Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? - Sayfa 4

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? - Sayfa 4

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
sonsuzdiren

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim?

Sevgili Artemis;
Örnek verdiğiniz yazıda 'Meryem oğlu İsa' denilmektedir.Umarım yazınızı okuyan kardeşlerim İsa ya meryem'in oğlu denilmesine karşı takıntı ve israrımın nedenini anlamışlardır.İsa 'Meryem oğlu İsa' denilerek günahlı bir kadının günahlı bir oğlu şeklinde asla nitelendirilmemelidir.İsa değil Rab İsa Mesihdir ve Meryem oğlu değil Tanrı YHVH nin Oğlu Yahşuahdır.Basit bir tanımlamayla İsa nın allahın sıradan bir kuluymuş şeklinde nitelendirilmesine şiddetle karşı çıkıyor ve herkesin bu konuda son derece duyarlı olmasını rica ediyorum.
Birkez daha Tanrının İsa şeklinde insan bedeni giymesinin Tanrı nın yüce amacı için olduğunu tekrarlıyorum.İsa Tanrı YHVH Oğlu Yahşuahdır.Yorumlanabilec ek her konuda görüş farklılıklarımız olabilir ancak yurumlanamayacak bu konuda kesinlikle görüş birliği içinde olmamız gerektiğine inanıyor ve Rab İsa Mesih ile ilgili tanımlamaları dikkatli kullanmamız konusunda herkesden başkaları yanlış anlayacağı ve doğru olmadığı için kardeşce rica ediyorum.
Sevgili Artemis benden teolojik üstünlükleri nedeniyle önlerinde saygı ve sevgiyle eğildiğim kardeşlerimin bütün söylediklerine katıldığımı bilmenizi isterim.
Bizim tek amacımız Tanrı yı yüceltmekdir,sizin evliliğinizin bu anlamda amaca uygun olmayacağını ifade etmek istiyorum.Ancak sevgili,çok değer verdiğim 777maranata kardeşimin söylediği gibi bazen bedensel arzularımızın önüne geçemiyor ve Tanrı sesine inanmamıza rağmen yüreğimizin sesine kulak veriyoruz.
Sizin sevgili kardeşimle evlenmenizin Tanrı sesine kulak vermenize vesile olacak Tanrı planı olduğunu umut ediyor ve Tanrı ya bu anlamda yücelik vermenizi bütün yüreğimle arzuluyorum.
Sevgili müstakbel eşiniz olan kardeşime kardeşce sevgilerimi iletmenizi rica ederken samimi bir insan olduğunuz için de size teşekkür ediyorum.

Rab İsa Mesih in Adına ve Sözü ne göklerde yücelik veren çocuklarına ne mutlu.

hristiyanlık
Chonk

helena62
bence herkes karşısındaki insanın inancına saygı duydugu sürece, neden sorun olsun ki.sen kendi içinde bunu ölçüp tart ve düsün esinin dinini degismesini istemiyorsan ona müslüman olmasını söylemeyeceksen evlen.. karsında ki de öyle seni degistirmek istemmeli..kesinlikle dinler insanlar ayrımı için degil güzel ahlak için yollanmıs diye düsünmeliyiz...bir araya gelmemizi engelleyen tüm zihniyetlerin karsısındayım...tesekkürl er
Mesajınızdan Mesih'in Krallığında olmayan biri olduğunuz anlaşılıyor.
Çünkü Mesih'in Krallığında olanlar yalnızca RAB'bin yasası ile yönetilir, RAB'bin yasası altında olanlar için RAB herşeyin en iyisini belirler, böylece "bence" 'lerden uzak durur O'nun koyunları. Çünkü RAB'bin yasasında evet evet, hayır ise hayırdır.
Dinler diye birşey yoktur, çünkü Egemen olan YHVH bir çok din göndermemiştir, bir çok din oluşturmamıştır. Tanrı sözü dün, bugün ve gelecekte aynıdır. Tanrı sözü dün geçerliydi, bugün geçerli ve sonsuza dek geçerli olacaktır.

YHVH'nin yasasının altında olduğumuzdan dolayı, sadece ve sadece O'ndan zevk alıp O'nun görkemi için yaşadığımızdan dolayı ve O'na iman ettiğimizden dolayı yalnızca YHVH'nin çocuğu olanları kendimize eş seçeriz, seçmeliyiz.

Bir araya gelmenizi engelleyen zihniyet RAB'dir. Ve siz bu zihniyete karşısınız.
Bu durumda yasa sizi bağlamaz, siz istediğinizle ilişki kurup kendiniz eş olarak seçebilirsiniz.
Ancak sizin " bence " diyerek belirttiğiniz şeylerin yanıtı RAB'de kesin yanıtlara sahiptir.

Şükürler olsun ki insan düşüncelerinin, insanların yasalarının altında değiliz. Kusursuz olan, göklerdeki Babamız YHVH'nin harika yasasının altındayız.
Mesih'in Krallığında olan, O'nun çocuğu olan herkese ne mutlu.
Çünkü yolları kusursuzdur, O İyidir.

hristiyanlık
sonsuzdiren

Sevgili Chonk kardeşim;
Oğlu Yahşuah adıyla Tanrımız YHVH ye sizi kendisinde tutması,koruması ve çocuklarına kardeşlik ettirmesi için dua ediyorum.

Rab İsa Mesih in verdiği bilgeliği kardeşleriyle paylaşan çocuklarına ne mutlu.

hristiyanlık
Fırat Çölgeçen

Helena 62'nin düşünceleri,liberallarin savunduğu düşünce sistemi olduğu kanaatindeyim.Kilisenin başının Mesih olduğu bir bedenin üyesi olmak;İsa'nın dünyadaki görevinin devamı niteliğindedir.Tanrı, dünyada işliyor ve bizim O'na katılmamızı istiyor.Kutsal Kitap'ta, ".....ikisi tek beden olacak."(Efes. 5:31) derken;yaşam görevimiz hem özgün,hem de paylaşılabilir olması gerekiyor.Kısacası, bir imanlı sadece bir imanlı ile evlenebilir.Esen kalın.

hristiyanlık
777maranata

Chonk
Mesajınızdan Mesih'in Krallığında olmayan biri olduğunuz anlaşılıyor.
Çünkü Mesih'in Krallığında olanlar yalnızca RAB'bin yasası ile yönetilir, RAB'bin yasası altında olanlar için RAB herşeyin en iyisini belirler, böylece "bence" 'lerden uzak durur O'nun koyunları. Çünkü RAB'bin yasasında evet evet, hayır ise hayırdır.
Dinler diye birşey yoktur, çünkü Egemen olan YHVH bir çok din göndermemiştir, bir çok din oluşturmamıştır. Tanrı sözü dün, bugün ve gelecekte aynıdır. Tanrı sözü dün geçerliydi, bugün geçerli ve sonsuza dek geçerli olacaktır.

YHVH'nin yasasının altında olduğumuzdan dolayı, sadece ve sadece O'ndan zevk alıp O'nun görkemi için yaşadığımızdan dolayı ve O'na iman ettiğimizden dolayı yalnızca YHVH'nin çocuğu olanları kendimize eş seçeriz, seçmeliyiz.

Bir araya gelmenizi engelleyen zihniyet RAB'dir. Ve siz bu zihniyete karşısınız.
Bu durumda yasa sizi bağlamaz, siz istediğinizle ilişki kurup kendiniz eş olarak seçebilirsiniz.
Ancak sizin " bence " diyerek belirttiğiniz şeylerin yanıtı RAB'de kesin yanıtlara sahiptir.

Şükürler olsun ki insan düşüncelerinin, insanların yasalarının altında değiliz. Kusursuz olan, göklerdeki Babamız YHVH'nin harika yasasının altındayız.
Mesih'in Krallığında olan, O'nun çocuğu olan herkese ne mutlu.
Çünkü yolları kusursuzdur, O İyidir.

Amin sevgili kardesim.Cok güzel ifade etmissin.Kulagi olan isitsin diyorum.Rab seni bereketlesin.

[COLOR=indigo][B]Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur.[COLOR=darkred] Elcilerin Isleri 4,12[/COLOR][/B][/COLOR]
[B][COLOR=#8b0000]........................................................................[/COLOR][/B]
[COLOR=darkslategray][B]Cünkü bize bir cocuk dogacak,[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#2f4f4f]Bize bir ogul verilecek.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Yönetim onun omuzlarinda olacak.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Onun adi Harika Ögütcü,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Güclü Tanri,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. [/COLOR][COLOR=darkred]Yesaya 9,6[/COLOR][/B]

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? konusuna benzer konular;

Vaftiz olmak için 18 yaşımı beklemeli miyim? Adım Emre , 17 yaşındayım Pendik / İstanbul'da yaşıyorum . Sizlere hem kendimi tanıtmak hemde aranıza yeni katılan biri olarak birde soru sormak için açtım bu konuyu . Sorum şu ; 1 . Müslüman bir ailede müslüman olarak yetiştirildim , akrabalarımın ve arkadaşlarımın hepsi müslüman . Ancak ben kendimi hristiyanlığa yakın görüyorum ve hristiyanlığı benimsedim bütün kalbimle inanıyorum . Ama bir sorun var geçenlerde sentanan.com daki Fransua ile sohbet ettiğimde vaftiz edilmek için 18 yaşını beklemem gerekirmiş , sizce bunun farklı bir yolu yokmudur . ? Esenlikle kalın .

Kiliseye ilk gidişte vaftiz olabilir miyim? Henüz vaftiz olmadım.Yeni antlaşmayı bitirdim. Pazar günü İzmir St. John Anglikan Kilisesi'nde ayine katılmayı planlıyorum. Acaba pazar günü pedere beni vaftiz edermisiniz diye sorsam beni vaftiz edermi?

Başka mezhepten biriyle Evlilik? Özellikle Hristiyanların azınlık olduğu toplumlarda,Hristiyanların kendi inançlarından birisi ile yuva kurma isteği,toplumdaki Hristiyan eş seçeneğinin azlığından dolayı geriye pek bir seçim hakkı bırakmadığından,bu durum kendi kilisemiz harici başka cemaat üyesi imanlılarla evlilik yapmamıza sebebiyet veriyor. Örneğin bir Protestan'ın Katolik biriyle evlenmesi veya Ermeni birinin Rum Ortodoks ile evlenmesi gibi.. Katolik-Protestan Evliliği Katolik-Ortodoks Evliliği Ortodoks-Protestan Evliliği Bu tür ''karma'' evlilik sürdüren kardeşler varsa aramızda,bizlerle deneyimlerini paylaşırlarsa çok seviniriz..

Ölmüş babam için bir şey yapabilir miyim? Kardeşler.Günlerdir düşünüyorum.Cevap da bulamadım tam olarak.Ben üç yıl önce babamı kaybettim.O bir müslüman olarak vefat etti.Bizim inancımıza göre cennete gidemeyecek.Çünkü ancak bizler yani İsa Mesih'i Rab olarak kabul edenler cennete gidebilecek.Ben babam için bu konuda çok üzülüyorum.Bu konuda dua etsem babama bir şans verilebilir mi?Yani bir şey yapabilir miyim?

Ben Yeterince İyi Miyim? "Umut düş kırıklığına uğratmaz. Çünkü bize verilen Kutsal Ruh aracılığıyla Tanrı'nın sevgisi yüreklerimize dökülmüştür. Evet, biz daha çaresizken Mesih belirlenen zamanda tanrısızlar için öldü. Bir kimse doğru insan için güç ölür, ama iyi insan için belki biri ölmeyi göze alabilir. Tanrı ise bizi sevdiğini şununla kanıtlıyor: Biz daha günahkârken, Mesih bizim için öldü. Böylece şimdi O'nun kanıyla aklandığımıza göre, O'nun aracılığıyla Tanrı'nın gazabından kurtulacağımız çok daha kesindir.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : 4- Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? - Sayfa 4

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler