hristiyanlık
777maranata

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim?

Benim bildigim(Yanlissa lütfen düzeltin) Bir müslüman erkek bir hristiyanla kadinla evlenebilir ama müslüman bir kadin hristiyan bir erkekle evlenemez.
Gercek hristiyanlikta ise ne hristiyan bir kadin ve erkek müslüman veya baska inanctan bir kimseyle evlenemez.Bu Tanri'nin onaylamadigi bir evliliktir.Bazen sevgi sinir tanimiyor ve aklin önüne gecebiliyor.Böyle karma evlilikler yapiliyor.Cogu kez hüsranla sonuclaniyor.(Tanri'nin gözünde) bazende mutlu sonla bitebiliyor. Ama bu konuyu acan sevgili üye hristiyanlikla müslümanligi kaynastirip kendince yeni bir din gelistirmek istiyor.Bu da mümkün degildir.Hristiyanlik ve müslümanlik tamamen zit olan,gündüz ve gece gibi iki farkli yasam bicimidir.Daha dogrusu hristiyanlik bir yasam bicimi müslümanlik bir dindir.Birbirleriyle uyusmalari ve kaynasmalari mümkün degildir.Bu cabalari da Tanri asla bereketlemeyecektir.
Bu üyeye tavsiyem kendi bildigi inanci sorgulasin ve hristiyanligi iyice arastirsin.Kimbilir belki Tanri bu arkadasimizin yüregini acar ve kendisine ceker.O zaman bu evlilik olursa daha bereketli olur diye düsünüyorum.
Sevgi ve saygilarimla.

[COLOR=indigo][B]Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur.[COLOR=darkred] Elcilerin Isleri 4,12[/COLOR][/B][/COLOR]
[B][COLOR=#8b0000]........................................................................[/COLOR][/B]
[COLOR=darkslategray][B]Cünkü bize bir cocuk dogacak,[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#2f4f4f]Bize bir ogul verilecek.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Yönetim onun omuzlarinda olacak.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Onun adi Harika Ögütcü,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Güclü Tanri,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. [/COLOR][COLOR=darkred]Yesaya 9,6[/COLOR][/B]

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim?