admin1 Ken Block
Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün"
Kitty
Bana göre gayet doğru bir yaklaşım zira bayanlarımızın özellikle müslümanların bazı bağnazlıklarına katlanabileceğini sanmıyorum.
Türkiye'de bile buna şiddetle karşı çıkan biri olarak Portekiz gibi bir yerde de inanlıların müslümanlarla evlilik yapması bana garip geldi doğrusu...
Evanjelique
Beni de bu konuda gerikafalı veya tutucu olarak adlandıranlar olabilir ama amiyane kaba tabirle ''davul bile dengi dengine'' dendiğini hepimiz duymuşuzdur ve ben karma-evliliklerin en çok bu evliliklerin ürünü olan çocuklara zarar verdiğini düşünüyorum,iki arada bir derede kalan bu çocuklar ileride manevi olarak daha büyük buhranlar yaşayarak travma geçiriyorlar.
Enazından hristiyan bir anne-babanın,torunlarının vaftiz törenine katılamayacak olabilmesi bile,bir imanlı için üzüntü kaynağıdır.
Eğer iman etmeden önce evlenmişseniz ve eşiniz imanlı değilse onu anlarım ama iman etmiş birinin hristiyan olmayan biriyle olan evliliğini tasvip etmiyorum.
Katolik kilisesinde eğer bir karma-evlilik söz konusu ise,evlendirmeden önce rahip bu evlilikten doğacak çocukların Hristiyan dininde yetiştirileceğine dair teminat alınır.
Eğer imanlı olmayan biriyle evlenmeyi düşünüyorsanız da,çocuklarınıza Kutsal Kitap eğitimi verin..
Hristiyan bayanlar,evlenince eşinize hoş görünmek için din değiştirmek adına ahiret hayatınızı ateşe atıyorsunuz..
Margos
Kardinalin kötü niyetle bir şey söylemediği ortada. Olayın dini boyutunu söylemiş ve gayet haklı. İslamiyet dininin inançlarını eleştirmiyorum ama bir Müslüman olmayan kimse ile dindar bir Müslümanın evliliği sorunlu olabilir. Tabii kişinin gerçekten İslam'a bağlı biri olması gerekir. Yoksa günümüzde Türkiye'de de birçok karma evlilik var din değiştirmeden yapılan ve sorunsuz oluyor bu evlilikler. Ama dininin emirlerine çok sıkı bağlı bir Hristiyan ve yine çok dindar bir Müslümanın (yani gerçek Müslümanın) evliliği pek iyi gitmez bence :)
Birbirinizi sevin. Sizi sevdiğim gibi siz de birbirinizi sevin...
Yuhanna 13:34
Çalıkuşu
Sayın Kardinal'in söylediklerine tamamen katılıyorum. Müslüman bir din görevlisi kalkıpta böyle doğru şeyler söyleme cesaretinde bulunamazdı doğrusu. Çünkü adı gericiye, yobaza, çağdışına çıkardı. Günlerce manşetlerden inmezdi. Aslında gözönünde bulunan, mevki sahibi, medyatik kişilerin bu tür haklı ve doğru telkinleri sürekli vermeleri gerekir. Evlilik denilen müessese sağlam temeller üzerine atılır. Evliliklerde kültürel farklılıklar -özellikle de din konusunda- gerçekten çok büyük problemlere yol açmaktadır. Lütfen tercihlerimizi yaparken sadece kendimizi ve bugünümüzü değil, ileride doğacak olan sonuçların zararlarını düşünerekten karar verelim. Dini farklılıklar gözardı edilemez.
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız