Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Kitty

Toplumlarının temellerinden biri din özgürlüğü olan devletlerde yaşayan imanlılar için dünyanın başka bölgelerinde Mesihin izleyicisi olmanın fiyatını anlamak çok zordur. Oysa Kutsal Kitap, Tanrının Sözü
olduğu için, yaşadığımız zaman ve yere bakmaksızın, hayatlarımızdaki tüm zorluklara ve denemelere anlayış gösterip hitap ediyor. İsa, kendisini izlemenin çok fedakarlık gerektiren bir macera olduğunu açıkça söyledi. Hatta, her şeyimizi feda etmeliyız. Ardından gelen kalabalıklara şunu söyledi: “Ardımdan gelmek isteyen kendini inkâr etsin, çarmıhını yüklenip beni izlesin.” (Markos 8:34). Çarmıh bir idam etme aletiydi; İsa da Onu izlemenin kendi nefsine karşı ölmek demek olduğunu açıkça söyledi. Onda yeni yaşam bulabilmemiz için tüm dünyasal arzular ve hırslarımız çarmıha gerdirilmeli, çünkü kimse iki efendiye kulluk edemez (Luka 6:13). Oysa o yeni yaşam, yeryüzünde elde edebildiğimiz her şeyden çok daha büyük ve değerlidir.

İkinci yerde, İsa’yı izlemek, aile ve arkadaşlarımızı kaybetmnek anlamına gelebilir. Matta 10:32-39 ayetlerinde, Onun gelişinin kendi izleyicileri ile ailelerinin arasında ayrılık getireceğini söylüyor. Fakat kendi ailesinden ‘nefret etmeyen’ herkes onun izleyicisi olmaya layık değildir (buradaki ‘nefret etmek’ sözü, İbranice dil bilimine göre, sadece ‘daha az sevmek’ anlamında kullanıldı). Yeryüzündeki ailemizle barış içinde yaşayabilmek için İsa’yı inkar edersek, O da bizi gökte inkar edecek; ve o bizi inkar etti mi, cennete girme hakkımız olmayacak. Oysa, pahası ne olursa olsun, Onun adını insanların önünde açık açık andığımız takdirde Babasına şöyle diyecek: “bu benimdir – onu krallığına kabul et”. Matta 13:44-45 ayetlerinde çok kıymetli bir inciden söz ediliyor. İnsan onu elde etmek için herşeyden vazgeçiyor. İşte, o kıymetli inci sonsuz yaşamdır. Bu kısa ve geçici hayatın şeylerine sarılıp da ebediyeti kaybetmek, akıl işi değildir. “İnsan bütün dünyayı kazanıp da canından olursa, bunun kendisine ne yararı olur?” (Markos 8:36). Jim Elliot adında Ekvador’da yaşayan Huaorani kızılderililerine İsa’nın müjdesini getirmeye çalışan bir misyonerdi ve o görevde öldürüldü. Onun söylediği çok doğrudur: “Kaybedemeyeceği şeyi elde etmek için, zaten muhafaza edemediği şeylerden vazgeçen kişi, akılsız değildir”.

İsa ayrıca Onun uğruna baskı görmenin kaçınılmaz olduğunu da söyledi. Bizi teşvik edip o baskıları Onun izleyicisi olmanın normal bir parçası olarak kabul etmemiz gerektiğini söylüyor; zulüm görünce de cesaretlenmemizi istiyor. Hatta, zulüm gören kişiye “ne mutlu sana” diyor, “Sevinin, sevinçle coşun! Çünkü göklerdeki ödülünüz büyüktür” diyor (Matta 5:10-12). Onunkileri eskiden beri her zaman zulüm gördüklerini aklımıza getiriyor. Eski Antlaşmadaki peygamberler de baskı gördü, sövüldü, işkence edildi, öldürüldü, hatta bir keresinde, testereyle ortadan kesildiler (İbraniler 11:37). Yuhanna hariç (o Patmos adasına sürgün edildi) İsa’nın tüm elçileri de Mesihi bildirdikleri için idam edildi. Sözlü tarih kayıtlarına göre Petrus, başaşağı çarmıha gerilsin diye ısrar etti, çünkü Rabbi ve efendisi olan İsa’nın öldüğü biçiminde ölmeyi layık saymadı kendini. Ve birinci mektubunda şöyle yazıyor: “Mesih'in adından ötürü hakarete uğrarsanız, ne mutlu size! Çünkü Tanrı'nın yüce Ruhu üzerinizde bulunuyor.” (1.Petrus 4:14). Elçi Pavlus, Mesihi bildirdiği için, defalarca zindana atıldı, dövüldü ve taşlandı. Fakat çektiği acıları kendisini bekleyen yüceliğiyle kıyaslanmaya layık saymadı (Romalılar 8:18).

İsa’yı izlemenin bedeli çok yüksek görünse de, onun hem yeryüzünde, hem de gökte ödülleri de var. İsa her an, dünyanın sonuna kadar bile, bizimle olacağına söz verdi (Matta 28:20). O bizi asla brakmayacak, asla terk etmeyecek (İbraniler 13:5). Kendisi bizim uğrumuza acık çektiği için, çektiğimiz acıları ve zorlukları anlayabilir (1.Petrus 2:21). Onun bize olan sevgisinin sonu olmayacak ve bizi taşıyabildiğimizden daha fazla denemeyecek, denemeyle birlikte aynı anda bir çıkış yolu da sağlayacak (1.Korintliler 10:13). Ailemiz ya da toplumumuzda İsa’yı kabul eden birinici kişi olduğumuzda Tanrının ailesininde yer alıyoruz; sonra da sevdiklerimize, hatta bütün dünyaya gönderilen elçisi oluyoruz. Bu görevde, başkalarını kendisine çakmekte kullandığı araç olabiliriz; o da hayal gücümüzü aşan büyük bir sevinç verecek bize.

Alıntıdır.

Benim şaka tarzım doğruyu söylemektir. Doğru, dünyadaki en komik şakadır. (Bernard Shaw)

hristiyanlık
Bulgaria

Bu gelcekten güzel bir acıklama olmuş.
Ben soyledim günü hatırlıyorumda baya bir zor zamanlarım olmuştu.
Hamdolsun rabbe şimdi hersey yoluna girdi. =)

Gök, yer ortadan kalkacak
Ama benim sözlerim asla
Ortadan kalkmayacaktır...
Matta 24:35

hristiyanlık
Hardal

Kitty kardeşim,
Aziz Yuhanna’nın Patmos’a sürgünü Efes’deki ikametinden önce midir, sonra mı ?

hristiyanlık
Kitty

Hardal

Kitty kardeşim,
Aziz Yuhanna’nın Patmos’a sürgünü Efes’deki ikametinden önce midir, sonra mı ?

Aziz Yuhanna, Efes'te hayatını kaybetmiştir. bu durumda sürgünü Efes'teki ikametinden önce olmalıdır.

Benim şaka tarzım doğruyu söylemektir. Doğru, dünyadaki en komik şakadır. (Bernard Shaw)

hristiyanlık
barnabas

Efes'teki ikametinden hem önce hem de sonradır, İsa Mesih'in çarmıha gerilmesinden sonra ve yeni bir inancın hızla yayılmaya başlamasıyla Roma imparatorluğunun İsrail halkına baskısı artmış özellikle imanlılara yönelik çok acımasızca cezalar verilmiştir dikkat edilirse Elçilerin İşleri kitabında Yuhanna'nın müjdeleme çalışmalarından söz edilmez, ancak Yuhanna diğer tarafta İsa Mesih'e en yakın olan havaridir, bunu Yuhanna İncil'inde bulunan ama diğer müjde kitaplarında bulunmayan bölümlerden rahatlıkla anlayabiliyoruz, ancak Yuhanna müjdesi diğer müjdelere göre çok daha sonra yazılmıştır ve diğer müjdelerde bulunan birçok detay (İsa'nın doğumu, Kutsal Öpüş vs..) Yuhanna müjdesinde bulunmaz. ayrıca ilk şehit olan havari de ne gariptir ki Yuhanna'nın kardeşi olan Yakup'tur ve İsa Mesih'in Yuhanna ve kardeşine verdiği isim ise daha çok ilgi çekicidir "Gök gürültüsünün oğulları"... Bu isim bile Yuhanna ve Yakup'un aslında ne kadar sert bir yapıya sahip olduklarını göstermektedir. Ben Patmos'tan önce Efes'te yaşadığını düşünüyorum çünkü çarmıhta Meryem ve Yuhanna'yı birbirlerine emanet eden İsa Mesih bunu yaparken aslında Yuhanna'nın yıllar sonraki müjdeleme çalışmalarının temellerini de atmıştır şimdi neden diyeceksiniz...
Yuhanna'nın biraz yumuşaması olgunlaşması ve kendisini bütün dünyasal değerlerden kaygılardan sıyırıp tamamen Tanrı'ya ve O'nun sağladığı kurtarışa adaması gerekiyordu ve Meryem ile birlikte gittiği Efes'te ( Efes bölgesinde ki Meryem'in mezarı Selçuk ilçesindedir) Meryem ölene kadar sadece onunla ilgilenmiş Rab'in kendisine verdiği buyruğu yerine getirmiştir. Böylesine ateşli bir imanlının diğer imanlılar baskı görürken sessiz kalması elbette çok dayanılmaz bir durum olsa da sonraki mektuplarından anladığımız gibi Yuhanna Rab'in inayeti ile uygun zamanı beklemiştir. Meryem öldükten hemen sonra o coğrafyada kiliseler kurmuş ve önderlik etmiştir. Vahiy kitabını Yuhanna'nın yazacak olması ise Rab'in daha onlarla birlikte iken olan bir planıdır ki bunu Petrus'a Yuhanna'nın yaşamı için söylediği şu sözden anlıyoruz,

Petrus arkasına döndü, İsa'nın sevdiği öğrencinin kendilerini izlediğini gördü. Bu öğrenci, akşam yemeğinde İsa'nın göğsüne yaslanan ve, ‹‹Ya Rab, sana kim ihanet edecek?›› diye soran öğrencidir. Petrus onu görünce İsa'ya, ‹‹Ya Rab, ya bu ne olacak?›› diye sordu. İsa, ‹‹Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?›› dedi. ‹‹Sen ardımdan gel!›› Bu yüzden kardeşler arasında o öğrencinin ölmeyeceğine dair bir söylenti çıktı. Ama İsa Petrus'a, ‹‹O ölmeyecek›› dememişti. Sadece, ‹‹Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?›› demişti.

Rab'in planı kusursuz şekilde işler, bazen hayatımızdaki olumsuzlukları cezalandırma gibi görsek de Rab sevdiklerini terbiye eder...

Yuhanna hakkında biraz paylaşmak istedim

Rab'imiz İsa Mesih adı ile size lütuf ve esenlik olsun...

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım? konusuna benzer konular;

Ailem Merhaba kardeşlerim bu aralar ailemde bazı problemler ve tartışmalar oluyor ki bu beni çok üzüyor. Babamın işlerinde aksama olduğu için tatile çıkamadık ki ailecek zaman geçiremiyoruz babamın işleri çok yoğun. Annemin karaciğerinde bir hastalık var ve bu aralar sık sık rahatsızlanıyor ve hepimiz stres altındayız . Her gün dua ediyorum . Rabbimiz İsa Mesih bizlere sağlık ve mutluluk ver. Ailemizin bir arada kalmasını ve sevgiyle birbirimize bağlanmamızı sağla. Her gün ekmeğimizi ver ve bizleri kötülüklerden koru. Mesihin bize yardım etmesi için sizin de dualarınızı umuyorum. Her türlü tesellinin kaynağı olan Tanrı'ya, merhametli Baba'ya, Rabbimiz İsa Mesih'in Tanrısı ve Babası'na övgüler olsun! Amin.

Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim? Ben tüm dinleri kabul ediyorum,tüm dinleri seviyorum. Hani bazı kardeşler mezhepler farklılığını sapmışlık olarak görüyorken ben farklı yerdeyim,İsa yı kabul eden herkesi kabul etmenin yanısıra,tüm dinleri ve Budisti,hinduisti,müslümanı hatta putperestliği ve ateizmi ve satanizmi bile kabul ediyorum.Ben kişilerde güzel ahlak ve sevgi arıyorum.Ve buna göre değerlendiriyorum.Artık hangi dinden olmuş önemli değil.Kişi istediği dinde kalsın Kişi güzel ahlaklı ama atasından ne görmüşse onu yapanlar çokdur.Bir dinin tüm insanları şaşırmış bile olsa bebekleri ve çocukları var.Ki İsa,"bırakın çocuklar bana gelsin" demiş ve "emzikdeki bebekler ve çocukların ağızlarından övgüler almışdır". Evet en güzeli İsa dır.Lutfu ve esenliği...

Eğer Hristiyanlığı kabul edersem, ailem beni ret eder ve yaşadığım kültürde büyük bir zulüm görürüm. Ne yapmalıyım? Hristiyan olmak, imanla İsa�nın izleyicilerinden biri olmak anlamına gelir (Yuhanna 10:26-30). İsa�nın etrafına kalabalıklar toplanıyordu ama çoğu O�nun gerçek izleyicileri değildi. Onlar sadece hastalıklarından iyileşmek, İsa�nın cinleri kovmasını görmek ve O�nun mucizesel bir şekilde sağladığı ekmeği yiyerek karınlarını doyurmak istiyorlardı. İsa onları Kendisini izlemenin onlara nelere mal olacağı hakkında uyarmıştı. �Öğrencileriyle birlikte halkı da yanına çağırıp şöyle konuştu: �Ardımdan gelmek isteyen kendini inkâr etsin, çarmıhını yüklenip beni izlesin. Canını kurtarmak isteyen onu yitirecek, canını benim ve Müjde'nin uğruna yitiren ise onu kurtaracaktır. İnsan bütün dünyayı kazanıp da canından olursa, bunun kendisine ne yararı...

TGC'nin Türklük tanımı ve Hristiyanlığı kabul eden Türkler TGC: Türklük tanımı sorunlu AA - İSTANBUL - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, TCK'nın 301. maddesinin değiştirilmesi gerektiğini belirterek, "Biz hiçbir zaman Türk milletine hakaretin önünün açılmasını istemiyoruz" dedi. Erinç, dün TGC Burhan Felek Salonu'nda yaptığı basın toplantısında, cemiyetin, TCK'nın 301. maddesine ilişkin görüşlerini açıkladı. Erinç, TCK'nın 301. maddesine ilişkin endişelerini sürekli dile getirdiklerini hatırlatarak, son olarak TGC ile Türk Ceza Hukuku Derneği'nin oluşturduğu komisyon tarafından hazırlanan 301'e ilişkin değişiklik önerisinin, 23 Kasım 2006'da başta Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Adalet...

ailem için... öncelikle rabbin bereketinin ve yüceliğinin sizlerle olmasını diliyorum ben yani bir isa inanlısıyım iman edeli henüz 7 ay oldu ailem isayı rab ve kurtarıcı olarak kabul ettiğimi bilmiyolar ben onların kurtuluşu yaşayıp sonsuz yaşamı kazanmaları için rabbin onların yüreklerine dokunmasını ve bu kusursuz planın gerçekliğiyle onlarıda kendi halkına çağırması için dualarınızda ailemi anmazını istiyorum. hepinize çok teşekkür ederim ve rabbe şükretmek istiyorum ki halkını oluştururken seçtiği insanların hepsini birbirine kardeş yapıp kendi kutsallığıyla bizlere yardım ediyo sizlere ulaşabilmemi sağladığı için ona övgüler olsun esenlik sizleri doldursun... isa adıyla...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım?

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler