Arşiv Sayfa 2 / Hangi Mezheplerde Din Adamlarının Evlenmesi Yasaktır? - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 Hangi Mezheplerde Din Adamlarının Evlenmesi Yasaktır? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Hangi Mezheplerde Din Adamlarının Evlenmesi Yasaktır? - Sayfa 2 konusu 3106 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj perseus2k tarafından gönderildi. Hangi Mezheplerde Din Adamlarının Evlenmesi Yasaktır? Yine benim duyduğum protestanlarda din adamları evlenebilir ama katolik ve ortodokslar evlenemez. Acaba yanılıyor muyum? Hangi Mezheplerde Din Adamlarının Evlenmesi Yasaktır?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hangi Mezheplerde Din Adamlarının Evlenmesi Yasaktır? konusu 3106 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj perseus2k tarafından gönderildi.

Hangi Mezheplerde Din Adamlarının Evlenmesi Yasaktır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2

Hangi Mezheplerde Din Adamlarının Evlenmesi Yasaktır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-02-09, 23:44
Hangi Mezheplerde Din Adamlarının Evlenmesi Yasaktır?
ortodoksmoderator3

Ortodoklukta Piskopostan itibaren evlenemezler.

Peder ve Diyakozlar evlenebilir ama sadece 1 defa. Yani bir e$ kaybinda ikinci evlilige izin verilmez.

Diyakozlar, diyakoz olmadan evli olacak. Olduktan sonra evlilige de izin verilmez.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hangi Mezheplerde Din Adamlarının Evlenmesi Yasaktır?

Hangi Mezheplerde Din Adamlarının Evlenmesi Yasaktır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-02-09, 16:39
Harutyun

Diyakonlar (tbir, sargavak)
Kahanalar (papaz, rahip, başrahip)
Üst Rahipler (episkopos, başpiskopos, patrik)

Ermeni kilisesinde Diyakonlar evlenebilir, Kahanalar sınıfına ait olan papazlar evlenebilir ama yine Kahanalar grubuna ait olan rahip ve başrahipler evlenemez. Üst rahip sınıfında olan episkopos başepiskopos ve bu üstrahiplerden şeçilen patrikler evlenemez, diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltiniz

Esenlikle

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hangi Mezheplerde Din Adamlarının Evlenmesi Yasaktır?

Hangi Mezheplerde Din Adamlarının Evlenmesi Yasaktır? hristiyanlık incil isa tevrat zebur27-05-09, 02:48
perseus2k

herkese selamlar.
aklıma takıldı, katolik mezhebinde papaz olmayı seçmiş bir kişi evlenmeye karar verirse papzlığı bırakmasımı gerekir? aksi halde günah işlemiş sayılırmı?

Hangi Mezheplerde Din Adamlarının Evlenmesi Yasaktır? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2  

Hangi Mezheplerde Din Adamlarının Evlenmesi Yasaktır? konusuna benzer konular;

Farklı Mezheplerde Kutsal Haç Yolu Ayini Esenlik ve selamlar, Katolik Kilisesindeki Kutsal Haç Yolu Ayini, diğer mezheplerde de gerçekleşiyor mu ? Şimdiden Teşekkürler.

Farklı mezheplerde Aziz(e)ler Rabb'in esenliği üzerinizde olsun. Amin. Kilise Paterleri, Kutsal Elçiler ve Azize Bakire Maryam Anne dışındaki aziz(e)ler tüm mezhepler için geçerli midir ? Örneğin, Katoliklerin azizi Pater Pio (Padre Pio) Ortodokslar tarafından onurlandırılır mı ? Ya da Ortodoks Azize'si Şehit Barbara Katolikler tarafından ? Çok teşekkürler şimdiden, Rab'de kalın. Mesih'te kardeşiniz.

Hangi Kiliseye Gitmeliyim? Merhaba kardeşlerim, Artık en kısa zamanda bir Ortodoks Kilisesine gidip katekümenlik eğitimlerime başlamayı planlıyorum. Hangi Ortodoks Kilisesine gitmeliyim? Normalde İstanbul'da yaşıyorum ama yaz tatili sebebiyle Bursa'ya ailemi ziyarete geldim ve bir kaç hafta sonra İstanbul'a geri döneceğim. Hangi Ortodoks Kilisesine gitmeliyim ve gittiğimde neler söylemeliyim? Katekümenlik eğitimi nasıl olur? Cahilliğim için beni bağışlayın. Yardımlarınızı bekliyorum. Esen kalın. RAB'bin ışığı her zaman üzerinizde olsun.

Müslüman Erkeğin Hristiyan Bir Kızla Evlenmesi Merhabalar, Ben Gökhan.İstanbul'da yaşıyorum.Yaşım 16.Ben Müslümanım fakat sevgilim Ermeni asıllı bir Hristiyan.Yaklaşık 1.5 yıldır sevgiliyiz ve birbirimizi çok seviyoruz.Birbirimiz çok sevdiğimizden dolayı daha erken ama evlenmeyi düşünüyoruz.Daha ikimizde ailemize açılamadık ama böyle sevgili olduklarımızı biliyorlar.Sizlerin ve tanrının bu durumda görüşü nedir?

Hangi mezhep, hangi İncil? Merhaba; Mezhepler arasında dört İncil'den herhangi birine ağırlık verilmesi gibi bir fark var mı? Örneğin Katolikler Matta'yı, Ortodokslar Yuhanna'yı mı esas alıyor, yoksa kutsal kitaplar arasında bir fark gözetmeksizin hepsine toptan mı inanılıyor? Ya da Matta, Markos, Luka, Yuhanna İncil'lerinin dördüne inanılmasına rağmen, başta da dediğim gibi bunlardan herhangi biri (ayinlerde vb.) ağırlık kazanıyor? Cahilce bir soru sormuş olabilirim, ama cevabını bulamadım. Bilgi verecek olan kişiye şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih