Arşiv Sayfa 9 / Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? - Sayfa 9

Arşiv Sayfa 9 Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? - Sayfa 9 konusu 11678 kez okundu, 44 kez cevaplandı. En son mesaj V E R A tarafından gönderildi. Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? Merhaba Öncelikle bazı sayfalara müslümanların girememesine çok üzüldüm. Benim size bir sorum var, ben müslüman bir bayanım evlenmeyi düşündüğüm kişi ise hristiyan o yüzden kafam çok karışık ne gibi sorunlar yaşarız tam olarak bilemiyorum. Müslümanlıkta putlara tapanlar örnek verilerek kesinlikle inançsız biriyle evlenmek yasaklanmıştır ama hristiyanlar ve yahudiler bu katagoride değillerdir, onlarda müslümanlık gibi tanrıya ibadet eden farklı bir dindir, aksine hristiyanlığı ve yahudiliği inkar etmek çok büyük bir günahtır.Benim inandığım ve müslümanlıktan anladığım budur. O yüzden hristiyanları ve yahudiler din kardeşi olarak görüyorum. Hristiyanlık dininde de evlenilmesi yasaklananlar Tanrı'ya değil de Putperestler gibi inançsız olan kişiler olabilir mi? En azından benim dinden... Hristiyan biriyle evlenebilir miyim?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? konusu 11678 kez okundu, 44 kez cevaplandı. En son mesaj V E R A tarafından gönderildi.

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 5 6 7 8 9

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-07-08, 13:13
Hristiyan biriyle evlenebilir miyim?
MaviUfuk

Merhaba kardeşlerim. Ben de hikayemi izninizle sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben Müslüman bir ailenin çocuğu olarak doğdum, her ne kadar çok koyu olmasalar da, yerleşen kalıplar gereği oldukça bağlılar İslam'a. Ben ise, çok uzun zaman önce başladım alışılmışın dışına çıkmaya, çok küçük yaşlarda. Kimi zaman kendimi inançsız diye düşünürek tekrar bana öğretilenlere yönlendirmeye çalıştım ama kuşku bu, bir kere inancı yok etti mi geri dönülmüyor. Ve bu soruların sonucunda deizme yakın gördüm kendimi. Çünkü içimde bir Tanrı inancı, peygamber sevgisi hep var ama adını koyamıyorum.

Yaklaşık 2 sene önce yurtdışındayken bir Hristiyan ile tanıştım. Benim ailem, özellikle bayan olmamdan kaynaklanan bir kör inatla, birkaç sene sonra olacak bu evliliği hiçbir zaman tam olarak kabullenmeyecek maalesef. Nişanlım ise, İngiliz Kilisesi'ne bağlı ve uzun zamandır kişisel engeller nedeniyle kiliseye gidememesine rağmen ve hatta sırf ailemi mutlu etmek için kendisini mutlu etmeyecek kararlar alabileceğini söylemesine rağmen, ben asla bunu istemiyorum. Kendisi bir Katolik okulunda eğitim görmüş ve her ne beni üzmemek için alttan almaya çalışsa da biliyorum ki içinde İsa Mesih sevgisi dopdolu. Bu sevgi insanın içine bir kere girdi mi asla çıkmıyor, biliyorsunuz.

Siz değerli kardeşlerimden bilgi ve dua istediğim kısım ise burası. Hiçbir baskı altında değilim, fakat gerçekten sevdiğim insan için Hristiyanlık ile ilgili yaptığım araştırmalar sonucunda bu dinin bir sevgi, saygı ve anlayış dini olduğunu anladım. Bana öğretilen Hristiyanlık, "para karşılığı günahları temizleyen", "cenetten yer satan" gibi Orta Çağ saçmalıklarıydı. Fakat gördüm ki Hristiyanlık çok farklı ve belki de benim aradığım ışık. Fakat Hristiyanlığa asla partnerin baskısı nedeniyle geçiş yapmadım, ama çevrem hep buna inancak. Evet, bu onu da mutlu edecek, çanların çaldığı, ışık ve kutsama dolu bir kilise nikahıyla iki insanın bir olması çok güzel birşey ama bu asla zorlama altında bir karar değil. Kardeşlerim, siz ne düşünüyorsunuz? Hristiyanlığı araştırmaya başlamamın bir insana bağlı olması, Hristiyanlığı kabul etmemin değerini azaltır mı?

Çok teşekkür ederim cevaplarınıza, aranıza yeni katıldım ve beni her konuda bilgilendirmenizi sizden rica ediyorum, teşekkürler.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyan biriyle evlenebilir miyim?

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-07-08, 23:01
Barış-İstanbul

MaviUfuk
Merhaba kardeşlerim. Ben de hikayemi izninizle sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben Müslüman bir ailenin çocuğu olarak doğdum, her ne kadar çok koyu olmasalar da, yerleşen kalıplar gereği oldukça bağlılar İslam'a. Ben ise, çok uzun zaman önce başladım alışılmışın dışına çıkmaya, çok küçük yaşlarda. Kimi zaman kendimi inançsız diye düşünürek tekrar bana öğretilenlere yönlendirmeye çalıştım ama kuşku bu, bir kere inancı yok etti mi geri dönülmüyor. Ve bu soruların sonucunda deizme yakın gördüm kendimi. Çünkü içimde bir Tanrı inancı, peygamber sevgisi hep var ama adını koyamıyorum.

Yaklaşık 2 sene önce yurtdışındayken bir Hristiyan ile tanıştım. Benim ailem, özellikle bayan olmamdan kaynaklanan bir kör inatla, birkaç sene sonra olacak bu evliliği hiçbir zaman tam olarak kabullenmeyecek maalesef. Nişanlım ise, İngiliz Kilisesi'ne bağlı ve uzun zamandır kişisel engeller nedeniyle kiliseye gidememesine rağmen ve hatta sırf ailemi mutlu etmek için kendisini mutlu etmeyecek kararlar alabileceğini söylemesine rağmen, ben asla bunu istemiyorum. Kendisi bir Katolik okulunda eğitim görmüş ve her ne beni üzmemek için alttan almaya çalışsa da biliyorum ki içinde İsa Mesih sevgisi dopdolu. Bu sevgi insanın içine bir kere girdi mi asla çıkmıyor, biliyorsunuz.

Siz değerli kardeşlerimden bilgi ve dua istediğim kısım ise burası. Hiçbir baskı altında değilim, fakat gerçekten sevdiğim insan için Hristiyanlık ile ilgili yaptığım araştırmalar sonucunda bu dinin bir sevgi, saygı ve anlayış dini olduğunu anladım. Bana öğretilen Hristiyanlık, "para karşılığı günahları temizleyen", "cenetten yer satan" gibi Orta Çağ saçmalıklarıydı. Fakat gördüm ki Hristiyanlık çok farklı ve belki de benim aradığım ışık. Fakat Hristiyanlığa asla partnerin baskısı nedeniyle geçiş yapmadım, ama çevrem hep buna inancak. Evet, bu onu da mutlu edecek, çanların çaldığı, ışık ve kutsama dolu bir kilise nikahıyla iki insanın bir olması çok güzel birşey ama bu asla zorlama altında bir karar değil. Kardeşlerim, siz ne düşünüyorsunuz? Hristiyanlığı araştırmaya başlamamın bir insana bağlı olması, Hristiyanlığı kabul etmemin değerini azaltır mı?

Çok teşekkür ederim cevaplarınıza, aranıza yeni katıldım ve beni her konuda bilgilendirmenizi sizden rica ediyorum, teşekkürler.
Hoşgeldiniz öncelikle.Yazınızı okudum.Kendi görüşümü yazacak olursam , siz zaten önceden de Tanrı'nın var olduğunu kabul ediyormuşsunuz.Nişanlınız da gerçek Tanrı'yı bulmanızda bir vesile olmuş bence.Biz sonradan hristiyan olanların bu yola girmesi hep birşeylere bağlıdır.Örnekler çoğalabilir.Ama önemli olan insanın içindeki imandır.Olmasını tabii ki istemezsiniz ve istemeyiz ama nişanlınızdan ayrılırsanız yine İsa Mesih'i Rab ve kurtarıcınız olarak kabul edecek misiniz ? Bunun cevabı evet ise aklınızdaki sorunları silip mutlu ve huzurlu bir biçimde yaşamınızda devam edebilirsiniz.Unutmayın herşey sizin aklınız ve kalbinizde bitecektir.

Rab her daim yanınızda olsun.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyan biriyle evlenebilir miyim?

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-07-08, 00:56
fevzi_90

MaviUfuk

Değerli kardeşim, bunda garip bir durum yok. Sizin yaşadıklarınız Tanrı'nın iş görme biçimlerinden birisi. Tanrı önceden bildiği ve seçtiği kişileri çağırırken önce Kutsal Ruh ile kişiyi hazırlar daha sonra Müjdeyi bir başka imanlı ile ulaştırır. Ruh ve Söz bir kişide buluştuğunda ise çıktısı tövbe ve iman olur ki zaten bunun reddedilmesi mümkün değildir. Bu yüzden Tanrı biz imanlılara gidin ve Müjdeyi yaratılışa bildirin demiştir. Kimimiz aktif kimimiz pasif ama bir şekilde yaşamımızda Müjde için hizmet etmiş oluruz. Sizin arkadaşınızda Tanrı'nın bir işçisi durumunda.

Sadece bir öneri Reform üzerinde ilahiyatınızı geliştirin yada sadece Kutsal Kitabı okuyun ve öğrendiğiniz her şeyi Kutsal Kitap ile sorgulayın.

Esenlikler

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-02-10, 15:19
man_angel32

fevzi_90
Artemis
Merhaba
Öncelikle bazı sayfalara müslümanların girememesine çok üzüldüm.

Benim size bir sorum var, ben müslüman bir bayanım evlenmeyi düşündüğüm kişi ise hristiyan o yüzden kafam çok karışık ne gibi sorunlar yaşarız tam olarak bilemiyorum.
Müslümanlıkta putlara tapanlar örnek verilerek kesinlikle inançsız biriyle evlenmek yasaklanmıştır ama hristiyanlar ve yahudiler bu katagoride değillerdir, onlarda müslümanlık gibi tanrıya ibadet eden farklı bir dindir, aksine hristiyanlığı ve yahudiliği inkar etmek çok büyük bir günahtır.Benim inandığım ve müslümanlıktan anladığım budur. O yüzden hristiyanları ve yahudiler din kardeşi olarak görüyorum.
Hristiyanlık dininde de evlenilmesi yasaklananlar Tanrı'ya değil de Putperestler gibi inançsız olan kişiler olabilir mi?
En azından benim dinden anladığım bu, amacı insanları düzgün ahlaklı olmaya ve Tanrıya kayıtsız şartsız inanmaya yönelten bir yol gösterici.
Isa Mesih'i büyük bir saygıyla seviyorum, klise düğnü yaparsak eğer vaptiz olmayıda düşünüyorum.
Sadece benim değiştiremeyeceğim kendi inançlarım var, hristiyanlığıda kabul ediyorum bunların ikisini birleştirebileceğimi, düşünüyorum.
Evrensel olarak düşündüğümde bu çok mantıklı geliyor, çünkü tek amacım tüm dinlerde olduğu gibi Tanrı'ya iman ve düzgün bir kişi olabilmek.
Sizce hristiyan bir ülkede bu düşüncelerle hristiyan bir eşle evlilik yürüebilir miyim?

Şimdiden teşekkürler!
Bir kere bu forumda yazan Hristiyanlardan icazet almak tarzında bu soruyu bize sormanız sizin bir Müslüman olarak hatanızdır. İnandığınız kitap ve bu konu ile ilgili yüzlerce İslami kaynak var.
Asıl başvurmanız gereken İslami kaynaklar ya da bilen kişilerdir. Yani İslam açısından biz bu soruya cevaba yetkili değiliz.

Sizin Hristiyanlara din kardeşi demeniz, Kuran’ın anlattığı isa’yı sevmeniz ve iki inanç sistemi arasında kendinizce kurduğunuz tüm ilişkiler sadece sizin bakış açınız ve inancınızdır. Eşiniz gerçekten Hristiyan ise tüm yazdıklarınızda sizin gibi düşünmediğini baştan biliniz.

Söz gerçek Tanrı ise evrensel düşünce ve sizin dinden anladığınızın hiçbir önemi olamaz bu amaçta bütün akıl yürütmeleriniz sadece yapacağınız hatalara kılıf uydurma ya da kabahatin üstünü örtmek ve sadece sizi tatmin eden girişimler olacaktır.

Diğer konular, siz gerçek bir imanlı olmadan hiçbir aklı başında gerçek kilise ve önderi sizin kilisede nikahınızı kıymaz.

Siz gerçek bir Mesih inanlısı olmadan yine hiçbir gerçek Rab’bin kilisesinde vaftiz olamazsınız. Vaftizi yine yazdığınız düşünce ve işlerde kullanamazsınız.

Biz Mesih’e iman edenler için sorarsanız bizim inancımızda bir Müslüman ile evlilik iman ettiğimiz Tanrı Sözüne uygun değildir. Bunun aksi örnekleri ne yazikki vardır fakat daima eşler arasında sorunlar olmuştur.
kesinlikle katılıyorum...

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-02-10, 17:29
V E R A

Bence forumda biraz zaman harcayın. Sizden ricam öncelikle islamiyet ve iftiralara cevaplar bölümünü okuyun.

sevgilerimle

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 5 6 7 8 9  

Hristiyan biriyle evlenebilir miyim? konusuna benzer konular;

başka dinden biriyle kilise nikahı Merhaba, Ben Ermeni Katoliğim ancak 5 sene önce müslüman biriyle evlendim. Eşim aslında kağıt üzerinde müslüman sayılır. Şu ana kadar dininin gereklerini yerine getirdiğini görmedim. Zaten hep boşlukta olduğunu ve zaman içinde benim dinimi seveceğini düşündüm. Tanrı'nın izniyle o günün de geleceğini düşünüyorum. Bu arada ileride doğacak çocuğumuzun da vaftiz olmasını da en baştan kabul ettiğini de belirteyim. Merak ettiğim şey şu: Biz sadece resmi nikah yaptık. Tanrı'nın huzurunda evlenmedik. Ben zaman zaman bunun huzursuzluğunu yaşıyorum. Kilise nikahı yapabilir miyiz? Bunun için tek engel eşimin müslüman olması mıdır, yoksa resmi nikahın üzerinden zaman geçmiş olması da engel midir? Katolik bir arkadaşım müslüman biriyle kilisede evlendi mesela. Cevaplarınız için şimdiden...

Boşanmış kişi yeniden evlenebilir mi? Soru: Ben boşandım. Kutsal Kitap’a göre yeniden evlenebilir miyim? Yanıt: Bize sık sık, “Ben şu şu nedenlerden ötürü boşandım. Yeniden evlenebilir miyim?” “İki kere boşandım; birincisi kocamın başka birisiyle zina yapmasından ötürü, ikincisi ise anlaşmazlıktan ötürüydü. Üç kez boşanmış bir adamla çıkıyorum. Onun da ilk evliliği anlaşmazlık, ikincisi kendi işlediği zina ve üçüncüsü de karısının işlediği zinadan ötürü bozulmuş. Birbirimizle evlenebilir miyiz?” şeklinde sorular geliyor. Bu tür soruları yanıtlamak zordur çünkü Kutsal Kitap boşanmadan sonra yeniden evlenme konusunda çeşitli senaryoların ayrıntısına girmez. Kesin olarak bilebileceğimiz şey, Tanrı’nın planının, eşlerin her ikisi de hayatta olduğu sürece evli bir çiftin, evli kalmasını gerektirdiğidir (Yaratılış 2:24; Matta...

Evde dua edebilir miyim? Dostlarım merhaba benim bulunduğum şehirde bir kilise bulunmamaktadır .. Bu yüzden pazar günleri kileseye gitmek istesem bile gidemiyorum..Size sormak istediğim evde dua edebilir miyim .. Evde dua edebiliyorsam ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım ..

Başka mezhepten biriyle Evlilik? Özellikle Hristiyanların azınlık olduğu toplumlarda,Hristiyanların kendi inançlarından birisi ile yuva kurma isteği,toplumdaki Hristiyan eş seçeneğinin azlığından dolayı geriye pek bir seçim hakkı bırakmadığından,bu durum kendi kilisemiz harici başka cemaat üyesi imanlılarla evlilik yapmamıza sebebiyet veriyor. Örneğin bir Protestan'ın Katolik biriyle evlenmesi veya Ermeni birinin Rum Ortodoks ile evlenmesi gibi.. Katolik-Protestan Evliliği Katolik-Ortodoks Evliliği Ortodoks-Protestan Evliliği Bu tür ''karma'' evlilik sürdüren kardeşler varsa aramızda,bizlerle deneyimlerini paylaşırlarsa çok seviniriz..

Ben Yeterince İyi Miyim? "Umut düş kırıklığına uğratmaz. Çünkü bize verilen Kutsal Ruh aracılığıyla Tanrı'nın sevgisi yüreklerimize dökülmüştür. Evet, biz daha çaresizken Mesih belirlenen zamanda tanrısızlar için öldü. Bir kimse doğru insan için güç ölür, ama iyi insan için belki biri ölmeyi göze alabilir. Tanrı ise bizi sevdiğini şununla kanıtlıyor: Biz daha günahkârken, Mesih bizim için öldü. Böylece şimdi O'nun kanıyla aklandığımıza göre, O'nun aracılığıyla Tanrı'nın gazabından kurtulacağımız çok daha kesindir.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih