Babilon'un fahisesi/gizemi nedir? konusu
3603 kez okundu,
6 kez cevaplandı. En son mesaj
okandanokan tarafından gönderildi.
Babilon'un fahisesi/gizemi nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>

05-07-07, 20:53
candan
Vahiy 17:1-2 bize sunu soyler, "
Yedi tası alan yedi melekten biri gelip benimle konuştu: "Gel!" dedi. "Sana engin suların kenarında oturan büyük fahişenin çarptırılacağı cezayı göstereyim.Dünya kralları onunla fuhuş yaptılar. Yeryüzünde yaşayanlar onun fuhşunun şarabıyla sarhoş oldular."
Vahiy 17:5 devam eder; "
Alnına şu gizemli ad yazılmıştı: BÜYÜK BABİL, DÜNYA FAHİŞELERİNİN VE İĞRENÇLİKLERİNİN ANASI." Kimdi bu "Babil'in fahisesi" ve "Babil'in gizemi " neydi?
Vahiy 17:3 su tanimi yapmistir; "
Bundan sonra melek beni Ruh`un yönetiminde çöle götürdü. Orada yedi başlı, on boynuzlu, üzeri küfür niteliğinde adlarla kaplı kırmızı bir canavarın üstüne oturmuş bir kadın gördüm." Bu ayette bahsedilen canavar Vahiy 13:1 de bahsi gecen canavarla aynidir "Sonra on boynuzlu, yedi başlı bir canavarın denizden çıktığını gördüm. Boynuzlarının üzerinde on taç vardı, başlarının üzerinde küfür niteliğinde adlar yazılıydı." Vahiy 13 deki canavarin mesihkarsiti, kanundisi olan kisidir (2 Selanikler 2:3-4 ve Daniel 9:27) Oyleyse Babil'in fahisesi her kim ise dunya sonundaki mesih karsiti ile cok yakindan ilgili biridir.
Babil'in fahisesi hakkinda gizem olarak bahsedilmesi bence kimliginin tam olarak bilinmemesinden kaynaklanmaktadir. Ama
Vahiy 17:9 da bize bazi ip uclari verilmistir; "
Bunu anlamak için bilgelik gerek. Yedi baş, kadının üzerinde oturduğu yedi tepedir; aynı zamanda yedi kraldır." Eski zamanlarda Roma "yedi tepeli sehir" olarak bilinirdi cunku sehri yedi tepe cevrelemekteydi. Puleyse bu Babilin fahisesinin Roma ile bir baglantisi olmasi gerekmektedir. Vahiy 17:15 soyle der; " Bundan sonra melek bana, “Şu gördüğün sular -fahişenin kenarında oturduğu sular- halklar, toplumlar, uluslar ve dillerdir” dedi." Babil'in fahisesinin dunya capinda uluslar ustunde buyuk bir etkisi olacaktir. Ayetler 10-14 de canavarla ilgisi olan once sekiz sonra on kraldan bahseder. Babil'in fahisesi tum bu krallari bir sure kontrol edecektir (Vahiy 17:18), ama bu krallar fahiseye karsi cikacak ve onu yok edeceklerdir (Vahiy 17:16)
Oyleyse bu Babil'in fahisesi gizemi cozulebilir mi?
Evet en azindan bir kismi. Babil'in fahisesi mesih karsiti tarafindan dunyanin sonunda Isa'nin donusunden onceki zamanda kontrol altina aldigi seytani dunya sistemidir. Bir yolla Roma ile baglantisi olacaktir belki de Roma'dan kontrol edilecektir (ya da Roma imparatorlugunun bir sekilde yenilenmesi olabilir). Babil'in fahisesinin dini yananlami - canavar ile olan ruhsal zina dunya sonundaki dini sistemin odak noktasi olusu ve Roma'dan kaynaklanisi- olacaktir. Yani Babil'in fahisesi bir gizemdir... Ama Roma sehri merkez olarak dunya capinda etkisi olarak ruhsal zinayla suclu olacaktir- is bu olunca Babil'in fahisesini Roman Katoliklerle bir ilgisi olacagini dusunebiliriz. Roman Katoliklerin Babil'in fahisesi oldugunu soylememekle beraber bize verilen tanimlara gore bu fahisenin Roma'da merkezlenmis dunya capindaki bir din oldugunu soylemekteyiz. Belki de dunyanin sonuna dogru Roman Katolik kilisesi Mesih'in kendi kilisesi icin gosterdigi yoldan tanritanimaz bir papa sececek ve bu papa da mesihkarsiti ile birlesecektir... Kimbilir.. tabi bunlar sadece bir varsayimdir..
Derleyen
candan
Babilon'un fahisesi/gizemi nedir?

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.
Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz.
Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.
İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır:
iman, ümit ve sevgi. Bunlardan
en üstün olanı da
sevgidir.
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

06-07-07, 01:01
Hardal
Salt "belki..."lerle Katoliklige bu kadar agir bir isnat... varsayim etiketi altinda dahi olsa... tasvip edilebilir mi?
FORUMA ÜYE OLUN! /

06-07-07, 01:15
evangelion
|
|
Hardal
|
|
Salt "belki..."lerle Katoliklige bu kadar agir bir isnat... varsayim etiketi altinda dahi olsa... tasvip edilebilir mi?
|
Evet edilebilir.
Papalık kurumunun kendisinin Şeytan'a en çok hizmet eden kült olduğunu söylüyoruz
FORUMA ÜYE OLUN! /

06-07-07, 08:35
Titus
Candan ablacım derlediğin yazıya katılmıyorum.Kutsal kitabı varsayımlarla değerlendiremeyiz.Veya şunu söylüyor olabilir,bu olabilir,belki şudur,tahminen gibi kelimeleri Kutsal Kitap ayetleriyle bağdaştıramayız.
İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı`nın armağanıdır.
Efesliler 2:8
Çünkü bize bir çocuk doğacak, Bize bir oğul verilecek. Yönetim onun omuzlarında olacak. Onun adı Harika Öğütçü,Güçlü Tanrı, Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak.
Yeşaya 9:6
FORUMA ÜYE OLUN! /

06-07-07, 19:19
candan
Titus kardesim
Yazima katilmamak senin hakkin elbetteki ama katilmama nedenin bence hatali. Yani Kutsal Kitap simgelerle dolu bir kitaptir. Yorum bilimcileri neyin ne anlama geldigini yuzyillardir yorumlaya gelmislerdir. Hatta mezhepler de bu yorumlarin birbirinden ayrilmasi ile dogmustur bence. Burdaki yoruma gelince bir yolla Roma'ya bagli oldugu kesin bence. Ama ben simdi bildigimiz Roma'dan bahsedildigini degil gelecekte Roma'nin temsil edebilecegi Roma'dan bahsetmekteyim. Yani Roma (Vatikan) gelecekte Tanri tanimaz bir Papayi sectiginde ne diyeceksin? Vatikanin gecmisine bir bak. BUndan yuzyillar once engizasyon mahkemeleri yapan vatikan ile gunumuzdeki vatikan ayni mi? Kutsal Kitap sadece kendi yorumlarina acikken at kosturan bu kurulus gercekten imanli bir kurulus muydu? Hacli seferlerini yapan Tanri adina binlerce milyonlarca insani katleten bir kurulus, dunya duzdur diye insanlari yakan bir kurulus imanli bir kurulusmuydu? Gelecekte ne olacagini bilemeyiz ama KElamdaki ipuclarina bakarak bu varsayimi yapabiliriz.
Vahiy kitabi anlasilabilmesi en zor kitaplardan biridir. Zira henuz olmamis gelecekte olacak seylerin peygamberligidir. Bu peygamberlikler de simgelerle yapilmistir.. borular kaseler... atlilar.. Eger ki sen burda yazdiklarima varsayim diyorsan diger simgelerin yorumlarina niye laf etmedin kardesim? Onlar da varsayim degil mi senin gorusune gore?
Kisacasi katilmak istememene saygi duymaktayim. Zaten yaziyi yayinladigimda site yoneticilerine bu yazinin ses getirebilecegini ve Katolik kardeslerin kizabilecegine dikkat cekmistim. Cogu insan gercekleri duymak, alisagelmis seylerin degisme olasiliginin bulundugunu duymak istemez.
Eger katilmiyorsan bana buna ayet ayet Kelamdan curuterek yazmaliydin. Ya da bu simgelerin neyi temsil edebilecegini kendi varsayimlarinla aciklamaliydin. Iste o zaman "debate" yapabilirdik.
bu benim hosuma gitmedi demek verilen varsayimlari curutmemektedir.
Bu yazi ile ne inanclari olanlara saygisizlik ne de insanlari kirma amaci gutmedim. Derleme yapildiginda bunlar tek kaynakli yazilar olmayip bir birikimin bir cok yorumcunun bilim adamlarinin goruslerini aktarmaktir.
Seni de kirmayi asla istemem bilesin kardesim. Ne de bir kardesin surcmesine neden olmayi.
Esenlikler
candan

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.
Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz.
Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.
İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır:
iman, ümit ve sevgi. Bunlardan
en üstün olanı da
sevgidir.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Babilon'un fahisesi/gizemi nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2
>