Doğal ve Eşeysel Seçilim, Benliğin Yasası

Doğal ve Eşeysel Seçilim, Benliğin Yasası hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Evrim Teorisi : Doğal ve Eşeysel Seçilim, Benliğin Yasası konusu 561 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj mstesla tarafından gönderildi. Doğal ve Eşeysel Seçilim, Benliğin Yasası Doğal ve Eşeysel Seçilim üzerine konuşmak istiyorum. Doğada rastladığımız bir olay var, ve her nedense bir yandan da buna uyumlu olmadığımızı hissediyoruz. İçimiz elvermiyor işte. "Doğanın kanunu" diyip geçemiyoruz. İnsanın "hayvani yönü"nden bahsediliyor. Uygun gelmiyor bize. "İnsan" olma kavramı bu "hayvani yön"den arınmak gibi gözüküyor bazen. Benliğin bir yasası var evet. "Yasa`nın ruhsal olduğunu biliriz. Bense benliğin denetimindeyim, köle gibi günaha satılmışım. Ne yaptığımı anlamıyorum. Çünkü istediğimi yapmıyorum; nefret ettiğim ne ise, onu yapıyorum. Ama istemediğimi yaparsam, Yasa`nın iyi olduğunu kabul etmiş olurum. Öyleyse bunu artık ben değil, içimde yaşayan günah yapıyor. İçimde, yani benliğimde iyi bir şey bulunmadığını biliyorum. İçimde iyiyi yapmaya istek var, ama güç... Doğal ve Eşeysel Seçilim, Benliğin Yasası

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Doğal ve Eşeysel Seçilim, Benliğin Yasası konusu 561 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj mstesla tarafından gönderildi.

Doğal ve Eşeysel Seçilim, Benliğin Yasası konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Doğal ve Eşeysel Seçilim, Benliğin Yasası hristiyanlık incil isa tevrat zebur10-06-10, 22:46
NCyril

Doğal ve Eşeysel Seçilim üzerine konuşmak istiyorum.

Doğada rastladığımız bir olay var, ve her nedense bir yandan da buna uyumlu olmadığımızı hissediyoruz. İçimiz elvermiyor işte. "Doğanın kanunu" diyip geçemiyoruz.

İnsanın "hayvani yönü"nden bahsediliyor. Uygun gelmiyor bize. "İnsan" olma kavramı bu "hayvani yön"den arınmak gibi gözüküyor bazen.

Benliğin bir yasası var evet.
"Yasa`nın ruhsal olduğunu biliriz. Bense benliğin denetimindeyim, köle gibi günaha satılmışım.
Ne yaptığımı anlamıyorum. Çünkü istediğimi yapmıyorum; nefret ettiğim ne ise, onu yapıyorum.
Ama istemediğimi yaparsam, Yasa`nın iyi olduğunu kabul etmiş olurum.
Öyleyse bunu artık ben değil, içimde yaşayan günah yapıyor.
İçimde, yani benliğimde iyi bir şey bulunmadığını biliyorum. İçimde iyiyi yapmaya istek var, ama güç yok.
İstediğim iyi şeyi yapmıyorum, istemediğim kötü şeyi yapıyorum.
İstemediğimi yapıyorsam, bunu yapan artık ben değil, içimde yaşayan günahtır.
Bundan şu kuralı çıkarıyorum: Ben iyi olanı yapmak isterken, karşımda hep kötülük vardır.
İç varlığımda Tanrı`nın Yasası`ndan zevk alıyorum.
Ama bedenimin üyelerinde bambaşka bir yasa görüyorum. Bu da aklımın onayladığı yasaya karşı savaşıyor ve beni bedenimin üyelerindeki günah yasasına tutsak ediyor.
Ne zavallı insanım! Ölüme götüren bu bedenden beni kim kurtaracak?
Rabbimiz İsa Mesih aracılığıyla Tanrı`ya şükürler olsun! Sonuç olarak ben aklımla Tanrı`nın Yasası`na, ama benliğimle günahın yasasına kulluk ediyorum." Romalılar 14:25

Bazen düşünüyorum, Adem ve Havva'nın işlediği o günahtan sonucu olarak mı oluştu o doğal seçilim süreci kendiliğinden ve zorunluluktan diye.

Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda kardeşlerim?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Doğal ve Eşeysel Seçilim, Benliğin Yasası

Doğal ve Eşeysel Seçilim, Benliğin Yasası hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-12-10, 06:36
mstesla

elguca
Doğal ve Eşeysel Seçilim üzerine konuşmak istiyorum.

Doğada rastladığımız bir olay var, ve her nedense bir yandan da buna uyumlu olmadığımızı hissediyoruz. İçimiz elvermiyor işte. "Doğanın kanunu" diyip geçemiyoruz.

İnsanın "hayvani yönü"nden bahsediliyor. Uygun gelmiyor bize. "İnsan" olma kavramı bu "hayvani yön"den arınmak gibi gözüküyor bazen.

Benliğin bir yasası var evet.
"Yasa`nın ruhsal olduğunu biliriz. Bense benliğin denetimindeyim, köle gibi günaha satılmışım.
Ne yaptığımı anlamıyorum. Çünkü istediğimi yapmıyorum; nefret ettiğim ne ise, onu yapıyorum.
Ama istemediğimi yaparsam, Yasa`nın iyi olduğunu kabul etmiş olurum.
Öyleyse bunu artık ben değil, içimde yaşayan günah yapıyor.
İçimde, yani benliğimde iyi bir şey bulunmadığını biliyorum. İçimde iyiyi yapmaya istek var, ama güç yok.
İstediğim iyi şeyi yapmıyorum, istemediğim kötü şeyi yapıyorum.
İstemediğimi yapıyorsam, bunu yapan artık ben değil, içimde yaşayan günahtır.
Bundan şu kuralı çıkarıyorum: Ben iyi olanı yapmak isterken, karşımda hep kötülük vardır.
İç varlığımda Tanrı`nın Yasası`ndan zevk alıyorum.
Ama bedenimin üyelerinde bambaşka bir yasa görüyorum. Bu da aklımın onayladığı yasaya karşı savaşıyor ve beni bedenimin üyelerindeki günah yasasına tutsak ediyor.
Ne zavallı insanım! Ölüme götüren bu bedenden beni kim kurtaracak?
Rabbimiz İsa Mesih aracılığıyla Tanrı`ya şükürler olsun! Sonuç olarak ben aklımla Tanrı`nın Yasası`na, ama benliğimle günahın yasasına kulluk ediyorum." Romalılar 14:25

Bazen düşünüyorum, Adem ve Havva'nın işlediği o günahtan sonucu olarak mı oluştu o doğal seçilim süreci kendiliğinden ve zorunluluktan diye.

Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda kardeşlerim?
fikrinize katılıyorum.

adem ve havva aden bahçesindeyken herhangi bir zorluğa katlanmıyorlardı. kısacası yedikleri önlerinde yemedikleri ardlarındaydı. ama RAB'be ihanet ettikten sonra bildiğiniz gibi artık yemek yemek için çalışması gerekecekti.

aslında bir bakıma kapitalizmin gelişimi de düşüş sayesinde oldu. emek verme, toprak sahibi olma gibi tüm kavramlar düşüş nedenitle ortaya çıktı.

aynı şekilde, doğal seçilim de düşüş nedeniyle ortaya çıkan bir durumdur. nazilerin üstün ırk yaratma hayalini anımsayınız: "güçlü milletler, zayıf milletleri ezer" . darwinist politika bir nevi bunu emreder.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Doğal ve Eşeysel Seçilim, Benliğin Yasası

Doğal ve Eşeysel Seçilim, Benliğin Yasası konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Doğal ve Eşeysel Seçilim, Benliğin Yasası konusuna benzer konular;

Evrimcilerden Doğal Seleksiyonun Evrimleştirme Gücü Olmadığı İtirafı Evrimcilerden Doğal Seleksiyonun Evrimleştirme Gücü Olmadığı İtirafı Evrim teorisi, canlıların iki temel mekanizma sayesinde evrimleştiklerini öne sürer: "Doğal seleksiyon" ve "mutasyon". Evrimci iddiaya göre mutasyonların canlılar üzerinde sebep olduğu özellikler, doğal seleksiyon mekanizması aracılığıyla seçilir, böylece canlılar evrimleşirler. Ancak biraz incelendiğinde, aslında ortada hiçbir evrimleştirici mekanizmanın olmadığını görürüz. Çünkü ne doğal seleksiyon, ne de mutasyonlar, türlerin evrimleştikleri ve birbirlerine dönüştükleri iddiasına en ufak bir katkıda bulunmamaktadırlar. Doğal seleksiyonun evrimleştirici gücü olduğu iddiasını ilk ortaya atan kişi, teorinin kurucusu olan Charles Darwin'dir. Kitabına verdiği isim, doğal seleksiyonun Darwin'in teorisinin temelini...

Çekim Yasası Çekim Yasası'nı, Th Secretvari şeyleri uygulamak Hristiyanlık'a uygun mudur yoksa Rab'bimiz yasaklamış mıdır? Çünkü İsa Mesih "Birazcık imanınız olsa dağları yerinden oynatırdınız" gibi şeyler söylemişti. Bazen sanki bana çekim yasası da aynı fiziksel yasalar gibi Tanrı'nın yarattığı bir armağan gibi geliyor.

Tanrı'nın Yasası-II 91. Tanrı’nın insana şart koştuğu sorumluluk nedir?<o:p></o:p> Tanrı’nın insanlara şart koştuğu sorumluluk, açıklamış olduğu iradesine itaattir.<sup><!----><sup></sup><!----></sup><o:p></o:p> <o:p> </o:p> 92. İtaat etmesi üzere Tanrı’nın insana açıkladığı ilk kural neydi?<o:p></o:p> Masumiyet konumunda Adem’e ve onda tüm insanlığa açıklanan itaat kuralı, iyiliği ve kötülüğü bilme ağacından yememeye ilişkin buyruğun yanı sıra, ahlaksal yasa idi.<sup><!----><sup></sup><!----></sup><o:p></o:p> <o:p> </o:p> 93. Ahlaksal yasa nedir?<o:p></o:p> Ahlaksal yasa, Tanrı’nın insana iradesini bildirmesi, insanın Tanrı’ya ve diğer insan-lara borçlu olduğu kutsallık ve doğruluk sorumluluklarının yerine getirilmesinde,<sup><!----><sup></sup><!----></sup> beden ve can olarak tüm insan...

Tanrı'nın Yasası-I Westminster Kısa İlmihal<o:p></o:p> <o:p> </o:p> 82. Herhangi bir insan Tanrı'nın buyruklarını kusursuz bir şekilde yerine getirme gücüne sahip midir?<o:p></o:p> Düşüşünden beri, doğal hiç bir insanın Tanrı'nın emirlerini kusursuz bir şekilde yerine getirmeye gücü yetmemesiyle birlikte,<!----><!----> günlük olarak düşüncede, sözde ve davranış-larında onlara karşı gelmektedir.<!----><!----> <o:p></o:p> <o:p> </o:p> 83. Yasaya farklı her ihlal aynı derecede kötü müdür?<o:p></o:p> Bazı günahlar kendi kendilerine ve bir kaç şekilde şiddetlendirdikleri yollardan dolayı Tanrı'nın gözünde diğer günahlardan daha kötüdürler.<!----><!----><o:p></o:p> <o:p> </o:p> 84. Her günahın hak ettiği şey nedir?<o:p></o:p> Her günah hem bu yaşamda ve hem de gelecek olanda Tanrı'nın...

1. bölüm - Ahlak Yasası 1. KONU Ahlâk Yasası 1950 Ahlâk yasası Tanrısal Bilgeliğin eseridir. Kutsal Kitabın anlamında tanımlayacak olursak bu Tanrı’nın bir pedagojisi, bir baba talimatıdır. İnsanı vadedilen mutluluğa götüren yollara, davranış kurallarına uyulmasını ister; Tanrı’dan ve onun sevgisinden döndüren kötü yolları yasaklar. Buyruklarında katı aynı zamanda vaatlerinde şefkatlidir. 1951 Yasa kamu yararı göz önünde bulundurularak uzman otorite tarafından konulan bir davranış kuralıdır. Ahlâk yasası Yaradan’ın gücü, bilgeliği ve iyiliği tarafından yaratıklar arasında onların yararına ve onların amaçlarına hizmet edecek şekilde kurulmuş akla yatkın bir düzeni gerektirir. Her yasa kendi ilk ve son gerçeğini ebedi yasada bulur. Yasa akıl tarafından herkesin Yaratıcısı ve Kurtarıcısı olan diri...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih