|
|
umitozgungor
|
Rab'be ne zaman dua etsem her seferinde bana yardım etti. Hic umudumun kalmadıgı yerlerde bile karsıma sonsuz gucuyle defalarca cıktı. Bunun için Rab'be ne kadar dua etsem. O'nun icin ne kadar hizmet etsem azdır. Dun gece ve oncelerinde Rab'be yalnızlıgımı dile getirdim. Tek basına kaldıgım yolda yanımda bir yoldas olmadıgından bahsettim. Bugun karsıma eski bir arkadasım cıktı.Lise hayatımız birlikte gecmisti.Her zaman bana yardımcı olan samimi bir arkadastı. Baslangıcta anlıyamadım ceryan eden olayı. İşe dogru yola cıktıgım zaman otobuste dua etmeye basladım. Ve sabah ki anılar aklıma geldi. İs yerine ulasır ulasmaz arkadasıma bir mail gonderdim ve uyanısımı dile getiren bir yazı yazdım. Cevabı beni daha da etkiledi. Bir hristiyan ve Protestan'mıs. Bu yasıma kadar sadece kız arkadaslarım oldu. Flort asamasını hic yasamak istemedim. Dogru olmak gerekirse ilk sevgilimin eşim olmasını istedim. Ama simdi gercekten birseyler dusunuyorum. Ve sanırım beni zorlayan iki sey var. Biri sehir dısında okuyor olması olacak. Digeride İncil'de okudugum ayetler oluyor.
Karın varsa, boşanmayı isteme. Karın yoksa, kendine eş arama. Ama evlenirsen, günah işlemiş olmazsın. Bir kız da evlenirse, günah işlemiş olmaz. Ne var ki, evlenenlerin bu yaşamda sıkıntıları olacaktır. Ben sizi bu sıkıntılardan esirgemek istiyorum. Kardeşler, şunu demek istiyorum, zaman daralmıştır. Bundan böyle, karısı olanlar karıları yokmuş gibi, yas tutanlar yas tutmuyormuş gibi, sevinenler sevinmiyormuş gibi, mal alanlar malları yokmuş gibi, dünyadan yararlananlar alabildiğine yararlanmıyormuş gibi olsunlar. Çünkü dünyanın şimdiki hali geçicidir.
Kaygısız olmanızı istiyorum. Evli olmayan erkek, Rab'bi nasıl hoşnut edeceğini düşünerek Rab'bin işleri için kaygı çeker.
Ama evli erkek karısını nasıl hoşnut edeceğini düşünerek dünya işleri için kaygı çeker. Böylece ilgisi ikiye bölünür.
Evli olmayan kadın ya da kız hem bedence hem de ruhça kutsal olmak amacıyla Rab'bin işleri için kaygı çeker. Ama evli kadın, kocasını nasıl hoşnut edeceğini düşünerek dünya işleri için kaygı çeker.1Ko 7:27-34
Ayetlerin de dile getirdigi gibi ya birlikteligimiz yaşıyabilecegimiz sıkıntılarla Rab'den uzaklaşmamıza sebebiyet verirse diye içim içimi yiyor.
Lutfen dualarınızda bana da yer verin ve Rab'bin razı olacagı bir birliktelik versin bana.
|
Sevgili umitozgungor,
her seferinde Rab'den yardım dilediğinde aldığını yazmışsın, Rabbe hamd olsun, O kendisine yürekten yakaranları hiç bir zaman yüz üstü bırakmaz. Bu konuda da Rabden yardım dile; O'nun isteği ise olsun diye dua et, acele karar verme ve herşeyi Rabbe bırak. Sana uygun bir eş armağan etmesini duayla iste.
Alıntıdır:
Tanrı’nın seçtigi bir eş var sizin için.
Yaradilis 2:18 “Sonra, “Adem`in yalnız kalması iyi değil” dedi, “Ona uygun bir Yardımcı Yaratacağım.”
Rab’den kendiniz için bir eş isteyin.
S.Özdeyiş 19:14 “Ev ve servet babadan mirastır, Ama sağduyulu kadın RAB`bin armağanıdır.
Bayanlar için iyi bir eş de Rab'bin armağanıdır.
Tanrı size gönlünüzdekini verecektir.
Mez 37:4 ve Matta 6:8 “RAB`den zevk al, O senin içindeki istekleri yerine getirecektir… Çünkü Babanız nelere gereksinmeniz olduğunu siz daha O`ndan dilemeden önce bilir.
Zorluklar sana dağ gibi büyük görünse de Rab'be güven, O yollarını düzlüğe çevirir.
Esenlik ve huzur diliyorum.