evlilik....

evlilik.... :  evlilik.... | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

evlilik.... sayfasını paylaşmak için adres:

evlilik....

evlilik....
beril

evlilik....

Kardeşler benim eşim inançsız biri. biz evlendiğimizde ben müslümandım o da en azından Tanrı 'ya inanıyordu. Ben mesihe iman ettikten sonra. Tanrı inancı zayıfladı ve şu an ateist. Tabiki bu aramızda bir takım sorunlara yol açıyor. Fakat sevgimiz hiç eksilmedi birbirimize. Benim dışımda ailemde imanlı yok. o yüzden gerekli ibadetlerimi yapamıyorum. ailemden gizli değil inancım ama kiliseye gitmemi istemiyorlar. onları da kırmak istemiyorum. Ama kendimi bu konuda hep suçlu hissediyorum. iki farklı inanca sahip bir kişinin evlenmesinin fazla onaylanmadığını biliyorum ama evlenirken müslümandım. Rabbin yardımını dilemekten başka çarem yok. Tanrı bu yolda benimle olsun. Amin

evlilik....

evlilik....
Teofilos

evlilik....

Evli olanlara ise şunu buyuruyorum, daha doğrusu Rab buyuruyor: kadın kocasından ayrılmasın. Ayrılırsa, ya kocasız kalsın, ya da kocasıyla barışsın. Erkek de karısını boşamasın.

Diğerlerine Rab değil, ben şöyle diyorum: eğer bir kardeşin karısı iman etmemişse, ama kendisiyle yaşamaya razıysa, kocası onu boşamasın. Bir kadının kocası iman etmemişse, ama kendisiyle yaşamaya razıysa, karısı onu boşamasın.

Çünkü iman etmemiş koca, karısının aracılığıyla, iman etmemiş kadın da imanlı kocasının aracılığıyla kutsanır. Aksi halde çocuklarınız kutsanmamış olurdu. Şimdiyse kutsaldırlar. İman etmeyen ayrılırsa ayrılsın. Kardeş ya da kızkardeş böyle durumlarda özgürdür.

Tanrı sizi barış içinde yaşamaya çağırdı. Ey kadın, kocanı kurtarıp kurtaramayacağını nereden biliyorsun? Ey erkek, karını kurtarıp kurtaramayacağını nereden biliyorsun?

evlilik....

evlilik....
alex26

evlilik....

merhaba kardeşim yazdıklarını okudum bu arada ben denizliden murat bu sayfayı merak ettiğim için giriyordum ama sonraları daha bir araştırmalarım sürdü ve ist kitaplar gelmeye başladı bende şunu düşünüyorum hristiyan birisiyle evlilik yapsam bu acaba günah olurmu olmazmı diye düşünüyorum ve o kişiyi çok seversem dinimi değiştirirmiyim değiştirmeyezmiyim diye hep kafamda sorularla karşılaşıyorum bana yardımcı olursan sevinirim

evlilik....

evlilik....
candan

evlilik....

Diğerlerine Rab değil, ben şöyle diyorum: eğer bir kardeşin karısı iman etmemişse, ama kendisiyle yaşamaya razıysa, kocası onu boşamasın. Bir kadının kocası iman etmemişse, ama kendisiyle yaşamaya razıysa, karısı onu boşamasın.

İman etmeyen ayrılırsa ayrılsın. Kardeş ya da kızkardeş böyle durumlarda özgürdür.

[/quote]

Kutsal Kitaba gore bosanmak icin iki neden vardir. Birincisi bir tarafin esini aldatmasi ve zina etmesi ikincisi ise imansiz olanin imanli olani birakmasi. Yani imanli olanincekip gitmesi bu kisi imansizdir deyip birakmasi degil.

Kelam sadece bu iki konu gerceklestigi taktirde esi serbest kilmaktadir ve tekrar evlenmesine izin vermektedir.

Kardesim imanli oldugun icin imansiz esine uyman gerekmedigi gibi onu da birakman dogru degildir. Ancak esin seni terkedecek olursa bosanman ve tekrar evlilik yapman olasidir. Esit olmayan boyundurluklari ancak Rab duzeltebilir bunu unutma. Yasaminda ilk Rab olmalidir. Esinle iliskinde Rab den odun vermemen gerekir bu yuzden de. Eger esin bunu kabul edemiyorsa ve iliskiyi terk ediyorsa bu onun bilecegi seydir. Kabahat senin degildir. Ama bir imanli olarak esine saygi ve sevgini de eksik etmemelisin.
Umarim biraz olsun yardimci olmustur. Esenlikler..

evlilik....

evlilik....
Fırat Çölgeçen

evlilik....

"Evlilik Tanrı'nın kendisini ve sevgisini anlatmak için kullandığı en güçlü simgelerdendi,r.Kendisi tarihin ilk nikahını kıymış (Yar. 2) ve Oğlu ilk mucizesini bir düğünde yapmıştır ( Yu. 2 ). Aynı zamanda Kutsal Kitap bir düğün ile son bulmaktadır ( Esi. 19 ). Efesliler 5:22-23 bizlere gerçek sevgiyi Mesih'in kilisesi için olan sevgisinden öğreneceğimizi ve bu sayede, O'nun sevgisini evliliklerimizde dünyaya kanıtlayabileceğimizi açıklar !
Evlilik sevginin gerçek niteliğinin öğrenildiği çok güçlü bir bağdır.Çünkü sağlıklı,yani olgun evliliğin en çarpıcı özelliği,iki kişinin kendinden ödünler verip,alçalarak birbirlerini bağışlayabilmeleridir ! Yalnız evlilik değil; kkardeşler arası, imanlılar arası ilişkiler, arkadaşlıklar, dostluklar, bab-oğul, anne-kız, ilişkileri, özellikle bencillikleri reddedip bir diğerinin mutluluğuna öncelik tanıdığımız bütün ilişkiler, gerçek sevginin öğrenildiği bir okuldur." ( Carlos MADRIGAL )

Rabbin sevgisi ve esenliği sizinle olsun.

evlilik....

evlilik....
3dsound

evlilik....

Kutsal Kitaba gore bosanmak icin iki neden vardir. Birincisi bir tarafin esini aldatmasi ve zina etmesi ikincisi ise imansiz olanin imanli olani birakmasi. Yani imanli olanincekip gitmesi bu kisi imansizdir deyip birakmasi degil.
Kelam sadece bu iki konu gerceklestigi taktirde esi serbest kilmaktadir ve tekrar evlenmesine izin vermektedir.

" Ya Rab, dinle! Ya Rab, bağışla! İşit ve davran, ya Rab! Ey Tanrım, adının hatırı için gecikme! Çünkü kent ve halk senindir."
Daniel 9:19

evlilik....

evlilik....
3dsound

evlilik....

"Kutsal Kitaba gore bosanmak icin iki neden vardir. Birincisi bir tarafin esini aldatmasi ve zina etmesi ikincisi ise imansiz olanin imanli olani birakmasi. Yani imanli olanincekip gitmesi bu kisi imansizdir deyip birakmasi degil.
Kelam sadece bu iki konu gerceklestigi taktirde esi serbest kilmaktadir ve tekrar evlenmesine izin vermektedir."

Boşanma konusunda tarafların kadın ya da erkek olması neyi değiştirmektedir? İncil'de hep zina eden kadın varken zina eden erkek konusu yok. Tevrat'ta var ama İncil'de yok. Boşanabilen erkek var ama boşanabilen kadın yok. (Konuşan erkek, susan kadın gibi). Ayetlere dayanarak cevaplar alabilirmiyim?

" Ya Rab, dinle! Ya Rab, bağışla! İşit ve davran, ya Rab! Ey Tanrım, adının hatırı için gecikme! Çünkü kent ve halk senindir."
Daniel 9:19

evlilik....

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

evlilik.... sayfasını paylaşmak için adres:

evlilik.... konusuna benzer konular;

evlilik - kıssalar/8 <!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves/> <w:TrackFormatting/> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> ...

evlilik - kıssalar/4 <!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves/> <w:TrackFormatting/> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> ...

evlilik - kıssalar/3 <!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves/> <w:TrackFormatting/> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> ...

evlilik - kıssalar/2 <!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves/> <w:TrackFormatting/> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> ...

evlilik - kıssalar/1 <!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves/> <w:TrackFormatting/> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> ...

evlilik....
evlilik.... :  evlilik.... | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile

evlilik....

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler