| Evanjelique |
|
Yukarıda kardeşlerimin çoğunun yazdığı düşüncelere katılsam da, insan hatasız yaratılmaz gibi bir düşünceye katılmıyorum..O halde dünyada neden spastik çocuklar,down sendromlular,zeka özürlüler doğuyor? Isa neden kendisine" annesimi babasimi gunah islemis de boyle olmus" diyen kisilere "gunahtan degil Tanrinin yuceligi gorulsun diye " diyor ? Tamam Tanrı kendi hatasızdır ama her insanın aynı derecede eşit şartlar altında yaratıldığına iman etmek,Alice'in Harikalar diyarına inanmaktan farksız,mantıkla ve gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir mittir ve kendini kandırmacadır.. O halde siz bütün somut ve müspet bilimi,doğuştan gelen genetik bozuklukları görmezden gelerek günaha düşersiniz... Hatasız olan tek Rab İsa Mesihtir.. GERCEGI carpitnmayin! Isa Mesihe ovguler duzup GERCEGIN SOZUNDEN sapiyosunuz ve bunu yayiyosunuz Imanlilarin TEK KALESI GERCEGIN SOZUNUN yerine kendi ideolojinlerinizi koyuyosunuz! Eşcinselliği tabi ki Down sendromuyla veya Otizmle bir tutmuyorum ama bir insan doğuştan hem erkek hem dişi genitallerine sahipse (Hermafroditizm) ve dolayısıyla cinsiyet karmaşası yaşıyorsa bunun suçunu ona yüklemek insafsızlıktır..Aynı şekilde, eşcinselliğe de bazen kromozomsal ve genetik mutasyonlar yol açabilmektir.. Bizim imanlı olarak tek söyleyebileceğimiz,eğer kişi bu hisler içerisindeyse,kendini Rabbe ve duaya vererek ,iğrenç olarak Kutsal Kitapça tanınan ''aksiyon'' halinden uzak durmalıdır... Romalılar 1 24Bu yüzden Tanrı, birbirlerinin bedenlerini aşağılasınlar diye, onları yüreklerinin tutkuları içinde ahlaksızlığa terk etti. 25Onlar Tanrı'yla ilgili gerçeğin yerine yalanı koydular. Yaradan'ın yerine yaratığa tapıp kulluk ettiler. Oysa Tanrı sonsuza dek övülmeye layıktır. Amin. 26İşte böylece Tanrı onları utanç verici tutkulara teslim etti. Onların kadınları bile doğal ilişkiler yerine doğal olmayanları yeğlediler. 27Aynı şekilde erkekler de kadınla doğal ilişkilerini bırakıp birbirlerine karşı şehvetle yanıp tutuştular. Erkekler erkeklerle utanç verici ilişkilere girdiler ve kendi bedenlerinde sapıklıklarına yaraşan karşılığı aldılar. |
| Margos | ||||||||
Ben heteroseksüel olarak kız arkadaşımla seks yapmıyorum. Neden? Zina olduğu için. Bu bir tercihtir. Ancak kız arkadaşıma ilgi duymam, ona aşık olmam bir tercih değildir. Bir homoseksüel, seks yapmamayı tercih etmelidir. Neden? Zina olduğu için. Evlilik dışı yapılan bütün cinsel ilişkiler günahtır. Yani seks yapmamak da bir tercihtir. Ancak bir erkeğin bir erkeğe veya bir kadının bir kadına ilgi duyması, aşık olması bir tercih değildir. Yani eşcinsellik de, eşcinsel duygular da tercih değildir. Bilim bunu kanıtlamıştır. Olayları sadece cinsellik üzerinden yorumlamak, eşcinsel deyince direk sevişen insanları akla getirmek kadar yanlış bir şey yok. İnsanların duyguları var, yapmayın lütfen. Her şey sizin gördüklerinizle sınırlı değil. |
||||||||
| Evanjelique |
|
Temple,sen de agresif uslübuna dikkat et,ben kendi görüşümü lanse falan etmiyorum,Rev. Turgay Üçal'ın yazdığı 'Hristiyan Ahlakı' adlı kitapta,eşcinsellik ve transvestizm hakkında bölümler var.. Kusura bakma TANRI SOZUNUN yok sayilmasi beni deli ediyor... Ben diyorum ki Tanrı'nın lanetlediği 'aksiyon'dur,arada bir nüans var,eşcinsellik bir gerçektir ve bazen kişinin de elinde olmayabilir,gerçeklere gözümüzü yumduğumuzda extremist islamcı radikal bağnaz ve yobazlardan farkımız kalmaz.. Bir farkla...GERCEK yok sayilip kisilerin- Reverand olmasi benim icin onemli diil Tanri insanlar arasinda ayrim yapmaz- getirdigi demagojilere( St Augustine benim idollerimden bir tanesidir ayri tutuyorum) GERCEGE bagli imanlilarin karsi cikmasi kadar Kutsal Ruhla dolu olan bir eylem olamaz. |