Başka mezhepten biriyle Evlilik?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Başka mezhepten biriyle Evlilik?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Evanjelique

Özellikle Hristiyanların azınlık olduğu toplumlarda,Hristiyanları n kendi inançlarından birisi ile yuva kurma isteği,toplumdaki Hristiyan eş seçeneğinin azlığından dolayı geriye pek bir seçim hakkı bırakmadığından,bu durum kendi kilisemiz harici başka cemaat üyesi imanlılarla evlilik yapmamıza sebebiyet veriyor.

Örneğin bir Protestan'ın Katolik biriyle evlenmesi veya Ermeni birinin Rum Ortodoks ile evlenmesi gibi..

Katolik-Protestan Evliliği
Katolik-Ortodoks Evliliği
Ortodoks-Protestan Evliliği

Bu tür ''karma'' evlilik sürdüren kardeşler varsa aramızda,bizlerle deneyimlerini paylaşırlarsa çok seviniriz..

Evli olmayıp,bekar olan her Hristiyan da bu konu hakkında görüşlerini belirtebilir.

Olası Sorular:

1- Evlenmek için eşimin kilisesine mi geçmeliyim?

a)Eğer kendi mezhebimde kalacaksam,sırayla bir hafta eşimin kilisesine,diğer hafta da benim kilisemde mi ibadete gideceğiz?

2- Evliliğimizden doğacak çocuklar kimin kilisesinde vaftiz edilecek?

a)Eğer eşimin mezhebi çocuk vaftizine karşı ise ve benim kilisem çocukların doğar doğmaz en kısa zamanda vaftiz edilmesini şart koşuyorsa (veya tam tersi), bu durumun üstesinden nasıl geleceğiz?

3- Birbirimizin mezheplerine geçmeden,kendi kiliselerimize bağlı kalarak nasıl bir evlilik sürdürebilir ve çocuklarımıza manevi ruhsal eğitim verebiliriz?

Bu konular belki kulağa ilk başta önemsiz gelse de,bir çok çift Hristiyanlık-içi karma evliliklerden dolayı sıkıntılar yaşıyor..

hristiyanlık
patrick

merhaba
ben bekarım ve imanlı bir eş arayışındayım ancak girdiğim topluluklarda herkes çekingen ve içe dönük tabii bu banada yansıyor inancım gereği başka inançlardan kadınlara uzak durduğum için aynen sizinde belirtiğiniz gibi alternatifler nerdeyse sıfırlanıyor yani bekarlığa devam yada başka mezheplerden hayat arkadaşı bulmaktan başka seçenek kalmıyor bulunduğum şehirde ruslar çoğunlukta çoğunlukla ortodoks ancak bir çoğu farklı arayışlar ve beklentiler içinde yani imanlı olmak zorunlu bekarlığıda ynaında getiriyor topluluklar içe kapalı ve ürkek haksızda değiller neyse biraz içimi döktüm sevgiler herkese rab hepinizi bereketlesin
Amen

hristiyanlık
Lamb of GOD

patrick
merhaba
ben bekarım ve imanlı bir eş arayışındayım ancak girdiğim topluluklarda herkes çekingen ve içe dönük tabii bu banada yansıyor inancım gereği başka inançlardan kadınlara uzak durduğum için aynen sizinde belirtiğiniz gibi alternatifler nerdeyse sıfırlanıyor yani bekarlığa devam yada başka mezheplerden hayat arkadaşı bulmaktan başka seçenek kalmıyor bulunduğum şehirde ruslar çoğunlukta çoğunlukla ortodoks ancak bir çoğu farklı arayışlar ve beklentiler içinde yani imanlı olmak zorunlu bekarlığıda ynaında getiriyor topluluklar içe kapalı ve ürkek haksızda değiller neyse biraz içimi döktüm sevgiler herkese rab hepinizi bereketlesin
Amen
Doğru diyorsun insan doğası gereği bir eş arayabiliyor ve ne yazıkki bu biraz zor.Özellikle Hristiyan'lıkta.Ancak bir durum daha var.Örneğin bir Anglikan(Anglo-Katolik) ile Katolik'in evlenmesinde sadece bir problem çıkar oda çocuğun hangi Kilise'ye tabii olacağıdır.Onuda zaten ergen yaşa gelince kendisi karar verir.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Başka mezhepten biriyle Evlilik? konusuna benzer konular;

Her mezhepten hristiyanların aylık dua toplantısı (İSTANBUL) DUA TOPLANTILARIMIZ BAŞLIYOR! BİZ, DEĞİŞİK MEZHEPLERDEN HIRİSTİYANLAR OLARAK, HER AYIN İKİNCİ SALI GÜNÜ SAAT 20:00'DE İSTİKLAL CADDESİNDEKİ SANTA MARİA DRAPERİS KİLİSESİ'NDE TOPLANIYORUZ VE TAİZE İLAHİLERİ İLE TANRI'YI ÖVÜYORUZ. TOPLANTILARIMIZ HERKESE AÇIKTIR. BU YILKİ İLK TOPLANTIMIZ 13 EYLÜL'DE!

Başka Tanrılara edilen dualar Merhaba hepimiz duanın insan psikolojisi için olumlu etkisi olduğunu biliyoruz. İster güneşe ister bir heykele ister Allah'a ister göktanrıya ister Zeus'a dua eden herkes psikolojik olarak rahatlama hisseder çünkü insanın doğasında yaratıcı bir varlığa sığınma hissi vardır. Bu akşam haberleri izliyordum ve canlı yayında Oruç baba türbesi diye bir yere bağlandılar. Oruçlarını açıp dua etmek için gelen Müslümanları gösterdiler ve onlarla kısa röportajlar yaptılar. Birçok kişi o mekanın kutsal olduğunu ve orada ettikleri duaların kabul olduğunu ve isteklerinin gerçekleştiğini söyledi. Henüz küçük bir çocukken ve kafamda bir Tanrı modeli şekillenmişken ben de Allahım diye dua ederdim ve bazen gerçekleşirdi. Merak ettiğim eğer Müslümanlık ya...

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? Merhaba Öncelikle bazı sayfalara müslümanların girememesine çok üzüldüm. Benim size bir sorum var, ben müslüman bir bayanım evlenmeyi düşündüğüm kişi ise hristiyan o yüzden kafam çok karışık ne gibi sorunlar yaşarız tam olarak bilemiyorum. Müslümanlıkta putlara tapanlar örnek verilerek kesinlikle inançsız biriyle evlenmek yasaklanmıştır ama hristiyanlar ve yahudiler bu katagoride değillerdir, onlarda müslümanlık gibi tanrıya ibadet eden farklı bir dindir, aksine hristiyanlığı ve yahudiliği inkar etmek çok büyük bir günahtır.Benim inandığım ve müslümanlıktan anladığım budur. O yüzden hristiyanları ve yahudiler din kardeşi olarak görüyorum. Hristiyanlık dininde de evlenilmesi yasaklananlar Tanrı'ya değil de Putperestler gibi...

Başka bir hata iddiası İNCİLCİ MATTA'YA SUÇLAMA Ateistlerin çoğunlukta olduğu Türkçe bir forumda gezinirken, bir üyenin İncil yazarı Matta'ya yönelik bir suçlamada bulunduğunu gördüm. Bu üyeye göre, Matta İncili'nin 4. bölümünde Mesih'in İblis tarafından sınanması anlatılırken, aşağıdaki ayet aracılığıyla çok büyük bir hata yapılmış:İblis aynı şekilde İsa'yı çok yüksek bir dağa çıkarıp O'na tüm görkemleriyle dünyanın bütün ülkelerini gösterdi. <sup></sup>«Yere kapanıp bana taparsan, bütün bunları sana vereceğim» dedi. (Matta 4:8-9) Bu üye, dünyadaki tüm krallıkların görülebildiği en yüksek dağın İsrail'in neresinde olduğunu öğrenmek istiyor ve ekliyor: "Bu kadar yüksek bir dağ İsrail'de mevcut değildir. Demek ki Matta İncili'ni yazan kişi coğrafî bir hata...

İsa Mesih'ten başka bir Yol yok mu ? Son zamanlarda Üniversite'nin mezunlarından biri yanıma gelip, "Neden Tanrı'ya giden tek yol İsa'dır?" diye sordu. İsa'nın, Tanrı'ya giden tek yol olduğunu söylediği yerleri gösterdim. İncil'in ve elçilerin tanıklıklarının güvenilir olduğunu, İsa'ya Kurtarıcı ve Rab olarak iman etmek için yeterince kanıt olduğunu açıkladım. Ama çocuk yine aynı soruyu sordu. "İyi ama, neden İsa? Tanrı'yla ilişki kurabileceğim başka bir yol yok mu? Peki ya diğerleri? Kişi yalnızca iyi ve ahlaklı bir yaşam sürerek Tanrı'ya ulaşamaz mı? Tanrı eğer söylediğiniz gibi sevgi doluysa neden tüm insanları oldukları gibi kabul etmiyor?" Bir iş adamı bir keresinde bana şöyle demişti: "Tamam, İsa'nın Tanrı'nın sözü olduğunu kanıtladınız. Ama İsa'dan başka...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Başka mezhepten biriyle Evlilik?

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler