Aileniz ve arkadaşlarınız Hristiyan olduğunuzu biliyor mu? - Sayfa 3

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Aileniz ve arkadaşlarınız Hristiyan olduğunuzu biliyor mu? - Sayfa 3

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
fevzi_90

Aileniz ve arkadaşlarınız Hristiyan olduğunuzu biliyor mu?

pessimist_666
henüz yeni hristiyan oldum ve bilmiyorlar söylemeyede niyetim yok söylersem benim için kötü olur ailem dindar ve müslümanlar ben kendi yolumu buldum doğru yolda olduğumdan eminim ama söylersem ters tepki vereceklerinden eminim...
elektrogitarist33
4 yıldan beridir imanlıyım fakat 2-3 arkadsım dısında kimseye söyleyemiyorum söyleme gereğide duymuyorum açıkçası... Sonucta bu bnm imanım inancım bir baskasına söylesem ne degişecek sanki...
Rabbin esenliği tüm inananların üstünde olsun...
Eğer bu Hristiyanlıksa ben Hristiyan değilim.

hristiyanlık
Temple

Rabbimiz Isa Habercilerin islerinde Kutsal Ruh uzerinize gelecek e Yahudiyede Samariye de ve Dunyanin en uzak koselerine kadar benim taniklarim olacaksiniz diye buyurmustur.

Gercegi bilen bunu icinde tutamaz sakliyamaz Petrus ve Yuhannanin Habercilerin islerinin 3 uncu veya 4 uncu bolumunde yaptigi gibi...

hristiyanlık
K.Ulaş

Babamız Tanrı'dan ve Rabbimiz Mesih İsa'dan sizlere esenlik olsun.
yaklaşımlarınız gerçekten çok garip.
evvela kendinize şu soruyu sorun...Kime güveniyorsunuz?
eğer her şeyin Yaratıcısına güveniyorsanız, O diyor ki " Yetkin sevgi korkuyu siler atar"
ve Kutsal İsa diyor ki "kim buyruklarımı bilir ve yerine getirirse işte beni seven odur"
Buyruk "açık tanıklarım olacaksınız" diyor....
ve en önemlisi Mesih'in son buyruğu...."Müjdeyi bütün yaratılışa duyurun"
peki bunu saklayarak nasıl müjdeyi duyurmayı düşünüyorsunuz? saklıyorum dediğiniz din ise devam edin saklamaya fakat sakladığınız Mesih'in Rab ve Kurtarıcı olduğu ise ......Hristiyanlık yaşamdır...soluktur...
soluğunuzu tutarak ne kadar yaşayabilirisiniz?...iste rseniz bi deneyin!
Rab'den dilerim Kutsal Ruh'un etkinliği tüm varlığınızı sarsın.
Kutsal Yazılar'da Pavlus'un kaleme aldığı ayeti bi düşünün...!
"BENİM İÇİN YAŞAMAK MESİH ÖLMEK KAZANÇTIR!"

hristiyanlık
pessimist_666

fevzi_90
Eğer bu Hristiyanlıksa ben Hristiyan değilim.
neden

hristiyanlık
fevzi_90

pessimist_666
neden
Kutsal Kitabı okusaydınız nedenini anlardınız, dahası Kutsal Kitabın kulağınıza fısıldadıklarını siz coşku ile ilan ederdiniz.

Bakın Hristiyan demek Mesih'e benzemek demektir, Mesih'i önder kabul etmektir.
Mesih buyruklarını yerine getirmekten bahsediyor.

Yu.14: 21
Kim buyruklarımı bilir ve yerine getirirse, işte beni seven odur. Beni seveni Babam da sevecektir. Ben de onu seveceğim ve kendimi ona göstereceğim.

Bakalım başka neler demiş,

Mat.10: 27
Size karanlıkta söylediklerimi, siz gün ışığında söyleyin. Kulağınıza fısıldananı, damlardan duyurun.

Mat.10: 32
İnsanların önünde beni açıkça kabul eden herkesi, ben de göklerdeki Babam'ın önünde açıkça kabul edeceğim.

Mat.28: 19
Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin; onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla vaftiz edin, size buyurduğum her şeye uymayı onlara öğretin. İşte ben, dünyanın sonuna dek her an sizinle birlikteyim.

Daha çok şey demiş ama gerisini siz biraz merak edip araştırın. Yani kardeşim sözde değil özde Hristiyanlık.

Bu arada bir Hristiyan olarak bir Hristiyan forum'a kayıt olurken "pessimist_666" takma adını çokmu düşündünüz? yada bu adı alırken aklınızdan ne geçiyordu?

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Aileniz ve arkadaşlarınız Hristiyan olduğunuzu biliyor mu? konusuna benzer konular;

Kızılderililer, YHVH ismini biliyor muydu? Başlığı görünce hemen Mormon propagandası sanmayınız, ben de başta öyle düşünmüştüm zira. İddialara göre, Kızılderililer biliyordu Tanrı'mızın özel ismini. Bunun üzerine internette küçük bir araştırma yaptım. Kızılderili inançlarını animist olarak biliyordum fakat düşündüğüm gibi değilmiş. Örneğin bazı kabilelerde Yowah adlı bir tanrıya inanılıyordu. Başka bir site de Amerika'da bazı yazıtların bulunduğunu ve üzerlerinde YHVH isminin geçtiğini söylüyor. (Hayır sitenin sahibi Mormon değil) Yazıtlardan örnekler veriyor.

Muhammed okuma yazma biliyor muydu? Kuranda açıkça belirtilen yazıya göre Muhammed'in okuma yazması yoktu.Bunu neden yazmış olabilir sizce,bu kitabın ilahi olduğunu ve kendi yazmadığını belirtmek için Komik olan Muhammedin tüccar olması ve Arap yarımadasındaki varlıklı ve çok gezen bir adam olması bu adamın hesap kitap okuma yazma bilmemesi imkansız bir şey.Şimdi hadi o dönemin yazıtlarını ve hadislerini inceleyelim vereceğim tüm örnekler Müslümanlarca kabul edilen Kuttubi Sitteye göredir tabi onlara göre doğru bu hadislerin doğru olup olmadığını kanıtlamak için kitabın yazarları uykuya yatıp hadisleri doğruluyorlar.Gülünç. Zeyd İbnu Abdillah anlatıyor: "Biz Basra'da Mirbed denen yerde idik. Saçları dağınık, bir adam geldi, elinde kırmızı renkli bir deri parçası vardı....

İsa'nın herşeyi biliyor muydu, bilmiyor muydu? Selamlar... Benim aklıma takılan bazı sorular var, kesin daha önce cevap verdiğinizi düşünüyorum ama ben göremedim sanırım. Bir sitedeki online kitabı okurken aklıma takıldı umarım yanıt bulabilirim. Kitap Mesih İsa'nın Tanrılığına delilleri gösterirken bir çok başlık açmış. Bunlardan biri Mesih'in herşeyi bildiği yönünde. O konudaki kısa parçayı buraya aktarayım. Tanrı Her Şeyi Bilir <o:p></o:p> Tanrı "her şeyi bilendir" dediğimizde, Tanrı'nın sonsuzluk boyunca bilinilebilir olan herşeyi bildiğini söylemek istiyoruz.<o:p></o:p> Tanrı, herşeyle ilgili mükemmel ve sonsuz bilgiye sahiptir. Bilinebilir olan herşey Tanrı'nın bilgisi dahilindedir. Tanrı'da olan bilgi, bizim bilgi edinişimizden farklıdır. Bizler öğrenerek bilgiye...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : 3- Aileniz ve arkadaşlarınız Hristiyan olduğunuzu biliyor mu? - Sayfa 3

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler