HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Merhaba ben foruma henüz yeni üye oldum. İnanç olarak kimliğimde İslamiyet yazıyor fakat hiçbir zaman İslamiyeti yaşamadım daha doğrusu din konusunda tamamen bilgisizim. Ancak Hristiyanlığa ilgi duyuyorum. Bu mesajdan sonra sizlere belkide yüzlerce soru sorabilirim bundan sonra...
İlk soruma gelince;
Evlilik yemini hakkında bilgi almak istiyorum. Mesela Evlili Yemini'nin Türkçe metnini nereden bulabilirim veya tam metni yazabilirmisiniz.
Ayrıca Ankara'da hangi kiliseler var ve hangisine gitmeliyim, beni bu konularda yönlendirirseniz mutlu olacağım.
Teşekkürler.
Hristiyan evlilik yemini Türkçe nasıl edilir?Hristiyan evlilik yemini Türkçe nasıl edilir? Bilgi olarak bizi aydınlatırsanız çok seviniriz. Her yerde aradık ama klasik filmlerde olan sözlerden başka sözler bulamadık ve onların ne kadar doğru olup olmadığı hakkında emin olamadık.
saygılar
evlilik....Kardeşler benim eşim inançsız biri. biz evlendiğimizde ben müslümandım o da en azından Tanrı 'ya inanıyordu. Ben mesihe iman ettikten sonra. Tanrı inancı zayıfladı ve şu an ateist. Tabiki bu aramızda bir takım sorunlara yol açıyor. Fakat sevgimiz hiç eksilmedi birbirimize. Benim dışımda ailemde imanlı yok. o yüzden gerekli ibadetlerimi yapamıyorum. ailemden gizli değil inancım ama kiliseye gitmemi istemiyorlar. onları da kırmak istemiyorum. Ama kendimi bu konuda hep suçlu hissediyorum. iki farklı inanca sahip bir kişinin evlenmesinin fazla onaylanmadığını biliyorum ama evlenirken müslümandım. Rabbin yardımını dilemekten başka çarem yok. Tanrı bu yolda benimle olsun. Amin
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler