hristiyanlık
Theophilos

Evlilikte yetki

Gizemm

Kadın erkek ilişkisiyle ilgili ayetlerin bazılarını tam anlayamadım.Mesih kilisenin başı ve erkek kadının başıdır deniyor.Kilisenin Mesih e bağımlı olduğu kadar kadının da kocasına bağımlı olması gerektiği yazılıyor.Ancak şöyle bir durum var.Kilise Mesih e tapar!Kilisenin Mesih e bağlılığı tapınmasıdır.Bu ayete bakınca sanki kadının erkeğe tapması isteniyormuş gibi geliyor bana(biliyorum kızacaksınız ama içimden geçeni söyledim)ve dolayısıyla ayeti biraz garipsiyorum,açıklarsanız bazı şeyleri kafamda daha iyi oturtabilirim.
Sevgiler
Kilise Mesih'e nasıl tapıyorsa, kadın da kocasına aynı şekilde davransın diyen bir ayet yoktur Kutsal Kitap'ta. Dikkat ederseniz, Mesih'in Kilisenin başı olduğu belirtilmiş ve bunun da Kilisenin Mesih'e bağımlı olması/itaat etmesi anlamına geldiği açıklanmış. Bir kişiye bağlı olmak mutlaka ona tapmayı gerektirmez. Pavlus, Korintlilere mektubunda Mesih'in, erkeklerin başı olduğunu söylemiştir. Bağlı olmak kavramıyla tapınma kavramına gönderme yapıldığını varsayarsak, Pavlus'un sadece erkeklerin Mesih'e tapmalarını istediği yolundaki hatalı öğretiye ve yoruma ulaşırız.

Evlilikte yetki