HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Schiz Aileniz ve arkadaşlarınız Hristiyan olduğunuzu biliyor mu?
Anne ve babam bilmiyor ama çok yakın akrabalarımdan birkaçı biliyor (kuzenim, yeğenim) Arkadaşlarımın birçoğu, değişik karşıladı. "Aman, Gavur" diyenleri bile çıktı. Aileme söyleyemiyorum, aslında anneme söylesem birşey diyeceğini sanmıyorum ama babam, fazla muhafazakar. Annesinden yani babaanemden kaynaklanan bir olay bu. Bazı arkadaşlarım, çok normal karşıladı. Hatta bazıları Hristiyanlığı seçmeyi bile düşünüyor. Ama bazıları da geri kafalılık yapıyor. Zaten ülkemizin en büyük sorunlarından biri de bu.
Aileniz ve arkadaşlarınız Hristiyan olduğunuzu biliyor mu?
sevgiden Aileniz ve arkadaşlarınız Hristiyan olduğunuzu biliyor mu?
fevzi_90 kardeşim rab mesih dediğin buyruklar yanında ,birbirimizi yargılamamızı ve koyunlar gibi saf yılan gibi kurnaz olmamızıda buyuruyor.Bana gelince rab mesihe bağlanalı üç yıl oluyor.41 yaşındayım.Hanımım müslüman bir oğlum var müslüman. Her ikiside mesih inanlısı olduğumu biliyor.Birde çok yakın bir arkadaşım o de rab mesihe sempati ile bakıyor ancak tam anlamı ile iman etmiş diyemem. Oda benim gibi uzun yıllar müslüman olarak yaşamış.Sevgili kardeşler biz gibilerin durumunu nefes almadan yaşamak diye tanımlıyorsunuz evet nefes almadan yaşıyorum.Bir sürü kayıp kuzunun arasında sadece onlar için dua edip dolaşıyorum.Şimdilik...
fevzi_90 Aileniz ve arkadaşlarınız Hristiyan olduğunuzu biliyor mu?
sevgiden
fevzi_90 kardeşim rab mesih dediğin buyruklar yanında ,birbirimizi yargılamamızı ve koyunlar gibi saf yılan gibi kurnaz olmamızıda buyuruyor.Bana gelince rab mesihe bağlanalı üç yıl oluyor.41 yaşındayım.Hanımım müslüman bir oğlum var müslüman. Her ikiside mesih inanlısı olduğumu biliyor.Birde çok yakın bir arkadaşım o de rab mesihe sempati ile bakıyor ancak tam anlamı ile iman etmiş diyemem. Oda benim gibi uzun yıllar müslüman olarak yaşamış.Sevgili kardeşler biz gibilerin durumunu nefes almadan yaşamak diye tanımlıyorsunuz evet nefes almadan yaşıyorum.Bir sürü kayıp kuzunun arasında sadece onlar için dua edip dolaşıyorum.Şimdilik...
Ben değil Kelam yargılıyor, ben kimim ki yargılayacağım fakat Kutsal Kitabın gerçeklerini açıksa söylemem lazım.
Bakın bu iki imanlı olduğunu söyleyen kardeşler diyorlar ki,
“Hristiyan olduğumu söylemeye niyetim yok”
“söyleme gereğini duymuyorum açıkçası, söylesem ne değişir ki”
Merak etmeyin ben bu kardeşlerin durumlarını çok iyi anlıyorum hepimiz aynı safhalardan geçtik çünkü. Fakat ne durumda olursa olsun doğru olanı Kelamın dediğini ilan ve tebliğ edeceğiz. Yanlışı düzelmek yargılamak değildir.
Her Hristiyan misyonerdir ve olmalıdır. Yakın çevrenizde yada yaşadığınız toplumda “ben Mesih’iyim” demeniz bile tanıklıktır, misyondur. Eğer aktif Müjdeleme yapamıyorsanız bile inancınızı daha doğrusu neye inandığınızı açıkça söyleyeceksiniz, sadece bu şekilde o kadar çok kişi Mesih’e dönebilir ki. Mesih’le yaşam tanıklık yaşamıdır, Kutsal Kitabın hiçbir yerinde sen iman ettin şimdi gizli odana çekil ve rabbini bekle diye yazmaz.
Hepimiz bir çok kayıp kuzular arasında dolaşıyoruz fakat sadece dua ile her şey düzelmiyor ne yazık ki. Tanrı, kayıplar için dua edin demiyor onlara anlattıklarımı öğretin diyor.
Elçiler Kudüs’te oturup sadece dua etmediler her biri dört bir yana savruldu ve tebliğ etti.
Bakın biz hala Tanrı’nın misyon anlayışını anlayamadık. Tanrı, peygamberler gönderiyor, Elçiler gönderiyor ve sonunda Kendisi geliyor, daha sonra Ruh’unu gönderip devam ediyor. Hep yaptığı aynı şey, açıklıyor, öğretiyor, tebliğ ediyor, ve uyguluyor. Tanrı hep aktif hep
Gelmekte hiç yerinde durmuyor her şekilde ve yer yerde. Bunu görsek ve anlayabilsek ne yapmamız gerektiğini çok iyi anlayacağız.
Bu gün hepimiz bir kere daha lütfen Emanet Para Benzetmesi’ni (Luk.19:11-27) okuyalım ve bu benzetmenin anlamını düşünelim.
Elç.8: 26-40
Bu arada Rab'bin bir meleği Filipus'a şöyle seslendi: "Kalk, güneye doğru, Yeruşalim'den Gazze'ye inen yola, çöl yoluna git."Filipus da kalkıp gitti. Giderken Etiyopyalı bir hadım gördü. Bu adam Etiyopya* Kraliçesi Kandaki'nin vezirlerinden biriydi. Kraliçenin bütün hazinelerinden sorumluydu. Yeruşalim'e, tapınmaya gelmişti.Geri dönerken arabasında oturmuş, Peygamber Yeşaya'nın Kitabı'nı okuyordu. Ruh Filipus'a, "Git" dedi, "Şu arabaya yetiş."Filipus koşup arabanın yanına geldi ve hadımın Peygamber Yeşaya'yı okumakta olduğunu işitti. "Acaba okuduklarını anlıyor musun?" diye sordu. Hadım, "Biri bana yol göstermedikçe nasıl anlayabilirim ki?" diyerek Filipus'un arabaya binip yanına oturmasını rica etti.Kutsal Yazılar'dan okuduğu bölüm şuydu: "Koyun gibi kesime götürüldü; Kırkıcının önünde kuzu nasıl ses çıkarmazsa, O da öylece ağzını açmadı.Aşağılandığında adalet O'ndan esirgendi. O'nun soyunu kim anacak? Çünkü yeryüzündeki yaşamına son verildi." Hadım Filipus'a, "Lütfen açıklar mısın, peygamber kimden söz ediyor, kendisinden mi, bir başkasından mı?" diye sordu. Bunun üzerine Filipus anlatmaya koyuldu. Kutsal Yazılar'ın bu bölümünden başlayarak ona İsa'yla ilgili Müjde'yi bildirdi. Yolda giderlerken su bulunan bir yere geldiler. Hadım, "Bak, burada su var" dedi. "Vaftiz olmama ne engel var?" Sonra arabanın durmasını buyurdu. Filipus'la hadım birlikte suya girdiler ve Filipus hadımı vaftiz etti. Sudan çıktıkları zaman Rab'bin Ruhu Filipus'u hemen oradan uzaklaştırdı. Filipus'u bir daha görmeyen hadım sevinç içinde yoluna devam etti. Filipus ise kendini Aşdot Kenti'nde buldu. Sezariye'ye varıncaya dek bütün kentleri dolaşarak Müjde'yi duyurdu.
Kazancakis Aileniz ve arkadaşlarınız Hristiyan olduğunuzu biliyor mu?
Değerli arkadaşlarım, öncelikle hikayemin ana teması üzerinde düşünmenizi ve banada yardımcı olmanızı diliyorum. Bundan yıllar önce, henüz on yaşındayken, ailemle birlikte bodruma tatile gidiyorduk. Uzun bir yolculuk oldu, ama keyifliydi arabanın camından dünyayı seyretmek. İzmire yaklaştığımızda o çocuk yüreğim, nerden duymuşsa veya nereden aklına geldiyse oracıkta anneme, babama beni meryem anaya götürmeleri için yalvarmıştım. Onlarda; dönüşte oğlum, dönüşte uğrarız demişlerdi. Dönüş yolunda da sürekli Meryem ana, meryem anaya götürün beni diye üsteliyor, bir an önce beni oraya götürmeleri için yalvarıyordum. Ama olmadı. Çocuk yüreğim Meryem ana Meryem ana diye haykırmış, ama ben gidememiştim onun yanına. On sekiz yıl oldu, şimdi hatırlıyorumda, neydi acaba beni oraya çağıran, çocuk yüreğimin sürekli Meryem ana diye haykırmasının sebebi neydi? Şimdiden teşekkür ediyorum, Rab Sizinle olsun.
K.Ulaş Aileniz ve arkadaşlarınız Hristiyan olduğunuzu biliyor mu?
size esenlik olsun;
Yuhanna 12:42“Bununla beraber, önderlerin bile birçoğu İsa'ya iman etti. Ama Ferisiler yüzünden, havra dışı edilmemek için iman ettiklerini açıkça söylemediler. Çünkü insandan gelen övgüyü, Tanrı'dan gelen övgüden daha çok seviyorlardı.”
1.Petrus 2:9“Ama siz seçilmiş soy, Kralın kahinleri, kutsal ulus Tanrı’nın öz halkısınız. Sizi karanlıktan şaşılası ışığına çağıran Tanrı’nın erdemlerini duyurmak için seçildiniz.”
Elç.İş.1:8"Ama Kutsal Ruh üzerinize inince güç alacaksınız. Kudüs'te, tüm Yahudiye ve Samiriye'de ve dünyanın dört bir bucağında benim tanıklarım olacaksınız."
ve sizden ricam lütfen Kutsal Sözleri kendi koşullarımıza göre yorumlamayalım. bütün bu yazılanlar yargı değil sadece imanlı olan insanları Rab'bin sözlerini daha iyi algılamaya yönlendirim.
ayrıca nefessiz yaşam olmayacağı gibi eylemsiz iman da olmaz.
esenlik ve lütuf artan ölçüde sizlerle olsun.
Aileniz ve arkadaşlarınız Hristiyan olduğunuzu biliyor mu? konusuna benzer konular;
Kızılderililer, YHVH ismini biliyor muydu?Başlığı görünce hemen Mormon propagandası sanmayınız, ben de başta öyle düşünmüştüm zira.
İddialara göre, Kızılderililer biliyordu Tanrı'mızın özel ismini.
Bunun üzerine internette küçük bir araştırma yaptım. Kızılderili inançlarını animist olarak biliyordum fakat düşündüğüm gibi değilmiş.
Örneğin bazı kabilelerde Yowah adlı bir tanrıya inanılıyordu.
Başka bir site de Amerika'da bazı yazıtların bulunduğunu ve üzerlerinde YHVH isminin geçtiğini söylüyor. (Hayır sitenin sahibi Mormon değil) Yazıtlardan örnekler veriyor.
Muhammed okuma yazma biliyor muydu?Kuranda açıkça belirtilen yazıya göre Muhammed'in okuma yazması yoktu.Bunu neden yazmış olabilir sizce,bu kitabın ilahi olduğunu ve kendi yazmadığını belirtmek için
Komik olan Muhammedin tüccar olması ve Arap yarımadasındaki varlıklı ve çok gezen bir adam olması bu adamın hesap kitap okuma yazma bilmemesi imkansız bir şey.Şimdi hadi o dönemin yazıtlarını ve hadislerini inceleyelim vereceğim tüm örnekler Müslümanlarca kabul edilen Kuttubi Sitteye göredir tabi onlara göre doğru bu hadislerin doğru olup olmadığını kanıtlamak için kitabın yazarları uykuya yatıp hadisleri doğruluyorlar.Gülünç.
Zeyd İbnu Abdillah anlatıyor: "Biz Basra'da Mirbed denen yerde idik. Saçları dağınık, bir adam geldi, elinde kırmızı renkli bir deri parçası vardı....
İsa'nın herşeyi biliyor muydu, bilmiyor muydu?Selamlar...
Benim aklıma takılan bazı sorular var, kesin daha önce cevap verdiğinizi düşünüyorum ama ben göremedim sanırım. Bir sitedeki online kitabı okurken aklıma takıldı umarım yanıt bulabilirim. Kitap Mesih İsa'nın Tanrılığına delilleri gösterirken bir çok başlık açmış. Bunlardan biri Mesih'in herşeyi bildiği yönünde. O konudaki kısa parçayı buraya aktarayım.
Tanrı Her Şeyi Bilir <o:p></o:p>
Tanrı "her şeyi bilendir" dediğimizde, Tanrı'nın sonsuzluk boyunca bilinilebilir olan herşeyi bildiğini söylemek istiyoruz.<o:p></o:p>
Tanrı, herşeyle ilgili mükemmel ve sonsuz bilgiye sahiptir. Bilinebilir olan herşey Tanrı'nın bilgisi dahilindedir. Tanrı'da olan bilgi, bizim bilgi edinişimizden farklıdır. Bizler öğrenerek bilgiye...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler