Arşiv Sayfa 2 / Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım? - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım? - Sayfa 2 konusu 1671 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj Hardal tarafından gönderildi. Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım? Toplumlarının temellerinden biri din özgürlüğü olan devletlerde yaşayan imanlılar için dünyanın başka bölgelerinde Mesihin izleyicisi olmanın fiyatını anlamak çok zordur. Oysa Kutsal Kitap, Tanrının Sözü olduğu için, yaşadığımız zaman ve yere bakmaksızın, hayatlarımızdaki tüm zorluklara ve denemelere anlayış gösterip hitap ediyor. İsa, kendisini izlemenin çok fedakarlık gerektiren bir macera olduğunu açıkça söyledi. Hatta, her şeyimizi feda etmeliyız. Ardından gelen kalabalıklara şunu söyledi: “Ardımdan gelmek isteyen kendini inkâr etsin, çarmıhını yüklenip beni izlesin.” (Markos 8:34). Çarmıh bir idam etme aletiydi; İsa da Onu izlemenin kendi nefsine karşı ölmek demek olduğunu açıkça söyledi. Onda yeni yaşam bulabilmemiz için tüm dünyasal arzular ve hırslarımız çarmıha gerdirilmeli,... Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım? konusu 1671 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj Hardal tarafından gönderildi.

Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2

Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım? hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-02-09, 18:34
Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım?
Hardal

barnabas
Petrus arkasına döndü, İsa'nın sevdiği öğrencinin kendilerini izlediğini gördü. Bu öğrenci, akşam yemeğinde İsa'nın göğsüne yaslanan ve, ‹‹Ya Rab, sana kim ihanet edecek?›› diye soran öğrencidir. Petrus onu görünce İsa'ya, ‹‹Ya Rab, ya bu ne olacak?›› diye sordu. İsa, ‹‹Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?›› dedi. ‹‹Sen ardımdan gel!›› Bu yüzden kardeşler arasında o öğrencinin ölmeyeceğine dair bir söylenti çıktı. Ama İsa Petrus'a, ‹‹O ölmeyecek›› dememişti. Sadece, ‹‹Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?›› demişti.

Barnabas kardeşim, çok teşekkür ederim.

Yukarıda alıntıladığım paragrafı biraz daha açmanız mümkün mü, özellikle "‹‹Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?›› dedi. ‹‹Sen ardımdan gel!›› Bu yüzden kardeşler arasında o öğrencinin ölmeyeceğine dair bir söylenti çıktı. Ama İsa Petrus'a, ‹‹O ölmeyecek›› dememişti. Sadece, ‹‹Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?›› demişti." bölümünü ?

Bir de... aşağıda verdiğim linkte bir sorum olmuştu, henüz cevap alamadım. Bu konuda sizin ve ilgilenen diğer kardeşlerin ne düşündüğünüzü öğrenebilir miyim?

http://www.hristiyanforum.com/forum/...616/post354421

Esenlik ve Bereket sizinle/sizlerle olsun.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım?

Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım? hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-04-09, 19:00
barnabas

Hardal
barnabas
Petrus arkasına döndü, İsa'nın sevdiği öğrencinin kendilerini izlediğini gördü. Bu öğrenci, akşam yemeğinde İsa'nın göğsüne yaslanan ve, ‹‹Ya Rab, sana kim ihanet edecek?›› diye soran öğrencidir. Petrus onu görünce İsa'ya, ‹‹Ya Rab, ya bu ne olacak?›› diye sordu. İsa, ‹‹Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?›› dedi. ‹‹Sen ardımdan gel!›› Bu yüzden kardeşler arasında o öğrencinin ölmeyeceğine dair bir söylenti çıktı. Ama İsa Petrus'a, ‹‹O ölmeyecek›› dememişti. Sadece, ‹‹Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?›› demişti.

Barnabas kardeşim, çok teşekkür ederim.

Yukarıda alıntıladığım paragrafı biraz daha açmanız mümkün mü, özellikle "‹‹Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?›› dedi. ‹‹Sen ardımdan gel!›› Bu yüzden kardeşler arasında o öğrencinin ölmeyeceğine dair bir söylenti çıktı. Ama İsa Petrus'a, ‹‹O ölmeyecek›› dememişti. Sadece, ‹‹Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?›› demişti." bölümünü ?

Bir de... aşağıda verdiğim linkte bir sorum olmuştu, henüz cevap alamadım. Bu konuda sizin ve ilgilenen diğer kardeşlerin ne düşündüğünüzü öğrenebilir miyim?

http://www.hristiyanforum.com/forum/...616/post354421

Esenlik ve Bereket sizinle/sizlerle olsun.
Sevgili hardal kardeşim mesaja belki de çok geç yazıyorum ancak konuya abone olmadığımdan bir cevap yazılıp yazılmaması hakkında bilgi sahibi değildim az önce yazdığım mesajları incelerken görme fırsatı bulabildim...

‹‹Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?›› dedi. ‹‹Sen ardımdan gel!››

sözünü aslında doğru olarak yorumlamak gerekiyor Kutsal Kitap'ın tüm ayetlerini olduğu gibi, şüphesiz ki Rab'in her birimiz için planları vardır ve eğer bu ayet hakkında benim yorumumu sorarsanız eğer Rab Petrus'a kesin bir dil ile şöyle diyor " Başkaları için planımın ne olduğundan sanane, sen senin için olan planımın peşinden gel ve dediklerimi uygula" ki Rab ölüp dirildikten sonra benzer bir konuşmayla Petrus'a onun için olan planını açıklıyor Kutsal Kitap'ta...

Yemekten sonra İsa, Simun Petrus'a, ‹‹Yuhanna oğlu Simun, beni bunlardan daha çok seviyor musun?›› diye sordu. Petrus, ‹‹Evet, ya Rab›› dedi, ‹‹Seni sevdiğimi bilirsin.›› İsa ona, ‹‹Kuzularımı otlat›› dedi. 16 İkinci kez yine ona, ‹‹Yuhanna oğlu Simun, beni seviyor musun?›› diye sordu. O da, ‹‹Evet, ya Rab, seni sevdiğimi bilirsin›› dedi. İsa ona, ‹‹Koyunlarımı güt›› dedi.17 Üçüncü kez ona, ‹‹Yuhanna oğlu Simun, beni seviyor musun?›› diye sordu. Petrus kendisine üçüncü kez, ‹‹Beni seviyor musun?›› diye sormasına üzüldü. ‹‹Ya Rab, sen her şeyi bilirsin, seni sevdiğimi de bilirsin›› dedi. İsa ona, ‹‹Koyunlarımı otlat›› dedi.

Rab'e hizmet etmek büyük bir motivasyon gerektirir bu ayetlerle de bunu görüyoruz...

Ayrıca yine bu ayette Rab'in Petrus'u azarladığını görüyoruz ki ayetlerin Yuhanna tarafından kaleme alındığını da düşünür ve ilk bölüme bakarsak "Petrus arkasına döndü, İsa'nın sevdiği öğrencinin kendilerini izlediğini gördü." Bu ayette Petrus'un sanki Yuhanna'yı kıskanarak "Peki ya bu ne olacak" dediğini görüyoruz ve arkasından Rab o kılıçtan keskin sözlerini söylüyor... Bu yüzden Rab'in herhangi birisi için olan planına bakıp imrenmek ya da o kişiye acımak yerine O'ndan bizim için olan planını açıklamasını istemeliyiz... Herşeyin zamanını en iyi Rab bilir...

http://www.hristiyanforum.com/forum/dua-f81/kimsenin-o-na-bir-sey-soylemesine-gerek-yoktu-t317616/post354421

linkteki konuya gelince okudum ve düşüncelerimi paylaşmak istiyorum...

aslında size bir kitap tavsiyesinde bulunmak istiyorum kitabın ismi "Tapınma" ben gerçekten büyük bir bereket aldım özür dilerim ancak kitabın yazarını hatırlayamıyorum eve gittiğimde bakmam gerekiyor eğer isterseniz size gönderebilirim...

evet Tanrı'mız daha ağzımızdan çıkmamasına rağmen bizim ihtiyaçlarımızı bilir bu doğru ama diğer tarafta birçok ayete baktığımızda kendisinden istememiz gerektiğini, sorunlarımızı açık ve samimi bir şekilde ona götürmemiz gerektiğini söyler, hatta bunu bir kez değil defalarca yapmamızı söyler öyle ki kapılarımı aşındırın der bizlere...

Çoğu imanlı dua ederken "Rab'im senin sofrandan küçücük bir kırıntı lütfeyle ya da bahçenden minicik bir kulübe ayır bana" gibisinden dua ederler ve bu dua bize çok mütevazi çok hoş gibi görünür ama aslında öyle midir? Rab'imiz bizi köleliğe değil oğulluğa çağırdı, işçiler hizmetçiler olarak değil mirasçıları olarak çağırdı o halde biz kim oluyoruz ki Rab'e "Ben senin bana sunduğun sofradan ufacık bir kırıntı ile kalkacağım" diyebiliyoruz, bizler O'ndan daha mı zenginiz ki O'nun verdiği lütfu kabul etmiyoruz, dua edin ve Rab'den isteyin ve alacağınıza iman ederek isteyin, sofradan bir kırıntı değil, O sofrada Kralımız'la birlikte baş köşede oturmayı isteyin...

Rab'imiz bizim gibi kısıtlı kaynaklara sahip birisi değildir ve O bütün yetkiyi imanlılara yani kiliseye vermiştir eğer O'nun verdiği yetkiyi kullanmazsak ihanet etmiş oluruz bu yüzden isteyin, Herşeye Egemen Rab size ziyadesi ile verecektir...

Esenlikler ve acil şifalar diliyorum...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım?

Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım? hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-04-09, 20:30
Hardal

Çok teşekkür ederim Barnabas kardeşim.

Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2  

Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım? konusuna benzer konular;

Eğer Hristiyanlık'ı kabul edersem... Soru: Eğer Hristiyanlığı kabul edersem, ailem beni ret eder ve yaşadığım kültürde büyük bir zulüm görürüm. Ne yapmalıyım? Yanıt: Hristiyan olmak, imanla İsa’nın izleyicilerinden biri olmak anlamına gelir (Yuhanna 10:26-30). İsa’nın etrafına kalabalıklar toplanıyordu ama çoğu O’nun gerçek izleyicileri değildi. Onlar sadece hastalıklarından iyileşmek, İsa’nın cinleri kovmasını görmek ve O’nun mucizesel bir şekilde sağladığı ekmeği yiyerek karınlarını doyurmak istiyorlardı. İsa onları Kendisini izlemenin onlara nelere mal olacağı hakkında uyarmıştı. “Öğrencileriyle birlikte halkı da yanına çağırıp şöyle konuştu: ‘Ardımdan gelmek isteyen kendini inkâr etsin, çarmıhını yüklenip beni izlesin. Canını kurtarmak isteyen onu yitirecek, canını benim ve Müjde'nin uğruna yitiren ise onu...

Ailem Merhaba kardeşlerim bu aralar ailemde bazı problemler ve tartışmalar oluyor ki bu beni çok üzüyor. Babamın işlerinde aksama olduğu için tatile çıkamadık ki ailecek zaman geçiremiyoruz babamın işleri çok yoğun. Annemin karaciğerinde bir hastalık var ve bu aralar sık sık rahatsızlanıyor ve hepimiz stres altındayız . Her gün dua ediyorum . Rabbimiz İsa Mesih bizlere sağlık ve mutluluk ver. Ailemizin bir arada kalmasını ve sevgiyle birbirimize bağlanmamızı sağla. Her gün ekmeğimizi ver ve bizleri kötülüklerden koru. Mesihin bize yardım etmesi için sizin de dualarınızı umuyorum. Her türlü tesellinin kaynağı olan Tanrı'ya, merhametli Baba'ya, Rabbimiz İsa Mesih'in Tanrısı ve Babası'na övgüler olsun! Amin.

Tüm dinleri kabul edersem, küfre düşermiyim? Ben tüm dinleri kabul ediyorum,tüm dinleri seviyorum. Hani bazı kardeşler mezhepler farklılığını sapmışlık olarak görüyorken ben farklı yerdeyim,İsa yı kabul eden herkesi kabul etmenin yanısıra,tüm dinleri ve Budisti,hinduisti,müslümanı hatta putperestliği ve ateizmi ve satanizmi bile kabul ediyorum.Ben kişilerde güzel ahlak ve sevgi arıyorum.Ve buna göre değerlendiriyorum.Artık hangi dinden olmuş önemli değil.Kişi istediği dinde kalsın Kişi güzel ahlaklı ama atasından ne görmüşse onu yapanlar çokdur.Bir dinin tüm insanları şaşırmış bile olsa bebekleri ve çocukları var.Ki İsa,"bırakın çocuklar bana gelsin" demiş ve "emzikdeki bebekler ve çocukların ağızlarından övgüler almışdır". Evet en güzeli İsa dır.Lutfu ve esenliği eşsizdir.Düşmanını bile sevmemi istediğinden; daha ileri gidip...

Eğer Hristiyanlığı kabul edersem, ailem beni ret eder ve yaşadığım kültürde büyük bir zulüm görürüm. Ne yapmalıyım? Hristiyan olmak, imanla İsa�nın izleyicilerinden biri olmak anlamına gelir (Yuhanna 10:26-30). İsa�nın etrafına kalabalıklar toplanıyordu ama çoğu O�nun gerçek izleyicileri değildi. Onlar sadece hastalıklarından iyileşmek, İsa�nın cinleri kovmasını görmek ve O�nun mucizesel bir şekilde sağladığı ekmeği yiyerek karınlarını doyurmak istiyorlardı. İsa onları Kendisini izlemenin onlara nelere mal olacağı hakkında uyarmıştı. �Öğrencileriyle birlikte halkı da yanına çağırıp şöyle konuştu: �Ardımdan gelmek isteyen kendini inkâr etsin, çarmıhını yüklenip beni izlesin. Canını kurtarmak isteyen onu yitirecek, canını benim ve Müjde'nin uğruna yitiren ise onu kurtaracaktır. İnsan bütün dünyayı kazanıp da canından olursa, bunun kendisine ne yararı olur? İnsan kendi canına karşılık ne verebilir? Bu...

TGC'nin Türklük tanımı ve Hristiyanlığı kabul eden Türkler TGC: Türklük tanımı sorunlu AA - İSTANBUL - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, TCK'nın 301. maddesinin değiştirilmesi gerektiğini belirterek, "Biz hiçbir zaman Türk milletine hakaretin önünün açılmasını istemiyoruz" dedi. Erinç, dün TGC Burhan Felek Salonu'nda yaptığı basın toplantısında, cemiyetin, TCK'nın 301. maddesine ilişkin görüşlerini açıkladı. Erinç, TCK'nın 301. maddesine ilişkin endişelerini sürekli dile getirdiklerini hatırlatarak, son olarak TGC ile Türk Ceza Hukuku Derneği'nin oluşturduğu komisyon tarafından hazırlanan 301'e ilişkin değişiklik önerisinin, 23 Kasım 2006'da başta Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e iletildiğini anlattı. ...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih