| Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? |
|
|||||
|
Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için; < < < SİTEMİZE HEMEN ÜYE OLUN! > > > |
![]() incil .TV Tüm hristiyan radyo ve televizyonlar |
1 Ağustos'ta Şan ve Org Konseri (İSTANBUL) |
Hristiyan Gazete |
![]() Son gönderilen konu ve mesajlar için hemen gruplarımıza üye olun |
Nasıl Hristiyan Olunur? | ![]() incil .biz |

| Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
|
|
|
|
|
|
Merhaba Öncelikle bazı sayfalara müslümanların girememesine çok üzüldüm. Benim size bir sorum var, ben müslüman bir bayanım evlenmeyi düşündüğüm kişi ise hristiyan o yüzden kafam çok karışık ne gibi sorunlar yaşarız tam olarak bilemiyorum. Müslümanlıkta putlara tapanlar örnek verilerek kesinlikle inançsız biriyle evlenmek yasaklanmıştır ama hristiyanlar ve yahudiler bu katagoride değillerdir, onlarda müslümanlık gibi tanrıya ibadet eden farklı bir dindir, aksine hristiyanlığı ve yahudiliği inkar etmek çok büyük bir günahtır.Benim inandığım ve müslümanlıktan anladığım budur. O yüzden hristiyanları ve yahudiler din kardeşi olarak görüyorum. Hristiyanlık dininde de evlenilmesi yasaklananlar Tanrı'ya değil de Putperestler gibi inançsız olan kişiler olabilir mi? En azından benim dinden anladığım bu, amacı insanları düzgün ahlaklı olmaya ve Tanrıya kayıtsız şartsız inanmaya yönelten bir yol gösterici. Isa Mesih'i büyük bir saygıyla seviyorum, klise düğnü yaparsak eğer vaptiz olmayıda düşünüyorum. Sadece benim değiştiremeyeceğim kendi inançlarım var, hristiyanlığıda kabul ediyorum bunların ikisini birleştirebileceğimi, düşünüyorum. Evrensel olarak düşündüğümde bu çok mantıklı geliyor, çünkü tek amacım tüm dinlerde olduğu gibi Tanrı'ya iman ve düzgün bir kişi olabilmek. Sizce hristiyan bir ülkede bu düşüncelerle hristiyan bir eşle evlilik yürüebilir miyim? Şimdiden teşekkürler! |
|
|
|
|
|
|
Asıl başvurmanız gereken İslami kaynaklar ya da bilen kişilerdir. Yani İslam açısından biz bu soruya cevaba yetkili değiliz. Sizin Hristiyanlara din kardeşi demeniz, Kuran’ın anlattığı isa’yı sevmeniz ve iki inanç sistemi arasında kendinizce kurduğunuz tüm ilişkiler sadece sizin bakış açınız ve inancınızdır. Eşiniz gerçekten Hristiyan ise tüm yazdıklarınızda sizin gibi düşünmediğini baştan biliniz. Söz gerçek Tanrı ise evrensel düşünce ve sizin dinden anladığınızın hiçbir önemi olamaz bu amaçta bütün akıl yürütmeleriniz sadece yapacağınız hatalara kılıf uydurma ya da kabahatin üstünü örtmek ve sadece sizi tatmin eden girişimler olacaktır. Diğer konular, siz gerçek bir imanlı olmadan hiçbir aklı başında gerçek kilise ve önderi sizin kilisede nikahınızı kıymaz. Siz gerçek bir Mesih inanlısı olmadan yine hiçbir gerçek Rab’bin kilisesinde vaftiz olamazsınız. Vaftizi yine yazdığınız düşünce ve işlerde kullanamazsınız. Biz Mesih’e iman edenler için sorarsanız bizim inancımızda bir Müslüman ile evlilik iman ettiğimiz Tanrı Sözüne uygun değildir. Bunun aksi örnekleri ne yazikki vardır fakat daima eşler arasında sorunlar olmuştur. |
|
|
|
|
|
|
Sevgili artemis..Biz Tanrı değiliz..seni yargılamak ya da sana emretmek gibi bir lüksümüz yoktur...Öncelikle size yardım etmektir amacımız..Peki size birşey sormak istiyorum..Değiştiremeyec eğiniz inançlarınız nelerdir? Her yol Roma'ya çıkar sözünü anımsattınız bana..Eğer böyle bir düşünceniz varsa, buna katılmadığımı belirtmek isterim.Hiçbirşeyi hiç kimse değiştiremez..Hele bunlar, inanç olacak olursa, kesinlikle imkansızdır..İslamiyet, hristiyanlığın tahrif edildiğini ve İsa Mesih'in sadece sıradan bir peygamber olduğunu ve ona çok büyük saygı duyduklarını belirtirler..Fakat onun ne müjdesini kabul ederler, ne de onun yaptığı harika işleri..Bakın sayın artemis, İsa mesih tek yol ve gerçek yaşam olduğunu yuhanna'da 14.bölüm 6.ayette şöyle belirtmiştir. İsa, "Yol, gerçek ve yaşam Ben'im" dedi. "Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez. Kısacası; İsa Mesih olmadan, Tanrı'ya hiç kimse gidemez..O tanrıyla bizi barıştırdı ve bizim günahlarımız uğrunda can verdi..3.günde dirildi..Hristiyan ve yahudileri din kardeşi olarak görmeniz sadece sizin iyi niyetinizden kaynaklanmaktadır..Fakat islam dininde hristiyan ve yahudileri dost edinmeyin diyen ayeti de hatırlatmak isterim; Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez. Maide Suresi 51.ayet.. İslam dini, ehli kitap olarak belirttiği yahudi ve hristiyanları dışlayan bir anlayışa sahiptir..Fakat hristiyanlığın tahrif olduğuna dair ise, gözle görülebilecek bir ayetleri dahi yoktur..Tam tersine, İncili ve tevratı öven ayetlerde bulunmaktadır..Buna rağmen, müslümanlar hristiyanlığın ve kutsal kitabın tahrif olduğunu iddia etmektedirler..Fakat bu, onların yanılgılarından başka birşey değildir.Kilise düğünü yaparak, vaftiz olmanın hiçbir önemi de yok..Önemli olan, isa mesihe bütün kalp ve samimiyetinizle iman etmenizdir..Daha sonra ise vaftiz olmak gerekir.Bu tanrının bir isteğidir..Umarım yazdıklarımı anlamış ve bir parça da olsa, birşeylerin farkına varmışsınızdır.. sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
|
Sevgili Artemis; Sevgili fevzi_90 ve only god can judge me kardeşlerimin değerli yazılarına katıldığımı belirtirken;bir kardeşimle evleneceğinizi bize duyurduğunuz için sizi öncelikle kutluyor ve mutluluklar diliyorum. Sevgili Artemis samimi ve olumlu düşüncelerinizi ifade etmek istediğiniz yazınızı kardeşimizin müstakbel eşi olmanız nedeniyle eleştirmek istemiyorum.Yalnızca bizlerin sevgiye yani Rab İsa Mesih e inandığımızı bilmelisiniz;Rab İsa Mesih bizlere sonsuz sevgisi ile biz günahkarları günahdan kurtarmak için hiçbir günahı olmayan biricik Tanrı kuzusu Oğlu olduğu halde çarmıhda sonsuz acılar çekerek ve Tanrı nın yüz çevirmesini göze alarak mübarek kanını akıtarak canını feda etmiş ve ölümünün 3. günü dirilmiştir.Rab İsa Mesih in Kurtarıcı ve Tanrı Oğlu olduğuna iman eden insan müstakbel eşiniz olan bizim sevgili kardeşimiz gibi Hristiyandır. Şahsım adına sizi sevgili kardeşimizin müstakbel eşi ve bizlerin müstakbel saygıdeğer yengesi olmanızdan dolayı kutluyor ve Tanrı nın ikinize birlikte esenlik ve bereket dolu uzun bir yaşam vermesini diliyorum. Rab İsa Mesih e çocuğunun eşi olmanızı sağladığı için şükürler olsun. Rab İsa Mesih e bir Hristiyanı eş olarak seçmenizi sağladığı gibi yüreğinize dokunup kendisine çevirmesi için dua ediyorum. Rab İsa Mesih in sevgisinde kalıp sevgisini yaşayan çocuklarına ne mutlu. |
|
|
|
Ancak imanlı bir kişi eğer kutsal yasa'ya bağlı ve Tanrı sözünde ilerliyor ise sizinle evlenmesi kutsal yasa'ya ters bir durumdur. müslümanlık'ta yahudi ve hristiyanlar ile evlenmenin yasaklanmadığını yazmışsınız. Bu sizin müslümanlık hakkında pek bilginiz olmadığını gösterir. Çünkü islam dini evlenmekten öte, hristiyan ve yahudileri dost edinmeyi yasaklar. Kuran'dan Yahudi ve Hristiyanları din kardeşi olarak görmeyi çıkarttıysanız bu samimi olmadığınızı gösterir. Çünkü ayetler gayet açık ve nettir. İsa Mesih'in, Tanrı'nın, Kutsal Yasa'nın evlilik konusundaki hükümleri açıktır. Tanrı kendine çocuk olarak kabul ettiği, evlatlık olarak aldığı bizlere nasıl bir evlilik yapmamız gerektiğini kendi kutsal kitabında belirtmiştir. Hristiyanlık kabul edilebilecek bir olgu veya birleştirebilecek bir inanç olgusu değildir. Hristiyan olmak için kişinin iman etmesi gereklidir. Hristiyanlık İsa Mesih'e ve O'nun sözlerine yürekten iman etmek anlamına gelir. |
|
|
|
Benim bildigim(Yanlissa lütfen düzeltin) Bir müslüman erkek bir hristiyanla kadinla evlenebilir ama müslüman bir kadin hristiyan bir erkekle evlenemez. Gercek hristiyanlikta ise ne hristiyan bir kadin ve erkek müslüman veya baska inanctan bir kimseyle evlenemez.Bu Tanri'nin onaylamadigi bir evliliktir.Bazen sevgi sinir tanimiyor ve aklin önüne gecebiliyor.Böyle karma evlilikler yapiliyor.Cogu kez hüsranla sonuclaniyor.(Tanri'nin gözünde) bazende mutlu sonla bitebiliyor. Ama bu konuyu acan sevgili üye hristiyanlikla müslümanligi kaynastirip kendince yeni bir din gelistirmek istiyor.Bu da mümkün degildir.Hristiyanlik ve müslümanlik tamamen zit olan,gündüz ve gece gibi iki farkli yasam bicimidir.Daha dogrusu hristiyanlik bir yasam bicimi müslümanlik bir dindir.Birbirleriyle uyusmalari ve kaynasmalari mümkün degildir.Bu cabalari da Tanri asla bereketlemeyecektir. Bu üyeye tavsiyem kendi bildigi inanci sorgulasin ve hristiyanligi iyice arastirsin.Kimbilir belki Tanri bu arkadasimizin yüregini acar ve kendisine ceker.O zaman bu evlilik olursa daha bereketli olur diye düsünüyorum. Sevgi ve saygilarimla. Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur. Elcilerin Isleri 4,12 ......................... ......................... ...................... Cünkü bize bir cocuk dogacak, Bize bir ogul verilecek. Yönetim onun omuzlarinda olacak. Onun adi Harika Ögütcü, Güclü Tanri, Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. Yesaya 9,6 |
|
|
|
|
|
|
Eğer evliyken İmanlı olunursa ve diğer eş kendi inancında durursa; Rab, imanlı eşden dolayı onu da bereketleyecektir.Yanılmı yorsam.Esen kalın. |
|
|
||||
10 Evlilereyse şunu buyuruyorum, daha doğrusu Rab buyuruyor: Kadın kocasından ayrılmasın. 11 Ayrılırsa evlenmesin, ya da kocasıyla barışsın. Erkek de karısını boşamasın. 12 Geri kalanlara Rab değil, ben söylüyorum: Eğer bir kardeşin karısı iman etmemişse ama kendisiyle yaşamaya razıysa, onu boşamasın. 13 Bir kadının kocası iman etmemişse ama kendisiyle yaşamaya razıysa, kadın onu boşamasın. 14 Çünkü iman etmemiş koca karısı aracılığıyla, iman etmemiş kadın da imanlı kocası aracılığıyla kutsanır. Yoksa çocuklarınız murdar olurdu. Ama şimdi kutsaldırlar. 15 İman etmeyen ayrılırsa ayrılsın. Kardeş ya da kızkardeş böyle durumlarda özgürdür. Tanrı sizi barış içinde yaşamaya çağırdı. 16 Ey kadın, kocanı kurtarıp kurtaramayacağını nereden biliyorsun? Ey erkek, karını kurtarıp kurtaramayacağını nereden biliyorsun? |
|
|
|
|
|
|
Bu konuda; söylenecek başka bir şey kalmıyor.Eline sağlık Chonk. Esen kalın. |
|
|
|||||
|
|||||
|
Merhabalar, Öncelikle bu konuyu açmamın nedeni, hristiyanların tepkisinin ne olacağını merak etmemdir. Ben zaten müslümanların tepkisini ve islamın bu konudaki yorumunu az çok bilmekteyim. Sizin de değiniz Kuran'da Hristiyanlığı ve Yahudiliği öven ayetler vardır. Çok dikkatlı Kuran okunduğu zaman dost edinmeyin dedikleri Tanrı'ya inanmayan insanlardır.(Atatist yada Putperest) Kuran'a göre Hristiyanlar ve Yahudiler kitap sahibidir, bu kitapların hepsi birbirini tastikleyicidir. O yüzden EhliKitap diye bahsedilen Hristiyan ve Yahudiler olamaz.
|
| Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
| Konu ile alakalı kelimeler |
| Yok |