Titus
Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği)
Bu yazıyı daha önce kendimde bu hataya düştüğümden ve yaşadığım pişmanlıklardan dolayı yazıyorum..İlk başlarda insan günahı farketsede, günah tatlı geliyor ve devam ediyor.Kutsal kitap bizleri inanlı olmayanlarla aynı boyunduruğa girmememiz konusunda ciddi şekilde uyarıyor;
2.Ko.6: 14 İmansızlarla aynı boyunduruğa girmeyin. Çünkü doğrulukla fesadın ne ortaklığı, ışıkla karanlığın ne paydaşlığı olabilir?
Bu ayeti birçok inanlı biliyor ve iman ediyor..Ama yinede bu hataya düşebiliyor.İşte günahta böyle bir şey,şeytan birçok yolla bizi ayartmaya çalıştığı gibi, bu zayıf olan noktamızlada bizi ayartıyor.Bende genç bir inanlıyım ve İsa Mesihe iman etmeden önce başladığım,bir süre ilişkime devam ettiğim bir kız arkadaşım vardı.Kutsal kitabın geneline baktığımda YHVH’nin sadece belirli sözlerinde değil,birçok bölümde karanlık ve ışığın yan yana olamayacağı yazıyordu.Yar.2: 24 Bu nedenle adam annesini babasını bırakıp karısına bağlanacak, ikisitek beden olacak
Tek beden olmak belki göze basit gelebilir ama aynı imanı paylaşmadığınız,aynı Tanrı’ya tapmadığınız kişiyle nasıl TEK BEDEN olabilirsiniz?Bizlerin bedeni Mesih İSA’nın tapınağıdır..Bizler Mesih İSA’nın dünyadaki ışığıyız.Peki bu ışık, karanlıkla nasıl mesihi yüceltebilir?Bedeninizin karanlıkta olmasına bu kadar kolay izin verirmisiniz?
Buna benzer bir yazı daha yazmıştım,ama bende inanlı bir genç olarak inanlı kardeşlerimi (bay-bayan) inanlı olmayanlarla beraber gördüğümden üzülüyorum.Onlarla paylaştığım için ve daha önceden kendimde yaşadığım için bazı nedenleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
1:Kutsal kitaptaki bazı sözlerin Tanrı için olmazsa-olmaz olarak düşünülmediğinin düşünülmesi: Öncelikle bu düşüncenin büyük bir hata olduğunu yazarak başlamak istiyorum.Bu düşünce bizi yavaş yavaş karanlığa götürür.Tanrı hiçbir sözünü boşyere,veya diğerlerinden daha az önemli olsun diye söylememiştir.Tanrı sözünü bazen yanlış değerlendiriyoruz.YHVH yasa aracılığıyla değil iman aracılığıyla kurtulacağımızı söylüyor,evet amin..Ama yapılan büyük hata Tanrı sözünü yorumlarken kendi benliğimize göre yorumlamamız..Tanrı aynı zamanda kutsal olmamızı ve onu izlememizi söylüyor..İsa Mesihin her sözü hayatımızda ilk sıraya koymamız gereken Tanrı’yı, yansıtan ışıktır.
2:Belki iman eder,değişir düşüncesi: Arkadaşlarımız için dua etmek,onlarla müjdeyi paylaşmak çok güzeldir.Ama inanlı olmayan birisiyle ilişkiye başlamak ve o belki iman eder diye ilişkiye devam etmek çok yanlıştır.Bu gerçekleşmediğinde büyük hayal kırıklığı yaşatır.En önemlisi ise Tanrı sözleri üstünde kumar olmaz..
3:İlk sırada kim var? Hayatımızda ilk sırayı kime veriyoruz?sevgilimizemi,d ostlarımızamı,ailemizemi kime? Yoksa gerçekten bizim için çarmıha kadar gitmiş olan ve bizi gazap çocuğuyken Tanrı’nın çocukları yapan YHVH’yi mi koyuyoruz ilk sıraya? Düşünüldüğünde hepimiz sanki Tanrı’yı ilk sıraya koyduğumuzu söylüyoruz.Ama yaşantımıza bunu yansıtabiliyormuyuz? Bizim için görkemini,tahtını bırakıp dünyamıza insan bedeninde gelen Tanrı için biz nelerden vazgeçiyoruz? İşte bu nokta çok önemli.Tanrı bizim için HERŞEYİ YAPTI..Bizlerde ölümü göze alacak kadar can sevgisinden vazgeçmeliyiz.Çok güvendiğimiz,uğruna Tanrı sözünü boşverdiğimiz kişiler canımızı acıttığında mı anlamalıyız sadece Tanrı sözünü? Sonu olmayan karanlıklara adım atmayalım..Tanrımızın gösterdiği ışıkla,Tanrı sözüyle atalım her adımımızı.Kutsal ruhu kederlendirmeyelim.Esenli kle ve sevgiyle kalın..
İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı`nın armağanıdır.
Efesliler 2:8
Çünkü bize bir çocuk doğacak, Bize bir oğul verilecek. Yönetim onun omuzlarında olacak. Onun adı Harika Öğütçü,Güçlü Tanrı, Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak.
Yeşaya 9:6