Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği)

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği)

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Titus

Bu yazıyı daha önce kendimde bu hataya düştüğümden ve yaşadığım pişmanlıklardan dolayı yazıyorum..İlk başlarda insan günahı farketsede, günah tatlı geliyor ve devam ediyor.Kutsal kitap bizleri inanlı olmayanlarla aynı boyunduruğa girmememiz konusunda ciddi şekilde uyarıyor;
2.Ko.6: 14 İmansızlarla aynı boyunduruğa girmeyin. Çünkü doğrulukla fesadın ne ortaklığı, ışıkla karanlığın ne paydaşlığı olabilir?

Bu ayeti birçok inanlı biliyor ve iman ediyor..Ama yinede bu hataya düşebiliyor.İşte günahta böyle bir şey,şeytan birçok yolla bizi ayartmaya çalıştığı gibi, bu zayıf olan noktamızlada bizi ayartıyor.Bende genç bir inanlıyım ve İsa Mesihe iman etmeden önce başladığım,bir süre ilişkime devam ettiğim bir kız arkadaşım vardı.Kutsal kitabın geneline baktığımda YHVH’nin sadece belirli sözlerinde değil,birçok bölümde karanlık ve ışığın yan yana olamayacağı yazıyordu.Yar.2: 24 Bu nedenle adam annesini babasını bırakıp karısına bağlanacak, ikisitek beden olacak

Tek beden olmak belki göze basit gelebilir ama aynı imanı paylaşmadığınız,aynı Tanrı’ya tapmadığınız kişiyle nasıl TEK BEDEN olabilirsiniz?Bizlerin bedeni Mesih İSA’nın tapınağıdır..Bizler Mesih İSA’nın dünyadaki ışığıyız.Peki bu ışık, karanlıkla nasıl mesihi yüceltebilir?Bedeninizin karanlıkta olmasına bu kadar kolay izin verirmisiniz?

Buna benzer bir yazı daha yazmıştım,ama bende inanlı bir genç olarak inanlı kardeşlerimi (bay-bayan) inanlı olmayanlarla beraber gördüğümden üzülüyorum.Onlarla paylaştığım için ve daha önceden kendimde yaşadığım için bazı nedenleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

1:Kutsal kitaptaki bazı sözlerin Tanrı için olmazsa-olmaz olarak düşünülmediğinin düşünülmesi: Öncelikle bu düşüncenin büyük bir hata olduğunu yazarak başlamak istiyorum.Bu düşünce bizi yavaş yavaş karanlığa götürür.Tanrı hiçbir sözünü boşyere,veya diğerlerinden daha az önemli olsun diye söylememiştir.Tanrı sözünü bazen yanlış değerlendiriyoruz.YHVH yasa aracılığıyla değil iman aracılığıyla kurtulacağımızı söylüyor,evet amin..Ama yapılan büyük hata Tanrı sözünü yorumlarken kendi benliğimize göre yorumlamamız..Tanrı aynı zamanda kutsal olmamızı ve onu izlememizi söylüyor..İsa Mesihin her sözü hayatımızda ilk sıraya koymamız gereken Tanrı’yı, yansıtan ışıktır.

2:Belki iman eder,değişir düşüncesi: Arkadaşlarımız için dua etmek,onlarla müjdeyi paylaşmak çok güzeldir.Ama inanlı olmayan birisiyle ilişkiye başlamak ve o belki iman eder diye ilişkiye devam etmek çok yanlıştır.Bu gerçekleşmediğinde büyük hayal kırıklığı yaşatır.En önemlisi ise Tanrı sözleri üstünde kumar olmaz..

3:İlk sırada kim var? Hayatımızda ilk sırayı kime veriyoruz?sevgilimizemi,d ostlarımızamı,ailemizemi kime? Yoksa gerçekten bizim için çarmıha kadar gitmiş olan ve bizi gazap çocuğuyken Tanrı’nın çocukları yapan YHVH’yi mi koyuyoruz ilk sıraya? Düşünüldüğünde hepimiz sanki Tanrı’yı ilk sıraya koyduğumuzu söylüyoruz.Ama yaşantımıza bunu yansıtabiliyormuyuz? Bizim için görkemini,tahtını bırakıp dünyamıza insan bedeninde gelen Tanrı için biz nelerden vazgeçiyoruz? İşte bu nokta çok önemli.Tanrı bizim için HERŞEYİ YAPTI..Bizlerde ölümü göze alacak kadar can sevgisinden vazgeçmeliyiz.Çok güvendiğimiz,uğruna Tanrı sözünü boşverdiğimiz kişiler canımızı acıttığında mı anlamalıyız sadece Tanrı sözünü? Sonu olmayan karanlıklara adım atmayalım..Tanrımızın gösterdiği ışıkla,Tanrı sözüyle atalım her adımımızı.Kutsal ruhu kederlendirmeyelim.Esenli kle ve sevgiyle kalın..

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı`nın armağanıdır.
Efesliler 2:8

Çünkü bize bir çocuk doğacak, Bize bir oğul verilecek. Yönetim onun omuzlarında olacak. Onun adı Harika Öğütçü,Güçlü Tanrı, Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak.
Yeşaya 9:6

hristiyanlık
inan

kardeş benimde birkaç yıl önce bir arkadaşım vardı, birgün bana dedi 'beni seviyorsan benim için müslüman ol' dedi. Bende ne sen ne ailem nede başka biri, ne ölüm ne yaşan, ne zülüm, hiç kimse Rabbin sevgisinden ayıramaz. Sonra bana dedi Isa'yı benden çok seviyosan git onla çık ;)
Ve bu olay ne ilk nede son olacak. Evlenseniz bile ilerde daha büyük sorunlar yaratabilir.

hristiyanlık
avo

inan
kardeş benimde birkaç yıl önce bir arkadaşım vardı, birgün bana dedi 'beni seviyorsan benim için müslüman ol' dedi. Bende ne sen ne ailem nede başka biri, ne ölüm ne yaşan, ne zülüm, hiç kimse Rabbin sevgisinden ayıramaz. Sonra bana dedi Isa'yı benden çok seviyosan git onla çık ;)
Ve bu olay ne ilk nede son olacak. Evlenseniz bile ilerde daha büyük sorunlar yaratabilir.
Bu örnek davranışınızdan ötürü sizi kutlarım sevgili inan.Rabbimiz İsa Mesih'in sevgisini başka hiçbirşeyin sevgisinden üstün tutmayarak kurtuluşa ereceğiz.

"Biri bana gelip de babasını annesini, karısını, çocuklarını, kardeşlerini, hatta kendi canını bile gözden çıkarmazsa*, öğrencim olamaz.(Luka 14.25)

Yu.1: 12 Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı’nın çocukları olma hakkını verdi.
Yu.1: 13 Onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, Tanrı’dan doğdular.

hristiyanlık
Titus

inan
YHVH seni bereketlesin kardeşim..Demiş ya İSA'yı çok seviyorsan onunla çık diye.Gerçekten bilmiş birşeyleri.Çünkü birgün gerçekten çıkacaksın İSA ile..Hemde göklere...

İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı`nın armağanıdır.
Efesliler 2:8

Çünkü bize bir çocuk doğacak, Bize bir oğul verilecek. Yönetim onun omuzlarında olacak. Onun adı Harika Öğütçü,Güçlü Tanrı, Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak.
Yeşaya 9:6

hristiyanlık
pc_terorist

inan
Seni tebrik ediyorum kardeşim..Birçok kardeşlerimizde senle aynı duruma düşebiliyor..Rab yardımcımız olsun

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği) konusuna benzer konular;

Hıristiyan olmayan ama iyi olan milyonlarca insan ne olacak? Tanrının onları cennetten mahrum edeceğine asla inanmıyorum... Arkadaşlar çevremizde olsun dünyanın çeşitli yörelerinde hıristiyan olmayıp başka bir inanca bağlı olup insanlara iyilik eden, iyi niyetli, samimi insanlar milyonlarcadır. Şimdi bu insanlar Hıristiyan olmadıkları için cennetten mahrum mu kalacaklardır? Lütfen bu konuyu açıklayabilir misiniz? Tanrı bizden daha merhametli olduğuna göre böyle bir şeye izin verebilir mi? Milyonlarca Hıristiyan olmayan ama iyi olan insanları cennetten mahrum eder mi?

Kutsal Işık Kudüs'te her yıl olan Kutsal Işık mucizesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kutsal Işık Bir yerde bir filmde seyrettim, ortodoskların bir ışık diye birşey idda ettiklerini gördüm. bu konu hakkında tam bir bilgi sahibi olan varsa şu sorularıma cevap yazabilir mi ? bilmiyorum, cahilim, anlamıyorum kabul edin. 0. ışık mı alev mi ? 1. tam olarak ne zamanlarda ve nereye geliyor 2. her zaman aynı yere mi geliyor 3. geldiğinde gizli bir şekilde mi geliyor 4. geldiğinde insanlar neden mumlarını yakıyor 5. mum yandıktan sonra ışık mı alev mi oluyor 6. mumları yakan kutsal bir ışık ise insanlar neden ellerini üstünde tutamıyor 7. ışık yoğun lazer veya güneş ışığı değilse insanın canını yakmaz, bu can yakmayan ışık ise neden ışığa dokunamıyorlar

Ortodoks Mucizeleri; Kutsal Işık http://www.youtube.com/watch?v=I2YWSLucttM

Romalılar 3:9-20 - Kutsal Olmayan Birliktelik Hazırlayan: İzmir Protestan Kilisesi 5<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Kutsal Olmayan Birliktelik<o:p></o:p> Romalılar 3:9-20<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Açılım<o:p></o:p> Hepimiz kendi arkadaş çevremizi belirleriz. Ne çeşit arkadaş çevreniz, birliktelikleriniz oldu? Neden?<o:p></o:p>Çalışma<o:p></o:p>

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler