan,ne yapsın peki,intihar mı etsin daha büyük günaha girsin sizin zihniyetinize göre..Ölsün mü..Bir atasözü vardır amiyane argo tabirle''Bekara karı boşamak kolay'' derler..Siz o ruh hali ve hissiyet içinde olmadığınız için empati yapmanız da zor olabilir ama bugün ergenlik yaşındaki kaç gencin sırf eşcinsel olma korkusuyla intahar edip öldüğünü duysanız,inanıyorum ki daha dikkatli cümleler sarfedersiniz...
|
Bu yazdıklarıma atfen,şimdi ''Sadece aksiyon değil,hissi geçiren de zina etmiş olur'' diyorsunuz da,burada eşcinsel olduğunu belirten bir arkadaş,ben 6 yaşımdayken de kız bebekleriyle oynuyordum,kadın giysilerini giyiyordum benzerinden ifadeler kullanmış,o kullanmasa bile psikoloji kitaplarında bu tür yaşanmış hadiseler mevcut...
Altı yaşındaki çocuk,nereden zinanın ne olduğunu bilsin,sizin kiliseleriniz değil mi,akli melikeleri yeterli değil diye bebek ve çocuk vaftizi yapmayan! Altı yaşındaki çocuk nereden bilsin zinanın ne olduğunu da karşı cinsten gibi davransın..Kendinizle çelişirsiniz..Altı yaşında İsa'ya iman edip tövbe mi edecek çocuk..Yapmayın lütfen..
Kutsal Kitap asla çelişkiler kitabı değildir ve gerçeklere hitap eder.Aksi takdirde Kutsal Kitap değil,masal kitabı olurdu...Siz hala sapla samanı ayırt edemiyorsanız,kusura bakmayın siz Kutsal Kitap değil,belki de bir masal kitabı okuyorsunuz..
Sizin söyleminiz hep yetişkinlerle sınırlı...Adam demiyor ki ben zina ettim..6 yaşımda da kendimi kız gibi hissediyordum diyor..
Eğer diyecekseniz ki,insan doğası gereği Ademden ötürü günahlıdır,bu çocuk altı yaşında da yüreğiyle zina ediyor,o halde demek ki doğuştan da genetik nedenlerle bu tür değişiklikler olabilmekte...
Benim ikide bir üzerinde durduğum konu bu..Siz bana kalkmış zinayla ilgili Kutsal Kitaptan ayetler okuyorsunuz,orada demiş ben 5-6 yaşımda da böyle hissediyordum..
Hinduizmde olur sizin dediğiniz şeyler,Hristiyanlıkta söz konusu değildir,Tanrı bilimle ve gerçekle çelişmez..
FORUMA ÜYE OLUN! /

28-11-08, 18:31
Temple
|
|
Evanjelique
|
Ama burada kendinden başka düşüncede olmayanlara tahammül edemeyen,''Kutsal Kitap faşisti'' olarak daha önce de yazılarımda bahsettiğim bazı katı kişiler var,onlar Kutsal Kitabı diğer imanlılarla buluşmak adına, bir köprü olarak kullanmak yerine adeta bir duvar misali kendinden farklı ilahiyat izleyen imanlıların suratına çarpıyorlar!!..
RABBIN SOZUNU senin suratina carptigim gibi SOZUN disina cikanlarin hepsinin suratina carparim GERCEK imanli boyle yapar!
Bu konuda gerçek tektir demagojisi de yaptırtmam,sonuçta daha önce de ifade ettim,bizim sapkın adlettiğimiz Mormon ve Yehova Şahitlerinin de elinde aynı Kutsal Kitap var ve aynı ayetleri kullanarak kendi sapkınlıklarını mazur gösteriyorlar..
Bu cok acikca gorunuyor zaten GERCEK yerine kendi mantigin ve hislerinle dusunmenden belli daha once de soyledim
Eşcinsel imanlı derken kastettiğim,hemcinsinden hoşlanan ama kendini tutup zina günahına düşmeyen kişidir...
Iste yine "aksiyon"...ama hoslanmasi normal diyosun hmm bir imanli icin GARIP!!
Temple,sen okuduğun ayetleri doğru algılamayı öğren önce..Orada eşcinsellik kınanıyor,yüzkere kendimi tekrar etmem gerek demek ki,anlatabilmek için...Eşcinsel his demek illa cinsel ilişki demek değildir,kişi hemcinsine içinde kirlilik taşımayan romantik duygusal hisler de duyabilir elinde olmadan,ne yapsın peki
RABBE gelsin !!
Kromozomsal bilimsel gerçekleri hala inkar ediyorsanız ve hala Kutsal Kitap diyorsanız kusura bakmayın demek ki sizle farklı inançtanız,
COK DOGRU kesinlikle katiliyorum..Senin icin dua edicem...
o kromozomları yaratan da Rabdir ve siz sanal bir ortamda yaşıyorsunuzdur...Kutsal Kitabı örnek alıp şeriat uygulayan Ortaçağın Katolik kilisesi ve daha sonra da Calvin ve yandaşları,binlerce masum insanı Kutsal Kitap kriterlerine göre yaşamadıkları gerekçesiyle bazen de diri diri olmak üzere ateşe atarak katlettiler..
Kendi yarattigi "mantik" ve "his" halusilasyonu icinde yasayanin kim oldugunu KUTSAL SOZE bagli herkes goruyor..
Laf ettirtmedigin Katolik "kilisesi" nden bahsediyosun galiba...bunu biliyorum iste senin o "aksiyon" dedigin eylemleri "yasama kriterleri" haline getirirlerse boyle olur...goruyomusun zehir nasil bulasiyor
Benim Rabbim sevginin ve bağışlayıcılığın Rabbidir,eğer Kutsal Kitabı nefret ve ayrımcılık tohumları atmak için kullanırsanız o zaman gözünü kan bürümüş;kendi inandığı bir hayat biçimine inanmayanlara yaşam hakkı tanımayan radikal fundamentalist bir çizgidesiniz demektir..
Sevgi ve Bagislayicik Tanrisi olmasinin yaninda...ayni zamanda KUTSAL dir soyledigi SOZ ve koydugu kural ustunde kaypaklik etmez benim RABBIM..
illa bir sifat koymak istiyosan KUTSAL KITAPA kayitsiz sartsiz bagli diyebilirsin...RABBIN KOLESI de cok mutlu eder beni...
Belki de nickiniz ağır gelmiş,bir Templar şövalyesi ruhuyla hareket ediyorsunuz..
Bunu daha once de soylemistin ama senin Evangelist lerle bir alakan olmadigi belli...
Esenlikle..
|
DIRI RABBIN ADIYLA...
FORUMA ÜYE OLUN! /

28-11-08, 18:50
Okyanus
|
|
Evanjelique
|
Eşcinsellik konusuna gelirsek,Katolikleri savunmak için Katolik olmak gerekmiyorsa eşcinselleri savunmak için de eşcinsel olmak gerekmemektedir...Yalnız aradaki işte o nüans çok önemli kardeşlerim..Eşcinselliği savunamazsınız,o zaman günaha düşeriz..Ama birey olarak İsa Mesih'e gelmiş eşcinsel bir imanlıyı savunurum da,transseksuel de olsa onunla aynı kaptan Rabbin Sofrasını da alırım..eğer o benim Mesihteki kardeşimse...
|
Değerli kardeşim, üç mezhebin hem fikir olduğu bir nokta vardır ki oda eşcinselliğin tiksindirici, iğrenç bir şey olduğudur.
Üç mezhepte bu konuda hem fikir olduğundan dolayı size şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki "Bir eşcinsel sizin Mesih'teki kardeşiniz o la maz".
Bakın Mesih'e iman ediyorum demekle iman edilmez. Kutsal Kitap'ı açıp, okuyup Rab'bimizin diri sözlerine kulak vermeliyizdir. Bunları uygulamalıyızdır. Günlük hayatımıza geçirmeliyizdir. Kutsal Kitap ap açık bir şekilde eşcinselliğin iğrenç bir şey olduğunu yazmaktadır. Bir kişi bunu görüyorsa ama uygulamıyorsa, sadece "Ben Mesih'e inanırım" demekle yetiniyorsa o kişi zaten Mesih'e inanmıyordur. Çünkü Mesih'e inanan, Mesih'in sözlerini uygular.
Bu gün (Türkiye'de bile) zamanında eşcinsel olmuş, Mesih'in sözlerini duyduktan sonra kendini eğitmiş, bu iğrençlikten vazgeçmiş insanlar vardır.
Çünkü eşcinsellik hormonal dengelerin bozukluğu sonucu karşı koyamayacağımız bir hastalık değildir. Eşcinsellik insanın günahları sonucu içerisine düşülen bir iğrençliktir, bir sapkınlıktır. Ama bir kişi hem bu iğrençlikten vaz geçmiyorsa, Mesih'in sözlerini duymasına rağmen hala büyük bir inatla bu sapkınlığın içerisinde yer almak itiyorsa evet o kişi Mesih'e inanmıyordur! Çünkü Mesih'e inanan "Ben Mesih'e inanıyorum" demekle kalmaz, Mesih sözlerini dinleyip, günlük hayatına geçirir.
Değerli kardeşim, ayrıca Kutsal Kitap'ın günah saymış olduğu sadece eşcinsellikte ki cinsel ilişki değildir. Kutsal Kitap baştan sona eşcinselliğe karşı çıkar. Bırakın cinsel ilişkiyi, Kutsal kitap sizin kılık-kıyafetinize bile karırış. Erkeğin erkek gibi, kadının kadın gibi giyinmesini buyurur. İşte Tesniye 22:5 te buna en iyi örnektir.
Evet, insanlarda, bahsetmiş olduğunuz hormonal bozukluğu kabul ederim. Ama eşcinselliğin böyle bir şeyden kaynaklanıyor olabileceğini kabul edemem. Spastiklik örneğini vermiştiniz. Evet spastiklik vücudunuzdaki bir dengesizlik sonucu oluşabilir. Çünkü spastiklik Kutsal Metinler de bir iğrençlik olarak sıfatlanmaz. Ama Kutsal Kitap eşcinselliği bir iğrençlik olarak sıfatlar dolayısıyla, Rab'den hiç bir zaman kötülüğün gelmeyeceği gerçeği altında, eşcinselliği hormonal bir bozukluk olarak adlandıramayız. Eşcinsellik insanın seçimidir. Eşcinsellik insanın günahları sonucu içine düşmüş olduğu bir sapkınlıktır, iğrençliktir.
Ben sizi çok iyi anlıyorum. Siz iyi niyet gösterip, iğrençliğin içine düşmüş insanları da kazanmak istiyorsunuz. Ama bu insanlar pusuya yatmış kurtlara benzerler. Sizin iyi niyetinizden faydalanıp
Hristiyanlık doktrinlerini yıkmak isterler. Çoğu eşcinsel İncil'in değiştirilmiş olduğunu savunur. Neden? Çünkü İncil'de Mesih'in hayatını anlatan ilk dört bölümde eşcinselliğe deyinilmez. İlk dört bölümden sonra deyinilir. "Eğer eşcinsellik gerçekten çok kötü bir şey olmuş olsaydı, Mesih kendi hayatında buna mutlaka deyinirdi" denilir. "Mesih eğer buna deyinmemişse, Mesih'in dünyadan gidişinden sonra havariler tarafında deyinilmişse, burada havariler Mesih'in söylemediği bir öğretiyi duyurmuşlardır ve biz bunları Kutsal olarak kabul edemeyiz" derler. Değerli kardeşim eğer gerçek hayatta eşcinsellerle bir mücadele içine girmişseniz, onlardan, bu tarz akıl almaz - gerçek dışı iddialarıda mutlaka duymuşsunuzdur. Siz çok iyi niyetli bir insansınız. Siz her insanı kazanmak isteyebilirsiniz. Ama art niyetli insanlar her zaman sizin bu iyi niyetinizden yararlanıp,
Hristiyanlığın en temel öğretilerini yıkmak için bir çakal gibi pusu da beklerler.
İşte bu yüzden değerli kardeşim Kutsal Kitap'tan hiç bir zaman taviz vermeyelim. Kutsal Kitap ne yazıyorsa onu uygulıyalım. Kutsal Kitap bir şeyi iğrençlik olarak algılıyorsa, yorumsuz bir şekilde, sorgusuz sualsiz bir şekilde onun iğrençlik olarak kabul edelim. Siz iyi niyet gösterip, Kutsal Kitap'tan tavizler verip insanlara yaklaşmak istersiniz ama o art niyetli insanlar sizi arkadan vuracaklardır.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Eşcinsellik ile ilgili çeşitli görüşlerin olduğu bir tartışma konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
6 7 8 9 10
11 12 13 14 20
>
Sonuncu »
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil