|
|
Galadriel
|
|
Pavlos bir mektubunda dğer dinlerden olanlarla evlenmeyin diyor.'İmansızlarla aynı boyunduruğa girmeyin. Çünkü doğrulukla fesadın ne ortaklığı, ışıkla karanlığın ne beraberliği olabilir? 15Mesih ile Beliyal[d] arasında ne sözbirliği, iman edenin iman etmeyenle ne paydaşlığı olabilir? 16Tanrı'nın tapınağıyla putlar arasında ne anlaşma olabilir? Çünkü biz yaşayan Tanrı'nın tapınağıyız.'(Korintoslul ara 2.Mektup 6 -İmanlı Olmayanlarla Evlenmeyin)Bunu açıklarmısınız?Yani burda çok açık ve net olarak evlenilmemesi buyuruluyor.
|
Sevgili kardeşim Kutsal Kitabın bu konudaki yazıları gayet açıktır. Bize İmanlı olmayan biri ile evlenmememizi öğütler. Diğer dinlerden olanlar da bize göre imanlı olmamış oluyor. Biz imanımızı İsa Mesih'e ve Baba'ya dayandırıyoruz.
1.Korintliler 7,9 Ama kendilerini denetleyemiyorlarsa, evlensinler.Çünkü için için yanmaktansa evlenmek daha iyidir.
1.Korintliler 7,11 Ayrılırsa evlenmesin, ya da kocasıyla barışsın. Erkek de karısını boşamasın.
1.Korintliler 7,28 Ama evlenirsenirsen günah işlemiş olmazsın. Bir kız da evlenirse günah işlemiş olmaz. Ne var ki, evlenenler bu yaşamda sıkıntılarla karşılaşacak. Ben sizi bu sıkıntılardan esirgemek istiyorum.
1.Korintliler 7,36 Bir kimse nişanlı olduğu kıza yakışıksız davrandığını düşünüyorsa, aşırı tutkuları varsa ve evlenmesi gerekiyorsa, istediğini yapsın, günah işlemiş olmaz; evlensinler.
1.Korintliler 7,37 Ama zorunluluk altında bulunmayan, yüreği kararlı, istediğini yapabilecek durumdaki kişi, nişanlısıyla evlenmemeye yüreğinde karar vermişse, iyi eder.
1.Korintliler 7,38 Kısacası nişanlısıyla evlenen iyi eder, evlenmeyense daha iyi eder.
1.Korintliler 7,39 Kadın, kocası yaşadıkça kocasına bağlıdır. Kocası ölürse dilediği kimseyle evlenmekte özgürdür; yeter ki,
o kişi Rab'be ait biri olsun.
Size daha ayrıntılı bir şekilde de Kutsal Kitap'tan bir alıntı gönderiyorum.
Fakat ne yazık ki zamanımızda inanlıların Rab'de olmayan kişilerle evlilikleri oluyor. Kardinal ise bu konuda tekrar düşünmeleri gerektiğini içeren bir açıklama yapmış. Gayette güzel bir noktaya dikkat çekmiş.