Kiyamet Gunundeki dort atli kimlerdir? konusu
1414 kez okundu,
0 kez cevaplandı. En son mesaj
candan tarafından gönderildi.
Kiyamet Gunundeki dort atli kimlerdir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

26-06-07, 00:41
candan
Kiyamet gunundeki (
apocalypse) dort atli Vahiy Kitabinin altinci bolumunun 1-8 ayetlerinde tarif edilmistir. Bu dort atli dunyanin sonunda olacak olan degisik olaylarin sembolik tanitimidir. Vahiy 6:2 de ilk atlidan bahsedilir "
Bakınca beyaz bir at gördüm. Binicisinin yayı vardı. Kendisine bir taç verildi ve galip gelen biri olarak zafer kazanmaya çıktı." Bu ilk atli buyuk olasilikla sahte Isa'yi anlatmaktadir. Sahte Isa'ya kendisine karsi cikan herkesi yenme otoritesi verilecektir. Sahte Isa, beyaz at ustunde donecek olan (Vahiy 19:11-16) gercek Mesih'in taklitidir.
Ikinci atlidan Vahiy 6:4 de bahsedilir "
O zaman kızıl renkte başka bir at çıktı ortaya. Binicisine dünyadan barışı kaldırma yetkisi verildi. Bunun sonucu olarak insanlar birbirlerini boğazlayacaklar. Atlıya ayrıca büyük bir kılıç verildi." Bu ikinci atli dunyanin sonunda ortaya cikacak olan muthis savaslari temsil etmektedir.
Ucuncu atlidan Vahiy 6:5-6 da bahsedilir. "
Kuzu üçüncü mührü açınca, üçüncü yaratığın "Gel!" dediğini işittim. Bakınca siyah bir at gördüm. Binicisinin elinde bir terazi vardı.Dört yaratığın ortasında sanki bir sesin şöyle dediğini işittim: "Bir ölçek buğday bir dinara, üç ölçek arpa bir dinara. Ama zeytinyağına, şaraba zarar verme!" Bu ikinci atlinin neden oldugu savaslar sonunda ortaya cikacak olan kitligin semboludur. Yiyecekler zor bulunurken luks sayilan seyler yani yag ve sarap gibi seyler hala bulunabiliyor olacaktir.
Dorduncu atlidan Vahiy 6:8 de bahsedilir. "
Bakınca soluk renkli bir at gördüm. Binicisinin adı Ölüm'dü. Ölüler diyarı onun ardınca geliyordu. Bunlara kılıçla, kıtlıkla, salgın hastalıkla, yeryüzünün yabanıl hayvanlarıyla ölüm saçmak için yeryüzünün dörtte biri üzerinde yetki verildi." Dorduncu atli caresizligin ve olumun semboludur. Bu da kendinden onceki atlilarin sonucunda ortaya cikacaktir. Dorduncu atli daha da cok savasa ve kitliga, salgin hastaliklara neden olacaktir. Isin en ilgince ve de korkunc tarafi bu dort atli daha sonra yasanacaklarin ilk habercileridirler. (Vahiy 8,9 ve 16. bolumlere bakiniz)
Derleyen
candan
Kiyamet Gunundeki dort atli kimlerdir?

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.
Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz.
Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.
İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır:
iman, ümit ve sevgi. Bunlardan
en üstün olanı da
sevgidir.
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Kiyamet Gunundeki dort atli kimlerdir?
Kiyamet Gunundeki dort atli kimlerdir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil