Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım? konusu
1671 kez okundu,
7 kez cevaplandı. En son mesaj
Hardal tarafından gönderildi.
Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2

02-02-09, 18:34
Hardal
|
|
barnabas
|
|
Petrus arkasına döndü, İsa'nın sevdiği öğrencinin kendilerini izlediğini gördü. Bu öğrenci, akşam yemeğinde İsa'nın göğsüne yaslanan ve, ‹‹Ya Rab, sana kim ihanet edecek?›› diye soran öğrencidir. Petrus onu görünce İsa'ya, ‹‹Ya Rab, ya bu ne olacak?›› diye sordu. İsa, ‹‹Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?›› dedi. ‹‹Sen ardımdan gel!›› Bu yüzden kardeşler arasında o öğrencinin ölmeyeceğine dair bir söylenti çıktı. Ama İsa Petrus'a, ‹‹O ölmeyecek›› dememişti. Sadece, ‹‹Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?›› demişti.
|
Barnabas kardeşim, çok teşekkür ederim.
Yukarıda alıntıladığım paragrafı biraz daha açmanız mümkün mü, özellikle "
‹‹Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?›› dedi. ‹‹Sen ardımdan gel!›› Bu yüzden kardeşler arasında o öğrencinin ölmeyeceğine dair bir söylenti çıktı. Ama İsa Petrus'a, ‹‹O ölmeyecek›› dememişti. Sadece, ‹‹Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?›› demişti." bölümünü ?
Bir de... aşağıda verdiğim linkte bir sorum olmuştu, henüz cevap alamadım. Bu konuda sizin ve ilgilenen diğer kardeşlerin ne düşündüğünüzü öğrenebilir miyim?
http://www.hristiyanforum.com/forum/...616/post354421
Esenlik ve Bereket sizinle/sizlerle olsun.
Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

15-04-09, 19:00
barnabas
|
|
Hardal
|
|
|
barnabas
|
|
Petrus arkasına döndü, İsa'nın sevdiği öğrencinin kendilerini izlediğini gördü. Bu öğrenci, akşam yemeğinde İsa'nın göğsüne yaslanan ve, ‹‹Ya Rab, sana kim ihanet edecek?›› diye soran öğrencidir. Petrus onu görünce İsa'ya, ‹‹Ya Rab, ya bu ne olacak?›› diye sordu. İsa, ‹‹Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?›› dedi. ‹‹Sen ardımdan gel!›› Bu yüzden kardeşler arasında o öğrencinin ölmeyeceğine dair bir söylenti çıktı. Ama İsa Petrus'a, ‹‹O ölmeyecek›› dememişti. Sadece, ‹‹Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?›› demişti.
|
Barnabas kardeşim, çok teşekkür ederim.
Yukarıda alıntıladığım paragrafı biraz daha açmanız mümkün mü, özellikle "‹‹Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?›› dedi. ‹‹Sen ardımdan gel!›› Bu yüzden kardeşler arasında o öğrencinin ölmeyeceğine dair bir söylenti çıktı. Ama İsa Petrus'a, ‹‹O ölmeyecek›› dememişti. Sadece, ‹‹Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?›› demişti." bölümünü ?
Bir de... aşağıda verdiğim linkte bir sorum olmuştu, henüz cevap alamadım. Bu konuda sizin ve ilgilenen diğer kardeşlerin ne düşündüğünüzü öğrenebilir miyim?
http://www.hristiyanforum.com/forum/...616/post354421
Esenlik ve Bereket sizinle/sizlerle olsun.
|
Sevgili hardal kardeşim mesaja belki de çok geç yazıyorum ancak konuya abone olmadığımdan bir cevap yazılıp yazılmaması hakkında bilgi sahibi değildim az önce yazdığım mesajları incelerken görme fırsatı bulabildim...
‹‹Ben gelinceye dek onun yaşamasını istiyorsam, bundan sana ne?›› dedi. ‹‹Sen ardımdan gel!››
sözünü aslında doğru olarak yorumlamak gerekiyor Kutsal Kitap'ın tüm ayetlerini olduğu gibi, şüphesiz ki Rab'in her birimiz için planları vardır ve eğer bu ayet hakkında benim yorumumu sorarsanız eğer Rab Petrus'a kesin bir dil ile şöyle diyor " Başkaları için planımın ne olduğundan sanane, sen senin için olan planımın peşinden gel ve dediklerimi uygula" ki Rab ölüp dirildikten sonra benzer bir konuşmayla Petrus'a onun için olan planını açıklıyor Kutsal Kitap'ta...
Yemekten sonra İsa, Simun Petrus'a, ‹‹Yuhanna oğlu Simun, beni bunlardan daha çok seviyor musun?›› diye sordu. Petrus, ‹‹Evet, ya Rab›› dedi, ‹‹Seni sevdiğimi bilirsin.›› İsa ona, ‹‹Kuzularımı otlat›› dedi. 16 İkinci kez yine ona, ‹‹Yuhanna oğlu Simun, beni seviyor musun?›› diye sordu. O da, ‹‹Evet, ya Rab, seni sevdiğimi bilirsin›› dedi. İsa ona, ‹‹Koyunlarımı güt›› dedi.17 Üçüncü kez ona, ‹‹Yuhanna oğlu Simun, beni seviyor musun?›› diye sordu. Petrus kendisine üçüncü kez, ‹‹Beni seviyor musun?›› diye sormasına üzüldü. ‹‹Ya Rab, sen her şeyi bilirsin, seni sevdiğimi de bilirsin›› dedi. İsa ona, ‹‹Koyunlarımı otlat›› dedi.
Rab'e hizmet etmek büyük bir motivasyon gerektirir bu ayetlerle de bunu görüyoruz...
Ayrıca yine bu ayette Rab'in Petrus'u azarladığını görüyoruz ki ayetlerin Yuhanna tarafından kaleme alındığını da düşünür ve ilk bölüme bakarsak "Petrus arkasına döndü,
İsa'nın sevdiği öğrencinin kendilerini izlediğini gördü." Bu ayette Petrus'un sanki Yuhanna'yı kıskanarak "Peki ya bu ne olacak" dediğini görüyoruz ve arkasından Rab o kılıçtan keskin sözlerini söylüyor... Bu yüzden Rab'in herhangi birisi için olan planına bakıp imrenmek ya da o kişiye acımak yerine O'ndan bizim için olan planını açıklamasını istemeliyiz... Herşeyin zamanını en iyi Rab bilir...
http://www.hristiyanforum.com/forum/dua-f81/kimsenin-o-na-bir-sey-soylemesine-gerek-yoktu-t317616/post354421
linkteki konuya gelince okudum ve düşüncelerimi paylaşmak istiyorum...
aslında size bir kitap tavsiyesinde bulunmak istiyorum kitabın ismi "Tapınma" ben gerçekten büyük bir bereket aldım özür dilerim ancak kitabın yazarını hatırlayamıyorum eve gittiğimde bakmam gerekiyor eğer isterseniz size gönderebilirim...
evet Tanrı'mız daha ağzımızdan çıkmamasına rağmen bizim ihtiyaçlarımızı bilir bu doğru ama diğer tarafta birçok ayete baktığımızda kendisinden istememiz gerektiğini, sorunlarımızı açık ve samimi bir şekilde ona götürmemiz gerektiğini söyler, hatta bunu bir kez değil defalarca yapmamızı söyler öyle ki kapılarımı aşındırın der bizlere...
Çoğu imanlı dua ederken "Rab'im senin sofrandan küçücük bir kırıntı lütfeyle ya da bahçenden minicik bir kulübe ayır bana" gibisinden dua ederler ve bu dua bize çok mütevazi çok hoş gibi görünür ama aslında öyle midir? Rab'imiz bizi köleliğe değil oğulluğa çağırdı, işçiler hizmetçiler olarak değil mirasçıları olarak çağırdı o halde biz kim oluyoruz ki Rab'e "Ben senin bana sunduğun sofradan ufacık bir kırıntı ile kalkacağım" diyebiliyoruz, bizler O'ndan daha mı zenginiz ki O'nun verdiği lütfu kabul etmiyoruz, dua edin ve Rab'den isteyin ve alacağınıza iman ederek isteyin, sofradan bir kırıntı değil, O sofrada Kralımız'la birlikte baş köşede oturmayı isteyin...
Rab'imiz bizim gibi kısıtlı kaynaklara sahip birisi değildir ve O bütün yetkiyi imanlılara yani kiliseye vermiştir eğer O'nun verdiği yetkiyi kullanmazsak ihanet etmiş oluruz bu yüzden isteyin, Herşeye Egemen Rab size ziyadesi ile verecektir...
Esenlikler ve acil şifalar diliyorum...
FORUMA ÜYE OLUN! /

16-04-09, 20:30
Hardal
Çok teşekkür ederim Barnabas kardeşim.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyanlığı kabul edersem ailem reddedecek ne yapmalıyım? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2