Kilisede evlilik ve düğün seremonisi için gerekli prosedür - Sayfa 3

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Kilisede evlilik ve düğün seremonisi için gerekli prosedür - Sayfa 3

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
avo

Kilisede evlilik ve düğün seremonisi için gerekli prosedür

Hardal
Avo kardeşim,
Anladığım : taraflardan biri vaftizsiz ise takdis ile yetiniliyor, sakrament verilmiyor. Vaftizsiz bir kişinin, cenazesinin kiliseden kaldırılmasını vasiyet etmesi ve bunun kabul edilmesi durumunda olduğu gibi...
Öyle mi?
Evet sevgili ağabeyim,dediğiniz gibi sakrament verilmiyor.Yalnızca dua ediliyor.

Esenlikler diliyorum.

Yu.1: 12 Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı’nın çocukları olma hakkını verdi.
Yu.1: 13 Onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, Tanrı’dan doğdular.

hristiyanlık
Evanjelique

Sevgili Avo,Ermeni kilisesine mensup olmayan başka bir kiliseden vaftiz gizini almış hristiyanın,bir Ermeni ile olan evliliğinde sakramentler veriliyor mu ve kafalarına taç konulup kutsal haç öptürülüyor mu?

Buradaki fark,Ermeni Resuli Ortodoks bir Hristiyan ile Ermeni olmayan bir Hristiyan'ın evliliği (Müslümandan veya Hristiyan olmayan herhangi birinden farklı olarak) Ermeni kilisesinde sakramental bir değere sahip midir?

Ya da diyelim ki,Hay Katolik olan bir Ermeni,Ortodoks bir ermeniyle,ermeni ortodoks ritlerine uygun olarak evlenmeye kalksa,Ermeni Katolik olması bu kişinin sakrament almasına engel midir?

Bir Protestan da (Lutheran,Presbiteryen vs.) Ermeni kilisesinde sakramentlere katılım sağlayabilir mi?

hristiyanlık
avo

Evanjelique
Sevgili Avo,Ermeni kilisesine mensup olmayan başka bir kiliseden vaftiz gizini almış hristiyanın,bir Ermeni ile olan evliliğinde sakramentler veriliyor mu ve kafalarına taç konulup kutsal haç öptürülüyor mu?

Buradaki fark,Ermeni Resuli Ortodoks bir Hristiyan ile Ermeni olmayan bir Hristiyan'ın evliliği (Müslümandan veya Hristiyan olmayan herhangi birinden farklı olarak) Ermeni kilisesinde sakramental bir değere sahip midir?

Ya da diyelim ki,Hay Katolik olan bir Ermeni,Ortodoks bir ermeniyle,ermeni ortodoks ritlerine uygun olarak evlenmeye kalksa,Ermeni Katolik olması bu kişinin sakrament almasına engel midir?

Bir Protestan da (Lutheran,Presbiteryen vs.) Ermeni kilisesinde sakramentlere katılım sağlayabilir mi?

Sevgili Evanjelique,
Mezhep farkı önemli değil,önemli olan kişi Baba,Oğul ve Kutsal Ruh İsmiyle vaftiz edilmişse(katolik ortodoks ve protestan kiliselerinde) sakrament verilir,Kutsal Sofraya çıkarılır. Yani birinci ve ikinci sorularınızın cevabı evet,üçüncü sorunuzun cevabı ise hayırdır.

Sevgili Hardalın yazdığı ve Sevgili Evanjelique'nin düzelttiği durum.
Vaftizsiz bir kişinin cenaze seremonisi vasiyeti uyarınca kilisede düzenlenemez.

Sevgilerimle,

Yu.1: 12 Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı’nın çocukları olma hakkını verdi.
Yu.1: 13 Onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, Tanrı’dan doğdular.

hristiyanlık
Evanjelique

Ortodoks ve Katolik kiliselerinde vaftiz kilise işlemleriniz için tapu işlevini görür diye yazmıştım daha önce...Vaftiz olunmasının gerekliği ve sebepleri konusunda Vaftiz bölümünde bir konu açmıştım..

Vaftiz sakramenti,kiliseye giriş ve üyelik kartıdır,nasıl kredi kartınız olmadan ATMden para çekemezseniz,kilisede de vaftiz olmadan hiçbir işlem gerçekleştiremezsiniz...

Protestan kiliselerinde vaftiz şartı aranmaz genellikle cenaze düzenlemek için,çünkü Protestan inancında nikah ve cenaze gibi olguların sakramental bir değeri yoktur. (Bu konu hakkında takip ederseniz,'Defin ve Cenaze' kısmında yeni bir başlık açacağım)

Bazı protestan kiliseleri,evlilik için enazından çiftlerden bir tarafın vaftizli olmasını isterse de,cenaze düzenlemek konusunda daha liberal bir çizgi izlemektedirler.

Katolik Kilisesi'nde Katekümenlik eğitimi almaya başlamış fakat vaftiz olamadan ölmüş bir imanlı,Katolik kilisesi tarafından vaftizli muamelesi görür ve cenazesine kilise töreni düzenlenir.

hristiyanlık
Hardal

Evanjelique
[...]
Katolik Kilisesi'nde Katekümenlik eğitimi almaya başlamış fakat vaftiz olamadan ölmüş bir imanlı,Katolik kilisesi tarafından vaftizli muamelesi görür ve cenazesine kilise töreni düzenlenir.

Teşekkür ederim.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Kilisede evlilik ve düğün seremonisi için gerekli prosedür konusuna benzer konular;

Kilisede mum yakmanin anlami? Kucukluk yaslarimda buyukannem beni de alir bazen kiliseye goturur, dilek tutar ve mum dikerdik. Her ne kadar bunu bir adak seklinde yapiyorduysa da (milletimizde meshurdur bu tur adaklar biliyorsunuz) daha once hic sorgulamadim her nedense. Fakat, esasta Katoliklikte mum yakmak ne anlama gelir? Bir Katolik kardesimiz veya konuyla ilgili bilgisi olan biri aydinlatabilirse cok memnun olurum. Saygilar & Esenlikler! NOT: Sayin Yonetim, site ici arama motorundan bu soruyla ilgili bir cevap bulamadim. Otomatik olarak Google'a yonlendiriyor. Yanlis bir islem yaptiysam bagislayiniz. Site Yönetim Notu: dikkat ederseniz Google ile ama site icinde arama yapilmaktadir.

Elçisel kökende tek kilisede buluşmak için atılan bir adım:Chicago-Lambeth Quadrilateral Site Yönetiminden Bilgilendirme: İlgili konu http://www.hristiyanforum.com/forum/anglikanlik-f343/elcisel-kokende-tek-t319992.html adresine taşınmıştır.

Kilisede sadelik mi yoksa ihtişam mı? Bu husustaki makaleme sevgili Lighthouse kardeşimin son bir kaç gündür Elçisel kilise ve Protestan ibadeti arasındaki farklılıklar hakkında yapılan tartışmadaki bir paylaşımını alıntılayarak başlamak istiyorum. Öncelikle liturjik uçta bulunan, elçisel kilise geleneğini sahiplenen Hristiyanların (Ortodokslar,Katolikler,bazı Anglikanlar ve bir kısım Lutheranlar) ''şekilci'' , ''ritualist'' olarak eleştirilen liturjide zengin,ibadette görkemli ve mimaride şaşalı ibadetleri,ayinleri ve Reform geleneğini benimsemiş Protestanların kendilerine göre ''sade'' , ''minimalize edilmiş'' dua toplantıları arasında bir mukayeseye girişmeden,önemli olanın 'samimi,içten niyet' olması gerektiğinin ve tarzlar ne olursa olsun amacın Rab'be övgüler sunup...

Elçisel kökende tek kilisede buluşmak için atılan bir adım:Chicago-Lambeth Quadrilateral Hristiyan ekümenizminin ve büyük bölünme (schism) öncesi tek bir çatı altında tek bir elçisel kilisede birleşmenin destekçilerinden Amerikalı Episkopal (Anglikan) rahip William Reed Huntington tarafından 1870 yılında kaleme alınan bir denemeden ortaya çıkan dört maddelik açıklama günümüzdeki Anglikan kimliğinin şekillenmesinde büyük rol oynamıştır. Roma Katolik Kilisesi ve Doğu Ortodoks Kiliseleri ile birlikte kökenini ELÇİSEL ATANMAya dayandıran tüm kiliselerin bölünmemiş ilk günkü erken dönem Hristiyanlığına dönmesini amaçlayan bu girişim,bugün Anglikan kilisesinin Katolik ve Ortodoks kiliseleriyle kurduğu sıcak,samimi diyalog sürecinin temelini atmıştır. Bu dört nokta şunlardır; 1.) Kutsal metinler 'Kurtuluş' için gereken...

kilisede oğlumun vaftis edilmesi çok değerli din kardeşlerim oğlumun ve benim bir kiliseyle tanışıp dua edebilmem bu fırsatı bulabilmem için dualarınızı eksik etmeyin şimdiden teşekkür ederim isamesih bizimle ve bizim çobanımız o0lsun bizi daima iyiliye yönlendirsin

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : 3- Kilisede evlilik ve düğün seremonisi için gerekli prosedür - Sayfa 3

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler