HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
yagmur damlası Çocuklar veya vaftiz olacak kişiler için Hristiyan isimleri
isimler gerçekten çok gzl paylaşım için tşk ederim.Benim en çok beğendiğim LİZA ve LİNDA gerçekten gzl isimler.
Çocuklar veya vaftiz olacak kişiler için Hristiyan isimleri
Nikolas07 Çocuklar veya vaftiz olacak kişiler için Hristiyan isimleri
Paylaşım için teşekkürler.Benimde Nikolas ve Dimitri isimleri çok hoşuma gidiyor.
Esenlikler...
[I][COLOR=red]Çünkü Tanrılığın tüm doluluğu bedence Mesih'te bulunuyor. (Koloseliler 1:16)[/COLOR][/I]
balkoy Çocuklar veya vaftiz olacak kişiler için Hristiyan isimleri
Vissarion
Ahmet
Hristοdulos
Elias
Yeremya
Markos
Melani
Sofia
Katerina
Bunlar haric her vaftizli hristiyanιn ismi kustal sayιlιr.
Mesela sehid Ahmet'in ismi, musluman bir isim olduguna ragmen, simdi bir hristiyan ismidir.
Sebastian Çocuklar veya vaftiz olacak kişiler için Hristiyan isimleri
Ben de Sebastian ya da Ludvig(Ludwig) isimlerini beğeniyorum.
Evanjelique kardeşimize bu çalışmasından ötürü teşekkür ederim.
Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)
Evanjelique Çocuklar veya vaftiz olacak kişiler için Hristiyan isimleri
Tabi ki 2000 yıllık Hristiyan kültürünün isim dağarcığı bunlarla sınırlı değil ve daha bir çok güzel isimlerimiz var ama ben bu isimleri Türkçe gramer yapısı ile uygun olduğundan nüfusa yazdırılabilirlik açısıyla ele aldım.
Kanunlarımıza göre (örnek vermek gerekirse) mesela 'Victoria' yazdıramıyorsunuz,bu genelde resmi kayıtlara 'Viktorya' olarak geçmek durumunda...Şimdiki mevzuat nedir,değişti mi bu; onu bilmiyorum..
Çocuklar veya vaftiz olacak kişiler için Hristiyan isimleri konusuna benzer konular;
Çocuklar için internetteki tehlikelerKayseri'de öldürülen çocuklardan sonra anne babalar huzursuz. Pedagog Barış Çiçek'in 'Sesimi Duyan Var mı?' adlı kitabı, çocuklar için yalnızca sokakların değil internetin de tehlikeli bir alan olduğunu gösteriyor
Kayseri'de öldürülen çocukların hikâyesi hafızalarımızdan çıkmıyor bir türlü. Anne babalar huzursuz, çocuklarını nasıl koruyacaklarını merak ediyorlar. Pedagog Barış Çiçek'in 10 gün önce piyasaya çıkan kitabı "Sesimi Duyan Var mı?" gösteriyor ki, tekin olmayan yalnızca sokaklar değil. İnternetin olduğu her yer onlar için tehlikeli bir alan.
Milliyet Gazetesi'nden Miraç Zeynep Özkartal'ın haberine göre Çiçek'in kitabında yer alan bir deney bunun kanıtı. Çiçek, bir cuma akşamı saat 17.00'de cinsel içeriği olmayan, sıradan bir...
Vaftiz için yaş sınırıMerhaba,
Hristiyan olmayı düşünüyorum.Vaftiz ile ilgili sorularımdan en önemlisi yetişkin olmayanların ailesinin izni olması gerekmekte midir?
Rab sizinle olsun!
Cocuklar ne zaman vaftiz edilmeli ve Rabbin Sofrasina davet edilmelidirler?Bazi kiliseler cocuklarin Rabbin Sofrasina katilmadan once Kutsal Kitap derslerine gitmelerini ve burda doktrin dersleri alamalarini sart kosarken bazi kiliselerin boyle bir kurali yoktur genelde cocuklarin evde anne babalari tarafindan egitilmelerini on gorebilmektedirler.
Rabbin Sofrasina katilmadan once tum cocuklardan ( yetiskinlerde oldugu gibi ) beklenilen ana sart Isa Mesih'i kurtaricilari olarak kavusmus olmalaridir. Bazi cocuklar cok genc yasta bu karari vermis olabilirler ama Rabbin Sofrasina katilmalari ve vaftiz olmalari oyle aceleye getirilecek bir konu olmamalidir. Cocuk imaninda olgunlastikca ve yeniden dogusu, degisimi gorulmeye basladiginda anne ve baba cocugun bu ogretiye ne zaman hazir olduklarina karar...
Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak?Hristiyan inançları için! müslümanlar kıyametten sonra neler yaşayacak.Hz.İsa Peygamber tekrar geldiğinde müslümanlara karşı nasıl davranacak?cennet ve cehennem ayrılığı ve hesap nasıl olacak?
sorumu öğrenmek amaçlı yöneltiyorum.başka bir şey düşünülmesin lütfen.
Cocuklar anne babalarinin gunahlari icin cezalandiriliyor mu?Hezekiel 18:20 bize sunu der; " Ölecek olan günah işleyen kişidir. Oğul babasının suçundan sorumlu tutulamaz, baba da oğlunun suçundan sorumlu tutulamaz. Doğru kişi doğruluğunun, kötü kişi kötülüğünün karşılığını alacaktır. "
Cikis 20:5'de " Putların önünde eğilmeyecek, onlara tapmayacaksın. Çünkü ben, Tanrın RAB, kıskanç bir Tanrı`yım. Benden nefret edenin babasının işlediği suçun hesabını çocuklarından, üçüncü, dördüncü kuşaklardan sorarım. " yazilidir.
Bu iki ayet arasindaki fark sudur; Cikis 20:5 de sonuclar anlatilirken Hezekeil 18:20 de cezadan bahsedilmektedir. Cikis 20:5 de kisinin gunahinin sonuclari kusaklar sonlra hissedilecektir der. Hezekeil 18:20 ise ogullarin babalarinin gunahinindan dolayi cezalandirmamasi...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler