hristiyanlık
Artemis

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim?

Merhaba
Öncelikle bazı sayfalara müslümanların girememesine çok üzüldüm.

Benim size bir sorum var, ben müslüman bir bayanım evlenmeyi düşündüğüm kişi ise hristiyan o yüzden kafam çok karışık ne gibi sorunlar yaşarız tam olarak bilemiyorum.
Müslümanlıkta putlara tapanlar örnek verilerek kesinlikle inançsız biriyle evlenmek yasaklanmıştır ama hristiyanlar ve yahudiler bu katagoride değillerdir, onlarda müslümanlık gibi tanrıya ibadet eden farklı bir dindir, aksine hristiyanlığı ve yahudiliği inkar etmek çok büyük bir günahtır.Benim inandığım ve müslümanlıktan anladığım budur. O yüzden hristiyanları ve yahudiler din kardeşi olarak görüyorum.
Hristiyanlık dininde de evlenilmesi yasaklananlar Tanrı'ya değil de Putperestler gibi inançsız olan kişiler olabilir mi?
En azından benim dinden anladığım bu, amacı insanları düzgün ahlaklı olmaya ve Tanrıya kayıtsız şartsız inanmaya yönelten bir yol gösterici.
Isa Mesih'i büyük bir saygıyla seviyorum, klise düğnü yaparsak eğer vaptiz olmayıda düşünüyorum.
Sadece benim değiştiremeyeceğim kendi inançlarım var, hristiyanlığıda kabul ediyorum bunların ikisini birleştirebileceğimi, düşünüyorum.
Evrensel olarak düşündüğümde bu çok mantıklı geliyor, çünkü tek amacım tüm dinlerde olduğu gibi Tanrı'ya iman ve düzgün bir kişi olabilmek.
Sizce hristiyan bir ülkede bu düşüncelerle hristiyan bir eşle evlilik yürüebilir miyim?

Şimdiden teşekkürler!

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim?