legenda
Ortodoks bir bayan ile evlilik
merhaba arkadaşlar ben bir müslümanım,ama Hristiyanlığa olan saygımdan ötürü bu soruyu sormak istiyorum sizlere..
benim ortodoks bir kız arkadaşım var ve ilerde izdivaç kurmayı planlıyorum..
Ortodoksluk inancı açısından benim ile evlenme sakıncası varmı? var ise nedenleri nedir? yok ise bunun izahı ortodoks inancında nasıldır?
çocuk sahibi olduğumuz zaman çocukları yetiştirmede ona insiyatif tanımam abes kaçar mı?
moderator5
Bir Ortodoks'un bir müslümanla evlenmesi Ortodoksluğa aykırıdır, sizin Ortodoks olmanız gerekir. Bunu kız arkadaşınızın size söylemiş olması gerekir.
legenda
anlıyorum..
ama erkek veya bayan diğer dinin mensupları ile evlenen yüzlerce ortodoks var o nedenle bu soruyu sordum..
ben onu çok seviyorum,ben veya o ölümden sonra azap çekebilir ama bu fani hayatta onunla bir ömür geçirmek acı tatlı herşeyi paylaşmak,eğer çocuklarım olursa ve tercihleri Hristiyanlık olursa Paskalya vsde onları Kiliseye götürmek,eğer İslam tercih ederlerse de camiye gitmek hayalim olacak hep..
cevabınız için ve bir Hristiyan forumunda bir Müslümanın sorusunu içtenlikle cevaplandırdığınızdan dolayı teşekkürler :)
NCyril
|
|
moderator5
|
|
Bir Ortodoks'un bir müslümanla evlenmesi Ortodoksluğa aykırıdır, sizin Ortodoks olmanız gerekir. Bunu kız arkadaşınızın size söylemiş olması gerekir.
|
fakat ben bunu daha farklı biliyordum?
vesper
Ben de bu konuyu daha farklı biliyorum...
günümüzde farklı dinlerden evliliği kilise kabul ediyor ama kilisede evlenemiyorsunuz yalnızca sizi kutsayıp mutlu olmanızı diliyorlar sanırım.
Yönetim Notu: Genel olarak tüm mezheplerde ve İncil'de bu tür evlilik imkansızdır. İzin verilmemektedir. Bilgilerinizin kaynaklarını iyi kontrol etmeniz gerekiyor. Ayrıca Elçisel Kiliseler de bir müslüman ile yapılan evlilik için dua edilebilir ancak bu evlilik bir sakrament (giz) olarak kabul edilmez.
İSA:''YOL YAŞAM VE GERÇEK BENİM, BENİM ARACILIĞIM OLMADAN KİMSE BABA'YA GİDEMEZ.''
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler