Kutsal Kitap dunyanin sonundan once Ucuncu Dunya savasi olacaginin peygamberligini yapmakta midir?

Kutsal Kitap dunyanin sonundan once Ucuncu Dunya savasi olacaginin peygamberligini yapmakta midir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Eskatoloji : Kutsal Kitap dunyanin sonundan once Ucuncu Dunya savasi olacaginin peygamberligini yapmakta midir? konusu 854 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj candan tarafından gönderildi. Kutsal Kitap dunyanin sonundan once Ucuncu Dunya savasi olacaginin peygamberligini yapmakta midir? Hic suphe yoktur ki gelecekte bir Dunya savasi olacaktir.Mesih tekrar gelisinden once bir savasin olacagi ogretisi vermistir. Matta 24: 4-31 de Mesih gelecekten bahsetmistir ve Kendisinin tekrar gelisi ile son bulacagini anlatmistir. Bazilari Mesih'in 4-14 ayetler arasinda Kilise tarihinden bahsettigini ve 15-31 ayetlerde " Tribulation " yani "felaketler zamani" nin ortalari oldugunu iddia etmektedirler. Baskalari ise4-31 ayetlerinde Mesih'in sadece yedi yillik "felaketler zamani"nindan bahsettigini dusunmektedirler ki bu fikre ben de katiliyorum. Her ne kadar 4-14 ayetleri genel bir tanimlama yapmaktaysa da Vahiy 6 da buna paralel bir tanim verilmistir ki bu da "Felaketler zamani"ni oldukca detayli bir sekilde vermistir. Bahsettigim tanim Matta 24:6-7 de bulunmakta ve "Savaş gürültüleri,... Kutsal Kitap dunyanin sonundan once Ucuncu Dunya savasi olacaginin peygamberligini yapmakta midir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kutsal Kitap dunyanin sonundan once Ucuncu Dunya savasi olacaginin peygamberligini yapmakta midir? konusu 854 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj candan tarafından gönderildi.

Kutsal Kitap dunyanin sonundan once Ucuncu Dunya savasi olacaginin peygamberligini yapmakta midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kutsal Kitap dunyanin sonundan once Ucuncu Dunya savasi olacaginin peygamberligini yapmakta midir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur05-07-07, 20:11
Kutsal Kitap dunyanin sonundan once Ucuncu Dunya savasi olacaginin peygamberligini yapmakta midir?
candan

Hic suphe yoktur ki gelecekte bir Dunya savasi olacaktir.Mesih tekrar gelisinden once bir savasin olacagi ogretisi vermistir. Matta 24: 4-31 de Mesih gelecekten bahsetmistir ve Kendisinin tekrar gelisi ile son bulacagini anlatmistir. Bazilari Mesih'in 4-14 ayetler arasinda Kilise tarihinden bahsettigini ve 15-31 ayetlerde " Tribulation " yani "felaketler zamani" nin ortalari oldugunu iddia etmektedirler. Baskalari ise4-31 ayetlerinde Mesih'in sadece yedi yillik "felaketler zamani"nindan bahsettigini dusunmektedirler ki bu fikre ben de katiliyorum. Her ne kadar 4-14 ayetleri genel bir tanimlama yapmaktaysa da Vahiy 6 da buna paralel bir tanim verilmistir ki bu da "Felaketler zamani"ni oldukca detayli bir sekilde vermistir. Bahsettigim tanim Matta 24:6-7 de bulunmakta ve "Savaş gürültüleri, savaş haberleri duyacaksınız. Sakın korkmayın! Bunların olması gerek, ama bu daha son demek değildir.Ulus ulusa, devlet devlete savaş açacak; yer yer kıtlıklar, depremler olacak." Burda Mesih geri gelisinden onceki yedi yilda savasin onemli bir rol oynayacagini gayet acik bir sekilde aciklamistir.

Daha acikca soylemek gerekirse gelecekte en azindan bir Dunya Savasi daha bulunmaktadir. "En azindan bir tane daha" dememin nedeni ise Kutsal Kitap'da kac tane Dunya Savasi olacagi konusunda tam bir aciklama bulunmamaktadir. Ilk iki Dunya Savasi tam olarak Kutsal Yazilarda deginilmemistir. Kelamda belirtilen ve detaylari ile aciklanan Dunya savasi sadece en son olacak olandir ve bundan yola cikarak o zamana dek baska savaslar olabilecegini de dusunebiliriz.

Havari Yuhanna dunyanin sonu geldiginde neler olacagini ozellikle Mesih'in geri gelisinden yedi yil onceki zamani anlatmistir. Vahiy 6 nin basinda Yuhanna gelecege ait gorduklerini yazmistir. Bu bolumde savas dile getirilmis ve Mesih'in geri gelisinin anlatildigi 19. bolume dek devam edilmistir. (Vahiy 6:2; 4; 11:7; 12:7; 13:4, 7; 16:14; 17:14; 19:11; 19:19).

Yuhanna Vahiy 619: 11-16 da Mesih'in tekrar gelisini dile getirmistir. Vahiy 19:11'de Mesih hakkinda sunlar yazilmistir; " ...Binicisinin adı Sadık ve Gerçek'tir. Adaletle yargılar, savaşır." Vahiy 19:19 da Yuhanna " Sonra canavarı, dünya krallarını ve onların ordularını, ata binmiş Olan'la O'nun ordusuna karşı savaşmak üzere toplanmış gördüm." demistir. Burdaki dunya krallari ve onl;arin ordularinin Mesih'e karsi savasmak icin bir araya gelecegine dikkatinizi cekmek isterim. Bu kesinlikle bir Dunya Savasini tarif etmektedir. Ayrica bu savasin galibinin kim olacagi bellidir. Mesih canavari/sahte mesihi ve yalanci peygamberi ates golune atacaktir, onun ordulari da ardindan gole gidecek ve yok olacaklardir. ( Vahiy 19:20-21 ). Oyleyse en azindan bir tane daha Dunya Savasi olacaginin kesin oldugu gibi bu savasin galibinin de Krallar Krali Rabler Rabbi Isa Mesih olacagi da kesindir.

Mesih'in hukum surecegi bin yillik sureyi takiben bir baska baskaldirma olacagina da deginmeliyiz burda. Seytan bin yil baglanacak ve sonra serbest birakilacaktir. Serbest kalisinin ardindan seytan isyanlara neden olacaktir. Mesih bu isyani cabucak bastiracak ve seytani yargilayacak onu mesihkarsiti yalanci peygamber olarak ates golune atacaktir (Vahiy 20:7-10).

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeÇünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kutsal Kitap dunyanin sonundan once Ucuncu Dunya savasi olacaginin peygamberligini yapmakta midir?

Kutsal Kitap dunyanin sonundan once Ucuncu Dunya savasi olacaginin peygamberligini yapmakta midir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Kutsal Kitap dunyanin sonundan once Ucuncu Dunya savasi olacaginin peygamberligini yapmakta midir? konusuna benzer konular;

Dunya bilgeligi Rab'be ulastirir mi?? Dalai Lama ile problemim var! Gunumuzde "her yol Roma'ya cikar" edasiyla verilen GERCEK DISI ogretiler o kadar cok yaygin ki insanlarimiz, dostlarimiz ve hatta ailelerimiz bile bu turlu yeni cag inanislari ile kayboluslarini buyuk bir bilgelik olarak gormekteler. Inanc farklarinin hic bir onemi olmadigini, muhim olanin sadece sevgi, baris ve kardeslik oldugunu savunan, huzur ile ortada bulusmamiz gerektigini ifade eden, dunya insanlarinin kalbini postmodernist bir sekilde fetheden girisimler. Ben bile su bir paragrafta kendimi bu insanlara nazaran neredeyse yobaz gibi hissetmekteyim. ANCAK, lutfen (sabirla) sadece 3-4 dakikanizi alacak bu yazinin devamini okuyunuz.. Gecen gun kendi babamdan (kagitustunde Musluman) bir forward mail aldim. Kendisi benim 10 yillik imanimi bilmekle birlikte bana "Your religion is not...

Kutsal Kitap alkol/sarap icme konusunda ne der? Bir Hristiyanin icki icmesi gunah midir? Kutsal Yazilar icki icme konusunda bir cok uyarilarla doludur ( Leviler 10:9; Sayilar 6:3; Yasanin Tekrari 29:6; Hakimler 13:4,7,14; 1 Samuel 1:15; Suleymanin Ozdeyisleri 20:1; 31:4,6; Yeseya 5:11,22; 24:9; 28:7; 29:9; 56:12; Mika 2:11; Luka 1:15 ) Ancak Kelam Hristiyanlarin bira, sarap ya da baska bir alkol iceren ickiyi icmesini yasaklamamaktadir. Hatta kelamda bazi bolumlerde icki hakkinda positif olarak bahsetmektedir. Vaiz 9:7 de " Git, sevinçle ekmeğini ye, neşeyle şarabını iç. " yazilmistir. Mezmurlar 104:14-15 de Tanrinin " Yüreklerini sevindiren şarabı, " verdigini yazmistir. Amos 9:14 de baglarin dikilip kendi sarabini icmenin Tanri'nin bereketi olarak sayildigini goruruz. Tanri'nin Hristiyanlara icki icme konusunda verdigi emir ise sarhos olmaktan uzak durmalaridir (...

Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller Kardeşler, Açıkcası başlığa ne yazmam gerektiğini düşündüm fakat tam bulamadım. Ülkemizde Mesih imanlısı insan sayısı fazla yok ok bunu kabul ediyorum ama imanlılar için de yeteri sayıda kaynağımız yok. Mesala Kutsal Kitap ların ciltleri çok kaliteli değil. Ayetleri çalıştığımızda altlarını çizdiğimizde notlar aldığımızda eğer ki cilt bozulursa ve kullanılamayacak hale gelirse her çizdiğimiz ayeti tekrar çizmek hiç kolay olmayacaktır :) Yurt dışında örneklerine bakıyorum ve çok kaliteli Kutsal Kitaplar görüyorum hatta bazı vaizlerin kitapları uzun senelerdir aynı ve neredeyse çok az yıpranmış. Bir de çalışma Kutsal Kitap eksikliği var. Biz de study bible istiyoruz. :) Çıkacağını duydum hatta bir kaç sayfasına da örnek olarak baktım ancak ne zaman çıkar bilmiyorum umarım daha uzun...

Armagedon savasi neyin nesidir? Armagedon yani "Megido dagi" anlamina gelen bir kelime olup dunyanin sonu geldiginde en son savasin olacagi vadidir. Armagedon Tanri'nin mesihkarsitina ait ordulari durduracagi ve onlari yok edecegi savas olarak bilinir. " Üç kötü ruh, kralları İbranice Armagedon denilen yere topladılar." "Sonra bir meleğin gökten indiğini gördüm. Elinde dipsiz derinliklerin anahtarı ve büyük bir zincir vardı.Melek ejderhayı -İblis ya da Şeytan denen o eski yılanı- yakalayıp bin yıl için bağladı.Bin yıl tamamlanıncaya dek ulusları bir daha saptırmasın diye onu dipsiz derinliklere attı, oraya kapayıp girişi mühürledi. Bin yıl geçtikten sonra kısa bir süre için serbest bırakılması gerekiyor." "Bin yıl tamamlanınca Şeytan atıldığı zindandan serbest bırakılacak.Yeryüzünün dört bucağındaki ulusları...

Kutsal Kitap Metinleri Güvenilir midir? Kutsal Kitap Metinleri Güvenilir midir? Bugün sahip olduğumuz Kutsal Kitabın (Tevrat,Zebur ve İncil), özgünüyle aynı olduğunu nereden bilebiliriz? Yüzyıllardır, kopyalarını çıkaranlar, metine ekler, metinden çıkartmalar ya da kendi fikirlerini eklemek gibi müdahalelerde bulunmamışlar mıdır? Bu sorular sıklıkla, Hristiyan kaynaklarını gözden düşürmek için sorulmaktadır. Kaçınılması gereken üç hata: <LI class=MsoNormal *****="COLOR: black">Bu metinlerin yanılmaz ve esinlenmiş olduklarını doğru varsaymayınız. Yalnızca öyle göründüğü için kutsal metinlerin yanılmaz ve esinlenmiş olduğu savını desteklemeyiniz... Ancak çoğunluğun mantığı budur... <LI class=MsoNormal *****="COLOR: black">Özgün metinleri incelerken, elinizdeki güncel Kutsal Kitabı unutunuz ve elinizdeki metinlere eski...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih