Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" - Sayfa 5

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" - Sayfa 5

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konu kapatılmıştır

hristiyanlık
mio_eroe

Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün"

Evliliğin ciddi bir kurum olduğuna dair herhangi bir şüphe yok lakin her iki tarafta ne kadar dindar olursa olsun hoşgörü, anlayış ve biraz da kişinin kendini yetiştirmesine bağlı olarak düşünüyorum. Buna en güzel örneklerden biri de çok yakın aile dostlarımız olan Emre ve Angela çifti olsa gerek. Emre abi dini vecibelerini gerektiği kadar yerine getirmeye çalışan bir müslüman Angela abla ise tam bir katolik. Biri her cumasını kaçırmazken diğeri her pazar ve hafta içi bazı günler olmak kaydıyla kiliseye gider. Mamafiğ ramazan aylarında Angela abla iftar sofrası kurar ve konuklarını ağırlar ve ezan okunana kadar onları bekler, keza Emre abi de onun dini günlerine eşlik etmeye çalışır. Çocuklara gelince; onlara da her iki dinin gerektirdiği vecibeleri öğretirler ve her iki dinin de ibadetlerini yerine getirmeleri için yön verirler. Belli bir yaşa gelince kendilerinin istediği doğrultu da seçeceklerini söylerler. Yani neymiş, her iki tarafta saygı, sevgi, hoşgörü içerisinde çok büyük aşkla birbirlerine bağlılar.

hristiyanlık
muho444

bence sevgi ve saygı olduğu sürece olmaz diye bişey yok ben o yönden müslüman hristiyan fark etmez evliliği düşünürüm zaten sevgi saygı olmadıktan sonra aynı dine mensup kişilerinde pek mutlu olacağını sanmıyorum

hristiyanlık
Emre-istanbul

aşk sevgi bunlar kelimelere sığmayacak söylemekle yetmeyecek kavramlar.
Aşkın sevginin kutsiyetine inanırım bu işin erkeği bayanı yok farklı iki inancın aynı çatı altında huzurlu olması biraz zor gibi görünüyor.
Zor bir konu gerçektende o nedenle gönül konuları hakkında pekte konuşmak istemiyorum.

İsa,"Yol,gerçek ve yaşam Ben'im" dedi."Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.Yuhanna 14:6

hristiyanlık
Galadriel

8Yine de evlenmemiş olanlara ve dul kadınlara şunu söyleyeyim, benim gibi kalsalar onlar için iyi olur.(1. Korintliler 7.Bölüm Evlilik konusu)

yukarıda da görüldüğünüz gibi evlenmemiş kadınların da evlenmemesinin daha iyi olacağı yazılmış.En iyi evlenmemek kadınlar için yukarıdaki ayet'e göre.(Tabi böyle cımbızla almak güzel olmuyor hepsini okumak daha iyi olur)

7.Bölüm Evlilik Konusu (1. Korintliler)

Şimdi yazdığınız konulara gelelim. Erkeğin evlenmemesi iyidir. 2Ama cinsel ahlaksızlıkların yaygınlığından ötürü her erkeğin bir karısı, her kadının bir kocası olsun. 3Erkek karısına, kadın da kocasına hakkını versin. 4Kadının bedeni kendine değil, kocasına aittir. Aynı şekilde, erkeğin bedeni kendine değil, karısına aittir. 5İki tarafın onayıyla ve geçici bir süre için kendinizi duaya vermekten başka bir nedenle birbirinizi reddetmeyin. Sonra yine birleşin ki, Şeytan kendinizi denetleyemediğinizden dolayı sizi ayartmasın.
6Bunu bir buyruk olarak değil, bir uzlaşma yolu olarak söylüyorum. 7Bütün insanların benim gibi olmalarını dilerdim. Ama kiminin şöyle, kiminin böyle, herkesin Tanrı'dan payına düşen bir ruhsal armağanı vardır.
8Yine de evlenmemiş olanlara ve dul kadınlara şunu söyleyeyim, benim gibi kalsalar onlar için iyi olur. 9Ama kendilerini denetleyemiyorlarsa, evlensinler. Çünkü şehvetle yanmaktansa evlenmek daha iyidir.
10Evli olanlara ise şunu buyuruyorum, daha doğrusu Rab buyuruyor: kadın kocasından ayrılmasın. 11Ayrılırsa, ya kocasız kalsın, ya da kocasıyla barışsın. Erkek de karısını boşamasın.
12Diğerlerine Rab değil, ben şöyle diyorum: eğer bir kardeşin karısı iman etmemişse, ama kendisiyle yaşamaya razıysa, kocası onu boşamasın. 13Bir kadının kocası iman etmemişse, ama kendisiyle yaşamaya razıysa, karısı onu boşamasın. 14Çünkü iman etmemiş koca, karısının aracılığıyla, iman etmemiş kadın da imanlı kocasının aracılığıyla kutsanır. Aksi halde çocuklarınız kutsanmamış olurdu. Şimdiyse kutsaldırlar. 15İman etmeyen ayrılırsa ayrılsın. Kardeş ya da kızkardeş böyle durumlarda özgürdür. Tanrı sizi barış içinde yaşamaya çağırdı. 16Ey kadın, kocanı kurtarıp kurtaramayacağını nereden biliyorsun? Ey erkek, karını kurtarıp kurtaramayacağını nereden biliyorsun?

Saygılarımla

hristiyanlık
AKAY

Kutsal Kitap karma evlilikleri yasaklıyor.

Bu konu kapatılmıştır

Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" konusuna benzer konular;

Bülent Arınç: "Ekümenikliği tanımıyoruz demek bir şey ifadee etmiyor" Bülent Arınç: “Ekümenikliği tanımıyoruz demek bir şey ifadee etmiyor” Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bütçe Komisyonu’nda Rum papazının ekümeniklik iddiasına destek verdi. Arınç, “Tıpkı KKTC’yi bizim tanıyıp dünyanın tanımadığı gibi ’ekümenikliği tanımıyoruz’ demek bir şey ifade etmiyor” dedi. Arınç KKTC ile kiliseyi aynı düzeyde görüyor! Bülent Arınç, “Bütün dünyada ekümenik sıfatıyla tanınan bir kişi için ‘Tanımıyoruz’ demek bir şey ifade etmiyor. Tıpkı KKTC’yi bizim tanıyıp, dünyanın tanımaması gibi” dedi. Haber : Salim Yavaşoğlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bülent Arınç, cemaat ve azınlık vakıflarının yasal kuruluşlar olduğunu dile getirerek, bunların...

"İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! - Yiğit Bulut "İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! (3 Haziran 2009) - Yiğit Bulut - Vatan Gazetesi "Evrim-yaratıcı zeka" yazılarımı bitirdim ama sağolsunlar "köşe yazarı arkadaşlarım ve mail grupları" devam ettiriyorlar. Bazı dostlarım yazmışlar "milliyetçi bir çizgi, okyanus ötesinde icat edilen Darwin karşıtı bir çizgi ile nasıl uyuşur"! Bazıları daha da ileri gitmişler ve beni "kara gömlekli" olmakla suçlamışlar! Neyse "kara cüppeli" dememişler! Bu "karşılaştırmalara", yine o yazıları yazanlardan biri olan dostumun cümlesi ile "aklım şaştı"! Türkiye'yi "sevmek" Darwin'i desteklemekle mi başlıyor? Veya Darwin'in teorilerini tatminkar bulmayıp "dahasını" arayanlar, Türkiye'yi sevmiyorlar mı? Sevgili dostlar, "saçmalık" tam...

"Ruhlarımızı ve bizden önce Baba evine doğru yola çıkmış olanların ruhlarını Rabbimize salık vermeyi unutmayalım" - Nazianzlı Gregorius Ruhlarımızı ve bizden önce Baba evine doğru yola çıkmış olanların ruhlarını Rabbimize salık vermeyi unutmayalım. "İnsan nedir ki, sen onu anasın? (Mezm. 5,5). Varoluşumu hangi yüce ve yeni sır sarıyor? Neden aynı zamanda ufak ve büyük, alçakgönüllü ama yüce, ölümlü ve ölümsüz, dünyasal ve gökselim? İlk durum alt dünyadan geliyor, diğeri ise Τanrι'dan; o maddi çevreden, bu ise ruhtan. Mesih ile birlikte gömülmem, Mesih ile dirilmem, Mesih’in ortak varisi, Tanrι’nın oğlu, hatta Tanrι gibi olmam gerekir. Bu yeni ve yüce sırda gizlenen derin gerçek budur. Tanrι, insanlığımızı tümüyle edindi. http://www.religion-and-mathematics.com/Jesus%20Christ%20our%20ultimate%20hope.jpgEtin dirilmesi, ilkel imgenin kurtarılması ve Mesih’le...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : 5- Kardinal Jose: "Müslümanlarla evlenmeden önce iki kere düşünün" - Sayfa 5

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler