Evlilikte yetki

Evlilikte yetki

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace google translate Email it Print it Favorite it

Oyunlar Resimler Gruplar Forum Üyeleri En aktif üyeler

Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için;
< < < SİTEMİZE HEMEN ÜYE OLUN! > > >

incil
incil
.TV
Tüm hristiyan radyo ve
televizyonlar
1 Ağustos'ta Şan ve Org Konseri
(İSTANBUL)
Hristiyan Gazete hristiyan hristiyan
Son gönderilen konu ve mesajlar için hemen
gruplarımıza üye olun
Nasıl Hristiyan Olunur? incil
incil
.biz

Rab için, İngilizce'den Türkçe'ye kısa çeviriler yapabilecek gönüllüler aranıyor...

Evlilikte yetki

Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.

Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız.

Evlilikte yetki

09-02-08, 17:31

Fırat Çölgeçen Fırat Çölgeçen Çevrimdışı
Özel üye

İnanç: Protestan
Kilise: Protestan

Evlilikte yetki

"Ey kadınlar, Rab'be bağımlı olduğunuz gibi, kocalarınıza bağımlı olun. Çünkü Mesih bedenin kurtarıcısı olarak kilisenin başı olduğu gibi, erkek de kadının başıdır. Kilise Mesih'e bağımlı olduğu gibi, kadınlar da her durumda kocalarına bağımlı olsunlar. " ( Ef. 5: 22-24 )

"Ey kadınlar, Rab'be ait olanlara yaraşır biçimde kocalarınıza bağımlı olun. " ( Koloseliler 3:18 )

"Bunun gibi, ey kadınlar, siz de kocalarınıza bağımlı olun. Öyle ki, kimileri Tanrı sözüne inanmasa bile, tanrı korkusuna dayanan temiz yaşayışınızı görerek söze gerek kalmadan karılarının yaşayışıyla kazanılsınlar. " ( 1. Ptrus 3:1-2 )

" Ey kocalar, Mesih kiliseyi nasıl sevip onun uğruna kendini feda ettiyse siz de karılarınızı öyle sevin. Mesih kiliseyi suyla yıkayıp Tanrısal sözle temizleyerek kutsal kılmak için kendini feda etti. Öyle ki, kiliseyi üzerinde leke, buruşukluk ya da buna benzer bir şey olmadan, görkemli biçimde kendine sunabilsin. Amacı kilisenin kutsal ve kusursuz olmasıdır. Aynı biçimde kocalar da karılarını kendi bedenleri gibi sevmelidir. Karısını seven kendisini sever. Hiç kimse hiçbir zaman kendi bedeninden nefret etmemiştir. Tersine, onu besler ve kayırır; tıpkı Mesih'in kiliseyi besleyip kayırdığı gibi. Çünkü bizler O'nun bedeninin üyeleriyiz. ' Bunun için adam annesini babasını bırakıp karısına bağlanacak, ikisi tek beden olacak. ' Bu sır büyüktür; ben bunu Mesih ve kiliseyle ilgili olarak söylüyorum. Size gelince, her biriniz karısını kendisi gibi sevsin. Kadın da kocasına saygı göstersin. " ( Efe. 5: 25-33 )

" Bunun gibi, ey kocalar, siz de zayıf varlıklar olan karılarınızla anlayış içinde yaşayın. Tanrı'nın lütfettiği yaşamın ortak mirasçıları oldukları için onlara saygı gösterin. Öyle ki, dualarınıza bir engel çıkmasın. " ( 1. Petrus 3:7 )

Rabbin sevgisi ve ışığı sizinle olsun.

Evlilikte yetki

10-02-08, 17:53

sonsuzdiren sonsuzdiren Çevrimdışı
Özel üye

YAHşuah (İsa Mesih): Tek Rabbimdir! O'nun dışındaki her şeyi reddederim!
Kilise: İsa Mesih

Evlilikte yetki

Tanrı Sözü Kutsal Kitap her konu gibi evlilik konusunu da Tanrı benzerliğinde yaratılan insana en yakışır şekilde açıklamaktadır.Tanrı evliliği erkek ve kadının tek beden olmaları şeklinde tanımlamış; böylece kadına ve kadın-erkek ilişkisine ne kadar değer ve önem verdiğini ifade etmiştir.

Evlilik insan ile ilgili her kavram gibi insanın Rab'de imanda büyüyüp gelişmesine yani kutsallaşmasına hizmet eden ve Rab'bin Adı'nın ve Sözü'nün yüceltilmesini sağlayan bir şekilde gerçekleşmeli,sürdürülmel idir.

Sevgili faruk kardeşimin belirttiği gibi sevgi ve saygı birlikteliğinin temelinde kurulan evlilik ilişkisini kadın ve erkek hoşgörüyle kendilerini alçaltarak besleyip büyütürler.Tanrı Sözü'nde buyurulduğu gibi evlenerek tek beden olan erkek ve kadın dürüst ve samimi bir şekilde birbirlerine yaklaşıp Tanrı gibi önem ve değer vermeye çaba göstermelidirler.Namuslu imanlılar Rab'de birbirlerini teşvik edip güçlendirerek yaşadıkları gibi çocuklarını da Rab'de sağlam ve yetkin bir imanlı olarak yetiştirmelidirler.

Evlenen iki kişinin Rab imanlısı olmaları Rab'deki yaşamları için çok önemlidir; evlenecek eşlerden biri imansız olursa evlendikten sonraki dönemde iman etmediği sürece diğeri için sürçme taşı işlevi görmesi kaçınılmaz olarak gerçekleşecek ve eşinin imanda zayıflamasına,düşmesine neden olacaktır. Çünki Hristiyanlık kurallarla sınırlanmış bir din değil Rab'de insanın imanı ile doğrudan ilişkili, yaşamın her anıyla ilgili bir inançtır.Rab'de yaşam kesintisiz, sarsılmaz, ayrılmaz, değişmez olmalıdır.

İnsanın amacı Rab'bi tüm gücüyle, yüreğiyle, canıyla, aklıyla sevmek yani tüm varlığıyla ve bundan keyif almak olduğundan imanlının evliliğide amacına uygun olmalı ve Rab'bi hoşnut eder tarzda buyruklarına uyarak sürdürülmelidir. Evlilikde erkek ve kadının birbirlerine tutum ve davranışları Rab'bin doğruluğunu esas almalıdır.Kutsallar Ruh'un ürününü yani sevgi, şefkat, sabır, sadakat, ağırbaşlılık,alçakgönüllü lük,bilgelik meyvelerini evliliklerinde de vererek topluma örnek olmalıdırlar; içlerinde yayan diri Tanrı'nın ışığını dünyaya yaymalıdırlar.

Özetle Rab imanlısı evliliğiyle de Rab'bi hoşnut etmeli ve yüceltmelidir.

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı’nın bir armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir.
Efesliler 2:8-9

Evlilikte yetki

10-02-08, 23:14

Özel üye

Evlilikte yetki

"Kutsal Kitap'ta kadınlar hakkında çok sayıda ayet bulunmaktadır. Özellikle Süleyman'ın Özdeyişleri iyi bir eşin karakterinde yer alan bu konuya ilişkin ayetlerin bir gelişimidir. Süleyman'ın Özdeyişleri 31. bölüme bakıldığında yaşamını kocası ve çocuklarına adamış bir kadının resmedildiği görülmektedir. Bu resimde kadın hiçbir şeye karışmayan, ailede sözü geçmeyen, silik bir şahsiyet değil, aksine oldukça etkin bir biçimde ailenin korunmasını,ilerlemesini sağlayan bir kişidir. Koca kadar etkin bir kişidir. Rol ayrımında kadın daha çok ev ve aile üzerinde etkinse erkekde daha çok dış ilişki ve işlerde etkindir. Bu her zaman ille de böyle olacak diye bir kavram yoktur. Çünkü birbirine yönelmiş saygı ve sevgi prensipleri sayesinde yürüyen bir evlilikte birbirine destek, birbirinin işlerini paylaşmaktan başka bir şey gözlemlenemez. Süleyman'ın Özdeyişleri'nin ayetlerin böylesine etkin, aktif bir kadının aynı zamanda kocasının tam güvenini de üzerinde topladığını görmekteyiz." ( T. ÜÇAL- D. MALCOLM /
"Ahlak " )

Evlilikte yetki

13-04-09, 16:18

Özel üye

Evlilikte yetki

Bir Eşte Aranan Nitelikler

Aşağıdaki yazılım, bana ait değil; sayın Yılmaz TAHAN'A aittir:

Yaşadığımız yörenin geleneklerine göre kişi eşini kendi mi seçer ? Eğer böyleyse ve karşı cinsten birini çekici buluyorsanız hangi adımları atmalısınız ? İlk önce kendinize: " Niyetim gerçekten evlenmek mi ? " diye sorun. Yalnış beklentiler uyandırarak başkasının duygularıyla oynamak acımasızca bir davranıştır ( S. M. 13:12 ). Sonra kendinize şunu sorun: " Ben evlenecek durumda mıyım ? "
Bu iki sorunun yanıtı olumluysa; bundan sonra atacağınız adım kendi yörenizin geleneklerine göre değişir. Bazı ülkelerde, kendisini bir süre gözledikten sonra kişiye yaklaşabilir ve onu daha yakından tanıma arzusunda olduğunuzu ifade edebilirsiniz. İlgi duyduğunuz kişiden olumsuz karşılık gelirse, durum tatsız bir bir noktaya gelene dek ısrar etmeyin. Bu konuda karşı tarafın da karar verme hakkı olduğunu unutmayın. Fakat olumlu bir yanıt verilirse; birlikte zaman geçirmek üzere bir düzenleme yapabilirsiniz. Bu söz konusu kişiyle evlenmenin bilgece bir şey olup olmadığınıza görmenize olanak sağlayacaktır.Bu aşamada nelere dikkat etmelisiniz ?

Bu soruyu yanıtlamak için gözünüzde iki çalgıyı canlandırın; biri piyano, diğeri gitar olabilir. Doğru akort edilmişlerse; her ikisi de çok hoş solo müzik üretebilir. Fakat bu çalgılar, birlikte kullanıldıklarında ne olur ? Bu kez birbirine göre akort edilmelidirler. Gelecekteki eşinizle durumunuz da buna benzer. Birbirinize göre akort edilmiş misiniz ? Diğer bir deyişle uyumlusunuz mu ?

Ortak inanç ve ilkelere sahip olmanız önemlidir. Elçi Pavlus, şöyle yazdı: " İmansızlarla uygunsuz boyunduruğuna girmeyin " ( 2. Ko. 6:14; 1. Ko. 7:39 ).Tanrı'ya olmayan inancınızı paylaşmayan biriyle yapılan evlilik büyük olasılıkla şiddetli bir geçimsizliğe yol açacaktır.

TANRI üç katlı bir sevgi bağı ile kendisiyle ve birbirimize bağlı olmamızı istiyor ( Vaiz 4:12 ).

Güvenebileceğiniz, birlikte yürebileceğiniz, paylaşabileceğiniz, geleceği birlikte planlayabileceğiniz, zorluklara birlikte katlanabileceğiniz bir hayat arkadaşınız varsa hayatınızın daha sağlıklı , keyifli, huzurlu ve hafif geleceğinden hiç kuşkunuz olmasın ( prof. Osman Müftüoğlu ).

Evlenmeden önce; yaşıtlarımla birlikte herhangibir eğlenceye gittiğimde, hoş bir vakit geçirdiğimi sanırdım. Ancak eğlenceden eve döndüğümde; içimde dolmayan bir boşluğun varlığını hissederdim. Bu durum, evlenene kadar sürdü. Sevecen,değerli ve uyumlu eşim sayesinde yaptığım herşeyin daha iyiye gittiğine ve içimdeki boşluğun dolmaya başladığına tanık oldum. Kutsal Kitap' ın Yaratılış bölümünde bunun aslında Tanrı tarafından tasarlanan evliliğin doğal bir sonucu olduğunu görmekteyiz. Yaratılış bölümünde, Tanrı Adem'i yarattıktan sonra " Her şey iyi oldu " demişti. Evlilik kurumu, Tanrı tarafından tasarlınmıştır ki; bu nedenle Tanrı, her evliliğin sağlıklı, kalıcı olmasını arzular. Bie evliklikte; eşler arasındaki uyum, herkes tarafından görülebilen bir özelliktir.

Yukarıdaki yazılım için; sayın Yılmaz TAHAN'a Rab'de teşekkür ederim.

YHVH, sizi lütfu ile; evlilikte, dünyasal yaşamda her daim korusun.

Evlilikte yetki

07-02-10, 20:36

Gizemm Gizemm Çevrimdışı
Kayıtlı Kullanıcılar

YAHşuah (İsa Mesih): Tek Rabbimdir!
Kutsal Kitaplar: Okumaktayım
Kilise: Beşiktaş Protestan Kilisesi
Bir kilise ayinine katılmak ister misiniz? Evet

Evlilikte yetki

Fırat Çölgeçen Mesajı göster
"Ey kadınlar, Rab'be bağımlı olduğunuz gibi, kocalarınıza bağımlı olun. Çünkü Mesih bedenin kurtarıcısı olarak kilisenin başı olduğu gibi, erkek de kadının başıdır. Kilise Mesih'e bağımlı olduğu gibi, kadınlar da her durumda kocalarına bağımlı olsunlar. " ( Ef. 5: 22-24 )

"Ey kadınlar, Rab'be ait olanlara yaraşır biçimde kocalarınıza bağımlı olun. " ( Koloseliler 3:18 )

"Bunun gibi, ey kadınlar, siz de kocalarınıza bağımlı olun. Öyle ki, kimileri Tanrı sözüne inanmasa bile, tanrı korkusuna dayanan temiz yaşayışınızı görerek söze gerek kalmadan karılarının yaşayışıyla kazanılsınlar. " ( 1. Ptrus 3:1-2 )

" Ey kocalar, Mesih kiliseyi nasıl sevip onun uğruna kendini feda ettiyse siz de karılarınızı öyle sevin. Mesih kiliseyi suyla yıkayıp Tanrısal sözle temizleyerek kutsal kılmak için kendini feda etti. Öyle ki, kiliseyi üzerinde leke, buruşukluk ya da buna benzer bir şey olmadan, görkemli biçimde kendine sunabilsin. Amacı kilisenin kutsal ve kusursuz olmasıdır. Aynı biçimde kocalar da karılarını kendi bedenleri gibi sevmelidir. Karısını seven kendisini sever. Hiç kimse hiçbir zaman kendi bedeninden nefret etmemiştir. Tersine, onu besler ve kayırır; tıpkı Mesih'in kiliseyi besleyip kayırdığı gibi. Çünkü bizler O'nun bedeninin üyeleriyiz. ' Bunun için adam annesini babasını bırakıp karısına bağlanacak, ikisi tek beden olacak. ' Bu sır büyüktür; ben bunu Mesih ve kiliseyle ilgili olarak söylüyorum. Size gelince, her biriniz karısını kendisi gibi sevsin. Kadın da kocasına saygı göstersin. " ( Efe. 5: 25-33 )

" Bunun gibi, ey kocalar, siz de zayıf varlıklar olan karılarınızla anlayış içinde yaşayın. Tanrı'nın lütfettiği yaşamın ortak mirasçıları oldukları için onlara saygı gösterin. Öyle ki, dualarınıza bir engel çıkmasın. " ( 1. Petrus 3:7 )

Kadın erkek ilişkisiyle ilgili ayetlerin bazılarını tam anlayamadım.Mesih kilisenin başı ve erkek kadının başıdır deniyor.Kilisenin Mesih e bağımlı olduğu kadar kadının da kocasına bağımlı olması gerektiği yazılıyor.Ancak şöyle bir durum var.Kilise Mesih e tapar!Kilisenin Mesih e bağlılığı tapınmasıdır.Bu ayete bakınca sanki kadının erkeğe tapması isteniyormuş gibi geliyor bana(biliyorum kızacaksınız ama içimden geçeni söyledim)ve dolayısıyla ayeti biraz garipsiyorum,açıklarsanız bazı şeyleri kafamda daha iyi oturtabilirim.
Sevgiler

Evlilikte yetki

07-02-10, 22:38

elguca elguca Çevrimiçi
Özel üye

YAHşuah (İsa Mesih): Tek Rabbimdir!
İnanç: Ortodoks
Kutsal Kitaplar: Okumaktayım
Kilise: Ortodoks Kilisesi
Bir kilise ayinine katılmak ister misiniz? Evet

Evlilikte yetki

Gizemm Mesajı göster
Fırat Çölgeçen Mesajı göster

Kadın erkek ilişkisiyle ilgili ayetlerin bazılarını tam anlayamadım.Mesih kilisenin başı ve erkek kadının başıdır deniyor.Kilisenin Mesih e bağımlı olduğu kadar kadının da kocasına bağımlı olması gerektiği yazılıyor.Ancak şöyle bir durum var.Kilise Mesih e tapar!Kilisenin Mesih e bağlılığı tapınmasıdır.Bu ayete bakınca sanki kadının erkeğe tapması isteniyormuş gibi geliyor bana(biliyorum kızacaksınız ama içimden geçeni söyledim)ve dolayısıyla ayeti biraz garipsiyorum,açıklarsanız bazı şeyleri kafamda daha iyi oturtabilirim.
Sevgiler
Sevgili kardeşim,
Kutsal Kitap'ı okurken her şeyi olduğu gibi mi alıyoruz? Burada bir benzetme yapılmış, daha çok paralellik belirtilmiş.

Evlilikte yetki

07-02-10, 23:33

Theophilos Theophilos Çevrimdışı
Forumdan atılmış üyelik

YAHşuah (İsa Mesih): Bilmiyorum!
İnanç: Deist
Kutsal Kitaplar: Tevrat Zebur İncil
Kilise: YOK
Bir kilise ayinine katılmak ister misiniz? Fark etmez, ilgilenmiyorum

Evlilikte yetki

Gizemm Mesajı göster

Sevgiler
Kilise Mesih'e nasıl tapıyorsa, kadın da kocasına aynı şekilde davransın diyen bir ayet yoktur Kutsal Kitap'ta. Dikkat ederseniz, Mesih'in Kilisenin başı olduğu belirtilmiş ve bunun da Kilisenin Mesih'e bağımlı olması/itaat etmesi anlamına geldiği açıklanmış. Bir kişiye bağlı olmak mutlaka ona tapmayı gerektirmez. Pavlus, Korintlilere mektubunda Mesih'in, erkeklerin başı olduğunu söylemiştir. Bağlı olmak kavramıyla tapınma kavramına gönderme yapıldığını varsayarsak, Pavlus'un sadece erkeklerin Mesih'e tapmalarını istediği yolundaki hatalı öğretiye ve yoruma ulaşırız.

Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.

Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız.

Konu ile alakalı kelimeler
Yok