Hristiyanlıkta Evlilik

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Hristiyanlıkta Evlilik

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Gizemm

Hristiyanlıkta Evlilik

Hristiyan olan bir çift resmi nikahı kıydıktan sonra kilisede ruhsal anlamda bir evlilik yapmazlarsa bu hristiyanlık inancı açısından günah mıdır?

Hristiyanlıkta Evlilik

hristiyanlık
theodora78

Hristiyanlıkta Evlilik

Evlilik sakrementler arasında yer almaktadır.Tanrısal nimetin inanlara verilmesi ve ulaşması için vasıta olan dini işlem ve icrasıdır.
Evlilik de çocukların doğması için Tanrısal bir armağandır.
Bunun için Kilisede Rabin huzurunda evlenilmesi gerektiğini düşünüyorum.Böylece evlilik kilise cemaatine duyrulmaktadır.Diğer türlü zina olacağından kilise evliliğinin yeri çok önemlidir.

Kutsal Kitapta Rabbimizin evliliğe verdiği önem birçok ayetlerde belirtilmiştir.
efe.5:22 Ey kadınlar, Rab'be bağımlı olduğunuz gibi, kocalarınıza bağımlı olun. efe.5:23 Çünkü Mesih bedenin kurtarıcısı olarak kilisenin başı olduğu gibi, erkek de kadının başıdır. efe.5:24 Kilise Mesih'e bağımlı olduğu gibi, kadınlar da her durumda kocalarına bağımlı olsunlar.

efe.5:25 Ey kocalar, Mesih kiliseyi nasıl sevip onun uğruna kendini feda ettiyse, siz de karılarınızı öyle sevin. efe.5:26 Mesih kiliseyi suyla yıkayıp tanrısal sözle temizleyerek kutsal kılmak için kendini feda etti. efe.5:27 Öyle ki, kiliseyi üzerinde leke, buruşukluk ya da buna benzer bir şey olmadan, görkemli biçimde kendine sunabilsin. Amacı kilisenin kutsal ve kusursuz olmasıdır. efe.5:28 Aynı biçimde kocalar da karılarını kendi bedenleri gibi sevmelidir. Karısını seven kendini sever. efe.5:29 Hiç kimse hiçbir zaman kendi bedeninden nefret etmemiştir. Tersine, onu besler ve kayırır; tıpkı Mesih'in kiliseyi besleyip kayırdığı gibi. efe.5:30 Çünkü bizler O'nun bedeninin üyeleriyiz. efe.5:31 «Bunun için adam annesini babasını bırakıp karısına bağlanacak, ikisi tek beden olacak.» efe.5:32 Bu sır büyüktür; ben bunu Mesih ve kiliseyle ilgili olarak söylüyorum. efe.5:33 Size gelince, her biriniz karısını kendisi gibi sevsin. Kadın da kocasına saygı göstersin.

Size şöyle örnekler vereyim .Mesela bir vaftizde vaftiz annesi yada babasının bile kilise nikahlı olması gereklidir.

Yada Kinonia yada Komünyon almadan önce bile bazı gereklilikler vardır.Kilise nikahı olmayan kişilerin zina yaptığı düşüncesinden Kinonia bile almaları sakıncalıdır.

Her imanlı çiftin kilise nikahı yapması şarttır.Bu gizemden mahrum kalmamaları gereklidir.

Seni asla terketmeyeceğim .Seni asla yüzüstü bırakmayacağım.

Hristiyanlıkta Evlilik

hristiyanlık
Gizemm

Hristiyanlıkta Evlilik

theodora78
Evlilik sakrementler arasında yer almaktadır.Tanrısal nimetin inanlara verilmesi ve ulaşması için vasıta olan dini işlem ve icrasıdır.
Evlilik de çocukların doğması için Tanrısal bir armağandır.
Bunun için Kilisede Rabin huzurunda evlenilmesi gerektiğini düşünüyorum.Böylece evlilik kilise cemaatine duyrulmaktadır.Diğer türlü zina olacağından kilise evliliğinin yeri çok önemlidir.

Kutsal Kitapta Rabbimizin evliliğe verdiği önem birçok ayetlerde belirtilmiştir.
efe.5:22 Ey kadınlar, Rab'be bağımlı olduğunuz gibi, kocalarınıza bağımlı olun. efe.5:23 Çünkü Mesih bedenin kurtarıcısı olarak kilisenin başı olduğu gibi, erkek de kadının başıdır. efe.5:24 Kilise Mesih'e bağımlı olduğu gibi, kadınlar da her durumda kocalarına bağımlı olsunlar.

efe.5:25 Ey kocalar, Mesih kiliseyi nasıl sevip onun uğruna kendini feda ettiyse, siz de karılarınızı öyle sevin. efe.5:26 Mesih kiliseyi suyla yıkayıp tanrısal sözle temizleyerek kutsal kılmak için kendini feda etti. efe.5:27 Öyle ki, kiliseyi üzerinde leke, buruşukluk ya da buna benzer bir şey olmadan, görkemli biçimde kendine sunabilsin. Amacı kilisenin kutsal ve kusursuz olmasıdır. efe.5:28 Aynı biçimde kocalar da karılarını kendi bedenleri gibi sevmelidir. Karısını seven kendini sever. efe.5:29 Hiç kimse hiçbir zaman kendi bedeninden nefret etmemiştir. Tersine, onu besler ve kayırır; tıpkı Mesih'in kiliseyi besleyip kayırdığı gibi. efe.5:30 Çünkü bizler O'nun bedeninin üyeleriyiz. efe.5:31 «Bunun için adam annesini babasını bırakıp karısına bağlanacak, ikisi tek beden olacak.» efe.5:32 Bu sır büyüktür; ben bunu Mesih ve kiliseyle ilgili olarak söylüyorum. efe.5:33 Size gelince, her biriniz karısını kendisi gibi sevsin. Kadın da kocasına saygı göstersin.

Size şöyle örnekler vereyim .Mesela bir vaftizde vaftiz annesi yada babasının bile kilise nikahlı olması gereklidir.

Yada Kinonia yada Komünyon almadan önce bile bazı gereklilikler vardır.Kilise nikahı olmayan kişilerin zina yaptığı düşüncesinden Kinonia bile almaları sakıncalıdır.

Her imanlı çiftin kilise nikahı yapması şarttır.Bu gizemden mahrum kalmamaları gereklidir.
Hmm...
O zaman müslümanken evlenenler bile Hristiyanlığa geçtikten sonra kilise nikahı yapmalılar,yapmazlarsa zina etmiş olular :(

Hristiyanlıkta Evlilik

hristiyanlık
theodora78

Hristiyanlıkta Evlilik

Müslümanken evlenen ve sonra Hristiyan olan çiftlerin kilisede evlenmeleri kadar güzel birşey olamaz .Ve tekrar söylüyorum bizler gizemlerle yaşıyoruz ruhani olarak bizleri besleyen en önemli şeyler.
Evlilik gizeminden mahrum kalınmamalı.Her iki kişi de Hristiyansa bu mutlaka gerçekleştirilmelidir.

Esenlikler

Seni asla terketmeyeceğim .Seni asla yüzüstü bırakmayacağım.

Hristiyanlıkta Evlilik

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Hristiyanlıkta Evlilik konusuna benzer konular;

evlilik - kıssa/12 <!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves/> <w:TrackFormatting/> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:DoNotPromoteQF/> <w:LidThemeOther>TR</w:LidThemeOther> <w:LidThemeAsian>X-NONE</w:LidThemeAsian> <w:LidThemeComplexScript>X-NONE</w:LidThemeComplexScript> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> <w:SplitPgBreakAndParaMark/> ...

evlilik - kıssa/11 <!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves/> <w:TrackFormatting/> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:DoNotPromoteQF/> <w:LidThemeOther>TR</w:LidThemeOther> <w:LidThemeAsian>X-NONE</w:LidThemeAsian> <w:LidThemeComplexScript>X-NONE</w:LidThemeComplexScript> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> <w:SplitPgBreakAndParaMark/> ...

evlilik - kıssa/10 <!--><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:TrackMoves/> <w:TrackFormatting/> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:DoNotPromoteQF/> <w:LidThemeOther>TR</w:LidThemeOther> <w:LidThemeAsian>X-NONE</w:LidThemeAsian> <w:LidThemeComplexScript>X-NONE</w:LidThemeComplexScript> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> <w:SplitPgBreakAndParaMark/> ...

7-Evlilik sırrı Evlilik sırrı 1601 "Bir erkekle bir kadının ömürleri boyunca bir aile oluşturmak üzere yaptıkları, doğal amacı eşlerin mutluluğu olduğu kadar soyu devam ettirmek ve çocukları yetiştirmek olan evlilik sözleşmesi Rab Mesih tarafından vaftizli eşler arasında sır mertebesine çıkartılmıştır."(CIC, can. 1055, 1) I. Tanrı’nın tasarısında evlilik 1602 Kutsal Kitap erkekle kadının Tanrı’nın suretinde ve benzerinde yaratıldığını anlatan bölümle başlar ve Apokalypsis’teki "Kuzu’nun düğünü"(Bkz. Yar 1, 26-27) (Ap 19, 7. 9) ile son bulur. Kutsal Kitap baştan sona evlilik ve onun "gizi"nden, evlilik kurumundan ve Tanrı’nın ona verdiği anlamdan, evliliğin kökeninden ve bitiminden, esenlik tarihi boyunca çeşitli evrelerinde, günahtan kaynaklanan...

evlilik.... Kardeşler benim eşim inançsız biri. biz evlendiğimizde ben müslümandım o da en azından Tanrı 'ya inanıyordu. Ben mesihe iman ettikten sonra. Tanrı inancı zayıfladı ve şu an ateist. Tabiki bu aramızda bir takım sorunlara yol açıyor. Fakat sevgimiz hiç eksilmedi birbirimize. Benim dışımda ailemde imanlı yok. o yüzden gerekli ibadetlerimi yapamıyorum. ailemden gizli değil inancım ama kiliseye gitmemi istemiyorlar. onları da kırmak istemiyorum. Ama kendimi bu konuda hep suçlu hissediyorum. iki farklı inanca sahip bir kişinin evlenmesinin fazla onaylanmadığını biliyorum ama evlenirken müslümandım. Rabbin yardımını dilemekten başka çarem yok. Tanrı bu yolda benimle olsun. Amin

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Hristiyanlıkta Evlilik

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler