Exodus International Kilisesi'nden Eşcinsellik 'e tedavi konusu
1338 kez okundu,
0 kez cevaplandı. En son mesaj
admin1 Ken Block tarafından gönderildi.
Exodus International Kilisesi'nden Eşcinsellik 'e tedavi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

27-11-08, 12:59
admin1 Ken Block
http://www.guncel.net/gundem/yasam/2...k-tedavisi.htm
İman gücüyle eşcinsellik tedavisi
Amerikan 'Exodus International' kilisesi, eşcinsellikten kurtulmak isteyen insanlara yardımcı olmak iddiasında
Exodus, Amerika’da bu aralar yaygınlaşan ‘ex-gay’
Hıristiyan akımın öncülerinden bir kilise. Eşcinselleri ‘kendi cinselliklerini terk etmeye’ çağırıyor.
Kilisenin başkanı rahip Alan Chambers, gençlik yıllarında bir eşcinsel iken daha sonraları yaşam şeklini ve cinsel tercihlerini değiştirdi. Şu an eşi Leslie Chambers ve iki çocuğuyla ‘örnek bir aile babası’ figürü çizen Chambers, çeşitli üniversitelerde konferanslar da veriyor.
O kadar ki Alan Chambers,
Charisma dergisi tarafından Amerikan kilisesinin geleceğini temsil eden en üstün
Hıristiyan liderlerden biri olarak lanse edildi.
Şimdilerde kürsüye çıktığında ‘heteroseksüel’ olduğunu muzaffer bir şekilde ilan eden Chambers, kendisini dinleyenlere hitap ederken “Kendi kiliseleri yargılasa bile ben eşcinselleri yargılamıyorum çünkü ben de bir zamanlar onlardan biriydim.” .diyor.
“İmandan çıkmış mıydım?” diye soruyor eski hayatını anlatırken “Elbette! İmansız bir hayatı sürdürüyordum ve üstelik bunu seviyordum. Aynı cinse yönelik duygularımı ben seçmemiştim ama bu duyguları yönlendirmek benim seçimimdi. Oysa bundan kurtulmak mümkün. Kilisemin cemaati, eşcinsel sayılmaz, onlar sadece ‘aynı cinse yönelik cinsel eğilimleriyle mücadele’ halindeler.
EX-GAY KAMPINA HOŞGELDİNİZ
Eşcinselliğin, tedavi edilebilir bir rahatsızlık olduğu fikri uzun yıllardır Amerika’da tartışmalar yaratmakta. ‘Aynı cinse yönelik cinsel eğilimin’ tedavi edilebilir bir rahatsızlık olduğuna yönelik araştırmalar inanılırlığını giderek kaybetse de Amerika ve İngiltere’de giderek yaygınlaşan bir ex-gay rahipler olgusu da var. Bunlar ‘
Hıristiyan danışmanlığı’şemsiyesi altında ‘eşcinselliğe karşı terapi’ uygulamaları yürütüyorlar.
Hıristiyan dünyasındaki ‘eşcinsellik’ krizine karşı kimi kiliseler kapılarını eşcinsellere açar ve hatta eşcinsel evliliklere bile cevaz verirken kimi kiliseler de ‘cinsellik ve inanç’ konularını yeni bir konsept altında birleştirdiklerini iddia ediyorlar. Oysa eşcinsellere telkin yoluyla ‘eşcinsellikten vazgeçirme’ terapileri genelde büyük stres ve depresyona yol açıyor. Bazı durumlarda ise intihara sürüklüyor.
Florida’da yerleşik Exodus International, bilhassa gençlere yönelik olarak düzenlediği kamplarda çeşitli workshop’lar, kurslar ve dersler yoluyla insanlara ‘kendileriyle barışık olma’ ‘suçluluk ve utanç duygusuyla mücadele etme’ gibi konularda eğitim ve telkinlerde bulunuluyor. Ders ve seminerleri verenler ise bir zamanlar eşcinsel eğilimlere sahipken ‘iman gücüyle’ bu eğilimlerden vazgeçmiş olduğu söylenen eğitmenler.
Haberi veren İngiliz
The Times gazetesinin muhabiri
Lucy Bannerman katıldığı kamptaki deneyimleri uzun ve ayrıntılı bir şekilde anlatıyor. 600 dolar ödeyerek kampa katılan kişilere akşam derslerinde empoze edilen ana unsur ise “karşı cinsten biriyle yapılan evliliğin bir kurtuluş işareti olduğu.”
EŞCİNSELLER DEPRESYON VE İNTİHARA SÜRÜKLENİYOR
“Bütün bunları bir komedi olarak algıyabilirdiniz, eğer ki köşede titreyen bir ergen veya arkalarda hıçkırarak ağlayan bir adamı görmeseydiniz…” diyen Lucy Bannerman bu türden bir kamp deneyimi yaşayan pek çok kişinin bu deneyimden pişman olduğunu ve kurdukları internet siteleri üzerinden protestolarda bulunduğunu anlatıyor.
Benzer türden deneyimlerin İngiltere’de de daha önce yaşanmış olduğu belirtilen haberde, ‘dinsel telkinler ve terapi’ yoluyla eşcinselliği tedavi etmek iddiasıyla bir takım faaliyette bulunan kilise ve cemaat üyeleri arasında davranış bozuklukları ve intihar girişimleri olduğu da kaydedildi.
56 yaşındaki Jeremy Marks Surrey kentinde ex-gay iletişim ağında çalışan bir liderken, cemaat üyelerinden birinin intiharıyla sarsıldığını ve yaptığı işi sorgulamaya başladığını anlatıyor. “Bu tür telkin ve terapiler sonucunda insanlar artık ne kiliseye ne de işlerine gider oldular. Aralarında durumları iyi olan insanların tek ortak özelliği ise gay olduklarını kabul etmiş ve kendileriyle barışık olmalarıydı.” diyen Marks şu anda
Courage (Cesaret) adlı bir destek grubunda gay
Hıristiyanlara yardımcı olmaya çalışıyor ve kendisinin bir gay olduğunu her fırsatta açıkça ifade etmekten çekinmiyor.
Jeremy Marks sözlerini şöyle noktalıyor: “
Hıristiyan liderlerin eşcinsellere yönelik açılımları aslında kendilerinin ‘homofobik’ olarak damgalanma korkusundan ileri geliyor. “Eşcinsellerden nefret etmiyoruz, onları da aramızda görmek istiyoruz” diyen dinci cemaatler ilk fırsatta onları ‘imana getirmek’ adına onları ‘düzeltmeye’ çalışıyor. Oysa düzelttikleri hiçbir şey yok.”
Exodus International Kilisesi'nden Eşcinsellik 'e tedavi
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Exodus International Kilisesi'nden Eşcinsellik 'e tedavi
Exodus International Kilisesi'nden Eşcinsellik 'e tedavi konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.