Eşcinsellik ile ilgili çeşitli görüşlerin olduğu bir tartışma - Sayfa 9

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Eşcinsellik : Eşcinsellik ile ilgili çeşitli görüşlerin olduğu bir tartışma - Sayfa 9

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Temple

Eşcinsellik ile ilgili çeşitli görüşlerin olduğu bir tartışma

Evanjelique

Sizin de Kutsal Kitap yorumunuz beni bağlamaz,ben at gözlükleriyle okumam Kutsal Kitabı..Rab gönül gözünüzü açsın...Amin..

Dırı Rabbın Sozunu "insan" yorumu ve mantigi katmadan okumaya calis...
Goruceksin cok seviceksin...At gozlukleriyle okumak daha cok hosuna gidicek...

Sevgiler

hristiyanlık
Margos

Okyanus
Ben yönetimi iyi ya da kötü bir şekilde eleştirmedim.

Ben o an çağresizliğimin ve sinirimin kurbanı olup yönetime dert yandım.

Ama sinirle ve çağresizlikle insanlar bazen doğru seçimler yapamayabiliyor.

Zaten bu gün de eğer hatalı davranıp, yönetimin kalbini kırmışsam kendilerinden özür diledim. Bunu da üstü kapalı e-maille değil, herkesin gözü önünde yaptım.

Ayrıca konumuz bu değildi. Araya reklam sokup konuyu farklı yerlere çarptırtmayın. Böyle bir itamda bulundunuz bende açıklamasını yaptım Margos.
Forum sitelerinde reklam yapmaya bayılan biri olarak önerinizi dikkate alacağım. Ancak çarpıtma konusunda elinize su dökemem. İyi günler.

Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34

hristiyanlık
Okyanus

Evanjelique
Konumuz burada Turgay bey,şu pastör veya bu değil..Kişiselleştirmenin alemi de yok bu konuyu,ne bileyim ben Turgay bey kilisesine travesti gay sokuyor mu?..Sadece söz konusu ''Hristiyan Ahlakı'' adlı kitapta kendi katkısının bulunduğudur ve eşcinsellik konusuna Hristiyani açıdan değinen,suya sabuna dokunan yegane din adamıdır bu çalışmasıyla..

Turgay bey kendi sözlerini yazmıyor ki,Kutsal Kitabı referans gösteriyor çalışmalarında,bu kadar yıllık pastörlük deneyimi olduğuna göre herhalde kendisine bu konular için boş bir insan diyemeyiz..Ve kitapta verilmek istenen nokta,eşcinsellerle eşcinsellik arasında yargılarken bir ayrım yapmamız gerektiği,Tanrı katında lanetlenin kişiler değil,aksiyon olduğudur..

Ayrıca kiliseye eşcinsel sokmak sokmamak ne demek,bizim kimseyi kiliseye gelmekten men etmek gibi bir sıfatımız olması mümkün değildir;bizim Rabbimiz ''Yargılama ki,yargılanmayasın'' der..

Unutmayalım ki,Maria Magdalena,yani Mecdelli Meryem de tövbe edip Rabbe gelmeden önce bir fahişeydi ve şu an kendisi adına bir çok kilise kurulup azizelik mertebesine erişmiş kilise takvimlerinde anılan,adı zikredilen biridir..Ve şüphesiz ki Mesih'in krallığında yerini almıştır..

Aynı şekilde bir eşcinsel de tövbe edip Rabbe geldiği takdirde,Tanrı'nın krallığında yerini alacaktır...

Sizle şu noktada buluşuyoruz, tövbe olduğu takdirde Rab onu evladı olarak krallığına kabul edecektir .

Ayrıldığımız nokta ise, siz eşcinsellik yoktur deyip bunun varlığını inkar ediyorsunuz.Eşcinsellik vardır ve hayvanlar aleminde bile örneklerini bulmak mevcuttur.Ama insanı hayvandan ayıran en önemli nokta,insanın iradesi olması ve Rabbin hükmü altında olmasıdır.Eşcinsellik doğuştan da olabilir,eğer bir erkek çocuğu arkadaşın mesajında belirtttiği gibi henüz 6 yaşında iken kız elbiseleri giyip kendini karşı cinsin kimliğiyle bağdaştırıyorsa bu eşcinselliğin sonradan edinildiği savını çürütür.

Kiliseye eşcinsel sokuyor mu diye bir polemik yaratmanızı da çok çirkin buluyorum,demek siz pastör olsanız insanları kiliseye testle sokacaksınız..
Değerli kardeşim ama ortada yanlış bir şeyler varsa, eğer kötülüklerin Tanrı'dan gelebileceğini söyleyen/ima eden birileri varsa ve bu kişi de pastörse olayı kişiselleştirmenin bir gereği vardır.

Ben Turgay Bey bunu yapıyor demiyorum. Çünkü yapıp yapmadığını bilmiyorum ama eğer yapıyorsa evet olay kişiselleştirilmelidir. Çünkü durum çok vahimdir.

Ayrıca Pastörler kesinlikle kiliseye eşcinsel sokmamalıdır. Pastörlerin kiliseye dilediği insanları sokmama gibi bir hakkı vardır ki bunların da bu güne kadar bir çok örneği vardır.

Bir insan eşcinseldir, yaptığı iğrençliğin farkına varır, tövbe eder ve bir daha bu iğrençliği yapmazsa biz eskiden eşcinsel olan kişinin kilisede ayaklarını bile yıkarız. Başımızın üzerinde yeri vardır.

Ama eğer bir kişi yaptığı iğrençliğin farkındaysa ve bunu bile bile kiliseye geliyorsa, kilise cematine bunun da propagandasını yapıyorsa üstüne üstün bir de pastörün böyle bir şeyden haberi varsa bu kişi kesinlikle ama kesinlikle Tanrı'nın evinden uzaklaştırılmalıdır. Çünkü pastörlerin böyle bir hakkı vardır ve bu güne kadar bu haklarını doğru yolda kullanıp çok bereketli işler yaptıklarını da defalarca tanık olunmuştur.

hristiyanlık
Temple

Alıntı:

Bir insan eşcinseldir, yaptığı iğrençliğin farkına varır, tövbe eder ve bir daha bu iğrençliği yapmazsa biz eskiden eşcinsel olan kişinin kilisede ayaklarını bile yıkarız. Başımızın üzerinde yeri vardır.

Ama eğer bir kişi yaptığı iğrençliğin farkındaysa ve bunu bile bile kiliseye geliyorsa, kilise cematine bunun da propagandasını yapıyorsa üstüne üstün bir de pastörün böyle bir şeyden haberi varsa bu kişi kesinlikle ama kesinlikle Tanrı'nın evinden uzaklaştırılmalıdır. Çünkü pastörlerin böyle bir hakkı vardır ve bu güne kadar bu haklarını doğru yolda kullanıp çok bereketli işler yaptıklarını da defalarca tanık olunmuştur.

Imza

Rab bereketlesin Degerli kardesim

hristiyanlık
Okyanus

Evanjelique
SONUÇ: Eşcinsellik vardır ama eşcinselliği günah yapan aksiyondur! Çoğu kilise ve kutsal kitap uzmanı ilahiyatçı da bu görüştedir..Siz değilseniz,o sizin kişisel Kutsal Kitap algılayışınızdır...
Ben bu yazıları iyi niyetle yazdığınızı biliyorum. İnanın ki yazdıklarınızın art niyetli olduğunu hiç bir şekilde düşünmüyorum. Ama kötü niyetli insanlar vardır ve sizin bu iyi niyetinizi kötüye kullanacak olanlarda vardır.

Değerli kardeşim, Kutsal Kitapın karşı çıkmış olduğu şey sadece "aksiyon" değildir. Malesef bu bu şekilde aksettirilmek isteniyor ama gerçek bu değildir. Kutsal Kitap sadece "aksiyona" değil olduğu gibi eşcinsellik kavramına karşı çıkar.

Lütfen Tesniye (Yasanın Tekrarı) 22:5 e bakın. Orada kılık kıyafetten bahseder. "Aksiyon" gibi faliyetlere hiç değinmez. Ama kadınların erkek gibi giyinmemesi gerektiğini söyler. Yani iş "aksiyona" gelene kadar, her konuda kadının kadın gibi, erkeğin erkek gibi davranması gerekir. Kutsal Kitap sadece aksiyona değil, eşcinsellik mantığına baştan sona karşıdır. Tesniye 22:5 buna en güzel örneklerden birisidir.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Eşcinsellik ile ilgili çeşitli görüşlerin olduğu bir tartışma konusuna benzer konular;

Katolik Kilisesi'nde değişimler ve eşcinsellik Kaynak:Hürriyet Gazetesi Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benedikt, eşcinsellerin din adamı olma yolunu kapayan ve rahip adaylarına "gönüllü psikolojik testler" yapılmasını öngören talimatnameyi imzaladı. Vatikan’daki Katolik Eğitimi Kongregasyonu Başkanı Kardinal Zenon Grocolewski, konu ile ilgili yaptığı basın toplantısında, "Eşcinsellik bir sapkınlık, bir yoldan çıkmadır. Din adamı adayları böyle bir zihin yorgunluğunu çekemez ve Kilise ile inançlılara faydalarından çok zararları dokunabilir" dedi. Kilisede son dönemde patlak veren seks skandalları yüzünden Papa’nın yeniden hazırlattığı talimatnameye göre, psikologlar, din adamı adaylarına testler yapacak. "Derindeki eşcinsel eğilimlerin" yanısıra, eşcinsel olmadığı saptanan...

Çeşitli konular hakkında Amerika'daki inançsal grupların görüşleri Çeşitli konular hakkında Amerika'daki inançsal grupların görüşleri http://www.usatoday.com/news/graphics/2008_pew_religion/flash.htm

Hristolojik (Mesih'in Kimliği ile ilgili) Tartışma ve Sapkınlıklar MESİH'İN KİMLİĞİ İLE İLGİLİ TARTIŞMA ve SAPKINLIKLARA GENEL BİR BAKIŞ: Hristiyanlık öğretisi, ilk yüzyıllardan itibaren çeşitli sapkınlıklarla karşılaşmıştır ve evrensel Kilise, havarisel geleneğin ve Kutsal Yazıların yardımıyla bu sapkınlıkları reddederek Kilise dışına atmaya çalışmıştır. Yeni Antlaşma'nın ve elçisel Hristiyan öğretisinin merkezinde Mesih olduğu için, bu aykırı öğretiler ve hareketler çok büyük çoğunlukla Mesih'in kimliği ve kökeni üzerine kurulmuştur. İlginç olan tarihsel bir gerçek, havariler döneminde ve bunun sonrasında evrensel Kilise için en büyük tehdit oluşturan sapkın öğretilerin Mesih'in insan tabiatını inkar etmiş olmalarıdır. Özellikle Gnostik felsefenin (gizli bilgilerin bedene hapsolmuş insan ruhunu...

Exodus International Kilisesi'nden Eşcinsellik 'e tedavi http://www.guncel.net/gundem/yasam/2008/10/07/iman-gucuyle-escinsellik-tedavisi.htm İman gücüyle eşcinsellik tedavisi <!-- manset sonu --> Amerikan 'Exodus International' kilisesi, eşcinsellikten kurtulmak isteyen insanlara yardımcı olmak iddiasında Exodus, Amerika’da bu aralar yaygınlaşan ‘ex-gay’ Hıristiyan akımın öncülerinden bir kilise. Eşcinselleri ‘kendi cinselliklerini terk etmeye’ çağırıyor. Kilisenin başkanı rahip Alan Chambers, gençlik yıllarında bir eşcinsel iken daha sonraları yaşam şeklini ve cinsel tercihlerini değiştirdi. Şu an eşi Leslie Chambers ve iki çocuğuyla ‘örnek bir aile babası’ figürü çizen Chambers, çeşitli üniversitelerde konferanslar da veriyor. O kadar ki Alan Chambers, Charisma...

4. bölüm - Çeşitli litürjiler ve gizin tekliği 2. KONU Çeşitli litürjiler ve gizin tekliği Litürji gelenekleri ve Kilisenin evrenselliği 1200 Kudüs’teki ilk Hıristiyan cemaatinden İsa’nın yeniden gelişine kadar her yerde havarilerin inancına sadık kalan Tanrı Kiliselerinin hepsi aynı Paskalya gizi törenini yapmaktadır. Litürjide kutlanan giz tek olmasına karşın kutlama biçimleri değişiktir. 1201 Mesih’in gizi öylesine akıl almaz biçimde bereketlidir ki, hiçbir litürjik gelenek bunun ifadesini tüketemez. Bu ritlerin doğuş ve gelişme tarihi şaşırtıcı bir tamamlayıcılıkla bunu göstermektedir. Kiliseler bu litürjik gelenekleri iman sırlarında ve imanda birlikte yaşadıklarında karşılıklı olarak birbirlerini zenginleştirmiş ve her Kilise’ye(Bkz. EN 63-64) ortak olan misyonda ve...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Eşcinsellik : 9- Eşcinsellik ile ilgili çeşitli görüşlerin olduğu bir tartışma - Sayfa 9

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler