Hangi Mezheplerde Din Adamlarının Evlenmesi Yasaktır?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Hangi Mezheplerde Din Adamlarının Evlenmesi Yasaktır?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
ilkeli91

Yine benim duyduğum protestanlarda din adamları evlenebilir ama katolik ve ortodokslar evlenemez. Acaba yanılıyor muyum?

hristiyanlık
Margos

ilkeli91
Yine benim duyduğum protestanlarda din adamları evlenebilir ama katolik ve ortodokslar evlenemez. Acaba yanılıyor muyum?
Protestanlarda tüm din önderleri evlenebilir.
Ortodokslarda papazlar evlenebilir. Üst rütbeli rahipler evlenemez.
Katoliklerde hiçbir din önderi evlenemez.

Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

Sayın ilkeli91, bugünde geçerli olan ve 1564 yılında tamamlanan Trent konsülü sonuçlarını bir okumanızı öneririm. Nereden bulacağım derseniz ? Size link vereyim. Yazı Turgay ÜÇAL'a aittir :Bulma olanağınız varsa,www.hristiyan.net ya da buradan alıntılanmış www.sosyomat.com'da da aynı yazı var.

Rab, yüreğinizde olsun.

hristiyanlık
ilkeli91

Teşekkür ediyorum.

hristiyanlık
admin1 Ken Block

Aslında "yasak" DEĞİLDİR. Katolik Kilisesi'nde bekar kalmaya meyilli veya bekarlığı ve tüm yaşamını Tanrı'ya adamış kişiler "arasından" episkoposlar "seçilir". Yasaklama dersek tam doğru tarif etmez: http://www.hristiyanforum.com/forum/...-sirri-t118535

Yani bazı protestanların iddia ettiği gibi yasak değil, yaşamı ile yönelimini açıkça ortaya koymuş kişilerin arasından yapılan "seçim"dir.

Ortodoks Kiliseleri'nde evlenebilmektedirler diye biliyorum, Patriklik hariç.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Hangi Mezheplerde Din Adamlarının Evlenmesi Yasaktır? konusuna benzer konular;

Hangi Kiliseye Gitmeliyim? Merhaba kardeşlerim, Artık en kısa zamanda bir Ortodoks Kilisesine gidip katekümenlik eğitimlerime başlamayı planlıyorum. Hangi Ortodoks Kilisesine gitmeliyim? Normalde İstanbul'da yaşıyorum ama yaz tatili sebebiyle Bursa'ya ailemi ziyarete geldim ve bir kaç hafta sonra İstanbul'a geri döneceğim. Hangi Ortodoks Kilisesine gitmeliyim ve gittiğimde neler söylemeliyim? Katekümenlik eğitimi nasıl olur? Cahilliğim için beni bağışlayın. Yardımlarınızı bekliyorum. Esen kalın. RAB'bin ışığı her zaman üzerinizde olsun.

Müslüman Erkeğin Hristiyan Bir Kızla Evlenmesi Merhabalar, Ben Gökhan.İstanbul'da yaşıyorum.Yaşım 16.Ben Müslümanım fakat sevgilim Ermeni asıllı bir Hristiyan.Yaklaşık 1.5 yıldır sevgiliyiz ve birbirimizi çok seviyoruz.Birbirimiz çok sevdiğimizden dolayı daha erken ama evlenmeyi düşünüyoruz.Daha ikimizde ailemize açılamadık ama böyle sevgili olduklarımızı biliyorlar.Sizlerin ve tanrının bu durumda görüşü nedir?

Hangi isimle vaftiz oldunuz? Vaftiz edilirken yalnızca "İsa'nın adında" mı yoksa, "Baba, Oğul ve Kutsal Ruh adında" mı vaftiz oldunuz?

Hangi Ortodoks patrikhanesi ? Ortodoks olmak istiyoruz diyelim. Ve Türk Ortodoks Kilisesi de yok, o zaman hangisine başvurmamız gerek ? Evimize en yakın olana mı ?

Hangi mezhep, hangi İncil? Merhaba; Mezhepler arasında dört İncil'den herhangi birine ağırlık verilmesi gibi bir fark var mı? Örneğin Katolikler Matta'yı, Ortodokslar Yuhanna'yı mı esas alıyor, yoksa kutsal kitaplar arasında bir fark gözetmeksizin hepsine toptan mı inanılıyor? Ya da Matta, Markos, Luka, Yuhanna İncil'lerinin dördüne inanılmasına rağmen, başta da dediğim gibi bunlardan herhangi biri (ayinlerde vb.) ağırlık kazanıyor? Cahilce bir soru sormuş olabilirim, ama cevabını bulamadım. Bilgi verecek olan kişiye şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Hangi Mezheplerde Din Adamlarının Evlenmesi Yasaktır?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler