Gençlerde evlilik ve flört düşüncesi

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Gençlerde evlilik ve flört düşüncesi

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
moderator6

Gençler 'çıktıklarıyla' evlenmek istemiyor

Günümüz gençleri, "görücü usulü" ile evlenmeyi kendilerine bir saygısızlık olarak kabul ediyor. Evlenecek yaşa gelmiş gençler, hayat arkadaşlarını seçerken (kendi deyimleri ile) "tecrübelerinin elverdiği ölçüde 'titiz' ve 'hassas' davranmaya çalışıyorlar.

Ancak, gençlerin kendilerini tarif ederken kullandıkları "titizlik" ve "hassasiyet" kızlarda farklı, erkeklerde farklı anlam taşıyor.

Genç erkeklerin büyük çoğunluğu okul yıllarında çıktıkları kızlarla "asla" evlenmemeye özen gösteriyorlar ve bunu da "hassasiyet" olarak isimlendiriyorlar. Çünkü genç erkekler için evlenmeyi düşündükleri kızlarda aranan en önemli özellik "ilk ve tek" olmak. Hatta yaşantı itibarı ile çok özgürce yaşayan genç erkekler bile evlenecekleri kızlarda "özel" olmayı tercih ediyor. Bundan dolayı gençler; "Eğer bir kız benimle çıkıyorsa başkaları ile de çıkabilir." diye düşünüyor. Gençlerle yapılan görüşmelerde ve terapi odalarındaki ortak itiraflarda, işte bu nedenle "çıkılan kız" ile "evlenilecek kız" arasında ciddi farklılıklar bulunuyor.

Genç erkeklere göre çıkılan kız; "boş vakit geçirme" ya da "gönül eğlendirme" aracı olarak görülüyor. Genç erkeğin canı sıkıldığı an telefonda karşısına çıkabileceği, rahatlıkla her şeyini konuşabileceği, her türlü derdini açabileceği, "gel hadi" dediğinde itiraz etmeden geleceği kızlar "çıkılacak kızlar" kategorisinde yer alıyor. Aynı gençlere "Nasıl bir kişi ile evlenmek istersin?" sorusu sorulduğunda ise, "hayatında daha önce kimse olmamış" olma şartı ilk başta geliyor ve hemen diğer özellikler sıralanıyor, "gel hadi denildiğinde gelmeyen, herkesle her şeyi konuşmamış olan" şeklinde tanımlamalar yapılıyor.

Genç kızlarda ise evlenilecek erkeklerdeki "hassasiyet" daha farklı anlam taşıyor. Kızlar için "çıkılan erkekler"de olması gereken özellikler, daha çok; "kendini neşelendirecek, yanında bir 'partner' olmanın imkanlarını kendilerine yaşatabilecek; örneğin tek başına gidilemeyecek yerlere birlikte gidebileceği ya da yanında bir erkek olmanın avantajını kullanarak sınırlarını aşmasına yardım eden kişiler 'çıkılan erkek' kategorisine giriyor.

Kızlar, çıktıkları erkeklerde olması gerekli olan özellikleri sıralarken de şunları söylüyor; "Kendilerine yapışmamaları", "ayrılmak istediklerinde zorluk çıkartmamaları", "kıskanç olmamaları" ve ne olursa olsun "özgürlüklerini kısıtlamamaları". Ancak, genç kızlar da tıpkı genç erkekler gibi, "çıkılan erkek" ile "evlenilecek erkek"i ciddi çizgilerle birbirinden ayrı tutuyorlar. Örneğin, genç kızlar her ne kadar çıktıkları erkeklerde, "kendilerine yapışmamaları"nı; ayrılma zamanı geldiğinde zorluk çıkartmadan ayrılmalarını istiyorlarsa da evlenmek istedikleri kişilerde, "asla kendisinden kopmama"larını ve "kendisini asla terk etmemelerini bekliyorlar.

Yine kızlar, çıktıkları erkeklerde "özgürlüklerini kısıtlamamalarını" beklerlerken, evlenecekleri kişiler için; "sevebileceğim bir eşim olursa her şeye razı olabilirim" ya da "Onun için her türlü fedakârlığa göğüs gererim" veya "Ben sevdim mi tam severim" diye tanımlamalarda bulunuyorlar. Bütün bunlara bakıldığında, görülüyor ki, gençler her ne kadar "çıktıkları kişilere" şiirler yazsalar ve sevgi nameleri dökseler de bilinçaltında bir yerlerde, karşısındaki kişinin, hiç de "evlenilecek kişi" olmadığı düşüncesini taşıyorlar. *

Uzman Pedagog
Adem Güneş*

hristiyanlık
MR.CAGE

Özellikle de bizim toplumumuzda çıkılacak kız ile evlenilecek kız çok farklı düşünülüyor.Türk erkekleri evlenecekleri kişinin ''el değmemiş'' olmasını istiyorlar.Oysa ki bu Avrupa ve Amerika gibi ülkelerde ''evlendikten sonrası önemli''düşüncesi hakim.Bunun kökeni de kızlarımızın baskı altında tutulması ve kız-erkek arkadaşlığına bir tabu gözüyle bakmaları.Erkeklerle çıkanlara toplumumuzda ''iyi gözle''bakılmaması.Toplum umuz henüz maalesef namusun insanın yüreğinde olduğunu benimsiyemedi.Zaten yüreği dürüst insan kendisine saygısı olan insandır zaten gereksiz yere bir hata yaparak kendini düşürmez.Bunlar tabi benim şahsi düşüncelerim.Ben de bu toplumda yetiştim.Bu nedenle ben de tabi ki kızların evlenmeden önce bir yanlış yapmış olmasına karşıyım.Fakat şunu da belirtmek isterim ki ben de bir Türk olarak yabancı ülkedeki anlayışı desteklemiyorum.Ben de evlendiğim kişi için ilk olmayı istedim zamanında.Her yönden:)

hristiyanlık
xxakadir

Aile gibi önemli bir konuyuu formu taşıdığınız için çok teşekkür ederim. İnanıyorum ki, gençler bu yazıları daha bir dikkatle okuyarak, hayatlarını daha bir başka açıdan değerlendirirler diye düşünüyorum.

hristiyanlık
Rab İyidir

MR.CAGE
yabancı ülkedeki anlayışı desteklemiyorum.Ben de evlendiğim kişi için ilk olmayı istedim zamanında.Her yönden:)
kesin konuşmamak lazım ama benim gözlemlediğim aslında yabancı ülkelerdede erkeklerin evlenirken bekarete önem verdiği,fakat duruma göre aşkın bunun önüne geçtiği şeklinde.insanların yoldan rasgele birini çevirip yatağa attığı ortamın sadece hollywood filmlerinden ibaret olduğunu düşünüyorum.

hristiyanlık
mstesla

Spetsnaz
MR.CAGE
yabancı ülkedeki anlayışı desteklemiyorum.Ben de evlendiğim kişi için ilk olmayı istedim zamanında.Her yönden:)
kesin konuşmamak lazım ama benim gözlemlediğim aslında yabancı ülkelerdede erkeklerin evlenirken bekarete önem verdiği,fakat duruma göre aşkın bunun önüne geçtiği şeklinde.insanların yoldan rasgele birini çevirip yatağa attığı ortamın sadece hollywood filmlerinden ibaret olduğunu düşünüyorum.
o zaman bu onların bekareti önemsemediği anlamına geliyor...

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Gençlerde evlilik ve flört düşüncesi konusuna benzer konular;

evlilik - kıssalar/3 <!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves/> <w:TrackFormatting/> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:DoNotPromoteQF/> <w:LidThemeOther>TR</w:LidThemeOther> <w:LidThemeAsian>X-NONE</w:LidThemeAsian> <w:LidThemeComplexScript>X-NONE</w:LidThemeComplexScript> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> <w:SplitPgBreakAndParaMark/> ...

Gençlerde Internet Bağımlılığı araştırması sonuçları Yale Üniversitesi'nin ABD'deki 3 bin 500 lise öğrencisi üzerinde yaptığı araştırmaya göre gençlerin yüzde 4'ü internet bağımlısı... ABD�de yapılan bir araştırma sonucunda her 25 gençten birinin internet bağımlısı olduğu ortaya çıktı. Yale Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen çalışmada, internet bağımlısı olan bu gençlerin depresif ve agresif davranışlara diğerlerine göre daha yatkın olduğu görüldü. Yaklaşık 3 bin 500 lise öğrencisi üzerinde yapılan araştırma, gençlere sağlık, davranış, düşünce biçimi ve internetle ilgili 150 soru yöneltilerek gerçekleştirildi. �İnternet kullanırken diğer sosyal aktiviteleri ve okulunuzu özlüyor musunuz?� ve �Ailenizin internette geçirdiğiniz süre hakkında bilgisi var mı?� gibi sorular yöneltilen...

Protestanlığa Göre Flört? İyi akşamlar, Bir soru sormak istiyorum.Flört konusunu okudum ama protestanlıkla ilgili herhangi bir şey bulamadım Protestanlıkla Flört Günah Mıdır ? Bu konuya önceden değinilmişse özür dilerim Esen kalın...

Flört etmek Merhaba kardeşlerim. Aklıma bir soru geldi. Bu soruyu bana soranlar müslüman ama bende öğrenmek istiyorum tabiki. Flört etmek inancımızda günah mıdır? Flört etmek günah veya yasak değilse bunun sınırları nelerdir? Flört edenler ilerde evlenmek zorunda mıdır? Bu sorularımın cevabını Katolik-Ortodoks ve protestan yoldaşlarımdan bekliyorum. Rab bizimle olsun

evlilik.... Kardeşler benim eşim inançsız biri. biz evlendiğimizde ben müslümandım o da en azından Tanrı 'ya inanıyordu. Ben mesihe iman ettikten sonra. Tanrı inancı zayıfladı ve şu an ateist. Tabiki bu aramızda bir takım sorunlara yol açıyor. Fakat sevgimiz hiç eksilmedi birbirimize. Benim dışımda ailemde imanlı yok. o yüzden gerekli ibadetlerimi yapamıyorum. ailemden gizli değil inancım ama kiliseye gitmemi istemiyorlar. onları da kırmak istemiyorum. Ama kendimi bu konuda hep suçlu hissediyorum. iki farklı inanca sahip bir kişinin evlenmesinin fazla onaylanmadığını biliyorum ama evlenirken müslümandım. Rabbin yardımını dilemekten başka çarem yok. Tanrı bu yolda benimle olsun. Amin

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Gençlerde evlilik ve flört düşüncesi

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler