| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Evrim Teorisi
: Sınavda evrim tartışması konusu 802 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj KaraYilan tarafından gönderildi. Sınavda evrim tartışması Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavında sorulan bir soruya, laiklik karşıtı olduğu gerekçesiyle tepki gösterdi. Şube Başkanı, "Evrenin varoluşu" ilgili soru için, "Öğrencilere, taraflılık dayatılıyor" dedi. 5. sınıf öğrencilerinin katıldığı sınavda Sosyal Bilgiler bölümünde yer alan 21. soru ile evrenin varoluşu konusunda öğrenciler sınanıyor.Soruda, kesin iki yargıda bulunuluyor. Ardından da 4 seçenekten hangisinin bu yargılar çerçevesinde doğru olduğu soruluyor. İşte soru ve cevap seçenekleri: Soru: "Evrendeki düzen hiçbir şeyin rastlantı sonucu ortaya çıkmadığını göstermektedir. Evrendeki varlıkların kendi kendilerini var etme güçleri yoktur." Bu bilgilerin ikisini de iyi değerlendiren kimse aşağıdakilerden hangisine ulaşır? A) Varlıklardaki... Sınavda evrim tartışması
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Sınavda evrim tartışması konusu 802 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj KaraYilan tarafından gönderildi.
Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavında sorulan bir soruya, laiklik karşıtı olduğu gerekçesiyle tepki gösterdi.
Şube Başkanı, "Evrenin varoluşu" ilgili soru için, "Öğrencilere, taraflılık dayatılıyor" dedi.
5. sınıf öğrencilerinin katıldığı sınavda Sosyal Bilgiler bölümünde yer alan 21. soru ile evrenin varoluşu konusunda öğrenciler sınanıyor.Soruda, kesin iki yargıda bulunuluyor. Ardından da 4 seçenekten hangisinin bu yargılar çerçevesinde doğru olduğu soruluyor.
İşte soru ve cevap seçenekleri:
Soru: "Evrendeki düzen hiçbir şeyin rastlantı sonucu ortaya çıkmadığını göstermektedir. Evrendeki varlıkların kendi kendilerini var etme güçleri yoktur."
Bu bilgilerin ikisini de iyi değerlendiren kimse aşağıdakilerden hangisine ulaşır?
A) Varlıklardaki düzen onların kendilerini var ettiklerini gösterir.
B) Evrenin varlığının bir başlangıcı yoktur.
C) Evrendeki varlıklar rastlantı sonucu ortaya çıkmıştır.
D) Evren bir yaratıcı tarafından planlı bir biçimde yaratılmıştır
Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, soruyla öğrencilere siyasi amaçlarla bilim ve laiklikten uzak görüşler dayatıldığı görüşünde:Biz çocuklarımızın bilimsellikten uzak çağı kucaklamayan soru tipleriyle geleceğe hazırlanabileceğini düşünmüyoruz. Bu sınava girenler yoksul çocuklar. Yoksul çocuklarımız üzerinden siyaset yapanlar ellerini çeksinler."
Evrim teorisi son olarak TÜBİTAK tarafından hazırlanan Bilim ve Teknik dergisiyle gündeme gelmişti. Derginin mart sayısı, 15 sayfalık "Darwin ve Evrim Teorisi" konulu içerik nedeniyle son anda değiştirilmişti. Derginin Yayın Yönetmeni Dr. Çiğdem Atakuman da görevden alınmıştı.
Bu aciz kulların dayandığı düşünce ortadan kalksın istiyorum. Materyalizm. Sırf bunun için ders çalışıyorum, sırf bunun için okuyorum. İnsanları gerçeğe, Tanrı'ya yaklaştıran bilimadamlarından sadece biri olabilmek için....
Ortodokslukta Vaftiz tartışması merhaba anastasia ,
ben de yeni hıristiyanlıkla tanıştım ve vaftiz olmak istediğimde bu yağlanma ve denize girme işlemini mi yapıcam. nerede yapılıyorki bu?ben istanbulayım, böyle bir uygulama gerekiyorsa ortodoksluk inancına göre en uygun böyle vaftiz olabileceğim yer neresi olabilir :)ilk kez duydum yazından bunu :)
Günah Çıkartma Tartışması Rum Ortodoks Kilisesi'nde rahip eşliğinde "günah çıkarma" var mı? Katolik Kilisesi'ndeki gibi sakramentlerden mi? Biz (kadim Ortodoks kiliseleri) günah çıkarmaya inanmıyoruz, tövbeye ve bunu herhangi birine açıklamaya inanıyoruz. Bu kişinin bir rahip olmasına gerek yok, sizde bu zorunluluk var mı? Yazıyı tam okuyamadım vaktim yok, cevabı varsa kusura bakmayın
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil