Bekarlığınızın Ne Zaman Sona Ereceğini Tanrı Bilir

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Bekarlığınızın Ne Zaman Sona Ereceğini Tanrı Bilir

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
admin1 Ken Block

Carolyn McCulley

12 yaşındaki delikanlı konferans sahnesini, gençliğin yetişkinleri sevimli büyüleyiciliğiyle çarpan, vaktinden önce gelişmiş ciddiyetini sergileyerek büyük bir özgüven içinde uzun adımlarla geçti. Ancak kimi zihinlerdeki hor gören düşünceler, 3000 yetişkinin, genç konuşmacının sözcüklerinde Tanrı’nın evangelistick yürek vuruşunu duymasıyla dağıldı gitti. Bir Rum yetimhanesinden Amerikalı ebeveyni tarafından evlat edilmesini ve bunun ardından kurtuluşu için İsa’ya güvenip Tanrı’nın ailesine katılmasını anlatan Gabriel Spiro geleceğe ilişkin umutlarını anlattı.

“Hıristiyan olduğumdan bu yana PDI Pastors Koleji’ne girmeyi hayal ediyordum,” dedi aniden başlayan şimşek gürültüsü gibi alkışlara karşı. “Ben de hala Romanya’da yaşayan yetimlere ve yoksul insanlara yardım edebileyim diye Tanrı’nın beni çağırıp eğittiğini, beni donattığını hissediyorum. Arzum Romanya’da bir PDI kilisesi kurmak. Tanrı’ya şükürler olsun ki beni aileme ve Covenant Life Kilisesi’ne, geniş aileme getirdi. Onun inayetiyle Tanrı’nın adına yaraşır bir karakter edineyim diye dua ediyorum.”

Buğulu Mayıs akşamında arka sırada oturmuş izlerken, Bekarlar ve ailelere olan planlarindan oturu Tanri’ya sessizce şükrettim. Sekiz yıl önce kilisemden bekar bir kadın, Tanrı’nın, kendisinin evlenme ve çocuk sahibi olma arzularını gözden geçirerek iyi bir arkadaş olduğunu gösterip arkadaşının uluslararası bir evlat edinme sürecine yardımcı olmak için Romanya yolculuğunda ona eşlik etmesi yönündeki isteğiyle mücadele etmişti. “Ne kazandım?!” diye anımsadı Charlotte Ennis.; “Kendi paramı harcamak zorunda kaldım, kendimi kişisel olarak tehlikeye attım ve bir başkasının çocuklarla dönüşünü izledim. Ben ...hiçle döndüm.”
O zaman 36 yaşında olan Charlotte, Tanrı’nın onun geleceği için yaptığı planlarda bir evlilik ve ailenin olup olmadığından emin değildi. Gerçekten de uzun bir bekleyiş olmuştu ve umutları soluyordu. Varlığı, kendi ailesi için olduğundan çok daha fazla sayıda insan için büyük bir nimete dönüşecek olan bir çocuğun evlat edilişini kolaylaştırdığını bilmiyordu. Bu küçük çocuğun daha onlu yaşlarına varmadan lokalkiliseye karşı büyük bir tutku geliştireceğini ve evangelismkilisesinin bereketli ve devamlı bir parçası olacağını bilemezdi. Bu küçük çocuğun günün birinde toplu misyonerlik faaliyetleri** için biraraya gelen kiliselerin toplantısında konuşma yapacağı –ve gecenin parlayan yıldızı olacağı aklının ucundan bile geçmemişti. Charlotte Gabriel’in konuştuğu o akşam evleneceğini –39 yaşında, ona Tanrı’dan bir armağan- ve birden fazla çocuğun annesi olacağını da bilemezdi.

Oysa “sonu başlangıçtan bilinir kılan”(İşaya 46:10) Bir olan tüm bunları biliyordu ve her şey her zaman onun planlarına uygun işliyordu.

Böyle zamanlar Tanrı’nın eyleme hükmetme gücünün pırıltılarıdır.**-ve özellikle de bekar kadınların yüreklerinde saklamaları gereken hazinelerdir. Yalnızca ender zamanlarda bazı şeyleri “Ve Tanrısını sevenlerin, kendi muradına göre davet olunanların, bütün şeylerin birlikte iyilik için işlediğini biliriz”(Romalılara 8:28) dediği gibi açıkça görme ayrıcalığına sahip olabiliriz. Her birimizi yüreklendirmek ve güçlendirmek için Tanrı’nın inayetini gösteren bu tanıklıkları-delilleri tekrar tekrar anlatıp bağrımıza basmalıyız. Yüce Yaradan’ımız sıradan bir Tanrı değildir: Onun planlarında bizi kutsamak-bağışlamak vardır ama bu plan aynı zamanda bizim başkalarını kutsamamızı- bağışlamamızı da içerir.

Charlotte’u o bekarken tanımıyordum ama bizim Ministry dergisinde, düğününden yalnızca birkaç hafta önce yazılmış olan tanıklığını (testimony) okuduğumu kesinlikle hatırlıyorum. O tarihte ben 32 yaşında, oldukça acemi bir Hıristiyan’dım ve utandırıcı da olsa dürüst olmak gerekirse—evlenmek için 39’una kadar bekleme olasılığından dehşete düşmüştüm. Şimdi 37 yaşındayım, biraz daha az kibirli ve Charlotte’un örneği için müteşekkirim. Geçen yıl kilisemde bir kadın hayatında ilk kez olmak üzere 43 yaşındayken evlendi. Söylemek gerekirse bu Charlotte’un eşiğini de ileriye itti ve bana umut etmek için altı yıl daha kazandırdı.

Uzatılmış bekarlığım boyunca, hem yirmilerimdeki inançsızlığın, hem de otuzlarımdaki lekesiz Hristiyan’lığın penceresinden bakarak bekarlığın tehlikeleri ve ödülleri üzerine uzun uzun düşünme fırsatım oldu. Bunu yazarken Tanrı’nın inayetinin ödülü olduğuna inandığım iki Hıristiyan evliliğinin bitişi üzerine dua ediyorum- her ikisi de kocalar tarafından işlenmiş cinsel günahlar yüzünden mahvoldu. Yıllar önce bu adamlardan biri bana çıkma teklif etmişti. Ben ilişkiyi reddettim ve o gidip başkasıyla evlendi, ben de bekar kaldım. Oysa şimdi, cinsel günahın haram ve sapkın bir biçiminin üzerlerine sıçrattığı nükleer serpintilerle başa çıkmaya çalışan karısı ve kızları için kederleniyorum. Yine de Tanrı’nın bu kadının arkadaşımla evlenmesine izin verdiği için iyi olmadığını düşünmüyorum, kesinlikle bekar ve serbest kılarak beni “bu hayattaki sıkıntılardan” (Korintoslulara 1 7:28) esirgediğini görebiliyorum. Bugüne kadar üç kez belli bir adamın kocam olması için ettiğim dualara Tanrı’nın niçin hayır dediğini anlama ayrıcalığım oldu. Her bir durumda, üzerinden çok da fazla bir süre geçmeden, çok ciddi bir cinsel günahın tevarüsünden esirgendiğimi keşfettim. Bu yaşlı bir bekar olmanın yararlarından biri- İtiraf edilmeyip nedamet getirilmeyen günahın “sonsuza dek mutlu yaşama” düşlerini nasıl harap ettiğini görecek kadar uzun yaşadım. Bu hüzünlü anlar bana vücudumun düştüğü kısmetli yerlere şükürler olsun dedirtiyor (Mezmur 16:6).

Bekarken Tanrı’nın hakimiyetini kabul edip onu bilmek neden bu kadar önemli? Şunu aklımızdan çıkartmamalıyız ki bekarlığı, hepimizin günahlarını- bekarların inançsızlığından evlilerin bencilliğine kadar- taşıyan Yüce Yaradan’ın nüfuz eden elleriyle verdiği bir hediye olarak aldık. Aşağılayıcı, yine de görkemli itfa planı için ilk önce İsa’yı azarlayan Petrus gibi olabiliriz- ya da onun planını ve amaçlarını kabul etmeye gelen ve bunu defnini önceden görüp pahalı parfümü akıtarak göstere Maria Magdelena gibi olabiliriz. Tanrı’nın hayatlarımız hakkındaki iyi planına güven duyarak Maria Magdalena’ya öykünüp onun yeryüzüne ilişkin amaçlarını daha ileriye taşımak için hazinelerimizi (gençliğimiz, hayallerimiz, arzularımız) harcayabiliriz.

Daha da önemlisi, bekarlığın sonsuza dek süreceği endişesiyle gerilip cesaretimizi neredeyse yitirdiğimizde, bekarlığın bir sonu olduğunu hatırlamalıyız: Bir gün Kuzu’nun düğün kutlamasında olacağız ve onun gelini olacağız. Cennetin bu tarafında evlilik hediyesini alsak bile, asıl amacımız bu değildir. O sonsuzluk için planlananın bir biçimi ve gölgesidir ve bu dünyadaki her şey gibi ölümle sonuçlanacaktır. Dünyasal ödüllerin ne zaman dağıtılacağını ve ne zaman artık daha fazlasının olmayacağını Babamız bilir; cennetteki düğün töreninin ne zaman başlayacağını da o bilir. Geleceğin bugün kaçırdığımızı sandığımız her şeyden daha güzel olacağının bilgisiyle huzurlu olabiliriz: . İsa bize, bizim idrakimizi aşan biçimde anlatılamaz dediği sonsuz ödüllerle ve sonsuz neşeyle dolu bir gelecek hazırlıyor. Onun amaçları ve her zaman iyiliğimize olan ahitine göre (Yeremya 33:40), şimdi ve yakın gelecekte bekar olmamız bizim için en iyisi olduğunu beyan ediyor. Ümitte artmamız için bizi iman etmekte ümit ve sevinçle doldursun ister (Romalılara 15:13) ve bu müddette onun hükümdarlığına iman etmemizi ister- ümit Tanrısının ümidine sınırsızca güvenen Tanrıdan özel bir hediye de ümit etmekten ümidi yeniden tanımlayarak.

Tanrının özellikleri hakkında daha fazla okumak ister misiniz? Bunlar benim konuyla ilgili favori kitaplarımdan bazıları ve okuyucuya düşünmek için pek çok şey sunuyorlar:

Tanrıyı Bilmek J.I. Packer (InterVarsity Yayınevi, 1973)
Tanrıyı İstemek??? John Piper (Mulnomah Yayınevi, 1986)
Tanrının Sevinçleri John Piper (Mulnomah Yayınevi, 1991)

Serbest yazı çalışmalarına ek olarak Carolyn McCulley, Maryland Gaitehersburg’daki Sovereign Grace Misyonerliğinde (eski PDI), medya uzmanı olarak çalışmaktadır. Christianity Today’den The Washington Post’a kadar pek çok Hıristiyan ve anadamar yayın organı için yazılar yazmıştır. Evliliğe Hoşça kal Öpücüğü Verdim mi?Ertelenmiş bir Umutla Tanrı’ya Güvenmek (Crossway Books, 2004) adlı bekar kadınlara yönelik bir kitabın yazarıdır.

Çeviri: www.hristiyanforum.com

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Bekarlığınızın Ne Zaman Sona Ereceğini Tanrı Bilir konusuna benzer konular;

Facebook; Yükselme devri sona erdi, düşüş başladı Yükselme devri sona erdi hızla kan kaybediyor Geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırma, özellikle genç kullanıcıların Facebook'u hızla terk etmeye başladığını ortaya koydu. Gençlerin Facebook'u bırakmasının en önemli nedeni ise Facebook'un artık kendileri için oldukça sıkıcı olması. Dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden eMarketer, yaptığı son araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre sadece 2010 yılının Nisan ayı boyunca Facebook'ta hesabı bulunan gençlerin (13 ila 17 yaş arası) yüzde 29'u ya siteyi tamamen terk etti ya da artık profil sayfasına hiç girmiyor. Araştırmaya göre, Facebook'u terkeden gençlerin büyük bir bölümü, artık Facebook'un eskisi gibi kendilerine çekici gelmediğine dikkat çekerken, bir...

"Dilin her zaman Tanrı sözlerini söylesin" - Ambrosius Dilin her zaman Tanrı sözlerini söylesin. Ağzını Tanrı’nın sözüne aç! Kalbimiz ve ağzımız durmadan bilgeyle meşgul olsun; dilin Tanrı sözlerini söylesin; Tanrı’nın yasası kalbinde yer alsın. Kutsal Yazı sana bu yüzden şöyle der: Evinde otururken, yolda yürürken, uyurken ve ayıkken ondan söz edeceksin. O halde Rabbimiz İsa’dan söz edelim. Çünkü Bilgelik O’dur. Tanrı’nın Sözü, Kelamı O’dur. Kutsal Kitap’ta şu sözler de yazılıdır: Ağzını Tanrı’nın sözüne aç. O sözlerini aksettirenin, sözlerinin derinliğine inenlerin ilham kaynağıdır. Bilgelikten söz ederken, erdemden söz ederken, adaletten söz ederken, barıştan söz ederken, gerçekten hayattan, kurtuluştan söz ederken, hep O’ndan söz ederiz.

"Rab yüreğimizin düşünce ve niyetlerini bilir" - Baldovinus Rab yüreğimizin düşünce ve niyetlerini bilir. Rab, yüreğimizin düşünce ve niyetlerini bilir. Hiç kuşkusuz hepsini bilir. Biz ise salt seçme yeteneği armağanı ile algılayabildiklerimizi biliriz. Nitekim ruhumuz, insanın içinde olan her şeyi bilmez; bilinçli ya da bilinçsiz, algılayabildiği düşünceleri ile ilgili olarak durumun gerçeklerini her defasında kavrayamaz. Aklın gözleri ile keşfettiği şeyleri bile, gözlerinin önünde hep varolan bir çeşit duanın yüzünden, belirgin şekilde sezemiyor. Nitekim sık sık, başkalarının ki ve kendi yargımız ya da bizi günaha sevk edenin yargısı, Allah’ın gözünde hiç de ödüle değer olmayan şeyleri iyi ve kutsal diye sunarlar. Gerçek erdemlerin ve sapıkların, öyle taklitleri var ki, yanıltıcı imgelerle...

O zaman Tanrı bir insan olamaz! (mı?) Tanrı sonsuzdur. Madde ise sınırlıdır. O zaman Tanrı bir insan olamaz! (mı?) Müslümanlar İsa’nın beden alan Tanrı olabileceğini reddederler. Onun büyük bir peygamber olduğu onaylarlar fakat onun tanrılığını reddederler. Müslümanlara öğretilen nedenlerden biri Tanrı’nın sınırsız olması ve bundan dolayı sınırlı bir insan olamayacağıdır. Bir Müslüman bana, hiçbir şeye ihtiyacı olmayan bir Tanrı’nın nasıl bağımlılığı olan bir insan olabileceğini sordu. Tanım olarak Tanrı’nın hiç kimseye bağımlı olmadığını ve bundan dolayı bağımlı olmasının olanaksız olduğunu söyledi. Bir başkası ise, eğer Tanrı insan olduysa, bundan sonra artık tanrı olamayacağını çünkü insanın bir tanrı olamayacağını söyledi. Bu sorular Müslümanların nasıl...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Bekarlığınızın Ne Zaman Sona Ereceğini Tanrı Bilir

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler