| Evanjelique |
|
Sizin de Kutsal Kitap yorumunuz beni bağlamaz,ben at gözlükleriyle okumam Kutsal Kitabı..Rab gönül gözünüzü açsın...Amin.. |
| Okyanus |
|
Ben yönetimi iyi ya da kötü bir şekilde eleştirmedim. Ben o an çağresizliğimin ve sinirimin kurbanı olup yönetime dert yandım. Ama sinirle ve çağresizlikle insanlar bazen doğru seçimler yapamayabiliyor. Zaten bu gün de eğer hatalı davranıp, yönetimin kalbini kırmışsam kendilerinden özür diledim. Bunu da üstü kapalı e-maille değil, herkesin gözü önünde yaptım. Ayrıca konumuz bu değildi. Araya reklam sokup konuyu farklı yerlere çarptırtmayın. Böyle bir itamda bulundunuz bende açıklamasını yaptım Margos. |
| Evanjelique |
|
Konumuz burada Turgay bey,şu pastör veya bu değil..Kişiselleştirmenin alemi de yok bu konuyu,ne bileyim ben Turgay bey kilisesine travesti gay sokuyor mu?..Sadece söz konusu ''Hristiyan Ahlakı'' adlı kitapta kendi katkısının bulunduğudur ve eşcinsellik konusuna Hristiyani açıdan değinen,suya sabuna dokunan yegane din adamıdır bu çalışmasıyla.. Turgay bey kendi sözlerini yazmıyor ki,Kutsal Kitabı referans gösteriyor çalışmalarında,bu kadar yıllık pastörlük deneyimi olduğuna göre herhalde kendisine bu konular için boş bir insan diyemeyiz..Ve kitapta verilmek istenen nokta,eşcinsellerle eşcinsellik arasında yargılarken bir ayrım yapmamız gerektiği,Tanrı katında lanetlenin kişiler değil,aksiyon olduğudur.. Ayrıca kiliseye eşcinsel sokmak sokmamak ne demek,bizim kimseyi kiliseye gelmekten men etmek gibi bir sıfatımız olması mümkün değildir;bizim Rabbimiz ''Yargılama ki,yargılanmayasın'' der.. Unutmayalım ki,Maria Magdalena,yani Mecdelli Meryem de tövbe edip Rabbe gelmeden önce bir fahişeydi ve şu an kendisi adına bir çok kilise kurulup azizelik mertebesine erişmiş kilise takvimlerinde anılan,adı zikredilen biridir..Ve şüphesiz ki Mesih'in krallığında yerini almıştır.. Aynı şekilde bir eşcinsel de tövbe edip Rabbe geldiği takdirde,Tanrı'nın krallığında yerini alacaktır... Sizle şu noktada buluşuyoruz, tövbe olduğu takdirde Rab onu evladı olarak krallığına kabul edecektir . Ayrıldığımız nokta ise, siz eşcinsellik yoktur deyip bunun varlığını inkar ediyorsunuz.Eşcinsellik vardır ve hayvanlar aleminde bile örneklerini bulmak mevcuttur.Ama insanı hayvandan ayıran en önemli nokta,insanın iradesi olması ve Rabbin hükmü altında olmasıdır.Eşcinsellik doğuştan da olabilir,eğer bir erkek çocuğu arkadaşın mesajında belirtttiği gibi henüz 6 yaşında iken kız elbiseleri giyip kendini karşı cinsin kimliğiyle bağdaştırıyorsa bu eşcinselliğin sonradan edinildiği savını çürütür. Kiliseye eşcinsel sokuyor mu diye bir polemik yaratmanızı da çok çirkin buluyorum,demek siz pastör olsanız insanları kiliseye testle sokacaksınız.. |
|
Alıntı:
|
|
Bir insan eşcinseldir, yaptığı iğrençliğin farkına varır, tövbe eder ve bir daha bu iğrençliği yapmazsa biz eskiden eşcinsel olan kişinin kilisede ayaklarını bile yıkarız. Başımızın üzerinde yeri vardır. Ama eğer bir kişi yaptığı iğrençliğin farkındaysa ve bunu bile bile kiliseye geliyorsa, kilise cematine bunun da propagandasını yapıyorsa üstüne üstün bir de pastörün böyle bir şeyden haberi varsa bu kişi kesinlikle ama kesinlikle Tanrı'nın evinden uzaklaştırılmalıdır. Çünkü pastörlerin böyle bir hakkı vardır ve bu güne kadar bu haklarını doğru yolda kullanıp çok bereketli işler yaptıklarını da defalarca tanık olunmuştur. |
| Evanjelique |
| SONUÇ: Eşcinsellik vardır ama eşcinselliği günah yapan aksiyondur! Çoğu kilise ve kutsal kitap uzmanı ilahiyatçı da bu görüştedir..Siz değilseniz,o sizin kişisel Kutsal Kitap algılayışınızdır... |