| ilhanmania | ||||
Bu arada; bu konuda foruma ne gibi katkılarım oldu bilemiyorum sizi memnun edebilmişimdir umarım... |
||||
| ilhanmania | ||||
Bu arada; bu konuda foruma ne gibi katkılarım oldu bilemiyorum sizi memnun edebilmişimdir umarım... |
||||
| valeriani |
|
Ben yazdıklarınıza hiç bir şekilde katılmıyorum. Çok çok yanlış bir şey iddia ediyorsunuz. Yazdığınız tek doğru şey "Veya biz mi öyle sanıyoruz.. " cümlesidir. Eşcinsellik tamamiyle bir tercihtir. Rab'bin sözünü dinleyeceksiniz ve eşcinsel olmayı seçmiyeceksiniz, hepsi bu kadar basit. Hırsızlık yapmakta bir tercihtir; ama biz Rab'bimizin sözünü dinleriz ve hırsızlık yapmayız. Her nasıl ki hırsızlık konusunda ve diğer kötü alışkanlıklar konusunda Rab'bimizin sözünü dinliyorsak, aynı şekilde eşcinsellik konusunda da duyarlı olmalıyızdır. Rab'bimiz hem cinsle ilişkiye girmeyi İĞRENÇ bir şey olarak nitelendirmiştir. Nokta. Artık bu nitelendirmeden sonra biz yorumlar getirip, eşcinselliği sevimli olarak gösteremeyiz. Bir de son günlerin bir popüleritesi vardır, sanki eşcinsellik bir tercih değilmiş gibi, bir hastalık olarak nitelendirilir. Hatta olay daha da abartılır bu hastalığın doğuştan geldiği ileri sürülür. İşin çok daha acısı BAZI Hristiyanlar sevimli gözükmek için böyle düşünceleri onaylarlar. Ben şiddetle karşı çıkıyorum buna! Eğer siz, eşcinselliği doğuştan gelen bir çağresizlik olarak gösterirseniz Şeytan ile Rab'bi aynı kefeye koyarsınız. Rab'den kötülük gelmez! Rab eğer bir şeyi Kutsal Kitabında İĞRENÇLİK olarak adlandırıyorsa, bu iğrençliği insana doğuştan vermez! Verir diyen, Rab'den kötülüğün geleceğinide savunmuş olur ve Hristiyanlığın ABC'si olan bir şeye zıt düşmüş olur. Kaş yapalım derken göz çıkartmayalım. İnsanları kırmıyacaz diye, Kutsal Kitap'a aykırı davranmayalım. Gerçekleri hata yapan kişinin yüzüne karşı söyleyelim ki oda doğru yolu bulabilsin. Hem cinsle ilişkiye girmek bir İĞRENÇLİKTİR. Çok büyük bir GÜNAHTIR. Bu benim yorumum değil, Kutsal Kitap'ın söylediği bir şeydir. |
| ilhanmania | ||||
6 yaşında bir çocuğun henüz hiçbirşey bilmiyorken 1. sınıfta erkek arkadaşlarının vücutlarına bakmaktan kendini alıkoyamaması bir tercih değildir.. Hırsızlık ile asla aynı kefeye konamayacak kadar ciddi ruhsal, içgüdüsel bir meseledir eşcinsellik.. Kıyaslamak elma ile armudu toplamak gibi birşey olur.. Son günlerin popüleritesi dediğiniz şey yıllarca tıp ilmi ile uğraşmış ve insan psikolojisi üzerine tezler hazırlamış çok kıymetli doktorların ortaya koydukları gerçeklerdir.. Sırf hoşumuza gitmiyor diye gerçekleri inkar etmenin bir manası yok.. Yazınızda katılacağım tek ortak nokta.. Kişinin kenidini tutabilmesidir.. Rabbe gerçekten gönülden bağlı insan onun "yapma" dediği şeyi yapmaz.. Ve Rab hemcins ile ilişkiyi yasaklamıştır, bunun alternatifi yoktur, bu yasağa uymayan Rabden uzaklaşır.. Tüm bu fikirlerde sizinle aynı yolda yürüyorum.. Ama ne yazık ki eşcinsellikte doğru yola yönelme yoktur.. Kişi karşı cins ile evlenir, hatta çocuğu bile olur ama hemcinsini düşünmekten kendini asla alıkoyamaz.. Bu da onun aslında asla doğru yolu bulamayacağı anlamına gelir.. |
||||
| ilhanmania | ||||
6 yaşında bir çocuğun henüz hiçbirşey bilmiyorken 1. sınıfta erkek arkadaşlarının vücutlarına bakmaktan kendini alıkoyamaması bir tercih değildir.. Hırsızlık ile asla aynı kefeye konamayacak kadar ciddi ruhsal, içgüdüsel bir meseledir eşcinsellik.. Kıyaslamak elma ile armudu toplamak gibi birşey olur.. Son günlerin popüleritesi dediğiniz şey yıllarca tıp ilmi ile uğraşmış ve insan psikolojisi üzerine tezler hazırlamış çok kıymetli doktorların ortaya koydukları gerçeklerdir.. Sırf hoşumuza gitmiyor diye gerçekleri inkar etmenin bir manası yok.. Yazınızda katılacağım tek ortak nokta.. Kişinin kenidini tutabilmesidir.. Rabbe gerçekten gönülden bağlı insan onun "yapma" dediği şeyi yapmaz.. Ve Rab hemcins ile ilişkiyi yasaklamıştır, bunun alternatifi yoktur, bu yasağa uymayan Rabden uzaklaşır.. Tüm bu fikirlerde sizinle aynı yolda yürüyorum.. Ama ne yazık ki eşcinsellikte doğru yola yönelme yoktur.. Kişi karşı cins ile evlenir, hatta çocuğu bile olur ama hemcinsini düşünmekten kendini asla alıkoyamaz.. Bu da onun aslında asla doğru yolu bulamayacağı anlamına gelir.. |
||||
|
Alıntı:
|
| kıymetli doktorların ortaya koydukları gerçeklerdir |