Ortodoks bir bayan ile evlilik

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Ortodoks bir bayan ile evlilik

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
legenda

merhaba arkadaşlar ben bir müslümanım,ama Hristiyanlığa olan saygımdan ötürü bu soruyu sormak istiyorum sizlere..

benim ortodoks bir kız arkadaşım var ve ilerde izdivaç kurmayı planlıyorum..

Ortodoksluk inancı açısından benim ile evlenme sakıncası varmı? var ise nedenleri nedir? yok ise bunun izahı ortodoks inancında nasıldır?

çocuk sahibi olduğumuz zaman çocukları yetiştirmede ona insiyatif tanımam abes kaçar mı?

hristiyanlık
moderator5

Bir Ortodoks'un bir müslümanla evlenmesi Ortodoksluğa aykırıdır, sizin Ortodoks olmanız gerekir. Bunu kız arkadaşınızın size söylemiş olması gerekir.

hristiyanlık
legenda

anlıyorum..

ama erkek veya bayan diğer dinin mensupları ile evlenen yüzlerce ortodoks var o nedenle bu soruyu sordum..

ben onu çok seviyorum,ben veya o ölümden sonra azap çekebilir ama bu fani hayatta onunla bir ömür geçirmek acı tatlı herşeyi paylaşmak,eğer çocuklarım olursa ve tercihleri Hristiyanlık olursa Paskalya vsde onları Kiliseye götürmek,eğer İslam tercih ederlerse de camiye gitmek hayalim olacak hep..

cevabınız için ve bir Hristiyan forumunda bir Müslümanın sorusunu içtenlikle cevaplandırdığınızdan dolayı teşekkürler :)

hristiyanlık
NCyril

moderator5
Bir Ortodoks'un bir müslümanla evlenmesi Ortodoksluğa aykırıdır, sizin Ortodoks olmanız gerekir. Bunu kız arkadaşınızın size söylemiş olması gerekir.
fakat ben bunu daha farklı biliyordum?

hristiyanlık
vesper

Ben de bu konuyu daha farklı biliyorum...

günümüzde farklı dinlerden evliliği kilise kabul ediyor ama kilisede evlenemiyorsunuz yalnızca sizi kutsayıp mutlu olmanızı diliyorlar sanırım.

Yönetim Notu: Genel olarak tüm mezheplerde ve İncil'de bu tür evlilik imkansızdır. İzin verilmemektedir. Bilgilerinizin kaynaklarını iyi kontrol etmeniz gerekiyor. Ayrıca Elçisel Kiliseler de bir müslüman ile yapılan evlilik için dua edilebilir ancak bu evlilik bir sakrament (giz) olarak kabul edilmez.

İSA:''YOL YAŞAM VE GERÇEK BENİM, BENİM ARACILIĞIM OLMADAN KİMSE BABA'YA GİDEMEZ.''

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Ortodoks bir bayan ile evlilik konusuna benzer konular;

Doğu Ortodoks patrikhanesi neden Türk Ortodoks Patrikhanesini kabul etmiyor? Arkadaşlar bu açıkça ayrımcılık yapmak değil midir? İnternette araştırmalarım neticesinde bu sonuca ulaştım. Rus, Rum ve diğer Ortodoks patriklikleri Doğu Kiliselerinde kabul görürken bizim Türk Ortodoks Patrikhanesi kabul edilmiyor? Bunun nedeni nedir? Bilen bir arkadaşımız açıklarsa sevinirim.

Kilisedeki evlilik Merhabalar, Ben, ortadoks, yabancı gelinim. Türkiye'ye geleli 7 sene oldu. Eşim, 30 yaşına kadar Müsülmanydı. Evlenmeden önce, kilisede evlenelim dedi. Vaftizi bir erkek manastırda oldu.

Hristiyan erkek müslüman bayan Öncelikle Tüm Mesih inanlısı Hristiyan kardeşlerime esenlikler dilerim. sevgili kardeşlerim bir konuda bana yardımcı olmanızı rica ediyorum. Kız arkadaşımla kilisede tanıştık. Ben her pazar günleri kilisede gönüllü olarak görev alıyorum. kendiside kilisemi ziyarete gelmişti. bende ona herşeyi tanıttım anlattım yardımcı oldum sorularına cevaplar verdim. Daha sonra kendisini 1 ay kadar sonra gördüm ayaküstü konuştuk muhabbet ettik. öyle gelişti birden bire. Fakat ben hiçbir zaman o müslüman diye ayrımcı ve kötü davranmadım. Çünkü bizim kutsal kitabımızın temeli sevgi üzerine kurulmuştur. İnancımız sevgidir Tanrımız Yahve sevgidir. bunu üzerine 1 aydır beraberiz ama şu sıralar sürekli beni yargılamaya ve iğneleyici sözler söylemeye başladı....

Bizans Ortodoks ve Süryani Kadim Ortodoks kilise'sinin arasındaki farklar Bu Kiliseyi birbirinden ayirtan ve en önemli olan nokta Chalcedon (Istanbul Kadiköy) Konsili (M.S.451) Bu Konsil Isa Mesih'in insan ve ayni zamanda Tanri oldugunu kabul eder. Bu Konsili Bizans kilisesinin yaninda Katolik, Protestan, Angelikanlilar kabul ederler. Bu Konsili Süryani Kadim Ortodoks kilisesi rededer ve Isa Mesihin sadece Tanri (Monofizit) oldugunu kabul etmektedir. Kiliselerin yollari M.S. 544'te ayrildi ve ayni zamanda Süryaniler ayri Patrikhane kurdu.

evlilik.... Kardeşler benim eşim inançsız biri. biz evlendiğimizde ben müslümandım o da en azından Tanrı 'ya inanıyordu. Ben mesihe iman ettikten sonra. Tanrı inancı zayıfladı ve şu an ateist. Tabiki bu aramızda bir takım sorunlara yol açıyor. Fakat sevgimiz hiç eksilmedi birbirimize. Benim dışımda ailemde imanlı yok. o yüzden gerekli ibadetlerimi yapamıyorum. ailemden gizli değil inancım ama kiliseye gitmemi istemiyorlar. onları da kırmak istemiyorum. Ama kendimi bu konuda hep suçlu hissediyorum. iki farklı inanca sahip bir kişinin evlenmesinin fazla onaylanmadığını biliyorum ama evlenirken müslümandım. Rabbin yardımını dilemekten başka çarem yok. Tanrı bu yolda benimle olsun. Amin

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Evlilik ve Aile : Ortodoks bir bayan ile evlilik

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler