Kutsal Kitap ırklar arası evlilikler için ne diyor?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Kutsal Kitap ırklar arası evlilikler için ne diyor?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Kitty

Eski Antlaşma, İsraillilere ırklar arası evliliklerden uzak kalmalarını buyurmuştu (Yasa 7:3-4). Bunun sebebi neydi: İsrailliler, putperest, gerçek Tanrıyı tanımayan halklarla evlendikleri takdirde gerçek Tanrıdan uzaklaşacaklardı. Buna benzer bir ilke Yeni Antlaşmada da görüyoruz, oysa çok farklı bir seviyede: “İmansızlarla aynı boyunduruğa girmeyin. Çünkü doğrulukla fesadın ne ortaklığı, ışıkla karanlığın ne paydaşlığı olabilir?” (2.Korintliler 6:14). Tek gerçek olan Tanrıya iman eden İsraillilere iman etmeyenlerle evlememeleri nasıl buyurulduysa, aynı biçimde tek gerçek olan Tanrıya iman eden Mesih inanlılarına da imansızlarla evlenmemeleri buyuruldu. Söz konusu olan soruya açık cevap vermek gerekirse – hayır, Kutsal Kitap ırklar arası evliliklerin yanlış olduğunu söylemiyor.

Her kişi karakterine göre değerlendirilmeli, değil ten rengine göre. Kimilerine kayırcılık göstermeyelim, ne de başkalarına ırksal önyargılarla davranmayalım diye hepimiz kendimize dikkat etmeliyiz (Yakup 2:1-10; özellikle ayet 1’e ve 9’a bknz.). Kendine eş arayan imanlı erkek ya da kadının en önemli ölçütü, evlenmek istedikleri kişinin imanlı olup olmaması (2.Korintliler 6:14), İsa Mesihe iman etmekle yeniden doğup doğmaması (Yuhanna 3:3-5) olmalı. Kutsal Kitap’a göre uygun eş bulmak için uygulanması gereken şart ten rengi değildir, Mesihe iman etmektir. Farklı ırklardan gelme iki kişinin evlenmesi doğru ve yanlış meselesi değildir, hikmet, sağduyulu olmak ve dua gerektiren bir meseledir.

Irklar arası evliliklerde ancak şu sebeple dikkat edilmeli: başka ırklardan gelen bir çift, çevre tarafından zor kabul edilebilir ve o yüzden kimi zorluklarla karşılaşabilir. Farklı ırklardan gelen çiftler sık sık ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürler, alay edilirler. Bazen kendi aileleri ve akrabaları bile öyle davranırlar. Farklı ırklardan gelen kimi çiftler, çocuklarının ten rengi kendilerinkinden ya da kardeşlerinkinden farklı olunca zor duruma düşerler. Farklı ırklardan gelen kişiler evlenmek isterken, bu konuları ciddi almalı, kendilerini bunlar için hazırlamalı. Halbuki, tekrarlamak istiyorum ki, Mesih imanlısı için evlilik konusunda Kutsal Kitap’ta geçen tek kısıtlama, evleneceği kişinin Mesihin bedeninde, yani imanlılar topluluğundan olma gerekliliğidir.

Alıntı

Benim şaka tarzım doğruyu söylemektir. Doğru, dünyadaki en komik şakadır. (Bernard Shaw)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Kutsal Kitap ırklar arası evlilikler için ne diyor? konusuna benzer konular;

kutsal kitap Rüya Yorumlama ile ilgili ne diyor ? selam arkadaşlar. ben merak ediyorum : kutsal kitap Rüya Yorumlama ile ilgili ne diyor ? baktığımızda bir çok peygamber ve kutsal kişilerin ruya yolu ile tanrı ile haberleştiğini goruyoruz. yani bana biraz karmaşık geliyo bu konu. ben genelde uzun zaman görmediğim birini ruyamda gorduğumde genelde o gun içinde onu gorurum yada haber alırım. bunu çok sık yaşarım. biraz araştırdım ama emin olamadım. bana yardımcı olurmusunuz. eğer ruyalarımdan anlam çıkarmaya kalkarsam veya yorumlartırsam hataya düşmüş olurmuyum? fal ile bir sayılırmı bu yaptığım. şu an emin olmadığım içn uzak duruyorum boyle şeylerden fakat çok merak ediyorum ? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Kutsal Kitap baskı kaliteleri, sesli kutsal kitap vb materyaller Kardeşler, Açıkcası başlığa ne yazmam gerektiğini düşündüm fakat tam bulamadım. Ülkemizde Mesih imanlısı insan sayısı fazla yok ok bunu kabul ediyorum ama imanlılar için de yeteri sayıda kaynağımız yok. Mesala Kutsal Kitap ların ciltleri çok kaliteli değil. Ayetleri çalıştığımızda altlarını çizdiğimizde notlar aldığımızda eğer ki cilt bozulursa ve kullanılamayacak hale gelirse her çizdiğimiz ayeti tekrar çizmek hiç kolay olmayacaktır :) Yurt dışında örneklerine bakıyorum ve çok kaliteli Kutsal Kitaplar görüyorum hatta bazı vaizlerin kitapları uzun senelerdir aynı ve neredeyse çok az yıpranmış. Bir de çalışma Kutsal Kitap eksikliği var. Biz de study bible istiyoruz. :) Çıkacağını duydum hatta bir kaç sayfasına da örnek olarak baktım...

19-25 ocak 2009 tarihleri arası Kutsal Kitap okumaları 19 ocak 2009-S.Meselleri 21.15-24 Yeşaya 19.19-21 İbranilere 11.32-40 Matta 10-37-42 20 ocak 2009 S.Meselleri 6.2-10 Yeşaya 45.1-2 1.Timoteos 2.1-7 Luka 7.1-10 21 ocak 2009 1.Timoteos 5.17 6.5 Yuhanna 3.22-36 22 ocak 2009 S.Meselleri 14.1-6 Zekerya 8.4-5 Yeşaya 60.8-9 İbranilere 2.14-18 Luka 9.44-48 23 ocak 2009 2.Timoteos 2.3-14 Yuhanna 5.31-47 24 ocak 2009 S.Meselleri 11.2-11 Yeşaya 61.3-7

Hayatım için Tanrı'nın iradesini nasıl öğrenebilirim? Kutsal Kitap Tanrı'nın iradesini tanımak hakkında neler öğretiyor? Belli bir durumda Tanrı'nın iradesini bilmek için iki ana şey vardır: (1) Dua ettiğin veya yapmaya planladığın işin Kutsal Kitab'ın yasak etmediği bir şey olduğundan emin olmak. (2) Dua ettiğin veya yapmak istediğin şey Tanrı'yı yücelteceğini ve senin manevi gelişmene yardım edeceğinden emin olmak. Bu iki husus yerinde ve Tanrı senin duana hala cevap vermediyse, bu Tanrı'nın iradesi olmadığı veya istediğin yerine gelmek için biraz daha bekmemenin gerektiğini anlamına gelmektedir. Tanrı ne onlara ne yapmaları, nerede işlemeleri, kiminle evlenmelerini...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Kutsal Kitap ırklar arası evlilikler için ne diyor?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler