|
|
mersin_protestan
|
Merhaba aslında şunu belirteyim ki cennette evlilik olup olmaması beni ilgilendirmiyor ama bana böle bir soru sorulduğunda doğru cevap vermek istiyorum...
ve soruyorum: dünyada allah beğenisi için cinsellikten uzaklaştım ve benim için doğru olan bir eş seçip onunla yaşadım ve cennete gittik, neden o kişiyle beraber olamıyorum, neden dünya hayatımızı ebedileştiremiyoruz?
|
Sevgili mersin_protestan kardeşim,
Cennete şimdiki bedenlerle değil göksel bir bedenle gidilecek. Dünyadaki bedenlerimizin istekleri orada olmayacak.Tanrı'nın görkemi karşısında dünyasal arzulara yer verilmeyecektir.
Bu bedenler değiştirilecek ve Mesih'e benzer olacağız.
Orada büyük bir aile olacak. Birbirimize bağlılığımız evlilik bağlarıyla değil, Rab Mesih'in kutsal Kanı'yla satın alınmaktan doğan bir bağla olacak.
İnsanlar ölümden dirilince ne evlenir ne evlendirilir, göklerdeki melekler gibidirler. (Markos 12:25)
Topraktan olan insan nasılsa, topraktan olanlar da öyledir. Göksel insan nasılsa, göksel olanlar da öyledir.
Bizler topraktan olana nasıl benzediysek, göksel olana da benzeyeceğiz.
Kardeşler, şunu demek istiyorum, et ve kan Tanrı'nın Egemenliği'ni miras alamaz. Çürüyen de çürümezliği miras alamaz. (1:Korintoslular 15:48-50)
Esenlikle kal.