Yikici igrenc sey nedir? konusu
1362 kez okundu,
2 kez cevaplandı. En son mesaj
borancan tarafından gönderildi.
Yikici igrenc sey nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

09-08-07, 20:14
candan
Matta24:15 "
Peygamber Daniel'in sözünü ettiği yıkıcı iğrenç şeyin kutsal yerde dikildiğini gördüğünüz zaman -okuyan anlasın- Yahudiye'de bulunanlar dağlara kaçsın." diye yazilidir. Burda bahsi gecen bolum
Daniel 9:27 den alintidir "
Gelecek önder birçoklarıyla bir haftalık sağlam bir antlaşma yapacak. Haftanın yarısı geçince, kurbanı da sunuyu da kaldıracak. Kararlaştırılan yıkım başına gelinceye dek yok edici önder tapınağın üst bölümüne yıkıcı iğrenç şeyler yerleştirecek." I.O. 167 yilinda Yunanli onder Antiochus Epiphanies Yerusalimdeki yahudi tapinaginda yakilarak kurban edilenlerin oldugu yeri Zeus'a tapilinmasi icin degistirdi. Yerusalimdeki tapinakta domuz bile kurban verdi. Bu olay "yikici igrenc sey" olarak bilinmektedir.
Isa bu olayin gerceklesmesinden 200 yil sonra Matta 24:15 de bu yikici igrenc seyden bahsetmektedir. Oyleyse Isa burda Yerusalimdeki yahudi tapinaginda gelecek zamanlarda gerceklesecek olan yikici igrenc seyin peygamberligini yapmaktadir. Kutsal Kitapdaki peygamberlikleri yorumlayanlarin cogu Isa'nin burda Antiochus Epiphanies'in yaptigina benzerini yapacak olan sahte mesih'ten bahsettigine inanmaktadirlar. Bu
Daniel'in 9:27 de peygamberligini ettigi seyin bir kisminin I.O. 167 yilinda Epiphanies araciligi ile gerceklesmemis olmasi nedeni ile dogrulanmis sayilabilir. Antiochus Israil ile yedi yillik bir antlasma yapmamistir. Dunyanin sonu geldiginde sahte mesih Israil ile yedi yillik bir antlasma yapacaktir ve sonra bu antlasmayi Yerusalim'deki yahudi tapinaginda olan yikici igrenc seye benzer bir islem ile fes edecektir.
Derleyen
candan
Yikici igrenc sey nedir?

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.
Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz.
Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.
İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır:
iman, ümit ve sevgi. Bunlardan
en üstün olanı da
sevgidir.
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Yikici igrenc sey nedir?

10-08-07, 23:40
zeyfiyan
kesin hüküm vermek bence yalnış çünki başka olasılıklarda var bence. mesela gelecekte ortaya çıkacak olan yasa tanımaz adam gibi....
Yikici igrenc sey nedir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Yikici igrenc sey nedir?

16-08-07, 22:59
borancan
benim bu ayetten anladığım yıkıcı iğrenç şey olarak bahsettiği,şuan tapınağın olduğu yere yapılmış olan mescidi aksadır.
Yikici igrenc sey nedir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Yikici igrenc sey nedir?
Yikici igrenc sey nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil