Neden Cennet'te Evlilik yok?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Neden Cennet'te Evlilik yok?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
mersin_protestan

Merhaba aslında şunu belirteyim ki cennette evlilik olup olmaması beni ilgilendirmiyor ama bana böle bir soru sorulduğunda doğru cevap vermek istiyorum...

ve soruyorum: dünyada allah beğenisi için cinsellikten uzaklaştım ve benim için doğru olan bir eş seçip onunla yaşadım ve cennete gittik, neden o kişiyle beraber olamıyorum, neden dünya hayatımızı ebedileştiremiyoruz?

hristiyanlık
sabri

mersin_protestan
Merhaba aslında şunu belirteyim ki cennette evlilik olup olmaması beni ilgilendirmiyor ama bana böle bir soru sorulduğunda doğru cevap vermek istiyorum...

ve soruyorum: dünyada allah beğenisi için cinsellikten uzaklaştım ve benim için doğru olan bir eş seçip onunla yaşadım ve cennete gittik, neden o kişiyle beraber olamıyorum, neden dünya hayatımızı ebedileştiremiyoruz?
Sevgili mersin_protestan kardeşim,
Cennete şimdiki bedenlerle değil göksel bir bedenle gidilecek. Dünyadaki bedenlerimizin istekleri orada olmayacak.Tanrı'nın görkemi karşısında dünyasal arzulara yer verilmeyecektir.
Bu bedenler değiştirilecek ve Mesih'e benzer olacağız.
Orada büyük bir aile olacak. Birbirimize bağlılığımız evlilik bağlarıyla değil, Rab Mesih'in kutsal Kanı'yla satın alınmaktan doğan bir bağla olacak.

İnsanlar ölümden dirilince ne evlenir ne evlendirilir, göklerdeki melekler gibidirler. (Markos 12:25)

Topraktan olan insan nasılsa, topraktan olanlar da öyledir. Göksel insan nasılsa, göksel olanlar da öyledir.
Bizler topraktan olana nasıl benzediysek, göksel olana da benzeyeceğiz.
Kardeşler, şunu demek istiyorum, et ve kan Tanrı'nın Egemenliği'ni miras alamaz. Çürüyen de çürümezliği miras alamaz. (1:Korintoslular 15:48-50)

Esenlikle kal.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Neden Cennet'te Evlilik yok? konusuna benzer konular;

hristiyanlarda evlilik dısı ilişki neden bu kadar fazla ? zina hristiyanlarda da haramsa ;neden avrupa ve amerikadaki bir çok hristiyan evlilik dısı bir çok ilişkiye giriyor ?umarım bunun dogru olmadıgını söyleyerek bana cevap vermezsiniz çünkü bunun böyle oldugu çok açık .... Yönetim Notu: Pardon siz hristiyanların evlilik dışı ilişkilerini neye göre kontrol edip, bildiğinizi iddia edebiliyorsunuz ki? Biz de haram diye bir kavram yoktur, günah yani Tanrı isteğine aykırı davranışta bulunmak diye ifade ederiz. Hristiyanlar da evlilik dışı ilişki fazla değildir, gayet de azdır, çünkü gerçek bir hristiyan böyle bir şeyi yapmaktan çekinir, gerçek bir hristiyan değilse böyle şeylere tenezzül edebilir. Ancak bir çok müslüman devletler ile dini birbirinden ayırarak düşünmekte zorlanırlar, misal...

Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı? Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı? 0. Tanrı bizi O’nu yüceltmemiz ve O’nunla ilişki için yaşamamız için yarattı. (1. Yuhanna 1:1-3). Adem ve Havva’yı yarattı, onları Aden Bahçesine koydu ve onlarla kişisel ilişki içindeydi. Onlara verebileceği en büyük şeyi verdi: Sevgisini ve Huzurunu. Onlar günah işledikten sonra Tanrı şöyle dedi, “Neredesin?”. Tanrı Adem’i arıyordu. Mısır’dan Çıkış 25:8’de Tanrı Musa’ya henüz İsrail çöldeyken şöyle dedi, “Aralarında yaşamam için bana kutsal bir yer yapsınlar.” Yeni Antlaşma’da Yuhanna 1:14 şöyle der, “Söz, insan<sup><sup></sup></sup> olup aramızda yaşadı.” Tanrı bizim huzurumuzu arıyor. Bizimle kişisel ilişki içine girmek istiyor. Bize sevgisini ve O’nun huzurunda ...

Hristiyanlıkta Evlilik Hristiyan olan bir çift resmi nikahı kıydıktan sonra kilisede ruhsal anlamda bir evlilik yapmazlarsa bu hristiyanlık inancı açısından günah mıdır?

evlilik.... Kardeşler benim eşim inançsız biri. biz evlendiğimizde ben müslümandım o da en azından Tanrı 'ya inanıyordu. Ben mesihe iman ettikten sonra. Tanrı inancı zayıfladı ve şu an ateist. Tabiki bu aramızda bir takım sorunlara yol açıyor. Fakat sevgimiz hiç eksilmedi birbirimize. Benim dışımda ailemde imanlı yok. o yüzden gerekli ibadetlerimi yapamıyorum. ailemden gizli değil inancım ama kiliseye gitmemi istemiyorlar. onları da kırmak istemiyorum. Ama kendimi bu konuda hep suçlu hissediyorum. iki farklı inanca sahip bir kişinin evlenmesinin fazla onaylanmadığını biliyorum ama evlenirken müslümandım. Rabbin yardımını dilemekten başka çarem yok. Tanrı bu yolda benimle olsun. Amin

Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı? Neden dünyadayız? Veya Tanrı bizi neden yarattı? 0. Tanrı bizi O’nu yüceltmemiz ve O’nunla ilişki için yaşamamız için yarattı. (1. Yuhanna 1:1-3). Adem ve Havva’yı yarattı, onları Aden Bahçesine koydu ve onlarla kişisel ilişki içindeydi. Onlara verebileceği en büyük şeyi verdi: Sevgisini ve Huzurunu. Onlar günah işledikten sonra Tanrı şöyle dedi, “Neredesin?”. Tanrı Adem’i arıyordu. Mısır’dan Çıkış 25:8’de Tanrı Musa’ya henüz İsrail çöldeyken şöyle dedi, “Aralarında yaşamam için bana kutsal bir yer yapsınlar.” Yeni Antlaşma’da Yuhanna 1:14 şöyle der, “Söz, insan<sup><sup></sup></sup> olup aramızda yaşadı.” Tanrı bizim huzurumuzu arıyor. Bizimle kişisel ilişki içine girmek istiyor. Bize sevgisini ve O’nun huzurunda ...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Neden Cennet'te Evlilik yok?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler