Arşiv Sayfa 2 / Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği) - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği) hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği) - Sayfa 2 konusu 1627 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj xenomur tarafından gönderildi. Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği) Bu yazıyı daha önce kendimde bu hataya düştüğümden ve yaşadığım pişmanlıklardan dolayı yazıyorum..İlk başlarda insan günahı farketsede, günah tatlı geliyor ve devam ediyor.Kutsal kitap bizleri inanlı olmayanlarla aynı boyunduruğa girmememiz konusunda ciddi şekilde uyarıyor; 2.Ko.6: 14 İmansızlarla aynı boyunduruğa girmeyin. Çünkü doğrulukla fesadın ne ortaklığı, ışıkla karanlığın ne paydaşlığı olabilir? Bu ayeti birçok inanlı biliyor ve iman ediyor..Ama yinede bu hataya düşebiliyor.İşte günahta böyle bir şey,şeytan birçok yolla bizi ayartmaya çalıştığı gibi, bu zayıf olan noktamızlada bizi ayartıyor.Bende genç bir inanlıyım ve İsa Mesihe iman etmeden önce başladığım,bir süre ilişkime devam ettiğim bir kız arkadaşım vardı.Kutsal kitabın geneline baktığımda YHVH’nin sadece belirli... Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği)

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği) konusu 1627 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj xenomur tarafından gönderildi.

Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2

Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği) hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-11-08, 21:00
Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği)
vesper

bir insanın bir başka insan için dinini değiştirmesi cok saçma bir müslüman çıkıp da benim için müslüman ol diyemez zaten ancak Tanrı için Müslüman - Hristiyan ya da Musevi olursun

dinleri farklı iki insanın evlenmesi yoldan cıkmaları mıdır hiç bir koşul altında ewlenemezler mi? evlenirlerse imandan mı cıkarlar yoksa hala imanlı kalıp da sadece cok buyuk bir günah mı işlerler?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği)

Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği) hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-11-08, 22:58
balkan

Titus
inan
kardeş benimde birkaç yıl önce bir arkadaşım vardı, birgün bana dedi 'beni seviyorsan benim için müslüman ol' dedi. Bende ne sen ne ailem nede başka biri, ne ölüm ne yaşan, ne zülüm, hiç kimse Rabbin sevgisinden ayıramaz. Sonra bana dedi Isa'yı benden çok seviyosan git onla çık ;)
Ve bu olay ne ilk nede son olacak. Evlenseniz bile ilerde daha büyük sorunlar yaratabilir.
YHVH seni bereketlesin kardeşim..Demiş ya İSA'yı çok seviyorsan onunla çık diye.Gerçekten bilmiş birşeyleri.Çünkü birgün gerçekten çıkacaksın İSA ile..Hemde göklere...

AMİN...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği)

Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği) hristiyanlık incil isa tevrat zebur26-11-08, 00:48
xenomur

Titus
Bu yazıyı daha önce kendimde bu hataya düştüğümden ve yaşadığım pişmanlıklardan dolayı yazıyorum..İlk başlarda insan günahı farketsede, günah tatlı geliyor ve devam ediyor.Kutsal kitap bizleri inanlı olmayanlarla aynı boyunduruğa girmememiz konusunda ciddi şekilde uyarıyor;
2.Ko.6: 14 İmansızlarla aynı boyunduruğa girmeyin. Çünkü doğrulukla fesadın ne ortaklığı, ışıkla karanlığın ne paydaşlığı olabilir?

Bu ayeti birçok inanlı biliyor ve iman ediyor..Ama yinede bu hataya düşebiliyor.İşte günahta böyle bir şey,şeytan birçok yolla bizi ayartmaya çalıştığı gibi, bu zayıf olan noktamızlada bizi ayartıyor.Bende genç bir inanlıyım ve İsa Mesihe iman etmeden önce başladığım,bir süre ilişkime devam ettiğim bir kız arkadaşım vardı.Kutsal kitabın geneline baktığımda YHVH’nin sadece belirli sözlerinde değil,birçok bölümde karanlık ve ışığın yan yana olamayacağı yazıyordu.Yar.2: 24 Bu nedenle adam annesini babasını bırakıp karısına bağlanacak, ikisitek beden olacak

Tek beden olmak belki göze basit gelebilir ama aynı imanı paylaşmadığınız,aynı Tanrı’ya tapmadığınız kişiyle nasıl TEK BEDEN olabilirsiniz?Bizlerin bedeni Mesih İSA’nın tapınağıdır..Bizler Mesih İSA’nın dünyadaki ışığıyız.Peki bu ışık, karanlıkla nasıl mesihi yüceltebilir?Bedeninizin karanlıkta olmasına bu kadar kolay izin verirmisiniz?

Buna benzer bir yazı daha yazmıştım,ama bende inanlı bir genç olarak inanlı kardeşlerimi (bay-bayan) inanlı olmayanlarla beraber gördüğümden üzülüyorum.Onlarla paylaştığım için ve daha önceden kendimde yaşadığım için bazı nedenleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

1:Kutsal kitaptaki bazı sözlerin Tanrı için olmazsa-olmaz olarak düşünülmediğinin düşünülmesi: Öncelikle bu düşüncenin büyük bir hata olduğunu yazarak başlamak istiyorum.Bu düşünce bizi yavaş yavaş karanlığa götürür.Tanrı hiçbir sözünü boşyere,veya diğerlerinden daha az önemli olsun diye söylememiştir.Tanrı sözünü bazen yanlış değerlendiriyoruz.YHVH yasa aracılığıyla değil iman aracılığıyla kurtulacağımızı söylüyor,evet amin..Ama yapılan büyük hata Tanrı sözünü yorumlarken kendi benliğimize göre yorumlamamız..Tanrı aynı zamanda kutsal olmamızı ve onu izlememizi söylüyor..İsa Mesihin her sözü hayatımızda ilk sıraya koymamız gereken Tanrı’yı, yansıtan ışıktır.

2:Belki iman eder,değişir düşüncesi: Arkadaşlarımız için dua etmek,onlarla müjdeyi paylaşmak çok güzeldir.Ama inanlı olmayan birisiyle ilişkiye başlamak ve o belki iman eder diye ilişkiye devam etmek çok yanlıştır.Bu gerçekleşmediğinde büyük hayal kırıklığı yaşatır.En önemlisi ise Tanrı sözleri üstünde kumar olmaz..

3:İlk sırada kim var? Hayatımızda ilk sırayı kime veriyoruz?sevgilimizemi,d ostlarımızamı,ailemizemi kime? Yoksa gerçekten bizim için çarmıha kadar gitmiş olan ve bizi gazap çocuğuyken Tanrı’nın çocukları yapan YHVH’yi mi koyuyoruz ilk sıraya? Düşünüldüğünde hepimiz sanki Tanrı’yı ilk sıraya koyduğumuzu söylüyoruz.Ama yaşantımıza bunu yansıtabiliyormuyuz? Bizim için görkemini,tahtını bırakıp dünyamıza insan bedeninde gelen Tanrı için biz nelerden vazgeçiyoruz? İşte bu nokta çok önemli.Tanrı bizim için HERŞEYİ YAPTI..Bizlerde ölümü göze alacak kadar can sevgisinden vazgeçmeliyiz.Çok güvendiğimiz,uğruna Tanrı sözünü boşverdiğimiz kişiler canımızı acıttığında mı anlamalıyız sadece Tanrı sözünü? Sonu olmayan karanlıklara adım atmayalım..Tanrımızın gösterdiği ışıkla,Tanrı sözüyle atalım her adımımızı.Kutsal ruhu kederlendirmeyelim.Esenli kle ve sevgiyle kalın..
Sevgili Titus,

Yazın, iman etmeden evlenmiş ve sonra sadece biri iman etmiş evli çiftler için de geçerli midir ? Bu konuya açıklık getirmek gerekir sanırım.

Esenlikler

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[B][COLOR=red]Rom 3:24 İnsanlar İsa Mesih'te olan kurtuluşla, Tanrı'nın lütfuyla, karşılıksız olarak aklanırlar.[/COLOR][/B]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği) konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2  

Işık-Karanlık (inanlı-inanlı olmayan birlikteliği) konusuna benzer konular;

Muhammed - tek Yahudi olmayan peygamber? Degerli Hristiyan ve Musluman kardeslerim, Aklima samimi olarak bir soru takildi: Kutsal Kitap'in (Eski ve Yeni Ahit) tamaminin Yahudi peygamberler araciligi ile oncelikle olarak Yahudilere (sonra Gentile'lara) ulastigini ve yine Yahudiler tarafindan kaleme alindigini biliriz. Gerci Luka ile ilgili bazi degisik yorumlar olsa da okudugum guclu ayet referanslari ile analiz edilmis cesitli Judeo-Christian (sonradan Hristiyan olmus Yahudi) calismalar sonucu sahsen Luka'nin Yahudiliginden suphem yok. Kaldi ki aksi olsa da muhim degil, sonucta Luka'nin peygamberligi degil, yazarligi soz konusudur. Ancak benim merak ettigim, Muhammed bir peygamber olarak kendini tanitirken ve gerek cevresince gerekse gunumuzde bile en buyuk/onemli/saygin peygamber diye nasil kendisini evrensel olarak...

Ortodoks Mucizeleri; Kutsal Işık http://www.youtube.com/watch?v=I2YWSLucttM

Kutsal Işık Kudüs'te her yıl olan Kutsal Işık mucizesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kutsal Işık Bir yerde bir filmde seyrettim, ortodoskların bir ışık diye birşey idda ettiklerini gördüm. bu konu hakkında tam bir bilgi sahibi olan varsa şu sorularıma cevap yazabilir mi ? bilmiyorum, cahilim, anlamıyorum kabul edin. 0. ışık mı alev mi ? 1. tam olarak ne zamanlarda ve nereye geliyor 2. her zaman aynı yere mi geliyor 3. geldiğinde gizli bir şekilde mi geliyor 4. geldiğinde insanlar neden mumlarını yakıyor 5. mum yandıktan sonra ışık mı alev mi oluyor 6. mumları yakan kutsal bir ışık ise insanlar neden ellerini üstünde tutamıyor 7. ışık yoğun lazer veya güneş ışığı değilse insanın canını yakmaz, bu can yakmayan ışık ise neden ışığa dokunamıyorlar

Romalılar 3:9-20 - Kutsal Olmayan Birliktelik Hazırlayan: İzmir Protestan Kilisesi 5<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Kutsal Olmayan Birliktelik<o:p></o:p> Romalılar 3:9-20<o:p></o:p> <o:p> </o:p> Açılım<o:p></o:p> Hepimiz kendi arkadaş çevremizi belirleriz. Ne çeşit arkadaş çevreniz, birliktelikleriniz oldu? Neden?<o:p></o:p>Çalışma<o:p></o:p>

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih