Boşanmış bir kadınla evlenmek günah mıdır?

Boşanmış bir kadınla evlenmek günah mıdır? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Boşanmış bir kadınla evlenmek günah mıdır? konusu 4174 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj Nigoğos tarafından gönderildi. Boşanmış bir kadınla evlenmek günah mıdır? Matta 19:9 "Denmiştir ki 'Kim karısını boşarsa ona boşanma belgesi versin.' Ama size derim ki,her kim karısını zina dışında bir nedenle boşarsa onu zinaya itmiş olur.Her kim boşanmış bir kadınla evlenirse zina etmiş olur." Boşanmış bir kadınla evlenmek günah mıdır?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Boşanmış bir kadınla evlenmek günah mıdır? konusu 4174 kez okundu, 8 kez cevaplandı. En son mesaj Nigoğos tarafından gönderildi.

Boşanmış bir kadınla evlenmek günah mıdır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Boşanmış bir kadınla evlenmek günah mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-08-08, 13:05
Nigoğos

Matta 19:9
"Denmiştir ki 'Kim karısını boşarsa ona boşanma belgesi versin.' Ama size derim ki,her kim karısını zina dışında bir nedenle boşarsa onu zinaya itmiş olur.Her kim boşanmış bir kadınla evlenirse zina etmiş olur."

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Boşanmış bir kadınla evlenmek günah mıdır?

Boşanmış bir kadınla evlenmek günah mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-08-08, 19:48
madonna

cevabı kendiniz bulmuşsunuz zaten!

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeLord Jesus Christ is my Saviourmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Boşanmış bir kadınla evlenmek günah mıdır?

Boşanmış bir kadınla evlenmek günah mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-08-08, 00:34
fevzi_90

Nigoğos
Matta 19:9
"Denmiştir ki 'Kim karısını boşarsa ona boşanma belgesi versin.' Ama size derim ki,her kim karısını zina dışında bir nedenle boşarsa onu zinaya itmiş olur.Her kim boşanmış bir kadınla evlenirse zina etmiş olur."
Mal.2: 16
İsrail'in Tanrısı RAB, "Ben boşanmadan nefret ederim" diyor, "Giysisinin üstüne bir de zorbalığı kuşanan kişiden de nefret ederim." Böyle diyor Her Şeye Egemen RAB. Bunun için kendinize dikkat edin ve ihanet etmeyin.

Mat.5: 32
Ama ben size diyorum ki, karısını fuhuş dışında bir nedenle boşayan onu zinaya itmiş olur. Boşanmış bir kadınla evlenen de zina etmiş olur."

Mar.10: 11 İsa onlara, "Karısını boşayıp başkasıyla evlenen, karısına karşı zina etmiş olur" dedi.

Mar.10: 12 "Kocasını boşayıp başkasıyla evlenen kadın da zina etmiş olur."

Luk.16: 18 "Karısını boşayıp başkasıyla evlenen zina etmiş olur. Kocasından boşanmış bir kadınla evlenen de zina etmiş olur."

Mesih İsa'nın ifadeleri çok açık aslında. Kutsal Kitabın imanlı evliliklerine bakışı düşünülürse özetle Tanrı'nın insan için olan amacı bu değil(boşanma). Tanrının isteği imanlı kadın ve erkek birlikteliğinin ölüme kadar devam etmesi.

Mesih'te bir anlamda eşlerden birinin sadakatsizliği durumunda boşanmaya izin veriyor fakat emretmiyor.

Bu durumda imanlı bir eş sadece zina dışında boşanabilir diyor Kelam.
Yani eşlerden biri zina etmişse diğer eşin boşanma hakkı doğuyor ve suçsuz olan eş için tekrar evliliğin de önünü kapayan bir hüküm yok Kutsal Kitapta. Demekki böyle bir konuda karar vermek için boşanmış kişinin boşanma sebeplerini öğrenmek lazım. Yani kişiyi sadece boşanmış diye asla yargılayamayız.

Örnek, boşanan bayan'ın eşi sadakatsizlik yapmış olabilir, bir hata ile imanlı olmayan bir eşle evlilik söz konusu olabilir ve imansız eş boşanmak istemiş olabilir. (1.Kor.7:12-16) vs.

Mesih'in ifadeleri ve konu ile ilgili genel ilahiyata bakarsak, Tanrı kadın ve erkeğin tek benden olmasından ve bu bedende Kutsal Ruh'a evsahipliğinden bahseder. Bu durumda da Tanrı'nın onayladığı bir evliliği bozmak için Ruh'taki ve bedendeki birlikteliğe taraflardan birinin ihanet etmesi yeterli oluyor.

Bunun dışında birisi eşini boşamaya kalkarsa eşler Tanrı önünde hala evli sayıldıklarından. Eşlerden hangisi olursa olsun bir başka kişi ile evlendiğinde doğal olarak zinaya girmiş oluyor.

Eşi zinaya itmek bu manada, çünkü o dönem için düşünürsek bir kadının geçinmek için evliliğe ve erkeğe ihitiyacı vardı. Tabiki hiç evlenmemek de bir diğer seçenek. Boşayan eşte eğer evlenirse yine zina etmiş sayılacaktır.

Yar.2: 24
Bu nedenle adam annesini babasını bırakıp karısına bağlanacak, ikisi tek beden olacak.

1.Ko.6: 17 Rab'le birleşen kişiyse O'nunla tek ruh olur.

1.Ko.6: 18 Fuhuştan kaçının. İnsanın işlediği bütün öbür günahlar bedenin dışındadır; ama fuhuş yapan, kendi bedenine karşı günah işler.

1.Ko.6: 19 Bedeninizin, Tanrı'dan aldığınız ve içinizdeki Kutsal Ruh'un tapınağı olduğunu bilmiyor musunuz? Kendinize ait değilsiniz.

Mesih sonunda kafamızdaki bu karmaşayı çözmek için bakın ne diyor.

Mar.10: 9
O halde Tanrı'nın birleştirdiğini insan ayırmasın.

Boşanmış bir kadınla evlenmek günah mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur21-08-08, 19:07
Nigoğos

Burda takıldığım şey şu:
Günah olan karımızı zina dışında boşamak mı?
Yoksa boşanmış kadınla evlenmek mi?

Boşanmış bir kadınla evlenmek günah mıdır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-09-08, 14:18
eriha

zina sebebiyle boşanma dışında boşanmaya izin yok.
dul kadınla evlenmeyi ben de tam olarak anlamadım.
zina nedeniyle boşanıp dul kalmış kadınla evlenmeye engel var mı, yok mu?

Boşanmış bir kadınla evlenmek günah mıdır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Boşanmış bir kadınla evlenmek günah mıdır? konusuna benzer konular;

müslümanların kurban etini yemek günah mıdır? mrb. müslümanların kurban bayramında kesitiği kurbanların etini yemek günahmıdır arkadaşlar? bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. RAB bin esenliği üzerinize olsun.

Hristiyan inancına göre mastürbasyon yapmak günah mıdır? Adminin uyarısı üzerine yeni bir konu olarak buraya açmış bulunmaktayım. Hristiyanlıkta zina yapmanın günah olduğu bildirilmiştir. Örneğin evlilik dışı ilişki muhakkak günahtır. Peki mastürbasyon yapmak günah mıdır? Yönetim Notu: :)

Mastürbasyon günah mıdır? Soru: Mastürbasyon, Kutsal Kitap’a göre bir günah mıdır? Yanıt: Kutsal Kitap hiçbir zaman kesin bir şekilde mastürbasyondan söz etmez ya da mastürbasyonun bir günah olup olmadığını söylemez. Mastürbasyon konusunda en sık işaret edilen ayet Yaratılış 38:9-10’da yer alan Onan’ın öyküsüdür. Bazıları bu ayetin, “meniyi yere boşaltma”nın günah olduğunu söylediği şeklinde yorumlar. Ancak bu parça tam olarak böyle dememektedir. Tanrı, Onan’ı “menisini yere boşalttığı” için değil, kardeşinin soyunu sürdürme görevini yerine getirmeyi ret ettiği için cezalandırmıştı. Bu ayetler mastürbasyon hakkında değil aile görevini yerine getirmemek hakkındadır. Mastürbasyonun günah olduğunun kanıtı olarak bazen kullanılan ikinci bir ayet grubu da Matta 5:27-30’dur. İsa, insanların şehvet dolu düşüncelere...

Tanrı'nın affetmeyeceği günah var mıdır? Tanrı'nın affetmiyaceği veya Tanrı'nın yuceliğine kalan gunah varmıdır

Şüphe Günah Mıdır? Şüpheye düşüp sonra tekrar imanımıza kavuştuğumuzda, şüpheye düştüğümüz için günah işlemiş olur muyuz? İmanı veren Tanrı'dır diye düşünüyorum şüpheden kurtaran O'dur diye düşünüyorum. Şüpheye düşmüş olmaktan dolayı pişmanlık hissediyorum. Ben şüpheye düşmekle günaha girmiş oluyor muyum?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih