Arşiv Sayfa 5 / Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? - Sayfa 5

Arşiv Sayfa 5 Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? - Sayfa 5 konusu 11680 kez okundu, 44 kez cevaplandı. En son mesaj V E R A tarafından gönderildi. Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? Merhaba Öncelikle bazı sayfalara müslümanların girememesine çok üzüldüm. Benim size bir sorum var, ben müslüman bir bayanım evlenmeyi düşündüğüm kişi ise hristiyan o yüzden kafam çok karışık ne gibi sorunlar yaşarız tam olarak bilemiyorum. Müslümanlıkta putlara tapanlar örnek verilerek kesinlikle inançsız biriyle evlenmek yasaklanmıştır ama hristiyanlar ve yahudiler bu katagoride değillerdir, onlarda müslümanlık gibi tanrıya ibadet eden farklı bir dindir, aksine hristiyanlığı ve yahudiliği inkar etmek çok büyük bir günahtır.Benim inandığım ve müslümanlıktan anladığım budur. O yüzden hristiyanları ve yahudiler din kardeşi olarak görüyorum. Hristiyanlık dininde de evlenilmesi yasaklananlar Tanrı'ya değil de Putperestler gibi inançsız olan kişiler olabilir mi? En azından benim dinden... Hristiyan biriyle evlenebilir miyim?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? konusu 11680 kez okundu, 44 kez cevaplandı. En son mesaj V E R A tarafından gönderildi.

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-11-07, 03:49
Hristiyan biriyle evlenebilir miyim?
helena62

ben kendimi herhangi bir dine ait çok hissetmedim 30 yasında olmama karsın... hiçbir dini yasadığım söylenemez..ilk kez bugün sitenize girdim ve merak ettigim bir kaç soru vardı. ama sunu söylemeliyim ki saskınlık içindeyim.benim gözümde hristiyanlar daha esnek ve anlayıslı idi siz ise beni hemen elestirmissiniz. acıkcası umurunuzdamıyım bilmiyorum. sadece fikrimi ifade ettim ama ben bu ülkede ırk dil yada dini inançı yüzünden ezilen herkesin yanındayım....sevgiler

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyan biriyle evlenebilir miyim?

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-11-07, 04:06
helena62

Alıntı:
Şükürler olsun ki insan düşüncelerinin, insanların yasalarının altında değiliz. Kusursuz olan, göklerdeki Babamız YHVH'nin harika yasasının altındayız.
Mesih'in Krallığında olan, O'nun çocuğu olan herkese ne mutlu.
Çünkü yolları kusursuzdur, O İyidir.
bu çümlelere amin diyorum....ama ben RAB ın insanlar arasında çok katı kurallar ile ayrım yapmayacağını ve temel inancın ona inanmak oldugunu her zaman savundum.ve islamcılar hep tersini savundular ve o yüzden hep karsılarında oldum.. hristiyanlık hakkında bilgim olmadığı bir gerçek burda tanımak için bulunuyorum tesekkürler.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyan biriyle evlenebilir miyim?

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-11-07, 11:05
777maranata

helena62
ben kendimi herhangi bir dine ait çok hissetmedim 30 yasında olmama karsın... hiçbir dini yasadığım söylenemez..ilk kez bugün sitenize girdim ve merak ettigim bir kaç soru vardı. ama sunu söylemeliyim ki saskınlık içindeyim.benim gözümde hristiyanlar daha esnek ve anlayıslı idi siz ise beni hemen elestirmissiniz. acıkcası umurunuzdamıyım bilmiyorum. sadece fikrimi ifade ettim ama ben bu ülkede ırk dil yada dini inançı yüzünden ezilen herkesin yanındayım....sevgiler

Sevgili Helen62
Elestiri aldiniz diye hemen karamsarliga düsüp yilmayin.Burada bulunmanizdan cok memnun oldugumu ve sorulariniza memnuniyetle cevap vermek istedigimizi belirtmek istiyorum.Ve kesinlikle UMURUMUZDA oldugunuzu acikca ifade ediyorum.Burada bazen kendini hristiyan olarak tanimlayanlara da elestiri gelebiliyor.Birbirimizi elestirecegiz, yanlisliklarimizi gösterecegiz ve dogrulara yönelecegiz.Bu herkesin istegi ve amaci olmali degil mi? Sevgi ve saygilarimi sunuyorum.

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-11-07, 12:33
only god can judge me

helena62

Sevgili helena62 kardeşim.Eğer sana biraz katı davranıldıysa bu kardeşler adına senden özür dilerim.Ama sen de bizi anla lütfen.Birçok hristiyanlık karşıtı kişiler sitemize bizlere ve yöneticilerimize hakaretler yağdırıyor.Bunun verdiği stresten hristiyanlığı eleştiren bir kişiyi bile ''Acaba bize hakaret edenlerden mi bu kişi'' diyerek ister istemez önyargıyla yaklaşabiliyoruz.Bu yüzden ben şahsım adıma üzgünüm.Fakat size teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için..Sevgili kardeşim, sana tavsiyem sitemizden olabildiğince faydalanman ve hristiyanlığı araştırman.Sitemizdeki yazıları okuyabilir ve burdaki kardeşlere de sorabilirsin.Rab seninle olsun..

sevgilerimle....

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-11-07, 12:41
only god can judge me

helena62

Ayrıca Evlilik konusuyla ilgili, düşüncelerinizi bizimle paylaşmışsınız.Bakın Tanrı'nın bir planı ve programı vardır.Bu, evliler için de geçerlidir.

“İmansızlarla aynı boyunduruğa girmeyin. Çünkü doğrulukla fesadın ne ortaklığı, ışıkla karanlığın ne paydaşlığı olabilir?” (2.Korintliler 6:14)

Bu ayette de ifade edildiği gibi, isa mesih imanlısı biriyle evlenmenin ne kadar sakıncalı olduğunu Rabbimiz bize bu ayetinde söylemektedir..Bunları bilmediğiniz için sizi yadırgayamam..Fakat size tavsiyem, kutsal kitabı açıp okumanızdır..Hayatınızda uyguladığınız gerçek sevgi anlayış hoşgörü ve saygıyı isa mesih'De fazlasıyla bulacaksınız.Yahve sizi bereketlesin..amin

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >  

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? konusuna benzer konular;

başka dinden biriyle kilise nikahı Merhaba, Ben Ermeni Katoliğim ancak 5 sene önce müslüman biriyle evlendim. Eşim aslında kağıt üzerinde müslüman sayılır. Şu ana kadar dininin gereklerini yerine getirdiğini görmedim. Zaten hep boşlukta olduğunu ve zaman içinde benim dinimi seveceğini düşündüm. Tanrı'nın izniyle o günün de geleceğini düşünüyorum. Bu arada ileride doğacak çocuğumuzun da vaftiz olmasını da en baştan kabul ettiğini de belirteyim. Merak ettiğim şey şu: Biz sadece resmi nikah yaptık. Tanrı'nın huzurunda evlenmedik. Ben zaman zaman bunun huzursuzluğunu yaşıyorum. Kilise nikahı yapabilir miyiz? Bunun için tek engel eşimin müslüman olması mıdır, yoksa resmi nikahın üzerinden zaman geçmiş olması da engel midir? Katolik bir arkadaşım müslüman biriyle kilisede evlendi mesela. Cevaplarınız için şimdiden...

Boşanmış kişi yeniden evlenebilir mi? Soru: Ben boşandım. Kutsal Kitap’a göre yeniden evlenebilir miyim? Yanıt: Bize sık sık, “Ben şu şu nedenlerden ötürü boşandım. Yeniden evlenebilir miyim?” “İki kere boşandım; birincisi kocamın başka birisiyle zina yapmasından ötürü, ikincisi ise anlaşmazlıktan ötürüydü. Üç kez boşanmış bir adamla çıkıyorum. Onun da ilk evliliği anlaşmazlık, ikincisi kendi işlediği zina ve üçüncüsü de karısının işlediği zinadan ötürü bozulmuş. Birbirimizle evlenebilir miyiz?” şeklinde sorular geliyor. Bu tür soruları yanıtlamak zordur çünkü Kutsal Kitap boşanmadan sonra yeniden evlenme konusunda çeşitli senaryoların ayrıntısına girmez. Kesin olarak bilebileceğimiz şey, Tanrı’nın planının, eşlerin her ikisi de hayatta olduğu sürece evli bir çiftin, evli kalmasını gerektirdiğidir (Yaratılış 2:24; Matta...

Evde dua edebilir miyim? Dostlarım merhaba benim bulunduğum şehirde bir kilise bulunmamaktadır .. Bu yüzden pazar günleri kileseye gitmek istesem bile gidemiyorum..Size sormak istediğim evde dua edebilir miyim .. Evde dua edebiliyorsam ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım ..

Başka mezhepten biriyle Evlilik? Özellikle Hristiyanların azınlık olduğu toplumlarda,Hristiyanların kendi inançlarından birisi ile yuva kurma isteği,toplumdaki Hristiyan eş seçeneğinin azlığından dolayı geriye pek bir seçim hakkı bırakmadığından,bu durum kendi kilisemiz harici başka cemaat üyesi imanlılarla evlilik yapmamıza sebebiyet veriyor. Örneğin bir Protestan'ın Katolik biriyle evlenmesi veya Ermeni birinin Rum Ortodoks ile evlenmesi gibi.. Katolik-Protestan Evliliği Katolik-Ortodoks Evliliği Ortodoks-Protestan Evliliği Bu tür ''karma'' evlilik sürdüren kardeşler varsa aramızda,bizlerle deneyimlerini paylaşırlarsa çok seviniriz..

Ben Yeterince İyi Miyim? "Umut düş kırıklığına uğratmaz. Çünkü bize verilen Kutsal Ruh aracılığıyla Tanrı'nın sevgisi yüreklerimize dökülmüştür. Evet, biz daha çaresizken Mesih belirlenen zamanda tanrısızlar için öldü. Bir kimse doğru insan için güç ölür, ama iyi insan için belki biri ölmeyi göze alabilir. Tanrı ise bizi sevdiğini şununla kanıtlıyor: Biz daha günahkârken, Mesih bizim için öldü. Böylece şimdi O'nun kanıyla aklandığımıza göre, O'nun aracılığıyla Tanrı'nın gazabından kurtulacağımız çok daha kesindir.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih