MR.CAGE
Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün"
Zaten kardeşler biraz mantıklı düşünen bir kişi farklı dinden biriyle evlenmeye kalkışmaz. Müslüman olan erkeklerin Hristiyan bir bayanla evlenmek isteyeceğini de hiç sanmıyorum.Ne kadar yoğun bir sevgi yaşarlarsa yaşasınlar eninde sonunda bir yerlerde sorun çıkacaktır.Kardinal Jose çok haklı.Rab O'nu ve tüm Hristiyan kardeşlerimi koruyup gözetsin.
Kitty
|
|
MR.CAGE
|
|
Zaten kardeşler biraz mantıklı düşünen bir kişi farklı dinden biriyle evlenmeye kalkışmaz. Müslüman olan erkeklerin Hristiyan bir bayanla evlenmek isteyeceğini de hiç sanmıyorum.Ne kadar yoğun bir sevgi yaşarlarsa yaşasınlar eninde sonunda bir yerlerde sorun çıkacaktır.Kardinal Jose çok haklı.Rab O'nu ve tüm Hristiyan kardeşlerimi koruyup gözetsin.
|
Aslında sonuna kadar haklısınız MR.CAGE kardeşim fakat emin olun müslüman erkekler bayanların dini konusunda pek takıntı yapmıyorlar. Benim başıma böyle bir olay geldi ki -geleneksel Türk adetlerine göre görücü diye bir kavram var- bu görücü olayına bende alet olmuş biriyim annem (müslüman hala onu da yakında inanlı yapacağım az kaldı:)) benim farklı inanışa sahip olduğumu söylediğinde karşı taraf farketmez gibi bir yaklaşımda bulundu zaten ben bu tür geleneklere karşı biriyim ve Rabbin de isteğiyle inanlı olmayan biriyle evlenmeyi düşünmüyorum. Henüz yaş olarak ta bilinç olarak ta evliliğe uygun bir aday değilim gerçi ama ileride dediğim gibi evlilik düşünürsem ilk arayacağım özellik bu olacaktır.
Katolikmoderator
|
|
Kitty
|
|
Aslında sonuna kadar haklısınız MR.CAGE kardeşim fakat emin olun müslüman erkekler bayanların dini konusunda pek takıntı yapmıyorlar. Benim başıma böyle bir olay geldi ki -geleneksel Türk adetlerine göre görücü diye bir kavram var- bu görücü olayına bende alet olmuş biriyim annem (müslüman hala onu da yakında inanlı yapacağım az kaldı:)) benim farklı inanışa sahip olduğumu söylediğinde karşı taraf farketmez gibi bir yaklaşımda bulundu zaten ben bu tür geleneklere karşı biriyim ve Rabbin de isteğiyle inanlı olmayan biriyle evlenmeyi düşünmüyorum. Henüz yaş olarak ta bilinç olarak ta evliliğe uygun bir aday değilim gerçi ama ileride dediğim gibi evlilik düşünürsem ilk arayacağım özellik bu olacaktır.
|
Keşke bütün Hristiyan bayanlar sizin kadar ruhla ve imanla dolu olsalar sevgili Kitty,zaten kardinalin bu konuda vaaz vermesine de gerek kalmaz :-)
Ama bazen dünyevi aşklar,ne yazık ki İsa Mesih aşkından daha ağır basabiliyor ve neticede kişiler imanlı olmayanlarla beraberlik kurabiliyorlar..
Rab size yüzünü çevirsin ve ışığını versin sevgili Kitty..
İsa Mesih'i kabul etmemiş olan ve vaftiz suyunda yıkanmamış biri ile kutsal evlilik birlikteliğine imza atan bir imanlı,gelecekte de karşılaşabileceği problemleri uzun vadede düşünebilmeli ve adımlarını ona göre atmalı...Herşey tozpembe başlar ama genelde insan aşık olunca sanırım geleceğin getirilerini görmezden gelmek ve anı yaşamak istiyor sadece..
Oysa Mesihte bulunan mutluluk anlık değil,ebediyete kadardır.
Evlilik yeminleri 'Tanrı bizi ayırana kadar' diye atılır ve herşey gibi geçici ve fanidir,ölümlü ve sonu olmayan tek beraberlik imanlının kilise ile olan Kutsal Ruh'taki bağı ve Tanrı'nın Krallığındadır...
"Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL
Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."
Fırat Çölgeçen
Farklı şeylere inanan kişilerin evlilikleri, sadece kendileri değil;bereket kaynağı sayılan çocukların yetişmesinde de çok büyük sorun teşkil etmektedir.Evlilik, erkek ve kadının tamamlayıcı ilişkisidir ki; İsa ile kilisenin ilişkisini yansıtmaktadır.
Evliliğin bir takım amaçları vardır:Arkadaşlık, çoğalma ve de sağlıklı bir toplum oluşturma.Evlilikteki ilişki, bir beden oluşmasıdır. Evlilikte, kişiler İsa'ya iman eden kişilşer olmalıdır. Neden ? Eski Antlaşma'da, Tanrı'nın tanrıtanımazlıklarla evlilikler konusundaki birçok uyarısını görebiliriz.
Bunun en önemli sebebi, kişinin kendi inançlarından sapmasını önlemek içindir. Farklı inanç içinde olan eşler, kendi inanç ve tanrısını da getirdiği gibi; gerçek olan Tanrı'ya sadık olarak yaşamayı ve ibadet etmeyi bile engellemesi, büyük olasılıktır.
İnanlı, farklı inançtaki bir kişiyle evlendiğinde - kendini iman konusunda güçlü hissetse de - ruhsal olarak rahatsız olabilecektir. İbadet için kiliseye gitmek istenildiğinde, eşi reddedilebilecektir.En önemlisi de, çocuklarına İsa'daki kurtuluşu anlatmak istediğinde; eşi, bir başka inancın doğru olduğunu çocuklarına kabul ettirmeye çalışabilecektir. Diyelim ki; inanlı olmayan bir kişiyle evlenildi. Sonuç, iman etmemiş tarafın İsa'ya iman etmesi, oldukça, zayıf bir ihtimal gibi geliyor bana.
Çıkacak bütün sorunlar gözönüne alınırsa;bir inanlı, iman etmemiş biriyle evlenmemelidir. Şunu da, ifade edeyim ki; başka inançtan insanarla evlenmemek, onları aşağı görmek, kabul etmemek anlamına gelmemelidir.
Anne, babanın Hristiyan olarak yaşadıkları ailelerdeki ruhsal esenlik, sonunda hem çocuklara hem de diğer insanlara yansıyacaktır.
Rab'bin sevgisi ve ışığının sarmalında kalınız.
MR.CAGE
|
|
Kitty
|
|
|
MR.CAGE
|
|
|
|
Herşey gönlünüzce olsun.Umarım sizi mutlu edecek biriyle hayatınızı birleştirip,İsa Mesih'in izinde mutlu bir yaşam sürdürürsünüz.
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler