Çocuklar veya vaftiz olacak kişiler için Hristiyan isimleri konusu
8087 kez okundu,
32 kez cevaplandı. En son mesaj
FormerlySaul tarafından gönderildi.
Çocuklar veya vaftiz olacak kişiler için Hristiyan isimleri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3
4 5 6 7
>

08-08-09, 17:09
spranos
|
|
Evanjelique
|
Tabi ki 2000 yıllık Hristiyan kültürünün isim dağarcığı bunlarla sınırlı değil ve daha bir çok güzel isimlerimiz var ama ben bu isimleri Türkçe gramer yapısı ile uygun olduğundan nüfusa yazdırılabilirlik açısıyla ele aldım.
Kanunlarımıza göre (örnek vermek gerekirse) mesela 'Victoria' yazdıramıyorsunuz,bu genelde resmi kayıtlara 'Viktorya' olarak geçmek durumunda...Şimdiki mevzuat nedir,değişti mi bu; onu bilmiyorum..
|
Doğrudur,Alfabe'ye uygun olması şartı ile istediğiniz ismi koyabiliyorsunuz,Uygun değilse uygun hala çevirip koyabilirsiniz.
Ama Sarah ismini aynen koyabilirsiniz mesela.
Victoria en fazla Victorya olarak kaydolabilir,Yani ne kadar mantıksız olsada yazıldığı gibi okunacak düşüncesi ile kaydedebilirler,Tabi otomatik olarak kaydediliyorsa,Yani ünlü harfin yanında bir ünlü harf daha olduğu için Alfabe'ye uygun olmamış oluyor,Şahsi düşünceye kaldıysa Viktorya olacak tabi ki.
Tabi bana kalsa bu kuralı kaldırırım.Istendiği gibi isim koyulabilir.
Çocuklar veya vaftiz olacak kişiler için Hristiyan isimleri

[CENTER][B][COLOR=#48d1cc]Sevgili kardeşlerim,Birbirimizi sevelim.Çünkü Sevgi Tanrı'dandır.Seven herkes Tanrı'dan doğmuştur ve Tanrı'yı tanır. 1. Yuhanna 4:7[/COLOR][/B][/CENTER]

FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

01-09-09, 23:28
Evanjelique
Gerçekten yeni uygulamanın ve prosedürün ne olduğu hakkında en ufak bir bilgim yok sevgili Spranos..Ama eski uygulamada Türk alfabesine uygunluk şartı aranıyordu...
Eğer forumda hukukçu ve avukat kardeşler varsa, bu konuyu araştırıp bizimle paylaşırlarsa sevinirim..
FORUMA ÜYE OLUN! /

02-09-09, 10:25
nicoletta
|
|
Evanjelique
|
Tabi ki 2000 yıllık Hristiyan kültürünün isim dağarcığı bunlarla sınırlı değil ve daha bir çok güzel isimlerimiz var ama ben bu isimleri Türkçe gramer yapısı ile uygun olduğundan nüfusa yazdırılabilirlik açısıyla ele aldım.
Kanunlarımıza göre (örnek vermek gerekirse) mesela 'Victoria' yazdıramıyorsunuz,bu genelde resmi kayıtlara 'Viktorya' olarak geçmek durumunda...Şimdiki mevzuat nedir,değişti mi bu; onu bilmiyorum..
|
sevgili evanjelique kardeşim
ben nufus cuzdanımı değiştirirken aynı sorunu yaşadım.. aynen anlattığın şekilde.. vaftiz belgemde nicoletta yazmasına ragmen nüfus cuzdanıma nikoletta yazdılar. itiraz etmiştim hatta, türkçeye uygun olması gerekiyor diye söylemişlerledi. açıkçası çok da üstelemedim, zaten değişiklik yapana kadar yapmadıkları eziyet kalmamıştı hani..
FORUMA ÜYE OLUN! /

02-09-09, 19:56
Evanjelique
Sevgili Nicoletta,
Sabrınız meyvasını vermiş enazından,tatlı bir yorgunluk olmuş..
Enazından art niyetli değillermiş,bazen çok amiyane bir tabir olacak ama; gıcıklığına da yanlış kaydetme,yazılma olaylarının olduğunu duydum..Tabi bunun sistemle bir ilgisi yok,bireysel olarak o işlemi gerçekleştiren kişilerin kendi vicdanında ve insiyatifinde olan bir davranış bu..
Toplumun bazı kesimleri o kadar cahil ki,bazen ismimi sorduklarında bana vaftizimde verilen ismi söylediğimde ''Sen Türk değil misin?'' diye soruyorlar..Yani Türk olmak için isminizin Ayşe,Fatma,Ali,Mustafa,Me hmet gibi klasik basmakalıp birşey olması gerekiyormuş beklentisinde çoğu insan..Hatta ''Türkçeyi nereden öğrendin,çok güzel konuşuyorsun'' diyenler bile mevcut...
Türk (TC vatandaşı) olup Hristiyan olmak bazılarına göre imkansız ve yan yana gelmesi absürd kavramlar..Bu, o insanların ayıbı değil tabi...Malesef Hristiyanlığı Anadolu kültürüne,ait olduğu topraklara uzaklaştıranların,yabancı laştıranların kabahati..
FORUMA ÜYE OLUN! /

03-09-09, 00:28
paulus
Yalniz bu isimlerin hepsi
Hristiyan ismi değil. Daha çok batılı ismi olarak adlandıralım.
Kadın isimleri arasında mitolojiden gelmiş isimler var. Hepsini tektek bakamadım ama ırmak adı var bir tane. Bitki isimleri. Yada avrupa dillerinde anlamı olan kelimeler. Bence vaftizde seçilecek isim gerçekten Kutsal kitabımızdan olmalı.
Türk ve
Hristiyanız. Neden çocuğumuza veya vaftizde kendimize,
hıristiyan ismi diye,yunan, roma, iskandinav mitolojisinden bir ismi seçelim.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Çocuklar veya vaftiz olacak kişiler için Hristiyan isimleri konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3
4 5 6 7
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil