Kiyamet Gunundeki dort atli kimlerdir?

Kiyamet Gunundeki dort atli kimlerdir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Eskatoloji : Kiyamet Gunundeki dort atli kimlerdir? konusu 1414 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj candan tarafından gönderildi. Kiyamet Gunundeki dort atli kimlerdir? Kiyamet gunundeki (apocalypse) dort atli Vahiy Kitabinin altinci bolumunun 1-8 ayetlerinde tarif edilmistir. Bu dort atli dunyanin sonunda olacak olan degisik olaylarin sembolik tanitimidir. Vahiy 6:2 de ilk atlidan bahsedilir "Bakınca beyaz bir at gördüm. Binicisinin yayı vardı. Kendisine bir taç verildi ve galip gelen biri olarak zafer kazanmaya çıktı." Bu ilk atli buyuk olasilikla sahte Isa'yi anlatmaktadir. Sahte Isa'ya kendisine karsi cikan herkesi yenme otoritesi verilecektir. Sahte Isa, beyaz at ustunde donecek olan (Vahiy 19:11-16) gercek Mesih'in taklitidir. Ikinci atlidan Vahiy 6:4 de bahsedilir "O zaman kızıl renkte başka bir at çıktı ortaya. Binicisine dünyadan barışı kaldırma yetkisi verildi. Bunun sonucu olarak insanlar birbirlerini boğazlayacaklar. Atlıya ayrıca büyük bir... Kiyamet Gunundeki dort atli kimlerdir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kiyamet Gunundeki dort atli kimlerdir? konusu 1414 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj candan tarafından gönderildi.

Kiyamet Gunundeki dort atli kimlerdir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kiyamet Gunundeki dort atli kimlerdir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-06-07, 00:41
candan

Kiyamet gunundeki (apocalypse) dort atli Vahiy Kitabinin altinci bolumunun 1-8 ayetlerinde tarif edilmistir. Bu dort atli dunyanin sonunda olacak olan degisik olaylarin sembolik tanitimidir. Vahiy 6:2 de ilk atlidan bahsedilir "Bakınca beyaz bir at gördüm. Binicisinin yayı vardı. Kendisine bir taç verildi ve galip gelen biri olarak zafer kazanmaya çıktı." Bu ilk atli buyuk olasilikla sahte Isa'yi anlatmaktadir. Sahte Isa'ya kendisine karsi cikan herkesi yenme otoritesi verilecektir. Sahte Isa, beyaz at ustunde donecek olan (Vahiy 19:11-16) gercek Mesih'in taklitidir.

Ikinci atlidan Vahiy 6:4 de bahsedilir "O zaman kızıl renkte başka bir at çıktı ortaya. Binicisine dünyadan barışı kaldırma yetkisi verildi. Bunun sonucu olarak insanlar birbirlerini boğazlayacaklar. Atlıya ayrıca büyük bir kılıç verildi." Bu ikinci atli dunyanin sonunda ortaya cikacak olan muthis savaslari temsil etmektedir.

Ucuncu atlidan Vahiy 6:5-6 da bahsedilir. "Kuzu üçüncü mührü açınca, üçüncü yaratığın "Gel!" dediğini işittim. Bakınca siyah bir at gördüm. Binicisinin elinde bir terazi vardı.Dört yaratığın ortasında sanki bir sesin şöyle dediğini işittim: "Bir ölçek buğday bir dinara, üç ölçek arpa bir dinara. Ama zeytinyağına, şaraba zarar verme!" Bu ikinci atlinin neden oldugu savaslar sonunda ortaya cikacak olan kitligin semboludur. Yiyecekler zor bulunurken luks sayilan seyler yani yag ve sarap gibi seyler hala bulunabiliyor olacaktir.

Dorduncu atlidan Vahiy 6:8 de bahsedilir. "Bakınca soluk renkli bir at gördüm. Binicisinin adı Ölüm'dü. Ölüler diyarı onun ardınca geliyordu. Bunlara kılıçla, kıtlıkla, salgın hastalıkla, yeryüzünün yabanıl hayvanlarıyla ölüm saçmak için yeryüzünün dörtte biri üzerinde yetki verildi." Dorduncu atli caresizligin ve olumun semboludur. Bu da kendinden onceki atlilarin sonucunda ortaya cikacaktir. Dorduncu atli daha da cok savasa ve kitliga, salgin hastaliklara neden olacaktir. Isin en ilgince ve de korkunc tarafi bu dort atli daha sonra yasanacaklarin ilk habercileridirler. (Vahiy 8,9 ve 16. bolumlere bakiniz)

Derleyen
candan

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeÇünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kiyamet Gunundeki dort atli kimlerdir?

Kiyamet Gunundeki dort atli kimlerdir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kiyamet Gunundeki dort atli kimlerdir? konusuna benzer konular;

Amishler kimlerdir ? Amishlerin merhameti adlı filmi izledim.Çok etkilendim,amishleri takdir ettim ve sevdim. Filmde,Amishlerin okulunu,bunalımda olan biri tarafından silahlı saldırı ile 5 Amishli kız öğrenciyi öldürmesi buna rağmen Amishlerin kin tutmak yerine,inançları İsa adına,merhamet etmesini anlatıyor. İnançlarına zarar gelmesin diye televizyon bile izlemiyorlar Acaba Amishler halen varmıdır.Onlar hakkında düşünülenler nelerdir

Sevgiden korkanlar kimlerdir, Hristiyanlığa önyargıyla bağlantısı var mıdır ? İşte diyoruzki Dünyada Hristiyanlığa önyargıyla yaklaşanların bu davranış nedenleri,tarihdeki açmazlarıdır... diye. İyide kişinin bir boşluğuna dokunmazsa tarihdeki açmazlar etkilemezki. Bu boşlukta "sevgiye karşı duyulan endişeler,korkular olabilirmi?

Mesihin takipçileri kimlerdir? Okadar çok hristiyan mezhep varki Hangisi doğru.Hangisi Rabbe hizmet ediyor gerçek nedir??? Yuhanna 4:24 Ruhla ve Hakikatle tapınmak gerekse hakikat nerede???

Keder felaket gunlerinin (Tribulation) azizleri kimlerdir? Butun dunyayi AIDS tehlikesi sarmis durumda. Elleri tetikte bekleyen anarsitler gayet iyi korunan nukleer silahlari saklayan sifrelerin pesinde. Gezegenimizin dogal guzellikleri ve kaynaklari gittikce azalmakta ve uygarliklarin ardlarinda biraktiklari coplerle kirlenmektedir. Ortaya cikan bir takim garip virusler mutasyona ugramakta ve milyonlarca kisinin sagligini tehtid etmektedir. Butun bunlar yetmezmis gibi Orta Doguda peygamberligi yapilmis olan zaman bombasinin patlama zamani yaklasmaktadir. Tum bunlara bir cozum bulabilecegini iddia eden general ya da kral ya da basbakan, politikaci ya deklidir ya da yalanci.Bu sorunlar bizi asmis bir durumdadir. Ama hersey bitmis degildir. Gercek Baris Prensi Mesih dunyaya geri gelecektir. Kedi yarattigi dunyayi kurtarmaya geri gelecektir....

Bas Melekler (Archangel) kimlerdir? Yoksa tek basmelek Mikail miydi? "Basmelek" kelimesi Kutsal Kitap da sadece iki ayette bulunmaktadir. Birinci Selanikler 4:16'de " Rab'bin kendisi, bir emir çağrısıyla, başmeleğin seslenmesiyle, Tanrı'nın borazanıyla gökten inecek. Önce Mesih'e ait ölüler dirilecek." diye yazilidir. Yahuda 9. ayette " Oysa Başmelek Mikail bile Musa'nın cesedi konusunda İblis'le çekişip tartışırken, söverek onu yargılamaya kalkışmadı. Ancak, "Seni Rab azarlasın" dedi." yazilidir. Kelime olarak "Bas melek" (Archangel) yunanca bir kelimeden gelmektedir ve meleklerin patronu basi anlamina gelir. Yani meleklerin lideri konumundaki melegi anlatir. Mikail bas melek unvani ile tanimlanan tek melektir (Yahuda 9). Ancak Daniel 10:13 de Mikail " lider prenslerden biri " olarak tanimlanmistir ( Orijinalden cevirilen Ingilizce Kutsal...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih