Hristiyan biriyle evlenebilir miyim?

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? :  Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile

Facebook | Twitter | Youtube

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? sayfasını paylaşmak için adres:

Artemis

Merhaba
Öncelikle bazı sayfalara müslümanların girememesine çok üzüldüm.

Benim size bir sorum var, ben müslüman bir bayanım evlenmeyi düşündüğüm kişi ise hristiyan o yüzden kafam çok karışık ne gibi sorunlar yaşarız tam olarak bilemiyorum.
Müslümanlıkta putlara tapanlar örnek verilerek kesinlikle inançsız biriyle evlenmek yasaklanmıştır ama hristiyanlar ve yahudiler bu katagoride değillerdir, onlarda müslümanlık gibi tanrıya ibadet eden farklı bir dindir, aksine hristiyanlığı ve yahudiliği inkar etmek çok büyük bir günahtır.Benim inandığım ve müslümanlıktan anladığım budur. O yüzden hristiyanları ve yahudiler din kardeşi olarak görüyorum.
Hristiyanlık dininde de evlenilmesi yasaklananlar Tanrı'ya değil de Putperestler gibi inançsız olan kişiler olabilir mi?
En azından benim dinden anladığım bu, amacı insanları düzgün ahlaklı olmaya ve Tanrıya kayıtsız şartsız inanmaya yönelten bir yol gösterici.
Isa Mesih'i büyük bir saygıyla seviyorum, klise düğnü yaparsak eğer vaptiz olmayıda düşünüyorum.
Sadece benim değiştiremeyeceğim kendi inançlarım var, hristiyanlığıda kabul ediyorum bunların ikisini birleştirebileceğimi, düşünüyorum.
Evrensel olarak düşündüğümde bu çok mantıklı geliyor, çünkü tek amacım tüm dinlerde olduğu gibi Tanrı'ya iman ve düzgün bir kişi olabilmek.
Sizce hristiyan bir ülkede bu düşüncelerle hristiyan bir eşle evlilik yürüebilir miyim?

Şimdiden teşekkürler!

fevzi_90

Artemis
Merhaba

Benim size bir sorum var, ben müslüman bir bayanım evlenmeyi düşündüğüm kişi ise hristiyan o yüzden kafam çok karışık ne gibi sorunlar yaşarız tam olarak bilemiyorum.
Müslümanlıkta putlara tapanlar örnek verilerek kesinlikle inançsız biriyle evlenmek yasaklanmıştır ama hristiyanlar ve yahudiler bu katagoride değillerdir, onlarda müslümanlık gibi tanrıya ibadet eden farklı bir dindir, aksine hristiyanlığı ve yahudiliği inkar etmek çok büyük bir günahtır.Benim inandığım ve müslümanlıktan anladığım budur. O yüzden hristiyanları ve yahudiler din kardeşi olarak görüyorum.
Hristiyanlık dininde de evlenilmesi yasaklananlar Tanrı'ya değil de Putperestler gibi inançsız olan kişiler olabilir mi?
En azından benim dinden anladığım bu, amacı insanları düzgün ahlaklı olmaya ve Tanrıya kayıtsız şartsız inanmaya yönelten bir yol gösterici.
Isa Mesih'i büyük bir saygıyla seviyorum, klise düğnü yaparsak eğer vaptiz olmayıda düşünüyorum.
Sadece benim değiştiremeyeceğim kendi inançlarım var, hristiyanlığıda kabul ediyorum bunların ikisini birleştirebileceğimi, düşünüyorum.
Evrensel olarak düşündüğümde bu çok mantıklı geliyor, çünkü tek amacım tüm dinlerde olduğu gibi Tanrı'ya iman ve düzgün bir kişi olabilmek.
Sizce hristiyan bir ülkede bu düşüncelerle hristiyan bir eşle evlilik yürüebilir miyim?

Şimdiden teşekkürler!
Bir kere bu forumda yazan Hristiyanlardan icazet almak tarzında bu soruyu bize sormanız sizin bir Müslüman olarak hatanızdır. İnandığınız kitap ve bu konu ile ilgili yüzlerce İslami kaynak var.
Asıl başvurmanız gereken İslami kaynaklar ya da bilen kişilerdir. Yani İslam açısından biz bu soruya cevaba yetkili değiliz.

Sizin Hristiyanlara din kardeşi demeniz, Kuran’ın anlattığı isa’yı sevmeniz ve iki inanç sistemi arasında kendinizce kurduğunuz tüm ilişkiler sadece sizin bakış açınız ve inancınızdır. Eşiniz gerçekten Hristiyan ise tüm yazdıklarınızda sizin gibi düşünmediğini baştan biliniz.

Söz gerçek Tanrı ise evrensel düşünce ve sizin dinden anladığınızın hiçbir önemi olamaz bu amaçta bütün akıl yürütmeleriniz sadece yapacağınız hatalara kılıf uydurma ya da kabahatin üstünü örtmek ve sadece sizi tatmin eden girişimler olacaktır.

Diğer konular, siz gerçek bir imanlı olmadan hiçbir aklı başında gerçek kilise ve önderi sizin kilisede nikahınızı kıymaz.

Siz gerçek bir Mesih inanlısı olmadan yine hiçbir gerçek Rab’bin kilisesinde vaftiz olamazsınız. Vaftizi yine yazdığınız düşünce ve işlerde kullanamazsınız.

Biz Mesih’e iman edenler için sorarsanız bizim inancımızda bir Müslüman ile evlilik iman ettiğimiz Tanrı Sözüne uygun değildir. Bunun aksi örnekleri ne yazikki vardır fakat daima eşler arasında sorunlar olmuştur.

only god can judge me

Sevgili artemis..Biz Tanrı değiliz..seni yargılamak ya da sana emretmek gibi bir lüksümüz yoktur...Öncelikle size yardım etmektir amacımız..Peki size birşey sormak istiyorum..Değiştiremeyec eğiniz inançlarınız nelerdir? Her yol Roma'ya çıkar sözünü anımsattınız bana..Eğer böyle bir düşünceniz varsa, buna katılmadığımı belirtmek isterim.Hiçbirşeyi hiç kimse değiştiremez..Hele bunlar, inanç olacak olursa, kesinlikle imkansızdır..İslamiyet, hristiyanlığın tahrif edildiğini ve İsa Mesih'in sadece sıradan bir peygamber olduğunu ve ona çok büyük saygı duyduklarını belirtirler..Fakat onun ne müjdesini kabul ederler, ne de onun yaptığı harika işleri..Bakın sayın artemis, İsa mesih tek yol ve gerçek yaşam olduğunu yuhanna'da 14.bölüm 6.ayette şöyle belirtmiştir.

İsa, "Yol, gerçek ve yaşam Ben'im" dedi. "Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.

Kısacası; İsa Mesih olmadan, Tanrı'ya hiç kimse gidemez..O tanrıyla bizi barıştırdı ve bizim günahlarımız uğrunda can verdi..3.günde dirildi..Hristiyan ve yahudileri din kardeşi olarak görmeniz sadece sizin iyi niyetinizden kaynaklanmaktadır..Fakat islam dininde hristiyan ve yahudileri dost edinmeyin diyen ayeti de hatırlatmak isterim;

Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez. Maide Suresi 51.ayet..

İslam dini, ehli kitap olarak belirttiği yahudi ve hristiyanları dışlayan bir anlayışa sahiptir..Fakat hristiyanlığın tahrif olduğuna dair ise, gözle görülebilecek bir ayetleri dahi yoktur..Tam tersine, İncili ve tevratı öven ayetlerde bulunmaktadır..Buna rağmen, müslümanlar hristiyanlığın ve kutsal kitabın tahrif olduğunu iddia etmektedirler..Fakat bu, onların yanılgılarından başka birşey değildir.Kilise düğünü yaparak, vaftiz olmanın hiçbir önemi de yok..Önemli olan, isa mesihe bütün kalp ve samimiyetinizle iman etmenizdir..Daha sonra ise vaftiz olmak gerekir.Bu tanrının bir isteğidir..Umarım yazdıklarımı anlamış ve bir parça da olsa, birşeylerin farkına varmışsınızdır..

sevgilerimle.

sonsuzdiren

Sevgili Artemis;
Sevgili fevzi_90 ve only god can judge me kardeşlerimin değerli yazılarına katıldığımı belirtirken;bir kardeşimle evleneceğinizi bize duyurduğunuz için sizi öncelikle kutluyor ve mutluluklar diliyorum.
Sevgili Artemis samimi ve olumlu düşüncelerinizi ifade etmek istediğiniz yazınızı
kardeşimizin müstakbel eşi olmanız nedeniyle eleştirmek istemiyorum.Yalnızca bizlerin sevgiye yani Rab İsa Mesih e inandığımızı bilmelisiniz;Rab İsa Mesih bizlere sonsuz sevgisi ile biz günahkarları günahdan kurtarmak için hiçbir günahı olmayan biricik Tanrı kuzusu Oğlu olduğu halde çarmıhda sonsuz acılar çekerek ve Tanrı nın yüz çevirmesini göze alarak mübarek kanını akıtarak canını feda etmiş ve ölümünün 3. günü dirilmiştir.Rab İsa Mesih in Kurtarıcı ve Tanrı Oğlu olduğuna iman eden insan müstakbel eşiniz olan bizim sevgili kardeşimiz gibi Hristiyandır.
Şahsım adına sizi sevgili kardeşimizin müstakbel eşi ve bizlerin müstakbel saygıdeğer yengesi olmanızdan dolayı kutluyor ve Tanrı nın ikinize birlikte esenlik ve bereket dolu uzun bir yaşam vermesini diliyorum.
Rab İsa Mesih e çocuğunun eşi olmanızı sağladığı için şükürler olsun.
Rab İsa Mesih e bir Hristiyanı eş olarak seçmenizi sağladığı gibi yüreğinize dokunup kendisine çevirmesi için dua ediyorum.

Rab İsa Mesih in sevgisinde kalıp sevgisini yaşayan çocuklarına ne mutlu.

Chonk

Artemis
Merhaba

Şimdiden teşekkürler!
Öncelikle şunu belirtmeliyim, evet siz evlenebilirsiniz sizi bağlayan kendi yasanız ile.
Ancak imanlı bir kişi eğer kutsal yasa'ya bağlı ve Tanrı sözünde ilerliyor ise sizinle evlenmesi kutsal yasa'ya ters bir durumdur.

müslümanlık'ta yahudi ve hristiyanlar ile evlenmenin yasaklanmadığını yazmışsınız. Bu sizin müslümanlık hakkında pek bilginiz olmadığını gösterir. Çünkü islam dini evlenmekten öte, hristiyan ve yahudileri dost edinmeyi yasaklar. Kuran'dan Yahudi ve Hristiyanları din kardeşi olarak görmeyi çıkarttıysanız bu samimi olmadığınızı gösterir. Çünkü ayetler gayet açık ve nettir.

İsa Mesih'in, Tanrı'nın, Kutsal Yasa'nın evlilik konusundaki hükümleri açıktır. Tanrı kendine çocuk olarak kabul ettiği, evlatlık olarak aldığı bizlere nasıl bir evlilik yapmamız gerektiğini kendi kutsal kitabında belirtmiştir.

Hristiyanlık kabul edilebilecek bir olgu veya birleştirebilecek bir inanç olgusu değildir.
Hristiyan olmak için kişinin iman etmesi gereklidir. Hristiyanlık İsa Mesih'e ve O'nun sözlerine yürekten iman etmek anlamına gelir.

777maranata

Benim bildigim(Yanlissa lütfen düzeltin) Bir müslüman erkek bir hristiyanla kadinla evlenebilir ama müslüman bir kadin hristiyan bir erkekle evlenemez.
Gercek hristiyanlikta ise ne hristiyan bir kadin ve erkek müslüman veya baska inanctan bir kimseyle evlenemez.Bu Tanri'nin onaylamadigi bir evliliktir.Bazen sevgi sinir tanimiyor ve aklin önüne gecebiliyor.Böyle karma evlilikler yapiliyor.Cogu kez hüsranla sonuclaniyor.(Tanri'nin gözünde) bazende mutlu sonla bitebiliyor. Ama bu konuyu acan sevgili üye hristiyanlikla müslümanligi kaynastirip kendince yeni bir din gelistirmek istiyor.Bu da mümkün degildir.Hristiyanlik ve müslümanlik tamamen zit olan,gündüz ve gece gibi iki farkli yasam bicimidir.Daha dogrusu hristiyanlik bir yasam bicimi müslümanlik bir dindir.Birbirleriyle uyusmalari ve kaynasmalari mümkün degildir.Bu cabalari da Tanri asla bereketlemeyecektir.
Bu üyeye tavsiyem kendi bildigi inanci sorgulasin ve hristiyanligi iyice arastirsin.Kimbilir belki Tanri bu arkadasimizin yüregini acar ve kendisine ceker.O zaman bu evlilik olursa daha bereketli olur diye düsünüyorum.
Sevgi ve saygilarimla.

[COLOR=indigo][B]Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur.[COLOR=darkred] Elcilerin Isleri 4,12[/COLOR][/B][/COLOR]
[B][COLOR=#8b0000]........................................................................[/COLOR][/B]
[COLOR=darkslategray][B]Cünkü bize bir cocuk dogacak,[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#2f4f4f]Bize bir ogul verilecek.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Yönetim onun omuzlarinda olacak.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Onun adi Harika Ögütcü,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Güclü Tanri,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. [/COLOR][COLOR=darkred]Yesaya 9,6[/COLOR][/B]

Fırat Çölgeçen

Eğer evliyken İmanlı olunursa ve diğer eş kendi inancında durursa; Rab, imanlı eşden dolayı onu da bereketleyecektir.Yanılmı yorsam.Esen kalın.

Chonk

faruk celebi
Eğer evliyken İmanlı olunursa ve diğer eş kendi inancında durursa; Rab, imanlı eşden dolayı onu da bereketleyecektir.Yanılmı yorsam.Esen kalın.
1. Korintliler 7:10-16
10 Evlilereyse şunu buyuruyorum, daha doğrusu Rab buyuruyor: Kadın kocasından ayrılmasın.
11 Ayrılırsa evlenmesin, ya da kocasıyla barışsın. Erkek de karısını boşamasın.
12 Geri kalanlara Rab değil, ben söylüyorum: Eğer bir kardeşin karısı iman etmemişse ama kendisiyle yaşamaya razıysa, onu boşamasın.
13 Bir kadının kocası iman etmemişse ama kendisiyle yaşamaya razıysa, kadın onu boşamasın.
14 Çünkü iman etmemiş koca karısı aracılığıyla, iman etmemiş kadın da imanlı kocası aracılığıyla kutsanır. Yoksa çocuklarınız murdar olurdu. Ama şimdi kutsaldırlar.
15 İman etmeyen ayrılırsa ayrılsın. Kardeş ya da kızkardeş böyle durumlarda özgürdür. Tanrı sizi barış içinde yaşamaya çağırdı.
16 Ey kadın, kocanı kurtarıp kurtaramayacağını nereden biliyorsun? Ey erkek, karını kurtarıp kurtaramayacağını nereden biliyorsun?

Fırat Çölgeçen

Bu konuda; söylenecek başka bir şey kalmıyor.Eline sağlık Chonk. Esen kalın.

Artemis

Merhabalar,

Öncelikle bu konuyu açmamın nedeni, hristiyanların tepkisinin ne olacağını merak etmemdir. Ben zaten müslümanların tepkisini ve islamın bu konudaki yorumunu az çok bilmekteyim.

Sizin de değiniz Kuran'da Hristiyanlığı ve Yahudiliği öven ayetler vardır. Çok dikkatlı Kuran okunduğu zaman dost edinmeyin dedikleri Tanrı'ya inanmayan insanlardır.(Atatist yada Putperest)
Kuran'a göre Hristiyanlar ve Yahudiler kitap sahibidir, bu kitapların hepsi birbirini tastikleyicidir. O yüzden EhliKitap diye bahsedilen Hristiyan ve Yahudiler olamaz.
MAİDE
46Ardından o peygamberlerin izleri üzere Meryem oğlu İsa'yı gönderdik. Tevrat'tan yanında bulunanı doğruluyordu. Ona İncil'i verdik. Hidayet ve ışık vardı onda. Tevrat'tan yanında olanı tasdikleyici idi. Doğruya ve güzele kılavuzdu, takvaya sarılanlara bir öğüt.

Hristiyanlığı öğrenmeye ve anlamaya çalışmaktayım. Diliyorum ki bu iki din birbirleri arasındaki düşmanlığı kaldırır. Dünya nüfusunun büyük bir bölümünü hrisitiyanlar ve müslümanlar oluşturmaktadır, bu iki din arasında barış olmadıkça dünyada barış olabileceğini düşünmüyorum.

Artemis

Sevgili sonsuzdiren çok kibar mesajınız için size teşşekür ediyorum.

Margos

Sevgili Artemis,
İmanlı bir Hristiyan yine bir Hristiyanla evlenmeyi tercih etmelidir.Çünkü bize göre evlilik kutsaldır ve Tanrı önünde yapılmalıdır.Evlenmek için vaftiz olmanız da vaftizi ve kilise nikahını malesef aşağılar durumdadır (amacınız bu olmasa da)...

İslamiyet öğretileri tabi bizi ilgilendirmiyor ancak İslamiyet'e göre de Müslüman bir kadının Müslüman olmayan bir erkekle evlenmesi yasaktır.Kendi inancınıza göre de bu durum uygun değildir.

Hristiyanlıkta evlenmesi yasaklananlar sadece Putperestler değil, İsa Mesih'e iman etmeyen herkestir.Kutsal Kitap bu konuda oldukça açıktır.

Yine malesef kendi inançlarınızla Hristiyanlığı da birleştiremezsiniz.Böyle bir şey söz konusu değil.Bu Kutsal Kitaba ve Kuran'a uygun değildir.Hem sizin inançlarınız bakımından hem bizim inançlarımız bakımından söyledikleriniz doğru değil.

Rabbin yanınızda olması dileğiyle..

fevzi_90

Artemis
Merhabalar,

Öncelikle bu konuyu açmamın nedeni, hristiyanların tepkisinin ne olacağını merak etmemdir. Ben zaten müslümanların tepkisini ve islamın bu konudaki yorumunu az çok bilmekteyim.

Sizin de değiniz Kuran'da Hristiyanlığı ve Yahudiliği öven ayetler vardır. Çok dikkatlı Kuran okunduğu zaman dost edinmeyin dedikleri Tanrı'ya inanmayan insanlardır.(Atatist yada Putperest)
Kuran'a göre Hristiyanlar ve Yahudiler kitap sahibidir, bu kitapların hepsi birbirini tastikleyicidir. O yüzden EhliKitap diye bahsedilen Hristiyan ve Yahudiler olamaz.
MAİDE
46Ardından o peygamberlerin izleri üzere Meryem oğlu İsa'yı gönderdik. Tevrat'tan yanında bulunanı doğruluyordu. Ona İncil'i verdik. Hidayet ve ışık vardı onda. Tevrat'tan yanında olanı tasdikleyici idi. Doğruya ve güzele kılavuzdu, takvaya sarılanlara bir öğüt.

Hristiyanlığı öğrenmeye ve anlamaya çalışmaktayım. Diliyorum ki bu iki din birbirleri arasındaki düşmanlığı kaldırır. Dünya nüfusunun büyük bir bölümünü hrisitiyanlar ve müslümanlar oluşturmaktadır, bu iki din arasında barış olmadıkça dünyada barış olabileceğini düşünmüyorum.

Ne dinler nede dinlerin diyaloğu masalı dünyaya barış getirmeyecektir. Zaten getirememiş.

mariaf

Sevgili Artemis.

Muslumansan Kuran i Allah sozu kabul ediyor Muhammedi de Allahin Peygamberi olarak kabul ediyorsun demektir. O zaman Kendi Allahin in sozu olan Kurandan cikamicaksin.
Bakara 2:221: Iman etmedikleri surece Allah ortak kosan kadinlarla evlenmeyin.Allah a ortak kosan kadin hosunuza gitsede, mumin bir kole (cariye) Allah a es kosan bir kadindan daha hayirlidir. Iman etmedikleri suraca Allah a ortak kosan erkeklrle kadinlarinizi evlendirmeyin. Allah a ortak kosan hur erkek hosunuza gitse de, iman eden bir kole Allah a ortak kosan hur erkekten daha hayirlidir. Onlar atese cagrirlar. Allah ise izniyle sizi cennete ve bagislamay cagirir.O insanlara ayetlerini aciklarki ogut alip dusunsunler.
Arkadasim bu ayete gore evlenemezsin. Allaha ortak kosanlar Kuranda putperesler, allaha inanmayanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler olarak belirlenmistir. kuranin diger ayetlerinde Hristiyanlar ve Yahudiler icin 'Onlar allah es kostular. allaha ogul edindi dediler' , "Uzeyre allahin oglu diye taptilar" diye bahseder, "yahudileri ve Hristiyanlari kenidnize dost tutumayin ", :"sizin inandiginiza inanmaz namazlarini dosdogru kilmazlarsa onlari gordugunuz yerde yakalayin ve oldurun taki sinin inandiginiza inanana kadar" diye yazar. Ayetin baska birinde "Ehli kitap verdiklerimizden hosunuza giden kadinlarla evlilik yapabilirsiniz" diye yazar ama diger ayetlerde Ehli kitap verilenlerin sadece allaha iman edenlerini ve isayi allahin kulu ve peygamberi gorenlerinin sapmamis hristiyan ve yahudi olarak kabul edildigi yazilir/
Sonuc siz kendi diniize gore Hristiyan biri ile evlenemezsiniz.
Hristiyanlik inancinda Kutsal Kitabin evlilik uzerine ne yazdigini diger arkadaslarim aciklamislar.
Rab kalbine isik tutsun , sana gercek yuzunu gostersin aekadasim.

helena62

bence herkes karşısındaki insanın inancına saygı duydugu sürece, neden sorun olsun ki.sen kendi içinde bunu ölçüp tart ve düsün esinin dinini degismesini istemiyorsan ona müslüman olmasını söylemeyeceksen evlen.. karsında ki de öyle seni degistirmek istemmeli..kesinlikle dinler insanlar ayrımı için degil güzel ahlak için yollanmıs diye düsünmeliyiz...bir araya gelmemizi engelleyen tüm zihniyetlerin karsısındayım...tesekkürl er

sonsuzdiren

Sevgili Artemis;
Örnek verdiğiniz yazıda 'Meryem oğlu İsa' denilmektedir.Umarım yazınızı okuyan kardeşlerim İsa ya meryem'in oğlu denilmesine karşı takıntı ve israrımın nedenini anlamışlardır.İsa 'Meryem oğlu İsa' denilerek günahlı bir kadının günahlı bir oğlu şeklinde asla nitelendirilmemelidir.İsa değil Rab İsa Mesihdir ve Meryem oğlu değil Tanrı YHVH nin Oğlu Yahşuahdır.Basit bir tanımlamayla İsa nın allahın sıradan bir kuluymuş şeklinde nitelendirilmesine şiddetle karşı çıkıyor ve herkesin bu konuda son derece duyarlı olmasını rica ediyorum.
Birkez daha Tanrının İsa şeklinde insan bedeni giymesinin Tanrı nın yüce amacı için olduğunu tekrarlıyorum.İsa Tanrı YHVH Oğlu Yahşuahdır.Yorumlanabilec ek her konuda görüş farklılıklarımız olabilir ancak yurumlanamayacak bu konuda kesinlikle görüş birliği içinde olmamız gerektiğine inanıyor ve Rab İsa Mesih ile ilgili tanımlamaları dikkatli kullanmamız konusunda herkesden başkaları yanlış anlayacağı ve doğru olmadığı için kardeşce rica ediyorum.
Sevgili Artemis benden teolojik üstünlükleri nedeniyle önlerinde saygı ve sevgiyle eğildiğim kardeşlerimin bütün söylediklerine katıldığımı bilmenizi isterim.
Bizim tek amacımız Tanrı yı yüceltmekdir,sizin evliliğinizin bu anlamda amaca uygun olmayacağını ifade etmek istiyorum.Ancak sevgili,çok değer verdiğim 777maranata kardeşimin söylediği gibi bazen bedensel arzularımızın önüne geçemiyor ve Tanrı sesine inanmamıza rağmen yüreğimizin sesine kulak veriyoruz.
Sizin sevgili kardeşimle evlenmenizin Tanrı sesine kulak vermenize vesile olacak Tanrı planı olduğunu umut ediyor ve Tanrı ya bu anlamda yücelik vermenizi bütün yüreğimle arzuluyorum.
Sevgili müstakbel eşiniz olan kardeşime kardeşce sevgilerimi iletmenizi rica ederken samimi bir insan olduğunuz için de size teşekkür ediyorum.

Rab İsa Mesih in Adına ve Sözü ne göklerde yücelik veren çocuklarına ne mutlu.

Chonk

helena62
bence herkes karşısındaki insanın inancına saygı duydugu sürece, neden sorun olsun ki.sen kendi içinde bunu ölçüp tart ve düsün esinin dinini degismesini istemiyorsan ona müslüman olmasını söylemeyeceksen evlen.. karsında ki de öyle seni degistirmek istemmeli..kesinlikle dinler insanlar ayrımı için degil güzel ahlak için yollanmıs diye düsünmeliyiz...bir araya gelmemizi engelleyen tüm zihniyetlerin karsısındayım...tesekkürl er
Mesajınızdan Mesih'in Krallığında olmayan biri olduğunuz anlaşılıyor.
Çünkü Mesih'in Krallığında olanlar yalnızca RAB'bin yasası ile yönetilir, RAB'bin yasası altında olanlar için RAB herşeyin en iyisini belirler, böylece "bence" 'lerden uzak durur O'nun koyunları. Çünkü RAB'bin yasasında evet evet, hayır ise hayırdır.
Dinler diye birşey yoktur, çünkü Egemen olan YHVH bir çok din göndermemiştir, bir çok din oluşturmamıştır. Tanrı sözü dün, bugün ve gelecekte aynıdır. Tanrı sözü dün geçerliydi, bugün geçerli ve sonsuza dek geçerli olacaktır.

YHVH'nin yasasının altında olduğumuzdan dolayı, sadece ve sadece O'ndan zevk alıp O'nun görkemi için yaşadığımızdan dolayı ve O'na iman ettiğimizden dolayı yalnızca YHVH'nin çocuğu olanları kendimize eş seçeriz, seçmeliyiz.

Bir araya gelmenizi engelleyen zihniyet RAB'dir. Ve siz bu zihniyete karşısınız.
Bu durumda yasa sizi bağlamaz, siz istediğinizle ilişki kurup kendiniz eş olarak seçebilirsiniz.
Ancak sizin " bence " diyerek belirttiğiniz şeylerin yanıtı RAB'de kesin yanıtlara sahiptir.

Şükürler olsun ki insan düşüncelerinin, insanların yasalarının altında değiliz. Kusursuz olan, göklerdeki Babamız YHVH'nin harika yasasının altındayız.
Mesih'in Krallığında olan, O'nun çocuğu olan herkese ne mutlu.
Çünkü yolları kusursuzdur, O İyidir.

sonsuzdiren

Sevgili Chonk kardeşim;
Oğlu Yahşuah adıyla Tanrımız YHVH ye sizi kendisinde tutması,koruması ve çocuklarına kardeşlik ettirmesi için dua ediyorum.

Rab İsa Mesih in verdiği bilgeliği kardeşleriyle paylaşan çocuklarına ne mutlu.

Fırat Çölgeçen

Helena 62'nin düşünceleri,liberallarin savunduğu düşünce sistemi olduğu kanaatindeyim.Kilisenin başının Mesih olduğu bir bedenin üyesi olmak;İsa'nın dünyadaki görevinin devamı niteliğindedir.Tanrı, dünyada işliyor ve bizim O'na katılmamızı istiyor.Kutsal Kitap'ta, ".....ikisi tek beden olacak."(Efes. 5:31) derken;yaşam görevimiz hem özgün,hem de paylaşılabilir olması gerekiyor.Kısacası, bir imanlı sadece bir imanlı ile evlenebilir.Esen kalın.

777maranata

Chonk
Mesajınızdan Mesih'in Krallığında olmayan biri olduğunuz anlaşılıyor.
Çünkü Mesih'in Krallığında olanlar yalnızca RAB'bin yasası ile yönetilir, RAB'bin yasası altında olanlar için RAB herşeyin en iyisini belirler, böylece "bence" 'lerden uzak durur O'nun koyunları. Çünkü RAB'bin yasasında evet evet, hayır ise hayırdır.
Dinler diye birşey yoktur, çünkü Egemen olan YHVH bir çok din göndermemiştir, bir çok din oluşturmamıştır. Tanrı sözü dün, bugün ve gelecekte aynıdır. Tanrı sözü dün geçerliydi, bugün geçerli ve sonsuza dek geçerli olacaktır.

YHVH'nin yasasının altında olduğumuzdan dolayı, sadece ve sadece O'ndan zevk alıp O'nun görkemi için yaşadığımızdan dolayı ve O'na iman ettiğimizden dolayı yalnızca YHVH'nin çocuğu olanları kendimize eş seçeriz, seçmeliyiz.

Bir araya gelmenizi engelleyen zihniyet RAB'dir. Ve siz bu zihniyete karşısınız.
Bu durumda yasa sizi bağlamaz, siz istediğinizle ilişki kurup kendiniz eş olarak seçebilirsiniz.
Ancak sizin " bence " diyerek belirttiğiniz şeylerin yanıtı RAB'de kesin yanıtlara sahiptir.

Şükürler olsun ki insan düşüncelerinin, insanların yasalarının altında değiliz. Kusursuz olan, göklerdeki Babamız YHVH'nin harika yasasının altındayız.

Amin sevgili kardesim.Cok güzel ifade etmissin.Kulagi olan isitsin diyorum.Rab seni bereketlesin.

[COLOR=indigo][B]Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur.[COLOR=darkred] Elcilerin Isleri 4,12[/COLOR][/B][/COLOR]
[B][COLOR=#8b0000]........................................................................[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. [/COLOR][COLOR=darkred]Yesaya 9,6[/COLOR][/B]

helena62

ben kendimi herhangi bir dine ait çok hissetmedim 30 yasında olmama karsın... hiçbir dini yasadığım söylenemez..ilk kez bugün sitenize girdim ve merak ettigim bir kaç soru vardı. ama sunu söylemeliyim ki saskınlık içindeyim.benim gözümde hristiyanlar daha esnek ve anlayıslı idi siz ise beni hemen elestirmissiniz. acıkcası umurunuzdamıyım bilmiyorum. sadece fikrimi ifade ettim ama ben bu ülkede ırk dil yada dini inançı yüzünden ezilen herkesin yanındayım....sevgiler

helena62

Alıntı:
bu çümlelere amin diyorum....ama ben RAB ın insanlar arasında çok katı kurallar ile ayrım yapmayacağını ve temel inancın ona inanmak oldugunu her zaman savundum.ve islamcılar hep tersini savundular ve o yüzden hep karsılarında oldum.. hristiyanlık hakkında bilgim olmadığı bir gerçek burda tanımak için bulunuyorum tesekkürler.

777maranata

helena62
ben kendimi herhangi bir dine ait çok hissetmedim 30 yasında olmama karsın... hiçbir dini yasadığım söylenemez..ilk kez bugün sitenize girdim ve merak ettigim bir kaç soru vardı. ama sunu söylemeliyim ki saskınlık içindeyim.benim gözümde hristiyanlar daha esnek ve anlayıslı idi siz ise beni hemen elestirmissiniz. acıkcası umurunuzdamıyım bilmiyorum. sadece fikrimi ifade ettim ama ben bu ülkede ırk dil yada dini inançı yüzünden ezilen herkesin yanındayım....sevgiler

Sevgili Helen62
Elestiri aldiniz diye hemen karamsarliga düsüp yilmayin.Burada bulunmanizdan cok memnun oldugumu ve sorulariniza memnuniyetle cevap vermek istedigimizi belirtmek istiyorum.Ve kesinlikle UMURUMUZDA oldugunuzu acikca ifade ediyorum.Burada bazen kendini hristiyan olarak tanimlayanlara da elestiri gelebiliyor.Birbirimizi elestirecegiz, yanlisliklarimizi gösterecegiz ve dogrulara yönelecegiz.Bu herkesin istegi ve amaci olmali degil mi? Sevgi ve saygilarimi sunuyorum.

only god can judge me

helena62

Sevgili helena62 kardeşim.Eğer sana biraz katı davranıldıysa bu kardeşler adına senden özür dilerim.Ama sen de bizi anla lütfen.Birçok hristiyanlık karşıtı kişiler sitemize bizlere ve yöneticilerimize hakaretler yağdırıyor.Bunun verdiği stresten hristiyanlığı eleştiren bir kişiyi bile ''Acaba bize hakaret edenlerden mi bu kişi'' diyerek ister istemez önyargıyla yaklaşabiliyoruz.Bu yüzden ben şahsım adıma üzgünüm.Fakat size teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için..Sevgili kardeşim, sana tavsiyem sitemizden olabildiğince faydalanman ve hristiyanlığı araştırman.Sitemizdeki yazıları okuyabilir ve burdaki kardeşlere de sorabilirsin.Rab seninle olsun..

sevgilerimle....

only god can judge me

helena62

Ayrıca Evlilik konusuyla ilgili, düşüncelerinizi bizimle paylaşmışsınız.Bakın Tanrı'nın bir planı ve programı vardır.Bu, evliler için de geçerlidir.

İmansızlarla aynı boyunduruğa girmeyin. Çünkü doğrulukla fesadın ne ortaklığı, ışıkla karanlığın ne paydaşlığı olabilir?” (2.Korintliler 6:14)

Bu ayette de ifade edildiği gibi, isa mesih imanlısı biriyle evlenmenin ne kadar sakıncalı olduğunu Rabbimiz bize bu ayetinde söylemektedir..Bunları bilmediğiniz için sizi yadırgayamam..Fakat size tavsiyem, kutsal kitabı açıp okumanızdır..Hayatınızda uyguladığınız gerçek sevgi anlayış hoşgörü ve saygıyı isa mesih'De fazlasıyla bulacaksınız.Yahve sizi bereketlesin..amin

Fırat Çölgeçen

Sayın helena 62,mesajınızı yeni gördüm. Kardeşlerle beraberlik,Rabbin bizimle beraber olması demektir.Buradaki ifadeleri yalnış algıladınız sanırım.Zira;ben sizin ifadeleriniz için liberallerin görüşü olduğunu ifade ettim.Burada yargılamak bize düşmez.Bizim rehberimiz Kutsal Kitap'tır.Orada; Rab,bize,hiçbir yarattıklarına karşı kötü davranmamamızı ifade eder.Çünkü;Rabbin yarattığına kötü davranmak ya da yanlış sözler söylemek,Tanrı'nın kendisine karşı gelmektir. Kutsal Kitap'ta ifadesini bulan Tanrı ile diğer dinsel düşüncelerin belirttiği tanrı kavramı farklıdır. Hem yaşınızı da belirtiyorsunuz ki;eleştiriye ve özeleştiriye açık olmanız gerektiği kanaatindeyim.Bir dini yaşamadığınızı ifade ediyorsunuz ki;Hristiyanlık,Müjde'ye göre,bir din değil,bir yaşam biçimidir. Zira; bu dünyada bizler,Rabbin bize verdiği görevleri tamamlamaya çalışıyoruz. Eğer sonsuz yaşama,gerçek sevgiye,gerçek doğruluğa kavuşmak isteyen insanlar Rabbi giyinir(Bunun anlamını düşünmenizi isterim.).Ben,70'leri yaşamış,her türlü sosyoloji,felsefi,filoloj i, yazın ,tarih(kendime göre) vb. bilimleri incelemiş ve de imanlı olmuşsam;bunun bir nedeni vardır. Bunu bir düşünmenizi isterim.Bir yaratana inandığım halde;önce Rabbi kabul etmemiştim.İncil'i ilk defa 1976 senesinde okudum.Bunu okumama neden olanda bir ateisti.Onun için,gönlünüz rahat olsun.Çünkü Tanrı,sevgidir.O, her şeye yetendir.İsterim ki, Rabbin halkına katılın ve de sonsuz yaşama(geç olmadan) katılın.Rab, sizin yüreğinize dokunsun.Rabbin esenliğiyle.

fevzi_90

helena62
Niye umurumuzda olmayasınız kardeşim. Bizler bir can daha kurtulsa Mesih’e gelse sevinçten bayram ederiz. Sadece açık olun samimi olun kısaca kendiniz olun. Buradaki insanlarda size bir şeyler verebilmek için tatlı bir rekabete girişirler ardından. Verdiğiniz ölçüde alırsınız burada.

Bakın ne demek istiyorum. Hiçbir dine ait değilim, hiçbir dini yaşamıyorum ve dinler hakkında da bir şey bilmiyorum diyorsunuz kısaca. (Hatalıysam düzeltin)
Fakat sonra Mesih’teki bir kardeşimin duasına amin diyorsunuz. “Amin” kelimesi ile ne demek istediğinizin farkındamısınız? İbranice amin “öyle olsun” demektir. Daha da ötesinde bir Hristiyan bunu söylediğinde isterim böyle olsun, dilerim, onaylarım demiş olur. Bu istek ve onaylama akıl ve ruh ile yapılır.
Şimdi siz o duaya niçin “öyle olsun” dediniz.

YHVH” kim, ya da demek biliyormusunuz? Biliyorsanız iman ediyormusunuz. (Bilmeniz iman etmek değildir)
“Göksel Baba’nın yasası” nedir? Bu yasa altında olduğunuza eminmisiniz?
Mesih’in Krallığı” ne demek? Bu Krallığın mirascısımısınız?
“Baba’nın oğlu olmak” ne demek? Oğulluğa yada kızlığa alındığınıza inanıyormusunuz.

Eğer bunların anlamlarını bilerek amin dediyseniz benden daha kocaman bir amin o zaman ve sizden çok özür diliyorum.
Ben sizden bunlara amin demenizi beklemezdim ve benim size sorduğum soruları hemen sizin bize yönelmenizi beklerdim. Diğer yazdıklarınıza yorum bile yapmıyorum çünkü burası felsefe sitesi değil.

“ama sunu söylemeliyim ki saskınlık içindeyim.benim gözümde hristiyanlar daha esnek ve anlayıslı idi siz ise beni hemen elestirmissiniz”
demişsiniz.
Aslında benim olduğu kadar, eminim buradaki birçok Mesih takipcisini bu sözler memnun etmiştir.
İşte gerçek Mesihcilerin arasına hoş geldiniz. Buradaki hiçbir kardeş yeni gelen birisini kırmamak ya da hoş görünmek adına daha başından hata yapıp tökezlemenize izin vermez. Ne sizin hoşunuza gidecek şeyler söylemeye zorlanabilirler nede Kutsal Kitap’tan yani “yol, gerçek, ve yaşamdan” dan taviz verirler. Ilımlı Hristiyanlık bizde yok anlayacağınız.
Şimdi sakın bana kızmayın ve ne ters türs biri demeyin bu sizin için gerekli.
Size hiçbir önyargım yok hatta sizi yaratılışın iyiliğinden dolayı da seviyorum. Ve hatta buraya sorular sorup gelmenizinde Tanrının işi olabileceğini düşünüyorum. Bu çabanız Tanrı’nın tasarısı ise zaten bir gün benliğiniz dize gelecek. Değilse en fazla bana bir iki kötü laf mırıldanır gidersiniz.

Sevgiler

helena62

Bende bu ülkede sırf mezhebimden yada ırkımdan dolayı birçok güçlüklerle karşı karsıya kalıyorum. sadece üzüldüm.evet hristiyanlığı gerçekten bazı kesimler tarafından ne kadar hakaret edildigi ve ne kadar baskı gördüğünü anlıyorum.aynı dinden oldugum halde farklı mezhepten oldugum için dıslanıyorum ve sizleri kabul etmemelerine ve tehtid etmelirine şaşmıyorum...evet hristiyanlığı burdan takip edip anlamaya çalısacağım bu yüzden burdayım..tesekkürler sevgiyle kalın.RAB herkesin YÜREGİN DE

sonsuzdiren

Sevgili helena62 samimi yazılarınızı dün okumama rağmen; işte olmam nedeniyle bugün cevap verebildiğim için özür dilerim.

Sevgili kardeşlerim Kutsal Ruh un serpintileriyle dolu yüreklerinizi dillendirmenizi sağlayan Rab İsa Mesih e şükürler olsun.Rab İsa Mesih de kardeşliğinizi paylaşmanın sevinci içinde hepinizi kardeşce kucaklıyorum.Herbiri bir başka keyif veren ; Hristiyan esnekliği ve anlayışını içeren yazılarınız karşısında inanın bende şaşkınlık içindeyim.Doğru,gerçek ve bilgece yazılarınızdan sonra yazmaya zorlandığımı bilmenizi isterim. Bu anlamda Rab İsa Mesih e yücelik verdiğiniz için size teşekkür ederim.

Sevgili helena62 amacı sadece ve yalnızca Tanrı ya yücelik vermek olan forumumuza ilk kez katılan ve Tanrı suretinde yaratılan biri olmanızdan dolayı inanmanızı isterimki şu anda en UMURUMDA olan kişi sizsiniz.

Sevgili helena62 Hristiyanlar tahminlerinizi hatta hayallerinizi bile aşan ölçüde esnek ve anlayışlı kişilerdir ve bu bizlerin sahibi olduğumuz üstün doğamızdan değil Tanrı da sevgiyi paylaşmamızdan ileri gelmektedir.Böyle olmasaydık kardeşlerimizi vahşice katledenleri dahi Tanrı Sözü gereği sevebilirmiydik.Hristiyan foruma girerek Hristiyanlık hakkında bilgi almak isteğini gösteren biri olarak bu gerçeği çok iyi bildiğinizden eminim.Tanrı ayırım yapmadan sevdiği için Tanrıda yaşamamızın bir sonucu olarak bizde tüm insanları ayrım yapmadan seviyoruz. Ancak biricik günahsız oğlunun çarmıhda sonsuz acılar çekmesine razı olacak kadar bizleri sevdiği için bizlerde herşeyden çok Tanrı yı seviyor ve günahlı doğamızın elverdiği ölçüde Tanrı ya sakatle itaat etmeye çaba gösteriyoruz.

Sevgili helena62 Rab İsa Mesih e yaşamlarını teslim ve vicdanlarını tutsak etmiş insanlarız.İnsan konusunda bizi sevmeyenlere bile son derece esnek ve anlayışlı olmamıza rağmen Rab İsa Mesih ve Kutsal Kitap konusunda O nu ve Sözü nü sevmeyenlere son derece katı ve anlayışsızız.Rab İsa Mesih ve Kutsal Kitap ına en küçük bir saygısızlık imasını dahi kabul etmiyor ve tüm yüreğimizle,gücümüzle, aklımızla karşında duruyoruz.Siz elbette nazik üslubunuzla sevdiğimize hakaret etmediniz;ancak farkında olmadan Tanrı Sözü ne ters düşüncelerinizi dile getirdiniz Çünkü aklınız doğru olduğuna inandığınız düşüncelerinizi yazmanıza neden oldu.İşte bu noktada ayrılıyoruz.Bizler bu anlamdaaklımızı redediyor ve Rab İsa Mesih e tutsak ediyoruz.Tanrı Sözü yani Kutsal Kitap dışında insana aklına ait hiçbir öğretiyi,düşünceyi kabul etmiyoruz.

Sevgili helena62 birbirini seven iki insanın evlenip mutlu olmaları bütün insanlar tarafından istenir ve onaylanabilir.Dikkat ettiyseniz sevgili Artemis'e ilk yazımda bende mutlu olmaları temennisinde bulundum.Ancak herşeyde Tanrı Sözü ne yani Kutsal Kitap a bağlı olduğumuz için ve Tanrı çocuklarının imanlı olmayanlarla evlenmesini istemediğini için yazımda aynı zamanda sevgili Artemis in zaman içinde imanlı olmasını sağlaması için Tanrı ya dua ettim.Tanrı Sözü ne bağlı olmamızın gereği olan yazılarımızı lütfen şahsınızı dışlama,önemsememe olarak değerlendirmemenizi rica ediyorum.Tanrı Sözü ne aykırı her düşünceyi herkesden çok Tanrı yı sevdiğimiz için Sözü ne yani Kutsal Kitap a sadakatle itaatimiz gereği dışlıyor ve önemsemiyoruz.Bu tanımadığımız şahsınıza yönelik kişisel bir olgu asla değildir.Umarım sözlerimle sizi kırmamış,incitmemişimdir; ama Tanrı önünde başka türlü düşünmemiz mümkün değildir.

Ülkemizde ırkı,dili,dini inancı yüzünden ezilen herkesin yanında olduğunuz düşüncenize bizleride içerdiği için katılıyor ve teşekkür ediyorum.Yanlış anlamamanızı rica ederek fevzi_90 kardeşiminde ima ettiği gibi Tanrı nın sizin yüreğinizede dokunup Gerçeğe çevireceği düşüncesine sahibim;bunun gerçekleşmesi için Rab İsa Mesih e dua ediyorum.Sizin gibi samimi,açık sözlü birine kardeşim diyebilmek istiyor ve o günün biran önce gelmesini diliyorum.

Lütfen forumumuzda aramızda bulunmaya ve değerli yazılarınızı paylaşmaya devam edin.Size sevgi ve saygılarımı sunarken Tanrı Sözü nü okumanızı rica ediyorum. Tanrı sevgisinde buluşmak dileğiyle.

Rab İsa Mesih in suretinde yarattıklarına Sözü ne uygun olarak esnek ve anlayışlı yaklaşan çocuklarına ne mutlu.

Artemis

Sevgili Helena62

Hristiyanlığı öğrenmek isityorsan bence İncil'i aç ve oku, kendi kararını kendin ver. Burada yazanlarla öğrenmeye çalışmanın çok sağlıklı olacağını düşünmüyoum, çünkü herkesin kendine göre farklı bir yorumu vardır dinde.
Kendini bir dine ait olarak görmediğini görüyorum, bence kendi nufus cüzdanında yazan dinin dahil bütün dinleri iyice araştır ve öyle karar ver.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? sayfasını paylaşmak için adres:

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? konusuna benzer konular;

Vaftiz olmak için 18 yaşımı beklemeli miyim? Adım Emre , 17 yaşındayım Pendik / İstanbul'da yaşıyorum . Sizlere hem kendimi tanıtmak hemde aranıza yeni katılan biri olarak birde soru sormak için açtım bu konuyu . Sorum şu ; 1 . Müslüman bir ailede müslüman olarak yetiştirildim ,...

Kiliseye ilk gidişte vaftiz olabilir miyim? Henüz vaftiz olmadım.Yeni antlaşmayı bitirdim. Pazar günü İzmir St. John Anglikan Kilisesi'nde ayine katılmayı planlıyorum. Acaba pazar günü pedere beni vaftiz edermisiniz diye sorsam beni vaftiz edermi?

Başka mezhepten biriyle Evlilik? Özellikle Hristiyanların azınlık olduğu toplumlarda,Hristiyanların kendi inançlarından birisi ile yuva kurma isteği,toplumdaki Hristiyan eş seçeneğinin azlığından dolayı geriye pek bir seçim hakkı bırakmadığından,bu durum kendi kilisemiz harici...

Ölmüş babam için bir şey yapabilir miyim? Kardeşler.Günlerdir düşünüyorum.Cevap da bulamadım tam olarak.Ben üç yıl önce babamı kaybettim.O bir müslüman olarak vefat etti.Bizim inancımıza göre cennete gidemeyecek.Çünkü ancak bizler yani İsa Mesih'i Rab olarak kabul edenler cennete...

Ben Yeterince İyi Miyim? "Umut düş kırıklığına uğratmaz. Çünkü bize verilen Kutsal Ruh aracılığıyla Tanrı'nın sevgisi yüreklerimize dökülmüştür. Evet, biz daha çaresizken Mesih belirlenen zamanda tanrısızlar için öldü. Bir kimse doğru insan için güç ölür, ama iyi...

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? :  Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile

| Hristiyanlık | Hıristiyanlık | İncil | İncil | Hıristiyan Olmak | Bedava İncil | Hristiyan Sohbet Chat | Türkçe Tevrat, Zebur, İncil Arama Motoru | Hristiyan Türk |
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler